0 Dołączył: 2012-09-06 Wpisów: 38
Wysłane:
16 października 2012 10:11:38
przy kursie: 0,08 zł
www.parkiet.com/artykul/7,1286...a to tak dla informacji by niektórzy mogli jeszcze ponażekać :) Prawdę mówiąc buja i to mocno jednak na razie mają co niektórzy po 100% zarobku a to zawsze wiecej niż ci co tylko nażekają i nic nie zarabiają. Jednak czas wszytko pokaże. WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:
Drżyj, gdy inni są zachłanni. Bądź zachłanny, gdy inni drżą. kto to powiedział?
|
|
24 Dołączył: 2010-08-20 Wpisów: 530
Wysłane:
16 października 2012 10:17:44
Nie wiem czy gorszy jest ten artykuł (błędy i składnia) czy Twoje nastawienie na dalsze wzrosty Cytat:szystko za sprawę poniedziałkowego, późnowieczornego komunikatu, że gra „Afterfall:Insanity" została „zakwalifikowana przez międzynarodową społeczność graczy do sprzedaży na platformie Steam". Hehe z pewnością
|
|
193 Dołączył: 2011-02-28 Wpisów: 4 958
Wysłane:
16 października 2012 10:17:59
Cytat:a to tak dla informacji by niektórzy mogli jeszcze ponażekać :) Prawdę mówiąc buja i to mocno jednak na razie mają co niektórzy po 100% zarobku a to zawsze wiecej niż ci co tylko nażekają i nic nie zarabiają. Jednak czas wszytko pokaże.
Naprawdę nie działa Ci w przeglądarce sprawdzanie poprawności polskiej ortografii? bzdura z tym że to więcej. To jest dokładnie jak z pokerem. Wchodzi człowiek do salonu gdzie grają pokerzyści. Od czasu do czasu ktoś wstaje od stołu głośno ogłaszając swoją wygraną. Człowiek myśli.. ej, tu się świetnie zarabia na tej grze! jednak na każdego wygranego przypada 5 graczy, którzy własnie się spłukali ale siedzą cicho, nowy gracz ich nie zauważa, zafascynowany hałasem tych co wygrali, siada więc ochoczo do stołu, wykłada kase... i za parę godzin sam trafia do kategorii spłukanych. I siedzi cicho. Tutaj jest ten sam mechanizm, gracze grają na bankrutach przekonani że to własnie oni wystrychną innych na dudka i zarobią a to cała reszta straci. Na ogół jest jednak tak że tracą prawie wszyscy z wyjątkiem małej grupy. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 października 2012 10:30
|
|
|
|
Wysłane:
16 października 2012 10:41:45
Co byście na razie nie pisali to jednak są ludziki co już wyskoczyli z 100 a nawet więcej % zyskiem. Co będzie dalej to zobaczymy, ja liczę na info na WZA , to że na steam weszła gra to bardzo dobra informacja , jednak czekam na więcej. Każdy ma na swój sposób ma rację jednak na giełdzie od tylu lat ważne są informacje!!! wtedy zarabiasz , narzekanie i krzyczenie oraz opluwanie prezesa nikomu na żadnej spółce nie dało zarobić grosika. (tym bardziej, że tu często wypowiedzi są bez , żadnego uzasadnienia). Teraz pytanko o honor ze strony 52 – ktoś kiedyś obrażał i co teraz . Jednak myślę, że tej osoby nie stać na zwrot „honoru do kieszeni” PS. Sorry za ort miało być oczywiście Ponarzekać sporki. Moja gafa. Pa do usłyszenia za kilka dni WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
„Dzisiaj bogactwem jest informacja. Osoba, która posiada informację, będącą najbardziej na czasie, posiada majątek.” a "Każdą klęskę próbowałem zawsze zmienić w okazję".Johna D. Rockefellera:
|
|
0 Dołączył: 2012-05-04 Wpisów: 26
Wysłane:
16 października 2012 10:44:39
Nie no w totka ludzie czasem też wygrywają ( podobno ) więc nic tylko pogratulować jak się udało. Bo tu niestety działa tylko głupiutkie szczęście, fart i nic więcej. Myśląc logicznie zysków ze Steama będzie naprawdę niewiele, zważywszy na to że spółka nie ma pracowników, nowego produktu w produkcji, kupę długów to upadłość jest nieunikniona. Ale jak się komuś udała ta spekulacja no to cóż, gratki dla nich :) Szkoda tylko znów tych co od nich ten papier kupią i zostaną z niczym.
|
|
Wysłane:
16 października 2012 11:06:17
@fantom i znowu wprowadzasz ludzi w błąd! Skąd masz informacje , że nie ma pracowników- to że zwolnił stara ekipę nie znaczy , że nie zatrudnił nowych. Z tego co pamiętam w miesiącu sierpniu było chyba 6 pracowników i jacyś studenci wiec coś mijasz się z prawdą.(wcześniejsze posty już wyjaśniały sprawy pracowników) Dziękuję , że gratulujesz jednak nie głupiutkie szczęście, a doświadczenie  no i weryfikacja informacji – po prostu umiem czytać ze zrozumieniem  . Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam dużego zarobku na innych spółkach  . WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
153 Dołączył: 2011-10-30 Wpisów: 1 886
Wysłane:
16 października 2012 11:15:14
kobieta z lasu napisał(a): Myśle , jednak że nie masz racji bo niektórzy juz zarobili 100% a wiec są chętni by jak to mówisz "kijem metrowym nietyknie"
Mam się podniecać tymi 100% na skrajnie ryzykownym papierze, który za chwilę może się przewrócić i więcej już nie wstać? Dziękuję, postoję. Wolę 100 punktowy, czyli zaledwie 7% wzrost ES (e-mini na S&P500). Też daje 100% zysku, a dużo łatwiej to technicznie wychwycić, gdy idzie się z trendem. I wcale nie trzeba ryzykować 100% kapitału, by zarobić 100% tak, jak to jest na NGS "Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
|
|
Wysłane:
16 października 2012 11:23:05
kobieta z lasu napisał(a):@fantom i znowu wprowadzasz ludzi w błąd! Skąd masz informacje , że nie ma pracowników- to że zwolnił stara ekipę nie znaczy , że nie zatrudnił nowych. Z tego co pamiętam w miesiącu sierpniu było chyba 6 pracowników i jacyś studenci wiec coś mijasz się z prawdą.(wcześniejsze posty już wyjaśniały sprawy pracowników) Dziękuję , że gratulujesz jednak nie głupiutkie szczęście, a doświadczenie  no i weryfikacja informacji – po prostu umiem czytać ze zrozumieniem  . Pozdrawiam wszystkich i życzę Wam dużego zarobku na innych spółkach  . oczywiście że to głupie szczęście, przecież spółka dalej jest na skraju bankructwa. Poza tym zdecydowanie wolałbym rozmawiać o niej za pare miesięcy, kiedy już dawno będzie w dole z kolejną falą wściekłych nowych inwestorów, przekonanych do zakupu śmieciowej wartości akcji przez takie naganiające posty jak Twoje. * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 16 października 2012 11:24
|
|
0 Dołączył: 2011-07-22 Wpisów: 105
Wysłane:
16 października 2012 15:30:01
Myślę ze więcej sprzedanych gier bedzie na cdp.pl niz na steam'ie. Udało się wyczyścić portfel z tych smieci, co ciekawe z zyskiem, chodz spisalem inwestycje na straty juz. Wydaje mi sie ze to szczyt mozliwosci kursowych i nastepne paczki po 2 grosze moga byc atrakcyjne przed premierą na x360. Spółka nigdy nie zarobi na Afterfall'u, pewnie nawet produkcja się nie zwróci wiec małe projekty moga ja 3mac na powierzchni.
|
|
0 Dołączył: 2010-09-09 Wpisów: 379
Wysłane:
16 października 2012 16:48:12
Jak zwykle po wzrostach następuje wysyp na forach znaFców tego i owego, a szczególnie fundamentów wszelakich i oczywiście mają sekretne wiadomości jak to wkrótce będzie dobrze. Sensu dyskusji z nimi żadnego nie ma.
Dopatrywanie się zależności kursu od sprzedaży na cdp czy zakwalifikowaniu na steama ma tyle samo sensu co wiara w ropę w Petrolu. Mamy spekułę na spółce i tyle. Z tymi 100% to jest przesada bo obrót poniżej 5gr był bardzo mały (nierzadko kilkaset zł dziennie). Porządny obrót zaczął się wyżej i tam była szansa wejść. Tylko ryzyko olbrzymie - dla skrajnych hardkorowców [wziąwszy pod uwagę ogromne skoki w obrocie].
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
23 października 2012 15:10:31
przy kursie: 0,07 zł
No trzeba przyznać, że perła NC rośnie jak na drożdżąch. Magia głównego rynku działa. Bankierowcy z lasu kupujący po 10 gr są na razie tylko 40% w plecy. The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-15 Wpisów: 189
Wysłane:
23 października 2012 15:33:06
Mathu, będzie tylko lepiej - zerknij sobie na komunikaty po Walnym - wizja don P. w akcjonariacie Jednego można być pewnym - będzie bujało zdrowo - raczej dla ludzi o mocnych nerwach. Dla mnie to jak gra w 3 karty na bazarze w Kairze - wyjdziesz goły albo bogatszy w żelazo między łopatkami
|
|
Wysłane:
23 października 2012 17:24:08
mathu napisał(a):No trzeba przyznać, że perła NC rośnie jak na drożdżąch. Magia głównego rynku działa. Bankierowcy z lasu kupujący po 10 gr są na razie tylko 40% w plecy. i znowu wprowadzasz ludzi w błąd! jak zwykle popatrz wpisy las kupował 3-5 groni a około 9-10 pozbywał się. A dal informacji jestem bardzo zadowolona z walnego , a ty teraz możesz jak zawsze zacząć bezpodstawne ujadanie zapraszam.:) WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
Wysłane:
23 października 2012 19:13:06
|
|
Wysłane:
24 października 2012 09:11:29
@fantom Co racja-to racja. Jednak gdyby wszedł nowy inwestor to kasy by trochę przybyło nie ma co mówić:) Co oznacza, że byli pracownicy otrzymają zwrot pieniędzy w końcu. Dlatego dziwię się, że nie cieszą się z decyzji dodruku- przecież to dla nich okazja do odzyskania pieniędzy:) Co do reszty planów na razie jeszcze myślę co z tą spółką zrobić:) - czekam na tego inwestora i coś tam postanowię. WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT I BOGATEGO MIKOŁAJA oraz wspaniałego humoru i spokoju w te nadchodzące dni.
|
|
Wysłane:
24 października 2012 09:21:51
Co z certyfikacja na x360 ??
|
|
0 Dołączył: 2012-08-01 Wpisów: 22
Wysłane:
24 października 2012 16:27:54
|
|
Wysłane:
24 października 2012 17:00:26
Walu-osp napisał(a):Co z certyfikacja na x360 ?? Cytat:"Trwają prace optymalizacyjne w celu przygotowania do certyfikacji w Microsoft. Prace optymalizacyjne obejmują głównie sferę grafiki i wczytywania się poszczególnych elementów gry.
Przewidywany termin zakończenia prac nad wersją gotową do pierwszej submisji czerwiec 2012." z komunikatu zarządu za I kwartał. nieee - też to widzisz? Tylko mi się wydaje że firma jak zwykle minęła się z prawdą w raporcie inwestorów? (nie używam słowa kłamie bo nie wiem czy prezes robi to rozmyślnie czy taka z niego ciamajda, więc nie można określić intencji). Naprawdę nie wierzę że znajdzie się jakikolwiek [biiip] (nie potrafię napisać "poważny inwestor") gotowy wyłożyć kasę na tak potwornie nieudaną spółkę, z tak nieudolnym prezesem, spółkę która tyle rzeczy przekłamała, niedotrzymała i nie potrafiła wykonać. Wygląda na to ze mała spółdzielnia, grupka niezłych spekulantów, tu występujących pod tymi durnymi nickami z lasu, nagoniła kolejną falę leszczy na zakup prezesa z biurkiem, wyliczonego na 16 mln złotych. Zarobić sami zarobili, zostawiając kolejną falę ludzi zastanawiających się "Boże... co my właściwie kupiliśmy?". * "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet. * "The market can remain irrational longer than you can remain solvent" * "scared money don’t make money" aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 24 października 2012 17:06
|
|
Wysłane:
25 października 2012 11:34:00
Ja sie kłanaim okrutnikom i dizekuje za wyczyszczenie portwela z zyskiem :) Kolejna fala wzrostow przy wydaniu - rzeczywistym o ile nastapi - na x360, podbieramy za 2-3 grosze i pchamy za 7 :) i w koło wojtek
|
|
Wysłane:
25 października 2012 15:08:17
kobieta z lasu napisał(a):@fantom Co racja-to racja. Jednak gdyby wszedł nowy inwestor to kasy by trochę przybyło nie ma co mówić:) Co oznacza, że byli pracownicy otrzymają zwrot pieniędzy w końcu. Dlatego dziwię się, że nie cieszą się z decyzji dodruku- przecież to dla nich okazja do odzyskania pieniędzy:) Co do reszty planów na razie jeszcze myślę co z tą spółką zrobić:) - czekam na tego inwestora i coś tam postanowię. Dodruki jednych cieszą innych nie, kto typa zna ten wie że nawet jak kase będzie miał to nie odda po dobroci. Taki już z niego prezes. Co dalej czas pokaże :P
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.