0 Dołączył: 2011-07-22 Wpisów: 105
Wysłane:
30 września 2012 18:50:07
przy kursie: 0,04 zł
Przypominam, że dziś powinien się pojawić "raport" z dzialania szpółki w q3.
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
30 września 2012 20:04:51
okrutnik z lasu napisał(a):Scarry napisał(a):@kobieta z lasu
jaki za przeproszeniem kretyn zainwestuje TERAZ w spółkę bankruta, która na dodatek nie umie robić gier a pieniędzmi inwestorów bawi się na giełdzie ??
Zapraszam na walne, jesli chcesz sie dowiedziec. a po jakiego grzyba mam jechać na walne żeby popatrzeć na bankruta i zdenerwowanych inwestorów? Takie teksty mają w domyśle " ha... a na walnym to bomba będzie i wszystkich zaskoczy", co ma nagonić trochę niedoświadczonych inwestorów na "podstawienie" się z kasą na zakup żeby kolejny inwestor mógł wyjśc ratując choć trochę kapitału. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
|
|
0 Dołączył: 2012-09-06 Wpisów: 38
Wysłane:
1 października 2012 12:47:24
Scarry napisał(a):@kobieta z lasu biorąc pod uwagę Twoje wcześniejsze, bardzo mało rozsądne zdania, to jesteś strasznym leszczem giełdowym, który nic nie kuma z tego co się wokół dzieje. Sorry ale takiej piramidalnej bzdury jak toto wyżej to nie wiem jak mozna sobie w wyobraźni wytworzyć.
jaki za przeproszeniem kretyn zainwestuje TERAZ w spółkę bankruta, która na dodatek nie umie robić gier a pieniędzmi inwestorów bawi się na giełdzie ??
1 Mam pytanko czemu non stop mnie obrażasz- nie uzasadniając swoich wypowiedzi- ja leszcz :) dobre , Moje zdania nierozsądne-czemu?. W końcu na, żadną moją wypowiedź jeszcze nie odpowiedziałeś podając jakiekolwiek dowód. 2. Gdyby się jednak moje słowa sprawdziły- to brzydko, że jeszcze nie znasz (przypuśćmy nowych inwestora/ów), a już ich obrażasz. Czy Ty tylko umiesz obrażać- nic konkretnego nie piszesz, przypominasz mi gościa z CD-red który 2-3 lata temu też tylko wszystkich obrażał i wyzywała RN i zarząd Cd-red od szumowin, a teraz znikł i nie przeprosił ludzi którzy w ciągu około 1-1,5 roku zarobili nawet i po 500%, a fachowcy może i więcej. 3. Powiem jedno na razie jak pisałam wcześniej gdybam sobie i myślę i mam nadzieję, że Ty nie znikniesz za trzy do sześciu miesięcy z tego forum i będziesz wstanie zwrócić niektórym "honor do kieszeni" WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:
Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą. kto to powiedział?
Edytowany: 1 października 2012 12:50
|
|
|
|
Wysłane:
1 października 2012 12:54:08
Cytat:Mam pytanko czemu non stop mnie obrażasz- nie uzasadniając swoich wypowiedzi- ja leszcz :) dobre , Moje zdania nierozsądne-czemu?. W końcu na, żadną moją wypowiedź jeszcze nie odpowiedziałeś podając jakiekolwiek dowód. bo piszesz straszne głupoty. Za każdym razem to uzasadniałem. tak , leszcz to tutaj dobre słowo, ktoś kto widzi NicolasGames że to " ciekawa spółeczka" to dla mnie mega-leszcz. I nie chodzi o podmioty intelektualne tylko brak doświadczenia lub kierowanie się wpisami z for dyskusyjnych naganiających na zakup tej śmieciowej spółki. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 1 października 2012 12:58
|
|
Wysłane:
1 października 2012 13:01:37
taipan napisał(a):@kobieta z lasu - w psychologii inwestowania Twoja postawa opisana jest jako 'zaklinanie rzeczywistości'. To tak jak z kupnem samochodu na giełdzie - kupujesz 'wypasiony' samochód bo za taką cenę to żal nie kupić, jedyna i niepowtarzalna okazja, a potem jak zaczyna się sypać sama przed sobą starasz się racjonalnie wytłumaczyć, że to dobry wybór, zamiast pogodzić się z tym, że ktoś zrobił cię w balona i sprzedać w cholerę. Im szybciej sobie to uświadomisz tym mniej będzie bolało. Bolesne lekcje są najlepsze, bo nie pozwalają nam o sobie zapomnić. 1.Mam pytanko , a czemu zaklinam rzeczywistość? 2.A kto ze mnie zrobił balona jak myślisz skoro na razie nie narzekam i nic nie sprzedaje? 3. Jaka bolesna lekcja? WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:
|
|
Wysłane:
1 października 2012 13:05:47
Scarry napisał(a):Cytat:Mam pytanko czemu non stop mnie obrażasz- nie uzasadniając swoich wypowiedzi- ja leszcz :) dobre , Moje zdania nierozsądne-czemu?. W końcu na, żadną moją wypowiedź jeszcze nie odpowiedziałeś podając jakiekolwiek dowód. bo piszesz straszne głupoty. Za każdym razem to uzasadniałem. jak na razie nie widzę tu uzasadnienia z Twoiej strony tak , leszcz to tutaj dobre słowo, ktoś kto widzi NicolasGames że to " ciekawa spółeczka" to dla mnie mega-leszcz. I nie chodzi o podmioty intelektualne tylko brak doświadczenia lub kierowanie się wpisami z for dyskusyjnych naganiających na zakup tej śmieciowej spółki. Na jakiej podstawie wnioskujesz, że sugeruję sie wpisami na forum? - Tym bardziej, że większość jest negatywna i bardziej widzę naganianie na spadki. Krótko mówiąc Twoja wypowiedź znowu jest nieprzemyślna i bez uzasadnienia:) A co powiesz na pytanie czy za 3 do 6 miesięcy zwrócisz niektórym "honor do kiszenie" - brak odpowiedzi Miłego dnia wszystkim życzę do usłyszenia WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
0 Dołączył: 2011-11-11 Wpisów: 39
Wysłane:
1 października 2012 13:15:52
@kobieta z lasu
A patrząc odwrotnie, ciekaw jestem, czy Ty "zwrócisz honor" :)
|
|
0 Dołączył: 2011-11-30 Wpisów: 99
Wysłane:
1 października 2012 14:15:12
kobieta z lasu a co Twoim zdaniem niby się wydarzy za te 3 czy 6 miesięcy ? ja już raz Scarremy zwróciłem honor i obawiam się że Ciebie też to czeka
|
|
0 Dołączył: 2009-04-15 Wpisów: 189
Wysłane:
1 października 2012 16:20:54
kobieta z lasu napisał(a): 1. Mam pytanko , a czemu zaklinam rzeczywistość? 2. A kto ze mnie zrobił balona jak myślisz skoro na razie nie narzekam i nic nie sprzedaje? 3. Jaka bolesna lekcja?
Ad 1. zaklinanie rzeczywistości - 99% ludzi mówi, że NGS to 'zgniłe, śmierdzące jabłko' a ty nadal twierdzisz, że to 'pyszna trufla na której nikt się nie poznał' (masz do tego pełne prawo, z tym że na giełdzie większość myli się bardzo rzadko). Ad 2. kłania się czytanie ze zrozumieniem - to był przykład, a nie komentarz do twojej postawy Ad 3. vide Ad 2. Odnośnie samego Nicolasa - przyglądam się spółce od kilku lat, jej akcje miałem przez jakiś czas i nawet na nich nieźle zarobiłem na spekulacji. Specjalnie używam słowa spekulacja, ponieważ kiedyś myślałem, że rzeczywiście można będzie tu zarobić na bazie dobrej gry i szczerze kibicowałem spółce (tak jak innym polskim developerom gier), natomiast rzeczywistość zweryfikowała moje zamiary i okazało się, że jedyną formą zarobienia na NGS jest gra spekulacyjna. Naprawdę uważasz, że nie ma lepszych spółek do grania niż NGS? Osobiście już bym wolał spółki ze stajni don Patro - tam przynajmniej zasady są jasne - gra się w trzy karty i ostatni gasi światło  - a tutaj?
|
|
0 Dołączył: 2011-07-29 Wpisów: 1 159
Wysłane:
1 października 2012 22:16:07
Wniosek akcjonariuszy o uzupełnienie porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Nicolas Games S.A (...): podjęcia wszelkich niezbędnych działań faktycznych i prawnych związanych z przeniesieniem wszystkich akcji Spółki notowanych dotychczas w Alternatywnym Systemie Obrotu NewConnect do obrotu na rynku regulowanym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A www.newconnect.pl/?page=1045&a...no Panie i Panowie czytam to forum bo wiele się można z niego nauczyć jeśli chodzi o psychologię graczy, ale ten powyższy komunikat to po prostu siarczysty policzek dla normalnych inwestorów - lubię żarty i żartować ale to już jest tak idiotyczne, że przestało być śmieszne a jest godne politowania... Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku... Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj
|
|
|
|
Wysłane:
2 października 2012 09:08:56
taipan napisał(a):kobieta z lasu napisał(a): 1. Mam pytanko , a czemu zaklinam rzeczywistość? 2. A kto ze mnie zrobił balona jak myślisz skoro na razie nie narzekam i nic nie sprzedaje? 3. Jaka bolesna lekcja?
Ad 1. zaklinanie rzeczywistości - 99% ludzi mówi, że NGS to 'zgniłe, śmierdzące jabłko' a ty nadal twierdzisz, że to 'pyszna trufla na której nikt się nie poznał' (masz do tego pełne prawo, z tym że na giełdzie większość myli się bardzo rzadko). Ad 2. kłania się czytanie ze zrozumieniem - to był przykład, a nie komentarz do twojej postawy Ad 3. vide Ad 2. Odnośnie samego Nicolasa - przyglądam się spółce od kilku lat, jej akcje miałem przez jakiś czas i nawet na nich nieźle zarobiłem na spekulacji. Specjalnie używam słowa spekulacja, ponieważ kiedyś myślałem, że rzeczywiście można będzie tu zarobić na bazie dobrej gry i szczerze kibicowałem spółce (tak jak innym polskim developerom gier), natomiast rzeczywistość zweryfikowała moje zamiary i okazało się, że jedyną formą zarobienia na NGS jest gra spekulacyjna. Naprawdę uważasz, że nie ma lepszych spółek do grania niż NGS? Osobiście już bym wolał spółki ze stajni don Patro - tam przynajmniej zasady są jasne - gra się w trzy karty i ostatni gasi światło  - a tutaj? Ad.1 - nigdy nie pisałam tego - i od tego się zaczęło:) Ad.2 - czytam ze zrozumieniem i jeżeli Ad.1 nie do mnie więc i ad2. również Ad3. vide Ad 2. WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
Wysłane:
2 października 2012 09:12:45
ORT napisał(a):@kobieta z lasu
A patrząc odwrotnie, ciekaw jestem, czy Ty "zwrócisz honor" :) Oczywiście, że ta, ponieważ nie rzucam słów na wiatr:)  Jednak wątpię czy on zwróci, a jak na razie pożyjemy zobaczymy. WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
Wysłane:
2 października 2012 10:11:25
cad_man napisał(a):Wniosek akcjonariuszy o uzupełnienie porządku obrad Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Nicolas Games S.A (...): podjęcia wszelkich niezbędnych działań faktycznych i prawnych związanych z przeniesieniem wszystkich akcji Spółki notowanych dotychczas w Alternatywnym Systemie Obrotu NewConnect do obrotu na rynku regulowanym Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A www.newconnect.pl/?page=1045&a...no Panie i Panowie czytam to forum bo wiele się można z niego nauczyć jeśli chodzi o psychologię graczy, ale ten powyższy komunikat to po prostu siarczysty policzek dla normalnych inwestorów - lubię żarty i żartować ale to już jest tak idiotyczne, że przestało być śmieszne a jest godne politowania... albo jest to dowcip zdesperowanych katastrofą na kursie inwestorów albo tak sobie myślę.... ... jako że spółka już jest praktycznie całkowitą wydmuszką to trafia do kategorii ala Fon... więc może mistrzu Don kupi kolejną "nazwę" na swoje biznesy? Wtedy by się działo, split, resplit, spit i ze dwa dodruki akcji po drodze. ale stawiam jednak na to pierwsze z pewnością 70% ;), raczej kolejna zagrywka w stylu "może paru leszczy podstawi się na akcje". * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 2 października 2012 10:18
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
2 października 2012 10:37:53
cad_man napisał(a):no Panie i Panowie czytam to forum bo wiele się można z niego nauczyć jeśli chodzi o psychologię graczy, ale ten powyższy komunikat to po prostu siarczysty policzek dla normalnych inwestorów - lubię żarty i żartować ale to już jest tak idiotyczne, że przestało być śmieszne a jest godne politowania... A jacy normalni inwestorzy trzymają to coś? Komunikat obliczony jest na głupotę Bankierowców. Znowu się podniecą, wezmą kredyty i wykupią 4 gr, a w tym samym czasie pomysłodawca tego numeru wyjdzie sobie z akcji. Wiele razy tu pisałem, że praktycznie wszystkie infa wypuszczane przez NGS są skierowane bezpośrednio do idiotów z forum Bankiera, w pewnym momencie spółka nawet wymieniała ich nicki na twitterze. To oni finansują imprezę Majki, normalnych ludzi już dawno tu nie ma. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 379
Wysłane:
2 października 2012 16:47:08
@mathu: Myślisz, że bankierowcy zapewnią finansowanie tego tworu chociażby przez pół roku ?
Zachowanie bankierowców to jest świetny przykład na psychologię tłumu: miesiąc temu ludzie byli masowo przeciwko dodrukowi, zwoływali pospolite ruszenie; a teraz jakimś cudem sporo z tych przeciwników jest za, chociaż nic w sytuacji spółki się nie zmieniło.
|
|
Wysłane:
2 października 2012 17:14:22
@Fantomaspowiedziałem to od razu, i szkoda że zmarnowali miesiąc ;). NICO żeby nie zbankrutować po prostu musi zostać zasilone w kasę z dodruków akcji. W związku z tym Ci co byli na poprzednim zjeździe i zapoznali się z sytuacją wiedzą że: - jeśli zagłosują przeciwko dodrukowi, spółka formalnie padnie. Cała kasa włożona w akcje w plecy. Cała. - jeśli zagłosują za dodrukiem, spółka dalej ciągnie (co oznacza czas i szansę, choćby granicząca z cudem ale zawsze, na jakieś mega-info i wyjście z mniejszą stratą), akcje tracą na wartości.... ale w sumie jakie ma to znaczenie jak już teraz są warte mniej niz papier na którym ktoś by je drukował? Więc dla pechowego inwestora w tej chwili nie ma innej drogi niż głosować za dodrukiem. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 2 października 2012 17:16
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 379
Wysłane:
2 października 2012 20:38:03
@Scarry: Oczywiście, że bez dodruku spółka nie istnieje - to wiadomo od dawna. Pytanie kto obejmie tą dodatkową emisję, bo w tych bankierowców to ja nie wierzę. Tu nawet nie chodzi o to czy można być tak durnym, ale o zwyczajną arytmetykę: paru mln zł akcjonariusze Nico to na zbyciu nie mają.
|
|
Wysłane:
3 października 2012 10:57:48
mathu napisał(a):cad_man napisał(a):no Panie i Panowie czytam to forum bo wiele się można z niego nauczyć jeśli chodzi o psychologię graczy, ale ten powyższy komunikat to po prostu siarczysty policzek dla normalnych inwestorów - lubię żarty i żartować ale to już jest tak idiotyczne, że przestało być śmieszne a jest godne politowania... A jacy normalni inwestorzy trzymają to coś? Komunikat obliczony jest na głupotę Bankierowców. Znowu się podniecą, wezmą kredyty i wykupią 4 gr, a w tym samym czasie pomysłodawca tego numeru wyjdzie sobie z akcji. Wiele razy tu pisałem, że praktycznie wszystkie infa wypuszczane przez NGS są skierowane bezpośrednio do idiotów z forum Bankiera, w pewnym momencie spółka nawet wymieniała ich nicki na twitterze. To oni finansują imprezę Majki, normalnych ludzi już dawno tu nie ma. Czy ty na serio piszesz, że osoby z forum bankiera kupią akcje - toż tam 70% to byli pracownicy a resztę i tak nie będzie stać. No chyba , że uważasz ich za milionerów to co innego Jeżeli będzie nowa emisja ( a na to się zapowiada) to konkretni wezmą, a nie akcjonariusze z forum bankiera czy nawet z tego forum:) WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
0 Dołączył: 2012-08-01 Wpisów: 22
Wysłane:
3 października 2012 11:30:17
Scarry napisał(a):okrutnik z lasu napisał(a):Scarry napisał(a):@kobieta z lasu
Zapraszam na walne, jesli chcesz sie dowiedziec. a po jakiego grzyba mam jechać na walne żeby popatrzeć na bankruta i zdenerwowanych inwestorów? Takie teksty mają w domyśle " ha... a na walnym to bomba będzie i wszystkich zaskoczy", co ma nagonić trochę niedoświadczonych inwestorów na "podstawienie" się z kasą na zakup żeby kolejny inwestor mógł wyjśc ratując choć trochę kapitału. A po jakiego grzyba wylewasz tu swoje zale? Jesli masz akcje to nieobecnosc na walnym jest glupota. Jesli nie masz akcji ale uparcie tu siedzisz to moze byc jakies zaburzenie, jakas wariacja syndromu sztokholmskiego? Swoja droga zabawnie sie czyta te wasze wypociny. Pojecia nie macie co sie dzieje w spolce i jaki jest plan jej ratowania ale uparcie wylewacie te pomyje na NGS. Jak dzieci we mgle. Doslownie bankier 2 :/ Obecne komunikaty sa poklosiem ustalen ostatniego walnego i wyglada na to, ze wszystko idzie zgodnie z planem. Jesli sie nie uda to owszem, moze byc bankructwo. Ale jesli sie uda bedzie wrecz przeciwnie.
|
|
Wysłane:
3 października 2012 12:57:19
kobieta z lasu napisał(a): Czy ty na serio piszesz, że osoby z forum bankiera kupią akcje - toż tam 70% to byli pracownicy a resztę i tak nie będzie stać. No chyba , że uważasz ich za milionerów to co innego
Jeżeli będzie nowa emisja ( a na to się zapowiada) to konkretni wezmą, a nie akcjonariusze z forum bankiera czy nawet z tego forum:)
popatrzmy na arkusz - mamy 19 chętnych na zakup miliona akcji za 0,03 zł. Co oznacza 19tu leszczy podstawionych średnio za 1600 zł. Tak, wszystko wskazuje że to są naiwni ludzie z forum bankiera, dokładnie jak mathu napisał. @okrutnik z lasuhm... naprawdę choćbyś na głowie stawiał i więcej pierduł pisał za nic nie nagonisz na tym forum na zakup śmiecia. Firma to już poziom Veno. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 3 października 2012 13:02
|
|