PARTNER SERWISU
ccyakjwd
191 192 193 194 195
topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 25 września 2014 21:48:53 przy kursie: 8,99 zł
Anomaly Defenders na pierwszej stronie App Store w sekcji Best New Games.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 25 września 2014 21:54:31 przy kursie: 8,99 zł
Scarry napisał(a):

Grę pisały 3 osoby, które tworzą Flow Combine: Maciej Czerwonka (programowanie), Maciej Miąsik (produkcja), Adam Kozłowski (grafika).

Czapki z głów Panowie widać tu genialna organizację pracy w 11Bit i kompetencję członków studia. Sam jestem zaskoczonythumbright

GRAF78
93
Wysłane: 25 września 2014 22:25:23 przy kursie: 8,99 zł
3 dni i 43tys oglądających to chyba dobra wróżba?Shame on you
www.gametrailers.com/videos/yr...

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 25 września 2014 23:07:08 przy kursie: 8,99 zł
Ktoś wspomniał, że AD nie będzie miało znaczenia dla spółki. No jakby nie patrzeć to sprzedanie powiedzmy razem 50 tys sztuk gry na iOS i Androida da spółce z 400-500 tys złotych gotówki, więc dopływ gotówki z tego projektu będzie. Spacecom i Anomaly 2 też coś powinny dorzucić, więc z kasą nie powinno być tak źle.
Edytowany: 25 września 2014 23:11

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 25 września 2014 23:55:52 przy kursie: 8,99 zł
topfacet napisał(a):
Jak czytam wasze wpisy to mysle sobie, ze niektorzy powinni mocno wziac na looz, i pisza tylko aby cos napisac.

Spolka ma strategie, ktora konsekwentnie realizuje. Wiadomo bylo, ze w zwiazku z tym bedzie mocno inwestowac i wiaze sie z tym zwiekszone ryzyko. Nie wiadomo jak te nowe projekty sie sprzedaja, wiec trzeba poczekac na dane finansowe i wtedy oceniac.

Też się z Tobą zgodzę, że szczególnie ten najwięcej piszący kolega strasznie się zdenerwował, że jak pisał nie zarobił w miesiąc 100% - zbierał i zbierał między 10 a 11zł a tu kurs spada w dół.
Od dłuższego czasu puściły mu już zwieracze i dyskutuje z samym sobą to oznaka obłędu. Trochę dystansu do siebie i do giełdy. Warto pisać gdy ma się coś do powiedzenia rzeczowego na temat spółki - wart zwrócić uwagę jak to robią inni. To nie miejsce na pisanie pamiętnika. Kolega przypomina mi dziecko, które dostało loda ale szybko mu się skończył i myślało, że już co chwila będzie miało następne lody.
Zgadzam się z tym, że najbliższe miesiące mogą być trudne z powodu inwestycji ale od dawna narzekali wszyscy - także ja - , że spółka się nie rozwija. Gdy spółka - zgodnie z naszymi i swoimi oczekiwaniami - chce się rozwijać to pojawia się ogólne niezadowolenie.
Jak ma spółka się rozwijać i nie inwestować , to niemożliwe. Nawet chcąc wygrać w totolotka trzeba kupić co najmniej jeden kupon.
Były już tu głosy o tym, że dobrze, że inwestują ale są tego konsekwencje. Spółka inwestując nawe gdyby miała lepszą sprzedaż i tak wykazywałaby spadki wyników finansowych kwartalnych.
Z tego co pamiętam ostatni rok wypadł trochę lepiej niż wszyscy się spodziewali. Sądzę, że tak samo będzie teraz. Weszło do sprzedaży kilka gier może jeszcze nie będą to hity takie jak sądził nasz kolego trąc noga o nogę i próbując niepotrzebnie podgrzać atmosferę. Podstawy gospodarcze firm wykuwa się dość długo i w spokoju - czego koledze życzę.
Co zaś do spółki to jestem przekonany, że wyniki sprzedażowe za kwartał powinny być lepsze niż wcześniej, biorąc chociażby pod uwagę ilość produktów w sprzedaży. Inna sprawa jakie mogą być relacje przychodów do kosztów. Nie mamy żadnych wiarygodnych danych aby oszacować sprzedaż nowych produktów - które de faktu dopiero weszły do sprzedaży. Spółka ma strasznie konserwatywne metody kontaktu z akcjonariuszami można mieć do tego zastrzeżenia i słusznie. Nie oszukujmy się jednak, że dla każdej spółki akcjonariusze są tylko dawcami kapitału - tak jest i tutaj. Co prawda za dany kapitał przy IPO za danie możliwości rozwoju firmy akcjonariusz powinien być bardziej hołubiony - ale trudno musicie z tym żyć. Akcjonariuszami są przeważnie mali ciułacze i spółka niezbyt się z nimi liczy. Choć z drugiej strony co spółka może wam powiedzieć ? Ilości sprzedanych kopii nie może ujawnić bo sam wie dopiero jak dostaje raport od dystrybutorów. Ilość sprzedanych w RG także nie dałaby obrazu przychodów i kosztów.
Tak więc nieco się wyjaśni w jakim spółka idzie kierunku dopiero przy raporcie za 4 kw w lutym 2015. Także raport za 2014 nie pokaże za wiele. Obydwa raporty nie pokażą wpływu nowej strategii na wyniki firmy. Skutki nowej strategii będzie można dopiero zauważyć po około roku od jej ogłoszenia. Tak więc wydaje mi się, że zmiany możemy zauważyć w raporcie za 2 kw 2015 - może pierwsze ślady za 1 kw. Do tego czasu możemy tylko gdybać - no chyba, że Zarząd przemówi i powie coś co zmieni sytuację na akcjach spółki. Wydaje mi się, że działania spółki są właściwe - choć nie mam pewności czy podołają wszystkim 3 nogom. Zawsze jednak można spowolnić rozwój jednej z nóg która jest najbardziej kosztowna lub przyniesie spodziewane owoce w najdłuższej perspektywie.
Założenia motywacyjne spółki wydawały mi się mało realne ale sami wiecie, że wystarczy odpał jednego projektu np sprzedanie TWoM w ilości powyżej 5 mln kopii i spółka już zrealizuje cały program z tego 2 mln przed GR. Dwie nogi już przekroczą zamierzenia. Do tego wydadzą jedną obcą grę za sprzedażą 2mln i 3-cis noga spełni oczekiwania. Sam uważam to za abstrakcję ale taki jest rynek gier.
Wszyscy skreślili już Anomaly a może się okazać, że na konsolach może się sprzedać przyzwoicie szczególnie na PS4 gdzie jest jeszcze stosunkowo mały wybór gier a recenzje ma wręcz doskonałe i były prośby do Miechowskiego o edycję na Vita. I dać wyższe zyski niż na inne urządzenia.
Wstrzymajmy się z płaczami i kibicujmy spółce aby z brzydkiego kaczątka przeobraziła się w łabędzia.
Pozdrawiam sfrustrowanych akcjonariuszy spółki.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

chimpo
32
Wysłane: 26 września 2014 08:09:32 przy kursie: 8,99 zł
Dla spółki to już dużym sukcesem byłaby sprzedaż TWOM powyżej 200 tys sztuk ;)

pieniek1
PREMIUM
2
Wpisów: 295
Wysłane: 26 września 2014 10:06:51 przy kursie: 9,43 zł
Odnoszę wrażenie że sporo uwag dotyczy mojej osoby.To prawda że zbierałem papaier przedział 9.x - 11. To prawda że spodziewałem się dynamicznego wzrostu kursu po domknieciu luki. To prawda że irytuje mnie ta sytuacja z osuwaniem kursu na małym wolumenie.
Ale prawda jest też jest taka że to osuwanie to nie odbywa się bez przyczyny. Poczytajcie raport finansowy cyferki nie wyglądają dobrze a opis do 2 qw jest taki że "Gra Anomaly Defenders w wersji dla systemów Windows, Mac i Linux zadebiutowała 29 maja 2014r.Sprzedaż gry na tych platformach była niższa od oczekiwanej przez Spółkę, co miało negatywny wpływ na przychody w II kwartale. "

I w tym jest problem, moim zdaniem 3 qw będzie wyglądał podobnie jak 2 qw, dlatego jest zachowanie rynku jakie jest i dlatego popytu na papiery 11 b jest jak na lekarstwo. I zwracam uwagę na te zagrożenia że mogą nie mieć zbyt dużo czasu na prowadzenie tego zaplanowanego rozwoju bo im kasy może zabraknąć, jeśli ich flagowiec TWoM nie wypali.
Nadal uważam że 11 bit może być pięknym papierem bo to specyficzna branża , tu jeden produkt może zmienić wszystko CDR i CIG to pokazały( inne nogi biznesu to długoterminowa inwestycja raczej), ale trzeba brać pod uwagę też wyżej wymienione niebezpieczeństwa , bo jest parę firm komputerowych na naszym rynku , które pokazują czym się kończy fakt braku popularności ich gier . A i całkiem możliwe ze w stanach pojawi się niebawem jakaś większa korekta tych długich wzrostów.

A to, że głośno mówię o niedoskonałości komunikacji z rynkiem cóż, może w końcu ta dosadność trafi do odpowiednich uszu, a może nie, ale swoją opinie chyba zawsze mogę wyrazić, nie ważne czy się ona komuś podoba czy nie , bo każdy ma swoje własne przemyślenia z którymi może się podzielić i osobiście nie interesuje mnie to czy ktoś chce czytać jakiś post raz na tydzień na tym forum, bo częstsze czytanie uważa za męczące.

Jeśli chodzi o kurs to spodziewam się niebawem uspokojenia na 1 godzinowkach są sygnały wyprzedania. Debiut TWOM się zbliża ,jakieś zainteresowanie produktem można pozytywnie odczytać, ale nowym inwestorom radziłbym wchodzić wtedy jeśli kurs będzie przebijał opór paru letniej konsolidacji.

Pozdrawiam.
Edytowany: 26 września 2014 10:12

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 26 września 2014 10:25:13 przy kursie: 9,43 zł
@baks/@topfacet
cóż, zawsze tak było że giełda nie jest dla niecierpliwych. Owszem, niecierpliwy też może zarobić raz czy dwa, ale na tej samej zasadzie jak amator siadający z profesjonalistami do gry w pokera... a jak nawet raz wygra to jeszcze gorzej, bo na ogół wpływa to bardzo na przesadne wyolbrzymianie oceny swoich możliwości analizy rynku ("już wszystko wiem").

@pieniek1
Cytat:
A to, że głośno mówię o niedoskonałości komunikacji z rynkiem cóż, może w końcu ta dosadność trafi do odpowiednich uszu,

mam nadzieję że nie bo brednie piszesz kolego wierutne

jest to jeden z najprymitywniejszych tekstów leszczy jakie znam, że spółka źle się komunikuje z akcjonariuszami i dlatego spada/nie rośnie/za mało rośnie. Bzdura.

Spółki rosną jak zarabiają zaskakująco duzo pieniędzy o czym inwestorzy dowiadują się z raportów, które trzeba nauczyć sie czytać, albo inwestorzy widzą że rośnie szansa na taki zarobek, a nie przez komunikaty specjalnie dla akcjonariuszy.

przez komunikaty dla akcjonariuszy to może przez tydzień rosnąć Veno albo Petrolinvest a nie normalne spółki.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 26 września 2014 10:31

fabiol007
0
Wpisów: 3
Wysłane: 26 września 2014 10:41:57 przy kursie: 9,43 zł
Średnia Spacecom z 3 recenzji.

www.gamerankings.com/pc/804200...

a tu Anomaly średnia z 8 recenzji

www.gamerankings.com/pc/781169...

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 26 września 2014 11:29:14 przy kursie: 9,43 zł
Scarry napisał(a):

@pieniek1
Cytat:
A to, że głośno mówię o niedoskonałości komunikacji z rynkiem cóż, może w końcu ta dosadność trafi do odpowiednich uszu,

mam nadzieję że nie bo brednie piszesz kolego wierutne

jest to jeden z najprymitywniejszych tekstów leszczy jakie znam, że spółka źle się komunikuje z akcjonariuszami i dlatego spada/nie rośnie/za mało rośnie. Bzdura.

Spółki rosną jak zarabiają zaskakująco duzo pieniędzy o czym inwestorzy dowiadują się z raportów, które trzeba nauczyć sie czytać, albo inwestorzy widzą że rośnie szansa na taki zarobek, a nie przez komunikaty specjalnie dla akcjonariuszy.

przez komunikaty dla akcjonariuszy to może przez tydzień rosnąć Veno albo Petrolinvest a nie normalne spółki.

powiedz to w temacie VVD , jak zaskakująco dużo zarabiają( ironia) i dlaczego prawdopodobnie skarbiec kupował akcje po 3.9 , gdy wycena spółki wynosiła ponad 100 mln.

Powiedz to w temacie ITG które funkcjonuje tylko dzięki corocznym emisjom na grubą kasę i ciagłym zociaganiu wizji.

Powiedz to w temacie eex który pomimo księgowych zysków ma ciągłe pustki w kasie i musi się finansować z zewnątrz ( ale emisje były spzredawane po zoraz większym kursie), już nie mówiąc o sytuacji z 2012 roku i wycenie rynkowej.

Moim zdaniem czasami dla spółek najważniejsza sprawa to znalezienie odpowiednich partnerów, aby mogli uwierzyć w twoją wizję rozwoju tak aby byli gotowi wspierać ją finansowo jeśli zajdzie taka potrzeba, bo wizja rozwoju i potencjalnych profitów może zniwelować ewentualne ryzyko jakie każdy ponosi inwestując.Szczególnie to może właśnie dotyczyć małych spółek, które z racji ograniczonych funduszy mają o wiele trudniej przebić się na rynku ze swoimi produktami niż duże podmioty.

Pozdrawiam.

baks
152
Wysłane: 27 września 2014 09:33:01 przy kursie: 9,43 zł
pieniek1 napisał(a):
Odnoszę wrażenie że sporo uwag dotyczy mojej osoby.To prawda że zbierałem papaier przedział 9.x - 11. To prawda że spodziewałem się dynamicznego wzrostu kursu po domknieciu luki. To prawda że irytuje mnie ta sytuacja z osuwaniem kursu na małym wolumenie.
Ale prawda jest też jest taka że to osuwanie to nie odbywa się bez przyczyny. Poczytajcie raport finansowy cyferki nie wyglądają dobrze a opis do 2 qw jest taki że "Gra Anomaly Defenders w wersji dla systemów Windows, Mac i Linux zadebiutowała 29 maja 2014r.Sprzedaż gry na tych platformach była niższa od oczekiwanej przez Spółkę, co miało negatywny wpływ na przychody w II kwartale. "
Pozdrawiam.

Szanowny kolego forum nie jest do opisywania własnych frustracji i przeżyć oraz kto co za ile kupił tylko o wydarzeniach mających wpływ na sytuację finansową spółki i informacja o reakcjach świata na produkty - z tego co widzimy ostatnio jest to forum o gości "pieniek1".
Prosimy o zaprzestanie własnego lansu bo już się to wszystkim przejadło i dziwię się , że wypowiedzi w tym tonie nie są kasowane. Po poprzedniej wypowiedzi myślałem, że kolega zrozumiał, że do lansu należy założyć własne forum na innym serwerze. Moderator chyba jest jeszcze na wakacjach.

A tak ogólnie to strasznie spadła merytoryczność wypowiedzi spowodowana polemiką z naszym kolegą !!
Edytowany: 27 września 2014 09:40

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 27 września 2014 12:08:34 przy kursie: 9,43 zł
cóż chyba faktycznie inaczej rozumiemy sensowność istnienia forum inwestorskiego.

jeśli za merytorykę forum uważasz 1 wpis na parę dni, które jakoś nie przyczyniły się do tego żeby użytkownicy tego forum odnieśli jakieś inwestycyjne korzyści ( a chyba takie jest założenie tego typu forów), to przykro mi ,ale mamy troszkę odmienne zdanie.Nie jestem pewien czy długoterminowy inwestor np. GRAF78 odczuwał z powodu tej "merytoryczności" jakąś wybitną satysfakcję. A może kolego forum jest dla wszystkich , i daje możliwość wypowiedzenia opinii swojej opinii na temat danej spółki. Moim zdaniem próba narzucenia innym użytkownikom swojego poglądu na temat jak pisać jak nie pisać i z jaką częstotliwością jest właśnie naruszeniem pewnych norm zachowań.

Pozdrawiam.

del-20141129
0
Wpisów: 59
Wysłane: 27 września 2014 12:58:32 przy kursie: 9,43 zł
sory że się wtrancam lub wtrącam w wasze dywagacje ale do tej pory nie zostały zaktualizowane wskaźniki te z boku wykresu jakby ktoś nie wiedział i bardzo mnie to wnerwia.wyczuwam lekką manipulację.wiem paranoja to choroba narodowa itd itp.ile wynosi cena do zysku bo jako leszcz nie potrafię tego policzyć?salute

chimpo
32
Wysłane: 30 września 2014 12:51:26 przy kursie: 10,99 zł
W Humble Bundle jest 11Bitowy Flash Bundle.

https://www.humblebundle.com/flash

koladzio
44
Wpisów: 117
Wysłane: 30 września 2014 16:05:55 przy kursie: 10,99 zł
Na głównej https://www.humblebundle.com/ przy płatności powyżej 11$ jest dodawany anomaly defenders. Przeglądałem dzisiaj również appannie dla iphona i anomaly defenders. Z wartych podkreślenia pozycji to 46 miejsce w overall w Korei południowej (to pewnie pokłosie dobrej sprzedaży anomaly korea). Wśród strategii gra utrzymuje się w pierwszej dziesiątce w większości krajów w których jest dostępna, w grach akcji są to miejsca powyżej pierwszej dwudziestki, w overall bliżej końca setki.

Reasumując moim zdaniem sprzedaż na telefonach z jabłkiem może pozytywnie zaskoczyć.

baks
152
Wysłane: 30 września 2014 17:17:19 przy kursie: 10,99 zł
Myślę, że to dobra reklama nie da się podważać ile gier zostało sprzedanych przez 11bit bo wszystkie są z tej stajni. Raczej trudno byłoby ustalić jaki procent płacących zapłaciło wyższe stawki 1/5 być może z punktu statystyki może być bliska prawdy. Sprzedaż zbliżoną do 18 tyś będzie już sukcesem. Nie ma co rozważać ewentualne straty na tej promocji z innych kanałów sprzedaży. Nie ma się co oszukiwać, że polujący na Huble Bundle w zdecydowanej większości nie kupiłoby gier w innych kanałach. Ci co mieli kupić wcześniej już kupili.
Moim zdaniem to świetne rozwiązanie, że prawie wszystkie gry ze stajni znalazły się w jednym pakiecie na tej samej stronie. Zapewne skłoni to część kupujących do zapoznania się z innymi grami.

GRAF78
93
Wysłane: 1 października 2014 19:15:09 przy kursie: 10,80 zł
w pogoni za GoGiemthumbright GR jest na lekkim plusie
www.stockwatch.pl/komunikaty-s...

chimpo
32
Wysłane: 1 października 2014 23:11:58 przy kursie: 10,80 zł
Ciekawe jest, że Deep Silver będzie dystrybutorem gry w wersji pudełkowej na całym świecie.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 2 października 2014 13:28:32 przy kursie: 9,88 zł
Na rynkach zaczyna wiać mocna większymi korektami. Tylko sukces TWoM może spółkę ochronić przed negatywną presją rynkową.

chimpo
32
Wysłane: 2 października 2014 18:27:13 przy kursie: 9,88 zł
Ty tak na poważnie? Wiesz, że rozmawiamy tutaj o spółce z newconnect?

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

191 192 193 194 195

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,903 sek.

myfxuaca
nflxrkyl
nbtejzio
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
tyzeuwrs
ddrtibst
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat