Z tym artykulem zgadzam sie w 100%.
Z jednej strony jestem fanem fubolu,nie lubie narzekac. Moglbym pisac o zmianach w ostatnich latach na lepsze, o nowych drogach,obwodnicach,stadionach i lotniskach. Pewnie tak bym robil i chwalil rzadzacych jednak w dniu taki jak ten ze otrzymuje nakaz komorniczy za niezaplacony mandat z przed 2 lata. Co lepsze mandat za przejazd z waznym biletem jednak bez dokumentu uprawniajacego do znizki.
Caly szkopul w tym,ze dokumenent (legitymacje) dostarczylem w odpowiednim terminie,zaplacilem opate 14 zl za jazde z waznym biletem bez uprawienien do znizki jednak problem ze dany urzad komunikacyjny nie ma w dokumentach jeszcze pisma z uczelni potwierdzajacego status studenta ,chcial go ze wzgledu ze legitymacja zostala wystawiona po dni gdy mandat otrzymalem.
Najlepsze ze mam cala korespondencje, dokument potwierdzajacy zaplte 14 zl , dokument dostarczenia leigymacji-nie posiadam potwierdzenia dostarczenia pisma z uczelni. Pismo zostalo wyslane faksem, bo pani z ZTM powiedziala ze juz nie musze przychodzic do oddzialu i tracic czasu ze wystarczy wyslac faks po czym poinformowala mnie ze faks otrzymala.
Jak to bylo" jak pieprzyc to ksiezniczki,jak krasc to miliony".
.
Cytat:Tymczasem to minister pana Tuska niemal w białych rękawiczkach oddał ich na żer zwyczajnego oszusta, który w żadnym cywilizowanym kraju nie dostał by nawet kontraktu na podawanie ręczników na rządowym basenie, nie mówiąc już o budowie autostrady, bowiem wcześniej nie zapłacił za kopalnię, którą kupił od skarbu państwa. Nie zapłacił = oszukał. Gdyby rząd kierował się logiką znaną urzędnikom skarbowym, tak by to zinterpretował. Stało się inaczej i dziwi mnie to, że żaden dociekliwy dziennikarz nie bada jeszcze powiązań biznesowych ministra Nowaka lub innych prominentnych działaczy PO ze spółką DSS. A to, że przy okazji Euro kilkanaście osób strzeli sobie w łeb lub powiesi się na najbliższym drzewie bowiem potracili majątki całego życia i są dziś biedniejsi niż zwykli kopacze rowów, których wcześniej zatrudniali, co więcej są w świetle prawa przestępcami, którzy nie odprowadzili należnych podatków, nikogo pewnie nie zrazi. Wszak mainstreamowe media nawet się pewnie o tym nie zająkną. Nie należy psuć tak wspaniałego widowiska. Dalej bowiem obowiązuje znana nam ze starożytności zasada „chleba i igrzysk” i zarówno rząd jak i mainstream doskonale tę zasadę znają.
Dlaczego Euro to nie moje swieto!Dokladnie tak to funkcjonuje, DSS nie placi SP panstwa setki milionow zlotych, wszystko nadal sie ladnie kreci i przekrety z tym zwiazane. Z moich kieszeni-po kopalnie byly nasze,Polakow drenowane sa aktywa ktora naleza do obywateli Polski przez firme ktora te aktywa uzywala i czerpala z nich korzysci nielegalnie,bo za nie najnormalniej nie zaplacila! Straty dla panstwa na setki milionow zlotych,nie oddane pieniadze za dotacje na dziesiatki milinow zlotych! Poki co zadna osoba nie zostala oskarzona, nikt nie odpowiedzial ze te kradzieze,bo inaczej tego nazwac nie mozna ale zwyklego Kowalskiego za brak dokumentu beda scigac po sadac,wrzuac na liste dluznikow i zajmowac czesc wyplaty!
SKANDAL!!....dla mnie nadal dziki kraj! Na telefony wydalem dziesiatki zlotych dzwoniac z pracy, moglbym to olac i zaplacic te 200 zl. Jednak nie, zamierzam napisac do odpowiednich organow,jesli tak bede myslal" zaplace,bo niepotrzebny mi stres i tak z nimi nie wygram" to nadal tak to bedzie funkcjonowac
Cytat:[mod: proponuje trzymać się tematu wątku a z postem zapraszam na kozetkę - tam najlepiej pasuje]
KKSM w upadlosci ukladowej.Ladnie wyglada strona KKSM """" 135 lat tradycji"""....mozna by dopisac " i przed jedna decyzje upadlosc w niecaly rok"W obliczeniach ktore zrobilem swego czasu na watku DSS,ile SP stracil na przekrecie DSS nie wliczalem nawet kosztow jakie regianlnych i jednostkowych-po sporo osob straci prace a jak to w w gospodarce,wszystko ze soba powiazane-wiec i spolecznosc lokalna,przedsbierocy ucierpia etc!