Temat:
VIVID
Tak samo jak w przypadku 11bit tego ile kto zarobił na swoich produktach dowiemy się z raportów w lutym.Jedno jest pewne więksi gracze zauważyli potencjał drzemiący w spółkach growych z newconnect.Coś się w końcu zaczęło dziać bo od kilku miesięcy nudą wiało co widać po wpisach na forum.Premiera Godfire na androida w grudniu www.vividgames.pl/news.php?nid... i jak wynika z raportu za 3Q będzie trochę zmodyfikowany względem wersji na IOS. Czyżby free 2 play? Raczej wątpliwe ale wersja demo z reklamami możliwa
|
|
Temat:
11BIT
i znowu dywagacje za które na tym forum co niektórzy mają pretensje co do niektórych.200 k max do końca roku,taka moja dywagacja
|
|
Temat:
11BIT
A ile to jest 0,18k po polsku bo to forum też dzieci przeglądają i mogą nie zrozumieć ?
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
PLATIGE
Ale Ciebie uwiera ten Vivid i nawet wiem dlaczego.Odnośnie sprzedaży Godfire to do końca sierpnia sprzedało się wg nieoficjalnych danych 263k w przedziale cenowym 7-3 dolce 90k ipad pl.xyo.net/ipad-game/godfire--... i 173k iphone pl.xyo.net/iphone-game/godfire...czy to dużo?moim zdaniem mogło być lepiej ile kasy ma z tego Platige może dowiemy się po raporcie za 3Q
|
|
Temat:
11BIT
sory że się wtrancam lub wtrącam w wasze dywagacje ale do tej pory nie zostały zaktualizowane wskaźniki te z boku wykresu jakby ktoś nie wiedział i bardzo mnie to wnerwia.wyczuwam lekką manipulację.wiem paranoja to choroba narodowa itd itp.ile wynosi cena do zysku bo jako leszcz nie potrafię tego policzyć?
|
|
Temat:
11BIT
uważam że ten pomysł na promocję jest dość obrzydliwy i cyniczny.pomagać ludziom i jednocześnie zarabiać na ich tragedii to straszna, choć często stosowana praktyka.ludzie z 11bit nie są aż tak pazerni mam nadzieję.
|
|
Temat:
11BIT
Niestety ale spójrzmy prawdzie w oczy i nie pocieszajmy się tym że może Games Republic zmieni coś na lepsze w tym raporcie bo może zmienić na gorsze. mam nadzieję że się mylę ale prawda jest brutalna kasy nie ma i w tym kwartale też raczej nie będzie chyba że A2 na PS4 wyjdzie jeszcze w tym kwartale i okaże się wielkim hitem.Przypominam że w luźnej gadce obiecywano A2 na PS4 w 1Q tego roku.program motywacyjny przypomina mi prognozy na 2013 które motywowały tylko drobnych inwestorów do zakupu akcji choć też niewielu było zmotywowanych.
|
|
Temat:
11BIT
Dziwi mnie bardzo dlaczego jeszcze nie udostępniono za darmo Funky Smugglers w Google Play bo na IOS nadal jest free.Gierka się już raczej nie sprzedaje i może więcej kasy byłoby z mikropłatności w niej dostępnych.Dla mnie dziwne ale może czekają z tym ruchem do promocji Anomaly Defenders na androida
|
|
Temat:
11BIT
Intel dodaje do swoich procesorów gry i programy za "darmo" www.dobreprogramy.pl/Gry-i-pro... , więc może kiedyś Anomaly lub Godfire będzie dodatkiem do procesorów Qualcomm oczywiście za symbolicznego dolara od sztuki dla developera.Taki pomysł który mi świta i pewnie kolesiom z Vivid i 11bit też aby Real Boxing w darmowej wersji na androida pojawił się chociaż tydzień wcześniej niż w Google Play na Games Republic co przyciągnie więcej klientów na GR a Vivid wiadomo, kasa z mikropłatności
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
VIVID
Ciekawe dane na temat generowania zysków ze sprzedaży wewnątrz aplikacji na androida www.dobreprogramy.pl/Freemium-... .Chyba najwyższy czas puścić Real Boxing za free.Kurs się trochę osunął czyli normalka na spółkach robiących gry po premierze.
|
|
Temat:
VIVID
Trzeba samemu zagrać i ocenić niestety na wersję na androida będę musiał poczekać kilka miesięcy. Są też takie recenzje appsblog.pl/godfire-rise-of-pr... i app-time.ru/review/godfire-ris... Dlatego można ocenić grę na mocną czwórkę.Najważniejsze że gra nie umrze śmiercią naturalną po jednorazowym przejściu dzięki obiecanym nowym etapom gry w przyszłości
|
|
Temat:
VIVID
Pomijając rozpieszczonych wiecznych malkontentów narzekających na płatności w grze ,które nie są konieczne do swobodnej gry i wyjadaczy którzy chcieliby aby developerzy płacili im chyba za to że grają w ich gry,to całkiem nieźle to wygląda z komercyjnego punktu widzenia.Mam nadzieję że spółka pochwali się dość szybko sprzedażą na poziomie 100k
|
|
Temat:
VIVID
GRAF78 napisał(a):coś czuje w kościach że to bedzie HIT na miare Snipera2 wyczuwam lekkie szyderstwo jednak gdyby rzeczywiście sprzedało się tyle egzemplarzy ile Snipera2(1.5m kopii?poprawcie mnie jeśli dużo mniej lub więcej)to śmiało będzie można nazwać Godfire hitem
|
|
Temat:
VIVID
Chyba najświeższy filmik pokazujący jak w to się gra Raczej będzie żarło oczywiście dopóki nie zdechnie.Już niedługo bo 19 czerwca(niestety tylko IOs) przekonamy się czy gra szumnie nazywana najlepszą grą na platformy mobilne ma szanse okazać się sukcesem komercyjnym, co dla graczy giełdowych ma największe znaczenie
|
|
Temat:
11BIT
Szkoda tylko że uaktualniacie dane na tak mało znaczących spółkach jak Farm 51 zaraz po zwróceniu uwagi na to zagadnienie przez Scarrego a spółki z indeksu NCLead muszą czekać.Nie chodzi mi o analizę raportów tylko o wskaźniki finansowe.Ponawiam prośbę i z góry dziękuję
|
|
Temat:
11BIT
Widzę że na Farm51 dane są już uaktualnione czy można prosić o aktualizację danych dla 11bit i Vivid Games?Z góry dziękuję
|
|
Temat:
VIVID
Na stronce Godfire coś się zaczyzna dziać pojawiły się nowe materiały.Całkiem ładnie to wygląda, wiadomo Platige robi grafike http://www.godfiregame.com/home
|
|
Temat:
VIVID
Coś się z wykresikiem Vivida na Waszej stronce porobiło wyświetla tylko kilka dni z 2012 proszę o rozwiązanie tego problemu.Z góry dziękuję.
|
|
Temat:
11BIT
Ciekawe czy ktoś czeka z niecierpliwością na A2 dla PS4 ,które ponoć ma się ukazać w tym kwartale jak zapowiadał Stan Just w jednym z wywiadów przed premierą A2 na IOS. Jeżeli rzeczywiście gra ukaże się w tym kwartale to nie kumam dlaczego nikt nie robi nic żeby chociaż zainteresować nią drobnych akcjonariuszy ,którzy też są potencjalnymi klientami tej firmy podając jakikolwiek komunikat na ten temat.Wiem że na reklamę szkoda kasy bo gra się sama sprzeda.Obawiam się jednak że zrobienie gry na PS4 nie jest takie łatwe i dlatego finalny produkt będzie raczej później niż wcześniej.Coś na temat trudności ze zrobieniem gry na PS4 tutaj www.dobreprogramy.pl/Ile-pracy...Może ktoś z lepiej poinformowanych na tym szanownym forum wie coś więcej na ten temat. Czy wierzy ktoś jeszcze w zrealizowanie prognozy nr 3 czy 4 bo już się pogubiłem ?
|
|
Temat:
11BIT
tak się właśnie steruje kursem.Pierwsza prognoza powinna zostać odwołana a druga nie powinna powstać.Ta trzecia to chamstwo w czystej formie.Ten fundusz to nieźle inwestuje.Na Bumechu też siedzą ciapciaki.
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
VIVID
|
|
Temat:
11BIT
Panowie nie ma się co oszukiwać gra choć świetna(obecnie jestem w 13 misji i jak do tej pory zero problemów technicznych nexus7 2012)niestety nie jest sukcesem komercyjnym.Powód jest taki że cena 5 dolarów jest dla rozpieszczonych setkami darmowych gier graczy wysoka i dlatego na androida sprzedało się do tej pory max 4999 szt. jak pokazuje licznik pobrań w google play.Nigdzie indziej wersji na androida nie można kupić chyba że o czymś nie wiem.Nadzieja w sprzedaży na ios i blackberry.Ciężko się przebić w tej masie. Vivid moim zdaniem lepiej sobie radzi ze swoim boksem bo też gatunek bardziej popularny.Prognoza nawet obniżona moim zdaniem nie do zrealizowania chyba że A2 wyjdzie jeszcze w tym roku na PS4
|
|
Temat:
11BIT
spółka się spodziewa, ja też się spodziewałem zysku za 3 kwartał a prognozę można jeszcze zmienić lub po prostu jej nie zrealizować.Słabo Odnośnie Anomaly 2 na androida to na moim nexusie 7 z 2012 śmiga aż miło.Dopiero przeszedłem dwie misje w symulatorze i jest ok.mam nadzieję że do końca pojadę bez zwiechy.
|
|
Temat:
11BIT
tak na marginesie Anomaly Ultimate Bundle na 12 miejscu w bestselerach w Steam
|
|
Temat:
VIVID
Ja wybaczam  Jest dobrze a zapowiada się jeszcze lepiej.RB na PC i MAC to będzie hit.Ktoś powie zaraz że sztucznie pompowany balon itp.Jak kupowałem kiedyś Optimusa po 3 zł też pełno było takich tekstów.Szkoda że 11 bit nie potrafi zrobić takiego szumu wokół A2 bo gra jest fajna ale odnoszę wrażenie że na Steamie już przepadła i sprzedaż jest znikoma.Podobno coś tam dłubią nowego ale oczywiście top secret bo im ktoś pomysła zajuma. W kilkudziesięciu krajach RB na pierwszym miejscu w grach sportowych na IOS www.appannie.com/app/ios/real-...Rozczarowany akcjonariusz 11bit i bardzo zadowolony akcjonariusz VIVID GAMES
|
|
Temat:
VIVID
ach te wasze pytania mające na celu zasianie zwątpienia wśród ludzi kupujących te akcje.na 11bit jak rosło z 8 zł na 24 po premierze jednej gierki też takie zadawaliście?
|
|
Temat:
VIVID
jutro premiera RB na PSvita w Stanach i Kanadzie.Możliwe że ktoś już wie ile się sprzedało RB w Europie dlatego rośnie.Stawiam na 100k po 10 euro to by było coś
|
|
Temat:
VIVID
|
|
Temat:
VIVID
chyba mam inny internet bo na amerykanskim ps store gierki nie ma
|
|
Temat:
11BIT
a WC będzie ?
|
|
Temat:
VIVID
W USA nie wyszło jeszcze.Ciągle te same problemy mają nasi deweloperzy.Koleś na blogu ps ma nadzieję że za dwa tygodnie wyjdzie w USA. blog.eu.playstation.com/2013/0... Pożyjemy zobaczymy
|
|
Temat:
11BIT
sprawa jest prosta chłopaki ciężko pracują ,ale nie wyrabiają, a tu jeszcze jacyś inwestorzy ciągle mają jakiś problem.Oni są indie więc dajcie już im spokój i nie próbujcie zniewalać niezależnych od nikogo ludzi. Ciekawe czy jak wciskali akcje funduszowi też byli tacy małomówni i niezależni ?W grudniu po premierze A2 na mobilki może wrócimy na 10.Trzeba przejść w stan uśpienia bo nawet sie nie da wyjść bez straty przez dwa lata z tej ynwestycji.
|
|
Temat:
11BIT
fajnie to wygląda szkoda że wyjdzie za parę miesięcy jak powiedział Staszek.Stawiam na 1 grudnia  Prognoza z dwoma bańkami zysku raczej ciężka do zrealizowania
|
|
Temat:
VIVID
termin wydania Real Boxing na PS Vita wydaje się niezagrożony choć różne cuda się dzieją we wszystkich polskich firmach produkujących gierki np. Farm51 prawdopodobnie przełoży premierę Deadfall Adventures na 15 listopada.coś więcej na temat Godfire
|
|
Temat:
11BIT
spoko mogli tylko wspomnieć o tym w rapocie i nie było by problemu.ale ta firma uwielbia otoczkę tajemniczości i dlatego może kiedyś zostać zapomniana na wieki wieków
|
|
Temat:
11BIT
możliwe że tak jest ale nie na pewno. Jeżeli tak jest że półtora miesiąca po zakończeniu kwartału firma nie wie ile zarobiła dokładnie a może wie ale woli sobie zostawić tą informację dla siebie i może kogoś jeszcze to dzięki ale drobnica jest dlatego wiecznie wydymana
|
|
Temat:
11BIT
też mam pytanko.Czy kasa z Humble Weekly Sale jest uwzględniona w raporcie?A tak przy okazji to Humble Bundle chyba developerom na zdrowie nie wychodzi.Dziesiątki gier rocznie za drobne, ktoś kto nie jest maniakiem może czekać nawet rok na gre za parę centów i się doczeka.Zobaczcie jakie gierki teraz chodzą za dolara i ile się sprzedało http://www.humblebundle.com/
|
|
Temat:
11BIT
bo oczywiscie nie wiedział że nie zarobią tyle ile by chciał.nazywając rzecz po imieniu to zwykła manipulacja leszczami słuchającymi prezesów w tvcnbc.zara mnie wytną bo nie nie myślę poprawnie
|
|
Temat:
11BIT
Kalendarzowa zima zaczyna się 22 grudnia.Jest jeszcze zima meteorologiczna która zaczyna się pierwszego grudnia tak że mają trochę czasu na dopieszczenie gierki.I na nic więcej w tym roku nie możemy raczej liczyć.A z tymi tajemnicami to już trochę przesadzają.
|
|
Temat:
11BIT
FALL 2013.Miejmy nadzieję że nie będzie to 20 grudnia a 21 września
|
|
Temat:
11BIT
jak matki żony i kochanki będą chciały pogonić trochę papiera po 20 złociszy na waciki(po tyle osobiście się załapałem dwa lata temu nota bene)to infa się znajdą
|
|
Temat:
11BIT
szkoda tylko że Anomaly 2 nie jest w wyróżnionych pozycjach bo tego że jest 50%taniej przypadkowy klient nie dowie się raczej.Info na tłiterze i fejsbuku to info nie mające znaczenia gdyż wszyscy śledzący te wątki pewnie zakupili już A2. W bestselerach też na razie w setce nie można znaleźć A2. Panowie z 11bit chyba trzeba trochę wydać żeby coś zarobić.Snajper 2 ładnie zjechał z ceny ale się sprzedaje.
|
|
Temat:
11BIT
Panowie inwestorzy wszystkie informacje znajdziecie na tłiterze i fejsbuku. Do tej pory nie ma oficjalnego info że gra Anomaly 2 miała premierę na platformie Steam dnia 15.05.2013.Strasznie się czepiamy drobiazgów, trochę luzu Panowie inwestorzy
|
|
Temat:
11BIT
moim zdaniem sprzedało się maxymalnie 30 tysięcy na steamie i macappstorze dlatego też kurs pada na pysk bo dopiero po sprzedaży 50tys. zwrócą się koszty produkcji.nie chcą nic powiedzieć na temat sprzedaży to można se postrzelać zresztą większość wpisów na tym forum to różnego rodzaju wróżby i spekulacje.
|
|
Temat:
11BIT
każdy kupujący decyduje sam ile przeznacza z wpłaconej kwoty dla dewelopera,na cele charytatywne i dla humble bundle.Z egoistycznych względów z mojej wpłaty 70% przeznaczyłem dla 11bit
|
|
Temat:
11BIT
ostatnie Humble Indie Bundle 8 sprzedało się w ilości 448 887 paczek za 2 630 000 dolarów amerykańskich.na tyle nie ma co liczć bo tam było 11 gier ale 100 000 dolców na konto 11bit może wpłynie
|
|
Temat:
11BIT
chcecie się dowiedzieć ile Anomaly 2 się sprzedało?bardzo mi przykro ale taka gra nie istnieje przynajmniej dla graczy giełdowych którzy do tej pory oficjalnie nie wiedzą że taka gra miała premierę.Ogłaszam komunikat że dnia 15 maja 2013 premiera największej produkcji 11bit S.A pt.Anomaly 2 która kosztowała ok 2 miliony polskich złotych pozyskanych z emisji akcji serii którejśtam miała miejsce w czasoprzestrzeni.nie dziękujcie za to info kupcie lepiej gierke bo jest naprawdę niezła
|
|
Temat:
VIVID
Pytanie do kogoś z Vivid Games.Czy wiecie że po wejściu na kartę Real Boxing w sklepie Google Play nie wyświetlają się wasze "inne aplikacje tego programisty".Prawdopodobnie spowodowane to jest drobną zmianą w nazwie spółki, gdyż przy RB jest Vivid Games S.A a przy reszcie gier Vivid Games.Paru klientów pewnie mniej chyba że to celowy zabieg. A tak przy okazji nowa gra na IOs wyszła dzisiaj FIM Speedway GP 2013 za dwa baksy. Pozdrawiam
|
|
Temat:
11BIT
Przecież ta spółka produkuje gry więc ciężko dyskutować o czymś innym.Raz na kwartał o wynikach można .Zagrałem w Anomaly 2 chyba z jakimś większym wyjadaczem bo mój oddział padł w momencie, niszcząc kilka wież.Multiplayer to będzie niezła zabawa dla doświadczonych graczy.Mnie czeka dużo treningu.Wrażenia mimo porażki pozytywne.Ciekawe ile osób na świecie ma możliwość zagrać w wersję beta? Wiem że to pytanie pozostanie bez odpowiedzi gdyż 11bit nie lubi się chwalić sprzedażą.Dlatego też dyskusja na forum jest bardzo burzliwa  Może jakieś małe odstępstwo od tej reguły?
|
|
Temat:
11BIT
12 miejsce w top new paid  224 w top paid.rozkręca się
|
|
Temat:
11BIT
też się cieszę na tak szybką ripostę
|
|
Temat:
11BIT
|
|
Temat:
11BIT
Czy wiecie dlaczego akcja nowego Anomaly ma miejsce akurat w Korei?Sam nie wiem ale mam taką małą teorię.W listopadzie w mieście Busan w Korei Płd. odbywają się jedne z większych targów z grami na wszystko co sie rusza lub się nie rusza ale charczy.Link do strony targów http://www.gstar.or.kr/eng/index.aspPowstaje pytanie czy 11bit ma zamiar pojawić się na tych targach?Jeżeli tak to premiera w listopadzie bardzo możliwa.
|
|
Dlatego że w poniedziałek poznamy datę premiery Afterfall.Oby nie była zbyt odległa.No i jeszcze pewnie coś na temat ArenaMorte oraz plany wydawnicze FrontlineStudios.Konferencja w poniedziałek o 13 w budynku giełdy
|
|
Temat:
PCGUARD
Witam.Czy ktoś mógłby skomentować raport z 12.11.2010 link do raportu www.pcguard.pl/docs/inwestorzy...Na mój chłopski rozum wygląda to całkiem dobrze ale wiem że diabeł tkwi w szczegółach które są dla mnie nie do rozszyfrowania. Z góry dziękuję i pozdrawiam
|
|
Temat:
IMPEXMET
Jutro kupią taniej,w poniedziałek kupią drożej średnia wyjdzie 4 i tak do czerwca 2011.dobrze kombinują.dużo ludzi się zniechęci i sprzeda. wybicia do 4,30 4,40 są możliwe jednak po nich powrót na 3.8 3,9 4 nuda
|
|