pablo_n napisał(a): Dziwne ze spółka nie stosuje wersji free z jedna misja. Stoi pewnie za tym jakaś decyzja biznesowa.
Moim zdaniem przy takiej cenie gry nie miało by to najmniejszego sensu. Nie oszukujmy się ale za taką zabawę cena rzędu 0,79 euro to jak bezcen, bo gra jest warta zdecydowanie więcej. Ostatnio czytałem wywiad z ludźmi odpowiedzialnymi za Puzzle Craft, którzy swoją grę również opublikowali w takiej cenie i mieli sporo odzewu od graczy, że generalnie oni wiedzą, że ta gra jest warta znacznie więcej i pomimo, że nie były im potrzebne rzeczy z tamtejszego sklepiku, to kupowali je, aby wesprzeć twórców, którzy niemal za darmo oddali im dziecko wielomiesięcznej pracy. Co prawda typ produkcji jest zgoła odmienny, ale być może i w FS trochę ludzi skusi się na monety.
Co moim zdaniem pozytywne, 11 bit udało się uniknąć sytuacji pay-to-win - można spokojnie w FS grać nie kupując monet, ale są w sklepiku na tyle fajne rzeczy, które chciałoby się zobaczyć jak najszybciej.
pablo_n napisał(a):Gra korzysta z facebooka ale tylko przez stronę nie aplikacje facebook. Wrzuciłem grę na facebooka ale tam zamiast nazwy gry mam napis testowa aplikacja.
Też to zauważyłem, mam nadzieję, że w miarę szybko pojawi się na to jakiś patch, a może trzeba zmienić nazwę tej aplikacji na Facebooku? W każdym razie trzeba się tym w miarę sprawnie zająć.