Fantomas napisał(a):@cetnar:
Chciałbym zobaczyć Twoją minę:

co to znaczy kilkukrotnie? Na pięć sprzedanych gier - cztery to piraty? Na Androida skala piractwa jest bardzo duża - wystarczyło wpisać sobie 'Anomaly Korea' w Google po debiucie na Androida i miałeś masę linków do pobrania apk.
Co to ma do znaczenia do liczby w GC? Czy wszyscy piraci rejestrują się w GC? Ten artykuł jest z 2011 - jesteś pewien że Apple nie zrobiło nic z tym do tej pory? Dlaczego tylko jeden deweloper się żali, jakoś nie widać żeby to było powszechne zjawisko. Wszyscy wolą wydawać na iOS bo mają i tak większe zyski w porównianiu do Androida. Jeśli w Google play sprzedało się prawie 50tys kopii to wg. twojego przelicznika na iOS sprzedało się tylko 10-15tys (Na GC jest 67tys kopii AK)? Czy takie proporcje są również ok według Ciebie? A FS - 25tys to ile się rzeczywiście sprzedało? Przy takiej sprzedaży to mielibyśmy straty a nie zyski i lepiej sobie dać spokój z grami mobilnymi.
Jeszcze raz nie twierdzę, że liczba w GC to liczba sprzedanych kopii - to jest duże uproszczenie - ale wg. mnie są one ze sobą mocno skorelowane. Po za tym używam tych dancych relatywnie w stosunku do instalacji innych gier. Z badzo dużą pewnością mogę stwierdzić, że gra Bastion sprzedała się 3,9 razy lepiej od AK

Czy ktoś ma kupione Real Boxing i może podać ile jest teraz graczy w GC?
Czy uważasz że model oparty na dzisiejszym rankingu w jednym kraju da Ci lepsze oszacowanie bieżącej czy też sumarycznej sprzedaży?
To moj ostatni post w tym temacie. Nie mam zamiaru tego ciągnąć dalej, bo twoje argumenty próbują podważyć jeden model estymacji a wogole nie pokazują zalet innego czy podaniu szacowanej sprzedaży gry.
Jedynie co chciałem powiedzieć od samego początku to,
że w związku z premierą Anomaly 2 - spółka ma szanse zarobić dotychczasowych mobilnych produktach około 1mln zł w 2013 nie wydając nowego tytułu. EOT