sdqkbrlt
Advertisement
PARTNER SERWISU
enxtujbw
132 133 134 135 136
Pochi
6
Wpisów: 97
Wysłane: 16 marca 2013 13:02:53 przy kursie: 10,65 zł
link do analizy TOP PICK Infinity8

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 16 marca 2013 14:59:49 przy kursie: 10,65 zł
Analiza w pierwszej czesci moim zdaniem beznadziejna- wydaje mi sie ze sa to kopie zdan z raportow kwartalnych, pozbawione calkowicie sensu i wyrwane z kontekstu. Pani Renata pisze tam, ze Funky i Sleep zostana wydane itp. W takiej analizie bardziej skupilbym sie na przyszlosci, a przeszlosc tylko zaakcentowal. Dodatkowo w samym podtytule, wskazuje na premiery nowych gier, o ktorych dalej nie wspomina ani slowem!. Nie ma tam slowa o A2 i prognozach na ten rok, nie ma komentarza co do tego czy i jakie sa zdaniem Pani Renaty szanse na realizacje prognozy.

W II czesci, analiza bardziej rzetelna.

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 16 marca 2013 20:36:37 przy kursie: 10,65 zł
Na gram.pl ukazały sie 2 artykuły poświecone A2:
Pierwsze wrażanie

oraz
Wywiad z Pawłem Miechowskim

W końcowym rozrachunku autor recenzji stwierdza, że
Cytat:
Po pierwszym tête-à-tête Anomaly 2 jawi się jako produkcja dobrze znana, ale zarazem zdecydowanie piękniejsza i bardziej urozmaicona taktycznie. W oczekiwaniu na premierę pozostaje mieć nadzieję, że czar ten nie pryśnie po głębszym poznaniu, a rodzima gra tower offense w dalszym ciągu będzie pozytywnie zaskakiwać i dawać szerokie możliwości taktyczne. Jeśli tak się stanie, a multiplayer okaże się interesującym urozmaiceniem, Anomaly 2 może być jedną z lepszych niezależnych gier tego roku. Są ku temu solidne podstawy, teraz trzeba jeszcze postawić okazałą nadbudowę.

Inne informacje wynikają z wywiadu. Z istotniejszych kwestii:
Cytat:
Na razie zapowiedzieliście jedynie wersje na pecety, Maki i Linuksy. Czy jest szansa, że Anomaly 2 pójdzie w ślady poprzedniczki i zawita także na innych platformach?

Mamy takie możliwości, ale to jest rozkminka na przyszłość, ponieważ aktualnie niemal całe moce zaangażowane są w produkcję na desktopy.

Jak już spekulowaliśmy, port na ps3/ps4(?) i xbox jest naturalną konsekwencją, nie należy sie go jednak spodziewac wcześniej niż pare miesiecy po premierze wersji na desktopy.

cetnar
0
Wpisów: 132
Wysłane: 19 marca 2013 21:40:27 przy kursie: 10,30 zł
Zapowiadają się pracowite dni dla ekipy 11 bit.

- 22-24 marca będą na targach PAX w Bostonie - niestety nie znalazłem dokładniejszych informacji w jakiej formie spółka będzie się prezentować
- 25-29 marca będą na Game Developer Conference w San Francisco - na stoisku "Polska" razem z innymi game developerami jak CD Red, CI, Techland, Vivid czy Infinity Dreams.

Myślę że po obu targach możemy spodziewać się wysypu kolejnych recenzji. hello1

Czy podczas tych targów możemy się spodziewać prezentacji trybu multiplayer czy jest to jeszcze za wcześnie?

topfacet
178
Wysłane: 20 marca 2013 00:26:07 przy kursie: 10,30 zł
Zgodnie z info z ich FB- na targach bedzie mozna dostac za free koszulki z Anomaly2 oraz pograc w sama gre.

Tryb Multiplayer do testow mial byc udostepniony pod koniec marca.

SimonS
0
Wpisów: 65
Wysłane: 20 marca 2013 08:04:07 przy kursie: 10,30 zł
Sam tryb multi jest dostępny dla osób, które się zgłosiły do testowania i zostały wybrane już od jakiegoś czasu

piotrch
0
Wpisów: 808
Wysłane: 21 marca 2013 12:48:17 przy kursie: 10,85 zł
W uzupełnieniu do posta centara:

11 bit będzie również obecne na Digital Dragons w Krakowie: 11 bit na digital dragons 2013

topfacet
178
Wysłane: 25 marca 2013 18:10:47 przy kursie: 10,70 zł
Jest pierwsza recenzja Anomaly2 z PAX, mozna bylo tam zagrac w tryb multiplayer i jak przeczytacie, zostal on oceniony bardzo pozytywnie.

www.polygon.com/2013/3/25/4140...

cetnar
0
Wysłane: 26 marca 2013 17:47:54 przy kursie: 10,51 zł
Na razie mamy mało recenzji po PAX, może będzie więcej po GDC. Spółka za to dostała wyróżnienie "Best of Show – Anomaly 2" na tagrach PAX od RTS Guru

Cytat:

Anomaly 2 wins our best of show award for several reasons. It is an unabashedly challenging game, with the pace adding to the challenging aspects. The need to constantly revise your strategy and adapt to the situations and your opponent. And the way the mech mode for units and abilities ranking system add both another layer of challenge and a degree of customization. If things continue the way they looked on the PAX East floor, then Anomaly 2 will be fun for the RTS/strategy fan that enjoys a good challenge.

Takie słowa dodają otuchy, jak również informacja o tym że tryb multiplayer był planowany również do AWE co pozwala mieć nadzieje, że jest on dobrze przemyślany. Świetny tryb MP to gwarantowany sukces rynkowy! hello1

11 bit team member
0
Grupa: Emitent
Wpisów: 112
Wysłane: 26 marca 2013 21:40:38 przy kursie: 10,51 zł
A tymczasem na stronach Humble Bundle:

http://www.humblebundle.com/

The Humble Mobile Bundle offers Contre Jour, Anomaly Korea, Plants vs. Zombies, and Bladeslinger on Android for as much or as little as you fancy paying. If you beat the current average price, you'll also receive The Room and Metal Slug 3.

pozdr.

cetnar
0
Wysłane: 27 marca 2013 21:14:26 przy kursie: 11,49 zł
Kilka starszych i najnowszych faktów i mitów blackeye :
- Anomaly 2 będziej najprawdopodobniej wydane w połowie maja (za 7 tygodni) wg. tej wypowiedzi
- będą bezpłatne dodatki z nowymi mapami dla trybu MP
- prace na wersją Android/iOS ruszą zaraz po wydaniu gry na PC - więc można założyć że premiera Anomaly 2 na te urządzenia będzie również w tym roku (IV kwartał?)
- wersje konsolowe są ostatnie w kolejce do portowania
- gra oraz tryb MP zbierają bardzo pozytywne recenzje
- wygląda na to, że po dodaniu tylko kilku zmian w gameplay'u (transformacje, nowe zdolności) gra zyskała wiele dodatkowych walorów strategicznych
- sprzedaż Anomaly Korea w "Huble bundle" pozwoli na przyzwoite zyski i dodatkową reklamę przed premierą Anomaly 2 (btw wygląda na to że spółka ma b. dobre relacje z "Humble bundle" - to już 3 raz gra z 11b jest umieszczana w paczce, gry sprzedawane są również przez humble store)
- kurs zaczyna również obierać kierunek na północ
- zawirowania na rynku europejskim wpływają na osłabienie naszej waluty co również pozytywnie powinno wpłynąć na zyski
- jestem spokojny o koszty produkcji - duże ale niewygórowane (sporo kodu i wiedzy zostało wykorzystane z AWE)
- znając życie będziemy mieć jeszcze jakiegoś asa w rękawie (nagrody?, specjalne akcja promocyjne?)
- baza graczy którzy grali lub słyszeli o Anomaly jest bardzo duża (kilka milionów?)

Reasumując szacowaną liczbę premier na ten rok, cenę A2, oraz bardzo dobre przyjęcie gry przez krytykę wydaje się, że spełnienie prognozy przychodów i zysku będzie możliwe przy umiarkowanej sprzedaży. W pozytywniejszych wariantach powinno być tylko lepiej. hello1

O ile wcześniej miałem wątpliwości w stosunku do strategii czy samego pomysłu Anomaly2 to teraz widzę sporo pozytywów. Bardzo chętnie wysłucham też głosów na "nie".

cad_man
0
Wpisów: 1 159
Wysłane: 27 marca 2013 21:42:37 przy kursie: 11,49 zł
@cetnar
Bardzo chętnie wysłucham też głosów na "nie"

na początek: Kilka starszych i najnowszych faktów i mitów - podaj te fakty Dancing

Dalej: z tą bazą graczy w liczbie kilku milionów to chyba wypuściłeś całkowicie wodze fantazji z rąk!

Wracając do głosów na "nie": czy znasz (ja w tym nie siedzę) jakąkolwiek grę przeniesioną z "małego ekranu" (smartfony, tablety) na "duży ekran" (PC), któraby odniosła spektakularny sukces? Lub co najmniej sprzedaż w liczbie podobnej do sprzedaży na "małe ekrany"? Ile kopii Anomaly i Anomaly Korea sprzedano na PC?
O ile marka Anomaly by 11bit na "małe ekrany" odniosła sukces, to pisanie o sukcesie sprzedaży rozszerzonej wersji Anomaly na PC jest daleko idącą spekulacją...
Byki i niedźwiedzie mają swoje miejsce przy stole, a tylko osły zostają o suchym pysku...
Przyglądaj się jak upór walczy z oporem a zawziętość ze wsparciem - na końcu dołącz do wygranych i zarabiaj

cetnar
0
Wysłane: 27 marca 2013 22:39:12 przy kursie: 11,49 zł
@cad_man

Podkreślam "grali lub słyszeli" Skąd mam kilka milionów?
- humble bundle - kilkaset tysięcy zakupionych czyli tyle osób prawdopodobnie grało
- iOS/Android - AWE i AK sprzedało się też sporych ilościach 0,5 miliona
- do tego newsy i inne drobne platformy
- pudełka, dodatki do gazet, itp
- piractwo blackeye - ponoć mamy bardzo duże
Z tego już mamy 1 milion osób conajmniej, drugi milion to koledzy tych co kupili/ukradli... Ile jest zatem wg. Ciebie?

AWE miała premierę na PC i Mac a dopiero później pojawiła się na mobilne bo chyba to tego pijesz?

Czy 100tys kopii (PC/Mac/Linux) w ciągu 6 miesięcy to dużo czy mało?

Skoro spółce prawie udało się zrealizować plany wydając AK, SJ i FS - to mając w planach wydanie A2 na PC i mobilne to jestem spokony o wyniki (wiem że na ten rok są one wyższe).
Edytowany: 27 marca 2013 22:41

topfacet
178
Wysłane: 28 marca 2013 11:40:49 przy kursie: 11,40 zł
Z tymi milionami to bym tez nie przesadzal, choc marketing w porownaniu do AWE jest o niebo lepszy- vlog, strona na FB, ciagle recenzje w prasie- widac, ze jest bardzo duza poprawa.

Wlasciwie z tej wypowiedzi Pawla M. wynika iz porty na mobilne sa pewne, natomiast co podkreslam juz po raz n-ty wynik budowac bedzie pewnie nie tylko A2 ale takze inne(nowe) produkcje.

Zobaczcie sobie ile oni osob chca zatrudnic do pracy, pojawiaja sie tez stanowiska zwiazane z animacja 3D, musza sie rozwijac takze poza linie produktow Anomaly.

gamingo
PREMIUM
1
Grupa: Bus Driver, SubskrybentP1, Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 14
Wysłane: 2 kwietnia 2013 14:10:25 przy kursie: 11,45 zł
A tymczasem...

zagraceni.pl/wreszcie-w-matecz...

Cytat:
2 kwietnia zaczynam pracę w szeregach 11 bit studios, czyli firmy odpowiedzialnej za Anomaly: Warzone Earth, Anomaly Korea, Funky Smugglers i tę czwartą grę, której tytułu zawsze zapominam.
Sleepwalker’s Journey, przypomniało mi się.
Zajmował się będę “projektem” i tyle właśnie mogę powiedzieć, zwłaszcza, że to spółka akcyjna. Z tego ostatniego faktu wynika wiele ciekawych spostrzeżeń, które może poczynić każdy, kto potrafi posługiwać się Google’em i nie przerażają go raporty giełdowe. W skrócie – 11 bit studios to bardzo dobry biznes.

Pytanie za 100pkt: O kim mowa? geek
Edytowany: 2 kwietnia 2013 14:13

topfacet
178
Wysłane: 2 kwietnia 2013 17:11:22 przy kursie: 11,45 zł
O kim czy o czym?

Z innej beczki- ktos moze wie juz, czy udostepnili wersje MultiPlayer dla osob z Pre-orderow ? Mialo to sie stac pod koniec marca.

cetnar
0
Wysłane: 2 kwietnia 2013 17:27:56 przy kursie: 11,45 zł
Cytat:

Z innej beczki- ktos moze wie juz, czy udostepnili wersje MultiPlayer dla osob z Pre-orderow ? Mialo to sie stac pod koniec marca.

Wg. mejla z 31.03 termin bety nieznacznie się przesunął. Gra będzie dostępna 05.04 - w ten piątek.

topfacet
178
Wysłane: 2 kwietnia 2013 17:47:34 przy kursie: 11,45 zł
Dzieki za info! Rozumiem, ze tylko dla Pre-orderow, czy bedzie mozna ja kupic tez na Steam?

kitfunfel
0
Wpisów: 7
Wysłane: 2 kwietnia 2013 18:57:15 przy kursie: 11,45 zł
gamingo napisał(a):
A tymczasem...

zagraceni.pl/wreszcie-w-matecz...

Cytat:
2 kwietnia zaczynam pracę w szeregach 11 bit studios, czyli firmy odpowiedzialnej za Anomaly: Warzone Earth, Anomaly Korea, Funky Smugglers i tę czwartą grę, której tytułu zawsze zapominam.
Sleepwalker’s Journey, przypomniało mi się.
Zajmował się będę “projektem” i tyle właśnie mogę powiedzieć, zwłaszcza, że to spółka akcyjna. Z tego ostatniego faktu wynika wiele ciekawych spostrzeżeń, które może poczynić każdy, kto potrafi posługiwać się Google’em i nie przerażają go raporty giełdowe. W skrócie – 11 bit studios to bardzo dobry biznes.

Pytanie za 100pkt: O kim mowa? geek

Chodzi o Cubitussa, a tutaj trochę więcej o nim. Poproszę 100pkt happy8

Cytat:
Mam 32 lata i gram od drugiej klasy podstawówki, kiedy to dostałem swoje pierwsze ZX Spectrum. Edukacja growa obejmowała wszystkie obowiązkowe etapy (tak, kiedyś nawet na dwa tygodnie zamieniłem się z kumplem atarowcem i oddałem w jego ręce Commodore’a – oczywiście zepsuł), obecnie doszedłem do ostatniego stopnia wtajemniczenia, czyli wieczornego leżenia na kanapie z padem w garści. Lubię czasami zagrać na pececie, ale zazwyczaj źle się to kończy.

cetnar
0
Wysłane: 2 kwietnia 2013 19:57:24 przy kursie: 11,45 zł
topfacet napisał(a):
Dzieki za info! Rozumiem, ze tylko dla Pre-orderow, czy bedzie mozna ja kupic tez na Steam?

Tylko preorder i tylko beta multiplayera. Pełna wersja będzie za około 6 tygodni.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

132 133 134 135 136

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,224 sek.

mnuxypeb
niucbwgy
tebxpvni
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dnmmnaqv
xopmqcic
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat