PARTNER SERWISU
hwmuyjao
SimonS

SimonS

Ostatnie 10 wpisów
Dobra źle się wyraziłem.

Nazwa spółki to chyba Infosystem, a Infosys notowany jest na NYSE.

Czy się nadaję na GPW w to nie wnikam xD

Chyba trzeba nazwę poprawić bo Infosys to na NewConnect się raczej nie nadaje :)

Do usunięcia.

O ile dobrze interpretuje jego słowa, to mówi, że gra nie została jeszcze zapowiedziana/ogłoszona (unannounced) więc z tego wychodzi, że to nie jest Industrial.

No chyba, że w gamedevie oznacza to cos innego niz tylko zapowiedziec nazwe nowego tytulu d'oh!

W radiu wykręcał się z jednoznacznej odpowiedzi ... tak jak to w zasadzie zawsze robią.

Ze stronki ES wynika, że premiera 21, a z NL 29-31 października.

Mnie teraz bardziej ciekawi, kiedy, albo nawet i czy mają zamiar naprawiać błędy w wersji tabletowej. Patrząc po komentarzach jest kilka problemów, co może wpływać na wolumen sprzedaży.
Tak jak pisałem poprzednio, TWoM nie jest moim zdaniem dobrą grą na tablety. Widać to również po komentarzach - ludzie pytają o opcję zapisywania gry. Jeżeli taka opcja zostałaby wprowadzone zmieniłoby to dynamikę gry na, moim zdaniem, bardziej przyjazną.

Pytanie o poprawki zostało zadane na forum spółki i nie zauważyłem odpowiedzi. Może ktoś znalazł gdzieś info co do tego ?

Pochi napisał(a):
Jeśli mnie pamięć nie myli to w wywiadach padały dwa stwierdzenia: trailer ma pokazać czym dokładnie będzie Industrial oraz zdradzając prawdziwy tytuł gry, gracze powinni widzieć co to będzie za gra.

Czym dokładnie będzie Industrial - ogólnik ogólników.
Dla jednych odpowiedzią będzie - grą RPG, dla innych gra w klimacie Arcanum, a dla kolejnych nic z tego co wymieniłem.
Jedyne co pewne to przeszłość czyli, trailery 11B nic nie mówią.

@Analizuj nie wiem po co cytowałeś mój post, ale fajnie, dzięki :)

Zgadzam się jak najbardziej z mrJackson.
Trailery 11BIT są nie mniej tajemnicze niż działania samej spółki :D king
Biorąc pod uwagę poprzednie trailery spółki, to nowy filmik nie ujawni dużo. Może jedynie klimat gry.
Jeżeli ktoś liczy na nagłe pojawienie się szczegółowych informacji co do projektu to raczej nie w tej spółce :D

Z drugiej strony trailer będzie idealnym argumentem do spekulacji. Na pewno uświadomi graczy, że Industrial jest czymś realnym i jest "bliżej niż dalej". MOŻLIWE, że pamiętając sukces TWoM rozbudzi wyobraźnie inwestorów.

Reasumując, nie ma się co spodziewać nawału informacji ani zaskakującego trailera, co nie znaczy, że pojawienie się takowego filmiku nie wpłynie na wyceny akcji ;)

rockq napisał(a):
SimonS napisał(a):

Po pierwsze nie rozumiem ciśnienia na wzrost wartości akcji. Think

Ale co proszę? Kupujesz akcje dla ich wartości kolekcjonerskiej? ;) Duzi udziałowcy mają wiele sposobów na czerpanie garściami z finansowej bonanzy której doświadczyła spółka. Mogą sobie podnieść pensje, wypłacić bonusy, przegłosować program motywacyjny, korzystać z firmowych kart kredytowych, etc. A co możemy my, małe żuczki? Jedynie liczyć na dywidendę, której nie będzie, oraz wzrost kursu. Po co trzymać akcje, i mrozić kapitał, jeżeli nie byłoby perspektywy dalszych wzrostów?

Kupiłem akcje wiedząc że mają wydać TWoM i Industriala. TWoM okazał się sukcesem i nie oczekuje od spółki tego, że nagle przeorganizuje swoją działalność i wydadzą 3 komunikaty które dadzą +X do obecnego kursu bo to nie ma sensu, ale widać, że jest mega ciśnienie tutaj. Dla mnie normalna kolej rzeczy to dokończyć co założyli i porządnie przemyśleć co zrobić z kasą.
Próbowałem tylko wytłumaczyć, że moim zdaniem sukces TWoM nie był zaskoczeniem tylko dla Inwestorów ale i dla samej spółki. Kasa leży bo nie byli na nią przygotowani. Większość z Was wolałaby, żeby zapowiedzieli byle co oby tylko kurs dziś urósł o kilka % a później najpewniej narzekać, że pieniądze zostały wydane nieroztropnie. Podoba mi się podejście spółki bez hurraoptymizmu i rozumiem boczniaka na kursie - tylko tyle :)

Cytat:

Mogą sobie podnieść pensje, wypłacić bonusy, przegłosować program motywacyjny, korzystać z firmowych kart kredytowych, etc. A co możemy my, małe żuczki? Jedynie liczyć na dywidendę, której nie będzie, oraz wzrost kursu. Po co trzymać akcje, i mrozić kapitał, jeżeli nie byłoby perspektywy dalszych wzrostów?

Oczywiście mogą sobie wypłacić bonusy i inne takie. Moje pytanie brzmi czego Ty oczekujesz ? Chcesz by zwiększyli zatrudnienie nie wiedząc czy taki sukces się powtórzy? Może się udać, albo i nie. Chcesz by rzucili hasłem gry o której myślą ale nie przygotują bo nie mają zespołu? Chcesz po prostu by kurs urósł bo ten nie jest wystarczający ?
Dla mnie to proste - nie spodziewali się takiej kasy. Teraz ją mają i myślą co z nią zrobić a nie wydają wszystkiego w 2 dni jakby wygrali w Lotto :)

gentleman napisał(a):
no niestety zarząd niewiele powiedział na WZA a wręcz zwiększył nasze obawy o wyniki za 4kw 2015 i 1kw 2016. W kasie ponad 14 mln leży odłogiem i nie pracuje :/ Aż się prosi aby rozpocząć nowy projekt poza Industrialem a tu nic.
Dopóki nie będzie niespodzianek w postaci zaskakująco dobrych wyników to wzrostów kursu raczej nie będzie, chyba, że po wejściu na główny parkiet.

Po pierwsze nie rozumiem ciśnienia na wzrost wartości akcji. Think
Poza tym większość osób przedstawia sytuację jakby miała miejsce anomalia, bądź zarządzający marnowaliby "potencjał".
Pozwólcie, że zreasumuje co się dzieje w spółce z mojej perspektywy. Zespół na podstawie swojej działalności zaplanował kilka gier m. in. TWoM i wersję mobilną tej gry + wstępne prace nad Industrialem.
TWoM okazało się być wielkim sukcesem i wpłynęła niespodziewana ilość gotówki, a prace idą dalej jak zaplanowano czyli mobilna i Industrial. Spora część forumowiczów uważa, że trzymanie się ustaleń jest marnowaniem pieniędzy i potencjału, więc pytanie brzmi - co zrobić ? Zwiększyć zatrudnienie na szybko, aby nowy zespół, zebrany na momencie, mógł wyczarować nową grę? To jest waszym zdaniem rozwiązanie? Czy zapowiedź nowych ewentualnych tytułów, żeby zaspokoić ego kursowe?
Dla mnie to co robią jest najrozsądniejsze dla spółki. Nie podniecają się pieniędzmi. Nie mają ciśnienia aby jak najszybciej wydać zarobioną kasę, ale trzymają się planu i spokojnie myślą jak najlepiej wykorzystać gotówkę, bo chyba każdy się zgodzi, że nie byli przygotowani na takie wpływy.
Nie tylko rynek nie wie czy wyniki są powtarzalne, ale oni sami tego nie wiedzą. To, że im więcej gier wydasz tym większa szansa, że któraś będzie wielkim sukcesem to tylko "połowa prawdy" bo moim zdaniem sukces to wypadkowa ilości gier, jakości i częściowo ogólnie pojętego szczęścia.

Moim zdaniem to GR jest jak najbardziej OK i nie powinno nawet się zajmować wielkimi tytułami. Po co kolejny sklep internetowy z grami. Niech się skupią na grach indie i na lunchpadzie, a nie sprzedażą wiedźminów lub gta bo już jest steam i pełno innych sklepików. Dla mnie nie ma sensu próbować się przebijać na siłę.
Jeżeli już mieliby to zrobić, to pewnie to podejdą do tego jak z grami. Nie rzucą się od razu za robienie AAA ale kilka małych gierek, aż do skutku i co będzie dalej to się okaże. Czemu taka strategia nie miałaby się sprawdzić w GR.

Co do TWoM to o ile sterowanie powinno być ok, to wątpię żeby to trafiło w ludzi grających w gry mobilne. Nie znam badań rynku ale mobile koajrzy mi się głównie z graczami "autobusowymi", a gra nie wydaje mi się dostosowana do takich realiów.
Co do konsol to przypomina mi się abe's oxedus. Powiedziałbym, że sterowaniem przypomina TWoM a grało się OK na PS.

Jak będzie się okaże niebawem :)

Czy drugi punkt, który wyznacza widły nie powinien być wyżej, czyli na poziomie ~26 gdzie jest lokalny szczyt? Zmieniłoby to całkowicie obraz wykresu.

Niewątpliwie sukces etc etc ale ten bardzo dobry wynik jest w okresie poświątecznym, czyli kiedy poziom sprzedaży jest bardzo niski. Do tego mamy największą promocje dotychczas czyli -25%.

Skoro ranking steam budowany jest na zasadzie porównań sprzedaży gier w danym przedziale czasowym, to też trzeba wziąć pod uwagę.

O ile ilość graczy online jest mało miarodajna jeżeli chodzi o sprzedasz. Do tego dzisiaj przecież był patch który zmienił co nieco grę, więc niektórzy odpalą "żeby zobaczyć", a grę mogli kupić tygodnie temu.

Działa komuś może ten link:
tools.garry.tv/steamchart/?sho...
Jest ze strony 234 tego wątku. Można było na tej stronie porównać pozycje gier w rankingu "bestseller" steama. Na tej podtawie można porównać TWoM i Farm Simulator 2015 mając na uwagę wiadomość która została podana powyżej.

Link jednak u mnie nie funkcjonuje. Jeżeli w ogóle nie jest aktywny, to zna ktoś podobą stronę gdzie można by było sprawdzić tę relację ?

Wydaje mi się dość normalne, że skoro jedna gra okazała się wielkim sukcesem, założyć można, że pozostałe będą co najmniej udane.

Co do kursu to dla mnie wszelkie metody wyceny w tym momencie są zbędne. Myślę, że trzeba spojrzeć na to z perspektywy tygodnia. W piątek mieliśmy tych co kupowali pod udany weekend i tych co sprzedawali z obawą przed weekendowym spadkiem. Weekend udany więc poniedziałek ze wzrostem. Wydaje mi się, że cykl będzie powtarzany, aż do wypadnięcia z top sellersów. Wszyscy ochłoną, i kurs będzie można szacować już racjonalnymi metodami.

Hmmm raczej Anomaly nie ma wiele wspólnego z tym wzrostem kursu 11bit, chyba że chodziło o po prostu o jeden z ich produktów.
I czemu świeca z ostatniej sesji jest czarna ?

Z ciekawych zmian, to TWoM pojawił się na głównym pasku sklepu na Steam :)

Ok dywagacje co do sprzedaży widzę są teraz na pierwszym planie.
Chciałem zapytać o to, co głównie interesuje akcjonariuszy, czyli kurs. Z tego co widzę po historycznym wykresie, po premierze Anomaly Korea kurs zawitał w okolice 26.50. Dziś mamy okolice ... powiedzmy 16, bo strasznie skacze :) a chyba sukces nieporównywalny ? Nie śledziłem spółki za czasów AK, więc to pytanie do starych wyjadaczy.
Pytanie co do Steama, bestseller jaki obejmuje okres? Podejrzewam nie, jest to ranking tegorocznych sprzedaży, więc co jaki czas jest resetowany ?

Na Twitchu jeden stream z TWoM ma 22 000 viewersów.
www.twitch.tv/directory/game/T...

I mamy informacje o dywidendzie. Jest wiecej niz 18 gr :)

www.gpwinfostrefa.pl/GPWIS2/pl...

Cytat:
Zarząd PGS SOFTWARE S.A. z siedzibą we Wrocławiu informuje, że dniu 5 marca 2014 roku podjął decyzję o wystąpieniu do Rady Nadzorczej, a następnie do Walnego Zgromadzenia Spółki z wnioskiem, aby osiągnięty w roku obrotowym 2013 zysk netto w wysokości 7 020 094,50 zł podzielony został w sposób następujący: 0,25 zł (słownie: dwadzieścia pięć groszy) na jedną akcję zostało przeznaczone na dywidendę, pozostała kwota zysku przeznaczona została na kapitał zapasowy. W związku z tym, że w 2013 roku została wypłacona zaliczka na poczet dywidendy za 2013 rok do wypłaty pozostanie 20 gr na akcję.

Z tego co wiem karty się dostaje za to, że przez X czasu ma się włączoną grę i pojawiły się one stosunkowo niedawno.
O ile założenia moje są poprawne, bo nie mam pewności, bardziej to świadczy o tym ile osób grało w grę w ostatnim czasie niż kupiło ogólnie.

No i jeszcze nie każdy Gracz jest świadomy tego, że takie karty są i można je sprzedać/wymienić

140 strona tematu :)

Skoro złe wieści, to z dobrych mamy fajną reklame na znanej stronie o grach http://www.rockpapershotgun.com/

Wywiad w Parkiecie

Cytat:
Grzegorz Miechowski: Możemy przyjąć, że koszt produkcji „Anomaly 2" to mniej więcej ok. 2 mln zł.

I w sumie odpowiedź na moje poprzednie pytanie

Cytat:
Paweł Miechowski: Pracujemy nad jednym, a nawet dwoma nowymi projektami, przy czym ten pierwszy już jest na etapie grywalnego prototypu. Jesteśmy jednak konsekwentni i nie zdradzamy żadnych szczegółów. Mogę tylko powiedzieć, że będzie to coś zupełnie nowego. Więcej informacji będziemy mogli ujawnić w wakacje lub po nich. Mamy taką politykę, żeby pokazywać grę dopiero wtedy, gdy ma już swój styl wizualny i da się w nią pograć.

Z raportu (link wyżej)

Cytat:
Pierwszy kwartał 2013r. jest zbliżony do I kwartału roku 2012 pod względem przychodów. Ujemna różnica w zyskach wynika ze sposobu rozliczania kosztów zrealizowanych projektów. W I kwartale 2012r. Spółka rozliczała jedynie koszty wytworzenia gry Anomaly Warzone Earth. Natomiast w I kwartale 2013r. rozliczana była większa ilość zrealizowanych w międzyczasie przez Spółkę gier.
Już następnego dnia po opublikowaniu ninejszego raportu ukaże się Anomaly 2. Gra, nad którą zespół pracował od kilkunastu miesięcy. Będzie ona dostępna na platformy Windows, Mac OSX oraz Linux. Wydanie gry wpłynie istotnie na wyniki roku 2013r.
Zarząd Spółki podtrzymuje opublikowane w raporcie bieżącym Nr 39/2011 z dnia 30 listopada 2011r. prognozy na rok 2013r.

Chodzi tu o Anomaly2 i Anomaly Korea na PC, czy przegapiłem nad czym pracują prócz Anomaly2 ?

Zobacz ile razy była przesuwana premiera Sniper'a 2 ... tam też nikt nie miał powodu do okłamywania. Niestety tak już przyzwyczaili graczy i akcjonariuszy, więc ja w nagłą poprawę bym nie wierzył.

Stary art co do przejścia z NC na Główny Parkiet
www.stockwatch.pl/artykuly/pos...

Ostatnio chyba Mabion "przeszedł" więc możesz prześledzić mniej więcej jaki to miało wpływ.

Cytat:
Akcje mogą być dopuszczone do obrotu giełdowego na rynku podstawowym o ile dodatkowo:
• wniosek o dopuszczenie obejmuje wszystkie akcje tego samego rodzaju,
• w posiadaniu akcjonariuszy, z których każdy posiada nie więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu, znajduje się co najmniej 25% akcji objętych wnioskiem o dopuszczenie lub w posiadaniu akcjonariuszy, z których każdy posiada nie więcej niż 5% ogólnej liczby głosów na walnym zgromadzeniu, znajduje się co najmniej 500.000 akcji spółki o łącznej wartości wynoszącej równowartość w złotych co najmniej 17.000.000 EUR (akcje mogą być dopuszczone pomimo niespełnienia tego warunku o ile Zarząd Giełdy uzna, że liczba akcji objętych wnioskiem a także sposób przeprowadzenia ich subskrypcji lub sprzedaży pozwala uznać, że obrót tymi akcjami na rynku podstawowym uzyska wielkość zapewniającą płynność);
• emitent publikował sprawozdania finansowe wraz z opinią podmiotu uprawnionego do ich badania przez co najmniej trzy kolejne lata obrotowe poprzedzające złożenie wniosku o dopuszczenie.

www.gpw.pl/warunki_dopuszczeni...
Chyba o to chodzi

Ciągle się mówi, że "zmiana sezonów" została przesunięta z marca na kwiecień, więc chyba nikt - co widać po reakcji rynku - nie spodziewał się dobrych wyników po 1Q.

Cytat:
"Nie wycofujemy się z tego. Myślę, że obecnie wyszliśmy już na plus, a po kwietniu byliśmy blisko breakeven point. W przypadku przychodów możliwy jest około 30-proc. wzrost w całym roku" - poinformował Nowjalis.

www.stockwatch.pl/przeglad-pra...

21:10 mniej więcej na filmiku.
"The thing is we miss testers actually"
Chyba, że coś źle zrozumiałem, więc dla mnei z tego wynika, że z tych 200 to nie ma wielkiego pożytku :D

Z Filmiku wynika, moim zdaniem, dość niepokojąca rzecz. Nie mają beta-testerów ... tzn testerzy są, ale nie ma takich (z tego co rozumiem) którzy mają konstruktywny wpływ na balans w wersji Multiplayer.
Brak zbalansowanego multiplayera dla mnie to wielki minus, bo bez tego bęzzie to "kolejne Anomaly" bez, że tak powiem wartości dodanej.
Odnoszę się do momentu w którym, przedstawiciel 11stki mówi, że chce zaprosić osoby śledzące Biscuita (ten co zrobił filmik) do beta testów i tam chwilę o tym mówi.

Sam filmik uznaje conajwyżej za neutralny. Fakt, że się pojawiło Anomaly u Biscuita to wielki +, ale wykonanie filmu słabe.

Nowy filmik. Jest tu moment z przedstawicielem Alienware, bo ktoś wyżej pytał, ale informacje bez szału :)

Sam tryb multi jest dostępny dla osób, które się zgłosiły do testowania i zostały wybrane już od jakiegoś czasu

Anomaly2 ma duży potencjał, ale wszystko zależy od trybu multiplayer. Moim zdaniem gra będzie udana, bo bitowcy pokazali, że się na tym znają (na grach typu tower off), ale jak tryb multi nie bedzie zbalansowany, dawal duzo mozliwosci ... innymi słowy nie bedzie wciagajacy, to gra bedzie "jedna z wielu" jak tryb multi bedzie dopracowany to bedzie hit. Tak to wyglada w tej chwili, MOIM ZDANIEM :)

Heh no dodalem jedno I za duzo, chodzilo mi o 2 kwartal

Mysle ze wiekszosc spodziewala sie "Anomaly 2" czyli tower offence + tower defence w klimacie postapokaliptycznym, wiec mi to dzisiejsze wyglada bardziej na realizacje zyskow to skupowali od poniedzialku do srody.
Po prostu wybicie nastpilo w minionych 3 dniach, a kto nie chcial trzymac, jakby nie patrzec, nie-plynnych akcji ten sie ich dzis pozbyl (albo sprobowal) :)

Ja jestem ciekaw co teraz bedzie z poziomem 10+

EDIT:
W marcu maja byc beta testy, a Ktos w tym watku wspominal ze od bety do wydania nie mija szczegolnie dlugo, wiec teoretycznie III kwartal

m.youtube.com/#/watch?v=gXDZNb_iKZc&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DgXDZNb_iKZc&gl=PL

No i Jednak mimo "braku informacji" ciezko nie bylo wydedukowac co to bedzie za gra

Nie wiem czemu ma to sluzyc, ale 11bit nie jest jedyna spolka na NC gdzie niejednokrotnie dobywaja sie spore ruchy za pomoca 1 akcji

MOIM ZDANIEM, skoro 11bit wydało do teraz na PC tylko Anomaly Warzone, można się spodziewać więc że ta "duża" produkcja będzie grą strategiczną, a z dużym prawdopodobieństwem będą w niej zawarte elementy z poprzedniej PC'towej produkcji, czyli "tower offence". Jak do tego dołożymy multiplayer - to dla mnie bardzo prawdopodobne jest, że gra będzie multi - tower offence + tower defence, zresztą już tu taka sugestia padła na tym forum.
W innym wypadku to "standardowy" RTS z multiplayerem ... jak to będzie coś innego, to będę zaskoczony :D

Niby dużo nie napisali, ale wygląda na to, że można wydedukować po dotychczasowej działalności spółki co to będzie za gra :)

A może przecieki nowej gry się pojawiły i nowy produkt się spodobał, stąd takie wybicie ? ;)

W każdym bądź razie od jakiegoś czasu, z tego co widzę był opór na ~10 więc wybicie dobrze wróży moim zdaniem :D

Sporo się spekuluje i ogólnie mówi o "secret game" 11bit. Dzisiaj w Plusie Biznesu plus, pojawił się krótki wpis, w którym Paweł Miechowski (11bit) stwierdził, że efekt, którego szukali został osiągnięty - zrobiło się głośno o grze.
Linka niestety nie wrzucę bo nie wiem jak :D

Cytat:
Zarząd PGS SOFTWARE S.A. z siedzibą we Wrocławiu informuje, że w dniu 19 lutego 2013 roku podjął decyzję o tym, by o ile biegły rewident podczas trwającego aktualnie badania sprawozdania finansowego za rok obrotowy 2012 nie wniesie uwag do wyników finansowych Spółki, wystąpić do Rady Nadzorczej, a następnie do Walnego Zgromadzenia Spółki z wnioskiem, aby osiągnięty w roku obrotowym 2012 zysk netto podzielony został w następujący sposób: 0,18 zł (słownie: osiemnaście groszy) na jedną akcję zostało przeznaczone na dywidendę, pozostała kwota zysku przeznaczona została na kapitał zapasowy.

No ładnie Pop :)

a miało nie być korekty ... :)
Cytat:
Zarząd Yellow Hat S.A. ogłasza korektę zysku netto Spółki na koniec 2012 roku w stosunku do prognozy zamieszczonej w komunikacie nr 16/2012 z dnia 2012-11-14.

Prognoza zysku netto wg. emitenta będzie się kształtować na poziomie:

zysk netto pierwotnie - 20.000 PLN

zysk (strata) netto po korekcie - (143.000) PLN

Zarząd chciałby zaznaczyć, że znaczący wpływ na poziom wyniku miała amortyzacja wartości firmy związana ze zmianą stosowanego standardu rachunkowości w wysokości 155 tys. PLN.

Pewne podobieństwo jest z komiksem Gone with Blastwave

HansTheSceptic napisał(a):
Na stronie bitowców ruszyły preordery nowej gry:

Pre-order 11 bit studios' new (currently secret) game, 50% off! Get a Steam key when the game launches (date TBA), and get the multiplayer beta in March!
http://www.11bitstudios.com/pl

W marcu beta MP i dystrybucja na steamie :)

gdzie ten pre-order bo nie mogę znaleźć :(

@Scarry
Czytałem (chyba tutaj) o jakiejś obniżce, zaraz poszukam dokładniej co to było

EDIT:
Mam

cetnar napisał(a):
Mamy promocję na AWE i AK w obu sklepach.

Cytat:
Anomaly Promo Week: Get Anomaly Korea and Anomaly Warzone Earth for HALF PRICE for one week only!

Zobaczymy ile dodatkowo sprzeda się egzemplarzy w ciągu tego tygodnia.

Można takie "wydarzenie" jakim jest art. w czasopiśmie przeliczać bezpośrednio na PLN, a nie powinno się raczej liczyć na ilość "dodatkowo" sprzedanych gier ?

Patrzac chociazby po rynku pracy mam wrazenie ze Polska zaczyna sie specjalizowac w branzy IT. W zwiazku z upowszechnianiem sprzetow mobilnych - tablety, smartfony - stawialbym w 2013 na Naszym rynku wlasnie na spolki,ktore tworza aplikacje na tego rodzaju sprzet.

Nie no patrzac na historie sprzedazy gier na pc to przed swietami zdecydowanie lepiej niz po Whistle wiec terminu bym sie nie czepial. Moze i ranking nie jest oszalamiajacy, ale nie mozna Moim zdaniem porownywac rankingu grudniowego z innymi miesiacami.

frogger napisał(a):
krzepiące info...

www.appannie.com/top/ipad/pola...

w kategorii lifestyle ego jest na I miejscu, a iam na 4-tym (uwaga, jeśli klikniecie za kilka dni, oczywiście ranking moze sie zmienić).

Wyprzedzają takie e-ziny jak Dziecko, katalog Ikei, Wysokie Obcasy, Malemen, Ładny Dom czy Glamour. Fakt, że część z wymienionych jest płatna, a ego i iam bezpłatne.

Pozdrawiam

Frogger

No nie wiadomo jak liczą dokładnie, ale podejrzewam ... albo raczej zakładam, że z innymi gazetami jest podobnie, a tymczasem EGO z chwilowego 1 miejsca jest na 16-tym ... spodziewałem się czegoś lepszego przy kolejnym numerze ...

Szkoda, że już zainteresowanie mniejsze. www.appannie.com/top/ipad/pola... Wczoraj zaledwie o 1 pozycję wyżej w rankingu, na nie najlepszą 23 lokatę.

Z tym, że założenie 30% klientów z Totolotka dla Fortuny wydaje mi się trochę mało, patrząc na to, że, jak też pisałem wyżej, w Fortuna działa też w internecie gdzie są obecnie 2-3 (z fortuną włącznie), niewielka konkurencja, a tendencja jest taka, że ludzie przechodzą z punktów naziemnych na internet.

No w sumie napisali tak jak myślałem. Marża powinna się zwiększyć jak i liczba użytkowników szczególnie w Polsce, po wyjściu z rynku Totolotka. Nie zwróciłem uwagi na loterie, które widać nie wypaliły ... w każdym bądź razie liczę na udany 4Q.

Konkurencja w internecie jest, ale w głównej mierze nielegalna.

Jeżeli chodzi tylko o firmy działające legalnie w polskim internecie, na podstawie koncesji Ministra Finansów, to po wycofaniu się Totolotka o czym pisano tu wyżej, zostały tak na prawdę 2 firmy (z Fortuna włącznie), a niebawem (albo od niedawna nie znam dokładnej daty) dołączy trzecia.
Widać chociażby po raporcie Fortuny, że zakłady przez internet przejmują graczy, z punktów naziemnych, a Totolotek zostawił 30% rynku do podziału na 2-3 bukmacherów (nie liczę małych podmiotów które pewnie istnieją)

Sytuacja z perspektywy rynku Polskiego, jak też pisałem wydaje się być ciekawa

Konkurencja rzeczywiście zmniejszyła się w Polsce.
Po ostatnich niższych marżach z uwagi na "przewidywalne" wyniki popularnych zawodów, marża powinna się poprawić, że tak powiem powrót do normalności.
No i dodatkowo powinna też wzrosnąć ilość wpłaconych stawek przez użytkowników (większy obrót) z uwagi na mniejszą konkurencję.
Ogólnie, wydaje mi się, że perspektywy dla spółki na udany 4 kwartał, jeżeli chodzi o Polski rynek są obiecujące.

Oferta CDP.PL pojawiła się na Gruponie
www.groupon.pl/oferty/cala-pol...

W przeciągu tygodnia, sprzedano 308 gier w tej "promocji". To chyba jedyne dane co do sprzedaży cdp.pl jakie idzie teraz znaleźć :)

Szkoda, że planowane są kolejne tytuły, a nadal nie wiadomo, kiedy pojawią się e-gazety na Androida.

MInisterstwo Gospodarki zauważyło potencjał Polskich producentów gier i zamierza ich wspierać

natemat.pl/33065,waldemar-pawl...

Cytat:
Kryzys nie uderzył mocno w polską branżę gier. Eksperci przekonują, że rynek rośnie. Już od dawna nie musimy się wstydzić jakości polskich produkcji. Mimo tego, stanowią one nadal tylko 0,45 proc. światowego rynku gier. Mogło by być znacznie lepiej, gdyby sektor wspomógł rząd. I wygląda na to, że to z pozoru utopijne marzenie powoli zaczyna być realizowane.

Kod:
mod: dodawaj cytaty do linków

Ciekawa informacja pojawiła się przed weekendem

"Aviva OFE poinformowało 6 września o osiągnięciu 5,2 proc. udziału w Spółce. Jest to drugi po PKO TFI inwestor instytucjonalny, który ujawnił się w gronie znaczących akcjonariuszy CD Projekt RED."
www.cdprojektred.com/Press_Roo...

EDIT:
Co do wydawania gier to CD Projekt ma na koncie już taki hit jak Diablo 3, niedawno Guild Wars 2 (obecnie 1 miejsce w Europejskim "top sellers" [link] no i jak wyżej podano dobrze zapowiadający się Football Manager 2012 (Wersję 2011 sprzedano ponad 900 tyś. kopii w Europie)

Cytat:
Szkoda że tylko na iPady, jakby Galaxy taby i inne nie istniały - no cóż, zobaczymy jak będzie z tym ROI.

"Magazyn jest na razie dostępny w AppleStore, czyli w wersji na iPady. – Wkrótce będzie także dostępny na Androida, ale z naszych danych wynika, że cyfrowe treści na tabletach czytają głównie właściciele iPadów – mówi Szymański."
Źródło: www.ekonomia24.pl/artykul/7062...

Spokojnie, póki co na iPad'y, ale wersja na Androida, czyli m.in. Galaxy Tab'y wkrótce :)
Zresztą jest też w filmiku, że dostępne na Google Play, więc to pewnie kwestia czasu.

Yellowhat wydaje pierwszy magazyn na tablety. Magazyn darmowy, a przychody pochodzą z reklam.

www.newconnect.pl/?page=1045&a...

Konkurencja w tym przypadku nie wygląda na najlepszą wymówkę ...
Szkoda tylko, że Pan Tymiński nie dodał, powodu takiego "tłoku" w październiku i braku konkurencji w styczniu :)

Przypomnę część komunikatu z dnia 03.07.2012

Cytat:
City Interactive nie przewiduje by 49-dniowe przesunięcie premiery miało znaczący wpływ na przychody i zysk w 2012 roku. Globalny wymiar premiery sprawia, iż gra będzie nadal dostępna w sklepach na długo przed kluczowym świątecznym okresem sprzedażowym" – twierdzi Andreas Jaeger, CFO i Członek Zarządu City Interactive S.A.. "Duża ilość kopii gry na PC/Xbox360® i PlayStation® 3, które dostarczymy do sieci sklepów na całym świecie w dniu premiery oraz przewidywane przez nas trzy miesiące kolejnych zamówień, dadzą nam dostatecznie dużo czasu, aby sprostać świątecznemu popytowi i wyprzedzić konkurencyjne tytuły" – dodaje Jaeger.

Tym razem gra nie będzie dostępna w kluczowym świątecznym okresie sprzedażowym, więc zgodnie z wyżej przytoczoną częścią komunikatu, powinno to się znacznie odbić na wynikach. Dziwne, że konkurencji nie dostrzeżono 3 tygodnie temu ... tylko czekać na kolejne opóźnienia.

Cytat:
. Jeszcze jedna uwaga, dzisiaj gra musi być sieciowa inaczej nawet najlepiej zrobiona trafi na barierę popytu.

Mniej więcej 4:50 , Pan Adam wspomina o konieczności robienia gier "sieciowych"
www.tvncnbc.pl/rosnie-sprzedaz...

Blizzard nieraz przekładał datę premiery D3, w sumie to każdy ich tytuł ma niemałe opóźnienie i niejednokrotnie przekładają datę wydania, więc nie wiadomo czy pojawi się w kwietniu tego roku. Poza tym D3 (z tego co mi wiadomo) nie wyjdzie na konsole, tylko na PC, a wersję W2 na PC już jest na rynku.

Informacje
Stopień: Obeznany
Ostatnia wizyta: 23 stycznia 2016 23:18:05
Liczba wpisów: 65
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 0

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,412 sek.

oarcxzjx
fhuewcbi
gipbnbpq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bbseabxq
fladlsoc
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat