PARTNER SERWISU
zkjpvwza
170 171 172 173 174
Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 18 października 2012 10:58:01 przy kursie: 2,22 zł
Nie będzie żadnych dalszych wzrostów. Gdy RSI z 14 dni zrobił szczyt na poziomie 90 pkt, OIL robił górkę na 2,42 a teraz RSI jest niższy, za to poziom ceny papieru jest wyższy - to jest formowanie się dywergencji, kończącej ruch wzrostowy.

Zerknij sobie na ATT tradera na wykres OIL i dorzuć do niego RSI(14) a zobaczysz, o czym mówię

Pytałeś, gdzie bym ustawił SL. Otóż ja nie wszedłbym w OIL'a w długą pozycję od początku, ale gdybym już popełnil to głupstwo, to w obecnej sytuacji brałbym kasę ze stołu i wiał gdzie pieprz rośnie.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 18 października 2012 10:58

mdtrader
0
Wpisów: 749
Wysłane: 18 października 2012 12:29:31 przy kursie: 2,22 zł
Szutnik napisał(a):
tulsidas napisał(a):
No to mamy 12.10. kurs odbił znów mocno. Takiej formacji i układu świeczek jeszcze nie było na oilu.
Ciekawe jaki będzie poniedziałek?

Była była. Luty-marzec 2010, albo listopad 2008- styczeń 2009 sa bardzo podobne.

Jaki bedzie poniedziałek? Bardzo prosty - prawdopodobnie jeszcze lekko w górę, wtorek pewnie też ale wszystko na znacznie mniejszej dynamice ruchu niz niedawno. Nie ma szans uzyskać 2 raz z rzędu na RSI poziom 92 pkt (sic), - taki maks na oscylatorze został zrobiony przez ruch zeszłotygodniowy. Wyrównanie go po raz drugi jest kompletnie nierealne.

Wszystko po to, by jeszcze raz dotknąć linii bessy, którą tu nieco wcześniej pokazywałem w układzie miesięcznym na wykresie, a ktora na dziennym znajduje się teraz na poziomie 2,33.

W ten sposób powstanie nowy, niższy szczyt (niedawny max. intraday sięgnął 2,40, dotykając po raz pierwszy linii bessy), po którym kurs rozpocznie to, co już parę razy wcześniej robił - w sposób powolny wróci do trendu spadkowego.

Układ harmoniczny nie pozostawia złudzeń - w zeszłym tygodniu mieliśmy szczyt na OIL a teraz to juz tylko powolne odwracanie gwałtownego, krótkoterminowego ruchu wzrostowego i powrót do trendu spadkowego.
Takie przekręcanie się trendu w sytuacji, gdy jest tyle rozgrzanych niedawnymi wzrostami głów musi jednak jeszcze chwilkę potrwać i ten tydzień to bedzie właśnie ta "chwilka".

Ten szczyt jest:
- 13 tygodni (liczba Fibo) od szczytu z połowy lipca '12
- 18 tygodni (liczba Lucasa) od dołka z początków czerwca '12
- 61 tygodni (pochodna od 0,618) od dołka z połowy sierpnia 2011,
- 88 tygodni (89-1 liczba Fibo) od szczytu z lutego 2011,
- 233 tygodnie (liczba Fibo) od dołka z końca kwietnia 2008

i parę pomniejszych zależności.

Prawdopodobnie OIL poszarpie się jeszcze z tymi słabszymi wzrostami do 16-18.10 (tak wychodzi z dziennych harmonii) po czym trend się wyraźniej odwróci.

Slabszymi wzrostami? poki co jest wyzszy szczyt niz wspomniales(2.33 i 2.40-intraday) bo 2.56 juz dzisiaj.

kliknij, aby powiększyć

RSI jest wysoko,ale jakby rzeczywisci emoze nie idealna chorogiewka ale wyszla to zasieg do ok 3.10.

Szutnik
153
Wysłane: 18 października 2012 17:40:48 przy kursie: 2,22 zł
@ mdtrader

Cytat:
Slabszymi wzrostami? poki co jest wyzszy szczyt niz wspomniales(2.33 i 2.40-intraday) bo 2.56 juz dzisiaj.

Dynamika tych wzrostów byla słabsza w porównaniu do tych, które doprowadziły do uformowania zeszłotygodniowego maksa na poziomie 2,42 i to bezdyskusyjnie widać na większości oscylatorów, mierzących momentum.

Co zaś do niższego szczytu: zauważyłeś, ze pisałem to prawie tydzień temu?
Chciałbym umieć podac ze szczegółami na tydzień do przodu wszystkie okoliczności (cenę maks intraday itd), ale to już ocierałoby się o jasnowidztwoAngel a ja jestem tylko analitykiem technicznym. Owszem, spodziewalem się niższego lub podwojnego szczytu w okolicach 16-18.10; wyszedł nieco wyższy. Czy to aż taki straszny błąd w świetle całego rozwoju sytuacji?

Cytat:
RSI jest wysoko,ale jakby rzeczywisci emoze nie idealna chorogiewka ale wyszla to zasieg do ok 3.10.

Tak kończy się lekceważenie ekstremalnego wykupienia na dziennym RSI(14) - dzisiejsze zamknięcie OIL'a powinno być nauczką dla wielu.

@ wszyscy

Wszystko to, co tu pisałem, robiłem nie po to, by się popisywać. Robiłem to po to, by uchronić początkujących od pakowania się w walor, ktory jest jak granat i niedoświadczonym urywa ręce.

Nawet doświadczeni mieliby tu problem z wyjściem cało z inwestycji i większość raczej by w OIL'a nie weszła.
To, co zrobiłem to przecież było łapanie szczytu (uwaga - nalezy to robić tylko "na sucho", bez anagażowania pieniędzy) - rzecz bardzo ryzykowna i na dobra sprawę o pomyłke niezwykle łatwo.

Wiem, ze pewnie większość mnie nie posłuchała, ale jeśli choć jednego Czytelnika tych moich wypocin udało się zawrócić z drogi do paszczy lwa, to warto było nawet zaryzykować ewentualne ośmieszenie się. Mogłem przecież stanąć z boku, albo napisać nie wchodźcie, bo to groźne, a potem z mądrą miną stwierdzać : A nie mówiłem? Też nikt by nie miał mi tego za złe. Ale czy udaloby mi się w ten sposób kogokolwiek zawrócić?

Z całej tej gadaniny chcę, by początkujący zapamiętali i zakarbowali sobie w głowach przynajmniej to jedno: nigdy nie kupuj waloru gdy dzienny RSI(14) jest powyżej 70!

Lepiej stracić jedną na 10 okazji dalszego ruchu w górę niż załapac się w 6 przypadkach na 10 na ostrą przecenę

Jeśli tylko tyle wyniesiecie z całego tego zamieszania, to wyniesiecie w sumie jedną z najwartościowszych informacji!

Mówi to ten, który 13 lat temu, przy okazji bankructwa stanu Minas Gerais w czasie brazylijskiego kryzysu '99 sam oberwał od ekstremalnie wykupionego rynku FW20 i długo lizał po tej lekcji rany. Na tyle długo, ze podjął pogłębione studia nad kwestią wykupienia i wyprzedania rynku, ktorych efekty można tu dziś było zobaczyć.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)
Edytowany: 18 października 2012 17:41

Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 18 października 2012 19:56:33 przy kursie: 2,22 zł
Cytat:
Z całej tej gadaniny chcę, by początkujący zapamiętali i zakarbowali sobie w głowach przynajmniej to jedno: nigdy nie kupuj waloru gdy dzienny RSI(14) jest powyżej 70!

Wystarczy przetestować za pomoca jakiegoś programu rynek i wnioski wtedy z twardych danych sa kompletnie odwrotne
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl

Szutnik
153
Wysłane: 18 października 2012 20:36:57 przy kursie: 2,22 zł
@ dapi

Cytat:
Wystarczy przetestować za pomoca jakiegoś programu rynek i wnioski wtedy z twardych danych sa kompletnie odwrotne

Oj, chyba nie, albo nie do konca dobrze się zrozumieliśmy.

Gdy dzienny RSI(14) znajduje się powyzej 70 pkt tylko w jednym przypadku wzrost może być dalej kontynuowany na dłużej bez wystąpienia co najmniej wyraźnej korekty: gdy rynek przechodzi z trendu spadkowego do wzrostowego przy dużym udziale zamykających krótkie pozycje niedźwiedzi (nawiasem mówiąc stąd moja wcześniejsza myśl tu wyrażona, czy na OILu nie było ostrego zamykania krótkich, bo zachowanie OIL'a bardzo cos takiego mi przypomnialo, choc uwazam to za mało prawdopodobne).

Na typowym rynku wzrostowym prawie zawsze RSI porusza się w przedziale ok 40-80 do 85 a nie jak uczą w podręcznikach 70-30, tyle, że kupno waloru załóżmy przy RSI na poziomie 73 pkt ( a więc powyżej 70!) oznacza, ze ma się szanse może jeszcze na ok 2-3 sesje wyżej i potem i tak wchodzi się w korektę, ktora w większości przypadków zatrzyma się wyraźnie poniżej poziomu, na którym kupowaliśmy.

Ja nie mówię - nie kupować rynku, gdzie RSI przekracza 70! Rynki,na ktorych RSI okresowo przekracza 70 to najczęściej rynki wzrostowe.

Mówię tylko nie kupować w chwili gdy RSI ma więcej niż 70 pkt, bo przy tym poziomie do korekty niedaleko. Nawet jesli nasz rynek jest wzrostowy, to lepiej jest kupić, gdy trend się "odświeży" po korekcie. A jeśli rynek jest tak mocno wykupiony, to szanse na krótką, ale gwałtowną korektę sa dość spore.

Jednak na pewno nie należy kupowac drugiego, niższego szczytu RSI w obszarze powyżej 70 pkt - to był właśnie dzisiejszy przypadek na OIL'u (pierwszy sięgnął 92 punktów), ktory warto dobrze zapamiętać.

tulsidas
0
Wpisów: 102
Wysłane: 18 października 2012 21:58:38 przy kursie: 2,22 zł
[quote=Szutnik]@ mdtrader

Wiem, ze pewnie większość mnie nie posłuchała, ale jeśli choć jednego Czytelnika tych moich wypocin udało się zawrócić z drogi do paszczy lwa, to warto było nawet zaryzykować ewentualne ośmieszenie się. Mogłem przecież stanąć z boku, albo napisać nie wchodźcie, bo to groźne, a potem z mądrą miną stwierdzać : A nie mówiłem? Też nikt by nie miał mi tego za złe. Ale czy udaloby mi się w ten sposób kogokolwiek zawrócić?[quote]

oj posłuchali posłuchali... co prawda odeszli przy 2,52 od kompa, ale na fixie z duzomniejszym ale jednak zyskiem wyszlisalute

zobaczymy co dalej...? może jak stanie w miejscu na 2,12 powtórka z rozrywki?Think
Edytowany: 18 października 2012 22:06

matmat
0
Wpisów: 56
Wysłane: 19 października 2012 14:02:45 przy kursie: 2,05 zł
Nie jestem technikiem, więc mam pytanie co z punktu widzenia analizy technicznej można wywnioskować z dzisiejszej sesji, jak na razie oil nie poleciał w dół, a z zapowiedzi chyba powinien.
Tak uwaga, bo oilem interesuję się dłuższy czas i według mnie do tego papieru analiza techniczna nie bardzo się sprawdza.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 19 października 2012 14:30:09 przy kursie: 2,05 zł
matmat napisał(a):
...według mnie do tego papieru analiza techniczna nie bardzo się sprawdza.

jak do tej pory sprawdza się doskonale. wystarczy prześledzić wykresy zamieszczane chociażby na tym wątku. możliwość silniejszego ruchu można było dostrzec jakiś czas przed jego wystąpieniem. w interwale miesięcznym natomiast wciąż mamy obowiązujący trend spadkowy - linia została ino naruszona.

matmat
0
Wysłane: 19 października 2012 15:29:46 przy kursie: 2,05 zł
No może, ale oil bez dobrego infa odnośnie "złoża Totalu" za nic by się nie ruszył.

Szutnik
153
Wysłane: 19 października 2012 16:15:30 przy kursie: 2,05 zł
@ matmat

Cytat:
No może, ale oil bez dobrego infa odnośnie "złoża Totalu" za nic by się nie ruszył
.

Gdybyś przyjrzał się uważnie wykresowi OIL'a za ostatnie pół roku, to zauważyłbyś, ze najpierw było dno na początku czerwca przy cenie 0,95, potem był podskok do 1,54 (jakie info temu towarzyszyło?? Co wyrwało wtedy OIL'a o ponad 50% w górę??? Nabycie akcji Siluriana?), potem kolejne, wyższe dno pod koniec lipca i potem parabolicznie w górę, zrazu prawie płasko, potem prawie pionowo.

Tymczasem Twoje "info" to dopiero druga połowa września.
Naprawdę jesteś pewien, ze to "info" ruszyło kurs?
Ono prawdopodobnie posłużyło tylko do jego końcowego "wygrzania". Ale kurs ruszyło coś innego. Osobiście podejrzewam, że raczej nawet ktoś niż coś, ale dowodów oczywiście nie mam.
Ten ktoś zbierał akcje do września a potem rzucił hasło o ropie, gdy już z części prawie płaskiej kurs zaczął się sam z siebie wyłamywać.

Dla mnie to jest gra znaczonymi kartami, bo ów ktoś gdy tylko zauważa, ze inna podaż niż jego własna na rynku wysycha, momentalnie zaczyna grę w podbicie, niemniej jednak ta gra jest bardzo techniczna. Dlaczego? Bo uczestniczy w niej mnóstwo drobnych inwestorów, którzy razem jako grupa wytwarzają ładne technicznie wzorki.

Generalnie na akcjach struktury falowe Elliotta kiepsko się sprawdzają. Tu ku mojemu zaskoczeniu dawało się w ostatnich wzrostach całkiem ładnie obserwować układ podwójnego zygzaka , z czego wniosek, że w OILu siedzi prawdopodobnie tabun drobnych.

macgregor
0
Wpisów: 163
Wysłane: 19 października 2012 17:06:13 przy kursie: 2,05 zł
Zauważyłem pewną prawidłowość. Wczoraj i dzisiaj obsuwę zaczęło zlecenie sprzedaży podobnego pakietu blisko 500tys akcji o podobnej godzinie 15:45.

Szutnik
153
Wysłane: 19 października 2012 17:44:51 przy kursie: 2,05 zł
@ mcgregor

Cytat:
Zauważyłem pewną prawidłowość. Wczoraj i dzisiaj obsuwę zaczęło zlecenie sprzedaży podobnego pakietu blisko 500tys akcji o podobnej godzinie 15:45.

Nie sądzę, zeby to bylo takie proste. Ten (lub Ci), który akumulował w okresie czerwiec - wrzesień, jesli wychodzi, to raczej stara się to robić mozliwie niezauważony, o ile nie goni go czas.
Zapewne posługuje się zleceniami, chyba "zakrytymi' to się nazywa, ukrywającymi prawdziwy rozmiar podaży,w każdym bądź razie ja na jego miejscu bym tak robił.

Jeśli tego nie robi, to albo jest zbyt pewny siebie, albo czuje się kompletnie bezkarny.

Ale rzeczywiście ok. 15.40 pojawia się duza podaż i później już nie odpuszcza. Tak, jakby to w jakiś sposób było związane z otwarciem w USA, albo chodziło o zrobienie takiego wrażenia....

matmat
0
Wysłane: 19 października 2012 18:44:52 przy kursie: 2,05 zł
To jest oczywiste, że same info nie zrobi up, musi być wsparte "gubym". Teraz mamy jednak nadal czas oczekiwanie na dobre infa i dlatego wg. mnie to jeszcze nie koniec. Jak dla mnie to ze względów "rozliczeniowych" będą próbowali doprowadzić kurs do tych magicznych 10 zł, co dla oila wcale nie jest nierealne, chociaż zapewne na przekór analizie. Ale to taka moja teoria spiskowa.

niga
0
Wpisów: 25
Wysłane: 19 października 2012 21:23:19 przy kursie: 2,05 zł
Bardzo ładne naukowe teorie, ale na tym polega praca magika, żeby racjonalnie myślących widzów zaskoczyć. Największym złożem tej spółki są szukający szybkich zysków "gracze giełdowi" i warto czasem trochę zainwestować w ten potencjał:

jak potrzeba przebicia oporu, to będzie przebicie oporu
jak potrzeba chorągiewki, to będzie chorągiewka

"A jeżeli będą chcieli pójść do muzeum lotnictwa, to zabierzesz ich do muzeum lotnictwa..."

Szutnik
153
Wysłane: 20 października 2012 00:25:17 przy kursie: 2,05 zł
@ matmat & niga

Cytat:
ale na tym polega praca magika, żeby racjonalnie myślących widzów zaskoczyć.

Alez tu nie ma "racjonalnych" widzów. Tu są ludzie, ktorymi sterują emocje, znajdujacy się wewnątrz "młyna".

Cytat:
jak potrzeba przebicia oporu, to będzie przebicie oporu
jak potrzeba chorągiewki, to będzie chorągiewka

"A jeżeli będą chcieli pójść do muzeum lotnictwa, to zabierzesz ich do muzeum lotnictwa..."

Gdybyż to wszystko bylo takie proste, że się "bierze i robi", nie byłoby tak skomplikowane.

Wbrew temu, co myslisz, to nie jest tak, ze sie bierze i rysuje chorągiewkę albo wybicie w dowolnym momencie. Zrobienie cornera to ciężka i ryzykowna praca. Zawsze może sie cos nie udać.
Na jeden udany "corner" przypada kilka nieudanych, a niedoszli chachmęciarze mają co potem lizaćAngel (rany). A jak chachmęcili z lewarem kredytowym, to mogą już nawet nie miec czego lizać, bo zostali obgryzieni do kosci przez wierzycieliAngel
Zrobić corner to jedno, a potem trzeba jeszcze "zakopać trupa", bo slady zbrodni (transakcji) pozostają

Ostatnio taka nieudana proba corner'a miała miejsce w 2010 na rynku kakao, gdzie Anthony Ward i jego hedge "Armajaro"
www.armajaroassetmanagement.co...

próbowali zrobić corner, kupując 25% rocznej światowej produkcji:
www.telegraph.co.uk/foodanddri...

No i poległ.

Żaden, próbujący tych sztuczek nie ma takich zasobów finansowych, jak reszta rynku, więc aby manipulacja się mogła udać, musi użyć cudzych pieniędzy, czytaj przekonać część graczy, by poszli jego śladem. A potem musi się liczyć z tym, że istnieje ryzyko, że ci, ktorzy z nim poszli, zaczną szybciej od niego realizowac swe zyski, a on zostanie na dużej pozycji o spadającej wartości. I gdy zacznie ją zmniejszać, to bedzie zbijać gwałtownie cenę, bo wcześniej popyt tworzył przecież w dużej mierze on sam.
Kupujący na OIL'u byli niedawno jak rwąca górska rzeka - spróbowałbyś ich zatrzymać, to by Cię stratowali. Zatrzymali się dopiero na linii bessy, ale i tak podjeli nieudaną próbę jej przekroczenia.

O widzisz, z tą górską rzeką to jest dobre porównanie.

Manipulujacy rynkiem jest jak kierujący rzekę w wykopany przez siebie wczesniej kanał, ale nie jest w stanie zatrzymać jej nurtu, ani dokładnie przewidzieć, w ktorym miejscu masy wody zwolnią. Moze tylko płynąć z nurtem jak wszyscy inni. Jego przewaga polega jedynie na tym, że wie, że trzeba wyrzucac wszystko za burtę, póki nurt jest bystry, by nie utonąć, gdy nurt zwolni. W tym samym czasie większość jest przekonana, że płynie naturalnym korytem rzecznym aż do morza, dlatego trzyma zapasy na tę podróż.

Tak to mniej więcej wygląda.

@ matmat

Cytat:
Teraz mamy jednak nadal czas oczekiwanie na dobre infa i dlatego wg. mnie to jeszcze nie koniec. Jak dla mnie to ze względów "rozliczeniowych" będą próbowali doprowadzić kurs do tych magicznych 10 zł,

A dlaczego nie do magicznych 100 zl albo 1000zł?
Nie. To już się skończyło! OIL albo wraca do trendu spadkowego (bardziej prawdopodobne) albo przechodzi do trendu bocznego między 0,95 a 2,60 (mniej prawdopodobne, ale niewykluczone).
Na pewno nie bedzie dalej konytnuował wzrostów.
Zauważyłeś, jak precyzyjnie czasowo na kilka dni przed szczytem"wyłapałem" moment zwrotny na harmoniach?
Gdyby bylo tak, jak mówisz, to moja prognoza zwrotu najzwyczajniej w świecie by nie trafiła -
w takim przypadku te harmonie nie miały prawa zadziałać. A skoro zadziałały i na przedział 16-18.10 przypadł szczyt, to to oznacza jedno - trend sie odwrócił.

matmat
0
Wysłane: 20 października 2012 14:23:58 przy kursie: 2,05 zł
bo 10 zł to wartość nominalna akcji, czyli taniej nie można drukować.
Edytowany: 20 października 2012 14:38

niga
0
Wpisów: 25
Wysłane: 21 października 2012 00:43:00 przy kursie: 2,05 zł
Cytat:
bo 10 zł to wartość nominalna akcji, czyli taniej nie można drukować

Ależ można - trzeba np. pokazać jakiś garaż i oznajmić, że jest wart (jeśli dobrze pamiętam) 203 mln zł. Potem trzeba zaprosić "Koleshi" żeby klepnęli to na walnym.

matmat
0
Wysłane: 21 października 2012 12:10:36 przy kursie: 2,05 zł
Oczywiście zrobić można wiele, ale na dzisiaj sytuacja wizerunkowa oila nieco się poprawiła, chociażby poprzez jakieś tam zaangażowawszy Totala, więc wg. mnie istniej 50% szans (no może 40%) na scenariusz doprowadzenia papieru do 10 zł, tak aby odblokować możliwość emisji. Dwa razy grałem właśnie pod te 10 zł i dwa razy się udało zarobić, jak będzie teraz zobaczymy, ale ryzyko warte zachodu, tyle że trzeba b.duzo cierpliwości, no i trzeba liczyć się z porażką (jak to na giełdzie).

Szutnik
153
Wysłane: 21 października 2012 13:32:06 przy kursie: 2,05 zł
@ matmat

Cytat:
więc wg. mnie istniej 50% szans (no może 40%) na scenariusz doprowadzenia papieru do 10 zł, tak aby odblokować możliwość emisji. Dwa razy grałem właśnie pod te 10 zł i dwa razy się udało zarobić, jak będzie teraz zobaczymy, ale ryzyko warte zachodu

Czasem nie sposób Czlowiekowi pomóc, pomimo szczerych chęci...

FaktWatch
0
Wpisów: 7
Wysłane: 21 października 2012 15:20:03 przy kursie: 2,05 zł
Ene, due, rabe itd. - nie najgorsza metoda inwestowania (czyli ubierania się w akcje). Każdy ma swój rozum i na jakiekolwiek tłumaczenia szkoda czasu. Poniżej link do ciekawego tekstu z którym, choć w niewielkim fragmencie, każdy "inwestor" swoich pieniędzy musi się zgodzić - choć niektórzy do ostatniej swojej złotówki będą zaprzeczać: "to przecież nie jest możliwe".

wyborcza.biz/biznes/1,100896,1...">http://wyborcza.biz/biznes/1,100896,1...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

170 171 172 173 174

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,190 sek.

ptfysrpf
gshcpqwu
jctdabep
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qxipqfdd
ollvbbsl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat