PARTNER SERWISU
xmywkubq
19 20 21 22 23
Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 23 listopada 2013 23:05:25 przy kursie: 4,94 zł
@anty_teresa

jestem przekonany że czytałem czyjeś szacunki ilości S2 do kosztów itd... brzmiało bardzo rozsądnie z finansowego punktu, ale jeśli nie Twoje to przepraszam za powiązanie tego z Tobą wave
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 23 listopada 2013 23:05

Amphibious
6
Wpisów: 495
Wysłane: 24 listopada 2013 09:56:57 przy kursie: 4,94 zł
najprawdopodobni będziemy mieć wersję DA na Linuxa :

www.benchmark.pl/aktualnosci/x...

www.gamingonlinux.com/articles...

,, W ostatnim czasie coraz więcej znanych gier zostało przeniesionych na systemy z rodziny Linux albo też twórcy zapowiedzieli plany wydania takich wersji. Jak się okazuje, dynamiczny rozwój rynku gier na Linuksie przyciąga kolejnych producentów. Wśród nadchodzących tytułów niewykluczone, że zobaczymy wydane niedawno XCOM: Enemy Unknown oraz stworzoną przez polskie studio grę Deadfall Adventures. ,,
Water=70% Land=30% Its a Divers World !!!

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 24 listopada 2013 11:06:17 przy kursie: 4,94 zł
coś takiego znalazłem:
Cytat:
Kurs producenta gier z hukiem opuścił strefę w ramach której spędził ostatnie półrocze. Domknięta została czerwcowa luka hossy. Wskaźnik mierzący impet potwierdza nieprzypadkowość tego ruchu. Na wskaźnikach obowiązują sygnały sprzedaży. Zasięg ruchu, mierzony wysokością horyzontalnej formacji, nakazuje liczyć się z możliwością sięgnięcia poziomu 4,30 zł. Wsparcie znajduje się w strefie wiosennej konsolidacji.

www.attrader.pl/pl/akcje/farm5...

games_analityk
0
Wpisów: 181
Wysłane: 24 listopada 2013 14:32:14 przy kursie: 4,94 zł
Scarry napisał(a):
.. ale nie mamy. Zbudowanie nowoczesnego FPSa klasy AAA (no chociaż A), zgodnego ze standardami światowymi (wysokie AI botów, open-world, grafika z precyzyjną detekcją zderzeń, wysokiej klasy tekstury, profesjonalne efekty wolumetryczne i do tego niebanalna historia albo chociaż nie totalnie szablonowa), póki co leży wyraźnie poza zasięgiem polskich programistów.

jeśli chcesz śledzić games_analityk jaka jest realna popularność gry w wersji PC-Steam (z czego łatwo wywnioskować sprzedaż całości gry, i czy premiery dodatków, promocje itd mają jakiekolwiek przełożenie na cashowanie w firmie): nieocenione Steamcharts, podające ilość graczy na świecie grających w dany produkt.

Deadfall jest już drastycznie poza szczytem sprzed 5 dni. Popularność spada bardzo szybko.

Dla porównania dość chłodno przyjęte Anomaly 2 (wyraźnie słabiej przyjęte niż obecne wersje mobilne) w wersji PC-Steam miało 50% większy top-peak niż Deadfall.

No rzeczywiście Anomaly 2 to był strzał w 10 :)
Kupiłem pierwszą część pograłem na smartfonie i to wszystko, na dużej konsoli ta gra nudzi po kilkunastu minutach. Niestety nie wszystko da się przełożyć na duże konsole.

"Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST

games_analityk
0
Wysłane: 24 listopada 2013 14:37:32 przy kursie: 4,94 zł
Scarry napisał(a):
@chimpo
Jak najbardziej słuszne pretensje kierujesz do złej osoby. Miej je do FARM51. To Deadfall Adventures ma cenę ustaloną na tym samym poziomie co Assasin Creed 4.

To tak jakby polska firma ustaliła cenę Małego Fiata w cenie nowego dużego np. Audi, obydwa stoją w jednym sklepie, a Ty pretensje miałbyś do osób porównujących jedno z drugim a nie producenta samochodu.

Zastosowałem proste porównanie dwóch bardzo podobnych cenowo produktów wydanych w tym samym czasie, na te same platformy, i w dość podobnej (no relatywnie) konwencji.

Za takie pieniądze jakie sobie za grę życzą - Deadfall to niedorobiony gniot. Za 30 zł ocena gry w kategorii "spory projekty klasy indie" byłaby zdecydowanie bardziej stonowana. Zarówno moja jak i pewnie serwisów oceniających.

Scarry czy jesteś wydawcą albo deweloperem ? Z tego co się orientuję to NIE
Poczekaj na wyniki spółki.
"Strasznie trudno będzie Panu Bogu zbawić człowieka, który nie jest wolny i nie jest rozumny. Ten człowiek wciąż jeszcze nie jest sobą. Więc co tu można zbawiać - skórę i kości? " JST

games_analityk
0
Wysłane: 24 listopada 2013 14:47:34 przy kursie: 4,94 zł
scarry czytając twoje posty na temat TF51 mam pytanie
Czy ty widzisz w ogóle coś pozytywnego w tej spółce ?

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 24 listopada 2013 17:02:20 przy kursie: 4,94 zł
Scarry napisał(a):
@anty_teresa

jestem przekonany że czytałem czyjeś szacunki ilości S2 do kosztów itd... brzmiało bardzo rozsądnie z finansowego punktu, ale jeśli nie Twoje to przepraszam za powiązanie tego z Tobą wave

Spokowave te szacunki o ktorych wspominasz,sa chyba jednak mocno nie trafione... CIG wygenerował już 28 mln gotœwki,więc jest bardzo blisko break even,a sprzedal pewnie niecaly milion.

Amphibious
6
Wysłane: 24 listopada 2013 19:00:46 przy kursie: 4,94 zł
games_analityk napisał(a):
Scarry napisał(a):
.. ale nie mamy. Zbudowanie nowoczesnego FPSa klasy AAA (no chociaż A), zgodnego ze standardami światowymi (wysokie AI botów, open-world, grafika z precyzyjną detekcją zderzeń, wysokiej klasy tekstury, profesjonalne efekty wolumetryczne i do tego niebanalna historia albo chociaż nie totalnie szablonowa), póki co leży wyraźnie poza zasięgiem polskich programistów.

jeśli chcesz śledzić games_analityk jaka jest realna popularność gry w wersji PC-Steam (z czego łatwo wywnioskować sprzedaż całości gry, i czy premiery dodatków, promocje itd mają jakiekolwiek przełożenie na cashowanie w firmie): nieocenione Steamcharts, podające ilość graczy na świecie grających w dany produkt.

Deadfall jest już drastycznie poza szczytem sprzed 5 dni. Popularność spada bardzo szybko.

Dla porównania dość chłodno przyjęte Anomaly 2 (wyraźnie słabiej przyjęte niż obecne wersje mobilne) w wersji PC-Steam miało 50% większy top-peak niż Deadfall.

No rzeczywiście Anomaly 2 to był strzał w 10 :)
Kupiłem pierwszą część pograłem na smartfonie i to wszystko, na dużej konsoli ta gra nudzi po kilkunastu minutach. Niestety nie wszystko da się przełożyć na duże konsole.

Jeśli chodzi o popularność Anomaly 2 to chyba kompletnie nie ma co porównywać , na Steamie wczoraj grało w tą gre 10 osób , dzisiaj 12 dla porównania DA wczoraj 114 dzisiaj 104 a w Snajpera 2 tylko dzisiaj 460 osób . Ja też kupiłem Anomaly i chyba to jedna z najlepszych gierek jakie widziałem na smartfonie ...ale ja się wychowałem na Red Alert więc to moje gusta Angel A Deadfall kupie tylko i wyłącznie jak przecenią , tak w proteście dla zbyt wysokiej ceny Shame on you .

http://steamcharts.com/app/231330#3m

Scarry
193
Wysłane: 24 listopada 2013 20:17:03 przy kursie: 4,94 zł
@Amphibious

spokojnie można porównywać - takie gry mają podobne "los" - Jest premiera, potem top-peak graczy a potem dość szybki spadek. Z top-peak zainteresowania na Steamie można dość luźno, ale można, ekstrapolować poziom zakupów gry.

all-time peak dla Deadfall-a był 206 graczy (7 dni temu), tydzień po szczycie gra 110 osób.
all time peak dla Anomaly 2 był 311 graczy, tydzień po szczycie grało 106 osób
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
Edytowany: 24 listopada 2013 20:20

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 24 listopada 2013 20:47:24 przy kursie: 4,94 zł
Amphibious napisał(a):
Na metacritic na podstawie 70 opinii gracze wydali notę 7.3/10 ( PC ) całkiem niezle thumbright

Te oceny to kompletna ściema. Popatrz sobie ile gier ocenili ci niby "gracze". Mają ocenionych po kilka tytułów a najczęściej tylko jeden - Deadfall Adventures. Gdyby to byli prawdziwi użytkownicy Metacritic a nie fikcyjne konta założone tylko po to by podbić ocenę DA, to mieliby po kilkadziesiąt ocenionych gier i filmów.

Niestety potwierdziły się moje obawy. Cena gry jest za wysoka a gra wyszła w okresie premier nowych konsol. Średnia na Metacritic też jest dużo niższa niż się spodziewałem ale może jeszcze podskoczy w górę jak będzie więcej ocen. Gdyby gra wyszła na początku czerwca i miała niższą cenę to na pewno lepiej by się sprzedawała.
Edytowany: 24 listopada 2013 20:52

Amphibious
6
Wysłane: 24 listopada 2013 20:53:37 przy kursie: 4,94 zł
Żeby było jasne... To jeżeli kupie grę i mi się spodoba gra Deadfall Adventures i założę konto na.Metacriric i ocenie pozytywnie grę to jest to ściema?

games_analityk
0
Wysłane: 24 listopada 2013 21:52:39 przy kursie: 4,94 zł
Janus Corvinus napisał(a):
Amphibious napisał(a):
Na metacritic na podstawie 70 opinii gracze wydali notę 7.3/10 ( PC ) całkiem niezle thumbright

Te oceny to kompletna ściema. Popatrz sobie ile gier ocenili ci niby "gracze". Mają ocenionych po kilka tytułów a najczęściej tylko jeden - Deadfall Adventures. Gdyby to byli prawdziwi użytkownicy Metacritic a nie fikcyjne konta założone tylko po to by podbić ocenę DA, to mieliby po kilkadziesiąt ocenionych gier i filmów.

Niestety potwierdziły się moje obawy. Cena gry jest za wysoka a gra wyszła w okresie premier nowych konsol. Średnia na Metacritic też jest dużo niższa niż się spodziewałem ale może jeszcze podskoczy w górę jak będzie więcej ocen. Gdyby gra wyszła na początku czerwca i miała niższą cenę to na pewno lepiej by się sprzedawała.

Może ma jakiś niewieleki wpływ debiut nowych konsol ale bez przesady.
Przecież na świecie jest około 150 mln konsol (Xbox360 i PS3) oraz 40 mln userów STEAM.

Myślisz że Ci ludzie wszyscy wymienili konsole ? :)
BTW: Gry na konsolę PS2 sprzedają się do tej pory

Mówimy o sprzedazy 200-300 tys sztuk w dłuższym okresie czasu. Przecież DA nie ma żadnej marki, nie wiem jak duża kasa na marketing została wydana. Widziałem na Gamescon oficjalną ich gazetę i tam DA było na tzw. jedynce. Na E3 Games pokazywali na żywo w kanale gamespot grę prezentowana przez Nordic.

Nie wiem czy to dużo czy mało. Jedno jest pewne gry na PS3 i XBOX360 będą się sprzedawały jeszcze parę ładnych lat. Między tymi obecnymi konsolami a nowymi nie ma takiego skoku jak np. między PS2 a PS3.

Gdybać dziś sobie można, jasne jakby wyszła w 2012 to zapewne byłoby jeszcze lepiej ze sprzedażą

Edytowany: 24 listopada 2013 22:02

games_analityk
0
Wysłane: 24 listopada 2013 22:01:17 przy kursie: 4,94 zł
Amphibious napisał(a):
Żeby było jasne... To jeżeli kupie grę i mi się spodoba gra Deadfall Adventures i założę konto na.Metacriric i ocenie pozytywnie grę to jest to ściema?

Żeby było jasne w/g mnie jest to ściema Think
Chociaż przecież na metacritic każdy kiedyś musiał zacząć Angel

Amphibious
6
Wysłane: 24 listopada 2013 22:06:16 przy kursie: 4,94 zł
A to kiedy przestaje być ściema? Jak ocenie 50 gier? Bzdury, nie ma reguły, trzeba przyjąć i odrzucić jakiś procent ocen jako stronniczych i tyle.

games_analityk
0
Wysłane: 24 listopada 2013 22:11:12 przy kursie: 4,94 zł
Scarry napisał(a):
@Amphibious

spokojnie można porównywać - takie gry mają podobne "los" - Jest premiera, potem top-peak graczy a potem dość szybki spadek. Z top-peak zainteresowania na Steamie można dość luźno, ale można, ekstrapolować poziom zakupów gry.

all-time peak dla Deadfall-a był 206 graczy (7 dni temu), tydzień po szczycie gra 110 osób.
all time peak dla Anomaly 2 był 311 graczy, tydzień po szczycie grało 106 osób

możesz nam na forum zdradzić jak z top-peak graczy na steamcharts moża ekstrapolować poziom zakupów ?
nigdzie na żadnych forach zagranicznych nie spotkałem się z taką teorią ale jestem tu aby się czegoś nauczyć

all-time peak dla Painkiller Hell & Damnation był 1,899
all-time peak dla Anomaly Warzone Earth był 633
all-time peak dla Sniper: Ghost Warrior był 1,586
all-time peak dla Sniper: Ghost Warrior 2 był 3,629

czy to znaczy że Sniper 2 sprzedaje się lepiej od Sniper 1 ?

Scarry
193
Wysłane: 24 listopada 2013 22:55:15 przy kursie: 4,94 zł
tip taki

lepiej nie mieszać gier bez multiplayera, ze słabym multiplayerem, z grami które z multi zyją.

polecam również pod uwagę okres od którego steamcharts działa. Bo w tym wypadku wniosek wychodzi bez sensu (S1 i S2) przez brak perspektywy w narzędziu. Zresztą podobnie Painkiller.
Edytowany: 24 listopada 2013 23:14

games_analityk
0
Wysłane: 25 listopada 2013 09:25:53 przy kursie: 5,73 zł
racja porównałem duże gry z konsol Painkilera i Snipery z jakąś małą gierką na smartfony

Scarry
193
Wysłane: 25 listopada 2013 09:46:19 przy kursie: 5,73 zł
naprawde nie rozumiesz o co mi chodzid'oh! d'oh! ? Steamcharts działa od połowy 2012 roku. Nie wiem jak bardziej łopatologicznie to napisać.
Edytowany: 25 listopada 2013 09:46

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 25 listopada 2013 11:47:39 przy kursie: 5,73 zł
Sugerowanie się steamcharts to jak patrzenie na appannie. Niby coś tam wiadomo, ale w ostatecznym rozrachunku nic nie wiadomo.

games_analityk
0
Wysłane: 25 listopada 2013 16:00:02 przy kursie: 5,73 zł
też tak sądzę ale jak widać nie wszyscy z tym się zgadzają

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE FARM51
  • The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku
    The Farm 51: Gra „Chernobylite 2” w pełnej wersji najpóźniej na początku 2026 roku

The Farm 51 zakłada, że maksymalnie 10 miesięcy trybu early access pozwoli dopracować grę "Chernobylite 2: Exclusion Zone" do wersji gotowej do pełnej premiery. Studio koncentruje się obecnie na zbieraniu opinii graczy i przygotowaniu dużych aktualizacji zawartości.

• The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów
    The Farm 51 otrzyma 2,1 mln zł na projekt symulacyjny dot. dronów

The Farm 51 Group otrzymał decyzję o przyznaniu dofinansowania w wysokości ponad 2,1 mln zł na realizację projektu badawczo-rozwojowego. Jego celem jest stworzenie zaawansowanego środowiska symulacyjnego dla bezzałogowych statków latających (dronów) działających w warunkach walki radioelektronicznej. Całkowity koszt projektu szacowany jest na ponad 4,3 mln zł.

19 20 21 22 23

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,354 sek.

lpjgpgik
wljczeez
aggvdiho
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
aawpqmnv
ticslilb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat