PARTNER SERWISU
uxtzliql
299 300 301 302 303
mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 16 kwietnia 2015 22:01:07 przy kursie: 67,25 zł
rockq napisał(a):

Rynek mobilny jest niestety bardzo kapryśny i nieprzewidywalny, więc bardzo ciężko przewidzieć jak się zachowa. To że został w większości zdominowany przez gry free to play też nie pomaga. Dlatego z dużą ostrożnością podchodzę do tej premiery.

Gry Free2Play mają swój własny rynek gdzie konkurują miedzy sobą. W grach premium jest mniejsza konkurencja i jest zdecydowanie lepiej się przebić. Spółka wielokrotnie powtarzała, że interesuje ich głównie rynek gier premium.

rockq napisał(a):
Myślę że tabletowy TWoM powinien dodać przynajmniej milion złotych do zysku za 2015. Każda kwota powyżej będzie dużym sukcesem biorąc pod uwagę specyfikę tego rynku. Chciałbym być zaskoczony jak w listopadzie, ale szampana pod tą premierę w lodówce nie trzymam.

Czyli mniej więcej 800tys z iOS i 200tys z androida? W jakim okresie - do końca roku? Moim zdaniem to będzie kilka razy więcej. Dużo zależy od tego czy spółka wyda tą grę sama czy innym wydawcą.

rockq napisał(a):

Sprawę komplikuje również to, że nie wiemy jak podczas premiery zachowa się Apple. W ostatnich miesiącach bardzo zaostrzyło ono swoje podejście do gier zawierających przemoc i broń palną, więc istnieje prawdopodobieństwo, że TWoM nie będzie mogło liczyć na jego wsparcie marketingowe podczas premiery na appstorze. Już w wywiadzie w Parkiecie prezes sygnalizował, że Apple robiło im problemy, i początkowo nawet nie chciało ich dopuścić do dystrybucji, więc ciekawi mnie jak się ta historia skończy. Jeżeli gra nie będzie miała wsparcia Apple, to szanse na duży sukces znacząco maleją.

Czy mógłbyś dokładnie przytoczyć te słowa? Jak one brzmiały? Nie czytałem całego ostatniego wywiadu ale pamiętam, że jeszcze dawno temu spółka mówiła, że nie zmieni gry jeśli nie zostanie dopuszczona do app store, ale to było dawno temu. Jakoś mi to sobie trudno wyobrazić, że jedna z najbardziej oczekiwanych gier nie zostanie dopuszczona do app store. Bardziej powinni się martwić producenci strzelanek. Należy pamiętać, że współpraca z Apple jest już bardzo długa, spółka dostała już wiele nagród i wyróżnień i ja raczej spodziewałbym się nawet specjalnego wsparcia ze strony Apple.
Natomiast jeśli Apple odrzuci grę to zrobi się szum medialny, wzrośnie sprzedaż gry na PC, Androida, spółka może "przytnie" nieco grę i gra trafi do Appstore już z dodatkową reklamą.

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 16 kwietnia 2015 23:28:55 przy kursie: 67,25 zł
mrJackson napisał(a):

Gry Free2Play mają swój własny rynek gdzie konkurują miedzy sobą. W grach premium jest mniejsza konkurencja i jest zdecydowanie lepiej się przebić. Spółka wielokrotnie powtarzała, że interesuje ich głównie rynek gier premium.

Owszem, w segmencie premium konkurencja jest mniejsza, bo w tej chwili płatne gry stanowią jedynie maleńki wycinek rynku mobilnego. Większość przychodów appstora i google play jest generowana z mikropłatności w grach f2p. Jest bardzo dobry powód dla którego nawet największe i najbardziej utytułowane firmy uciekły z płatnego segmentu z podwiniętym ogonem.

mrJackson napisał(a):

Czyli mniej więcej 800tys z iOS i 200tys z androida? W jakim okresie - do końca roku? Moim zdaniem to będzie kilka razy więcej. Dużo zależy od tego czy spółka wyda tą grę sama czy innym wydawcą.

Do końca roku, przy założeniu ceny w okolicach 10$, oraz tego że sprzedadzą 50000-70000 kopi (to sporo, jak na obecne realia płatnego segmentu rynku na tym poziomie cenowym). Jak odejmiesz od tego koszty produkcji, reklamy, prowizje i podatki, to wyjdzie coś w okolicach 1mln zł. Do tego musisz pamiętać o tym, że przy niższej cenie, część sprzedaży na tablety odbędzie się kosztem przychodów z wersji PCtowej.

Gra jest wydawana bezpośrednio przez 11bit. Sami będą finansować koszty jej promocji.

mrJackson napisał(a):

Czy mógłbyś dokładnie przytoczyć te słowa? Jak one brzmiały?

Zdaje się, że tu była o tym mowa www.parkiet.com/artykul/7,1415...

Niestety ten wywiad jest już za paywallem, więc nie mogę przytoczyć dokładnego cytatu. Może któryś z użytkowników ma wykupiony dostęp do parkietu, i go przytoczy.

A kwestię dopuszczenia gry do appstora udało im się pozytywnie załatwić. Pozostaje kwestia wsparcia promocyjnego dla gry. W listopadzie i grudniu sam na nie mocno liczyłem, ale nowa polityka Apple i zaostrzenie regulaminu appstora z ostatnich miesięcy stawia je pod znakiem zapytania. Możliwe że dlatego prezes wspomniał w wywiadzie o tym, że 11bit ma przeznaczyć na promocję gry większą kwotę pieniędzy, bo już wiedział, że tego wsparcia mogą nie mieć. Fajnie by było, gdyby spółka wypowiedziała się w tej kwestii, ale znając życie, o tym jak ta sprawa została załatwiona dowiemy się pewnie dopiero w dniu premiery.

rockq
0
Wysłane: 16 kwietnia 2015 23:35:07 przy kursie: 67,25 zł
AnalizujWgrywaj napisał(a):
Po 67 na k stało dzisiaj 40 kThink cos się swięci?

O której godzinie stało to zlecenie? I czy na pewno na tej spółce? ;) Bo niemal cała dzisiejsza sesja przebiegała poniżej poziomu 67zł, a w tej cenie nie została zawarta żadna transakcja.
Edytowany: 16 kwietnia 2015 23:36

pieniek1
PREMIUM
2
Wpisów: 295
Wysłane: 17 kwietnia 2015 11:01:32 przy kursie: 65,03 zł
rockq napisał(a):

pieniek1 napisał(a):

teraz już tu się kreci gruby kapitał od jakiegoś czasu

Serio? Napisz coś więcej na ten temat...

Eh, znowu ta alergia... :/

Nie zauważyłeś tego , oj jaki gapcio.

Proste cyferki:

1. najprostszy fakt w pakietówkach poszło akcji za parę mln PLN.

2 .Najciekawsze jest to jaki obrót zrobiono na 11 bit od sławetnego wejścia TWOM na steama, otóż zrobiono obrót przez te 6 miesiecy ok 180 mln PLN. To chyba świadczy o czymś , nawet dla kogoś kto próbuje nie dostrzegać ważnych faktów. Żeby to bardziej uzmysłowić, to warto ten fakt , porównać do obrotu innych spółek małych i growych z NC w których już ujawniły się fundusze. Otóż 11 bit w ciągu 6 miesięcy miał ponad 4 krotnie większy obrót keszowy na akcjach niż VVD w ciągu 1.5 roku( czyli od czasu wyjścia z konsolidacji po średniej 80 gr), a tam już jakiś czas temu ujawnił się FUND. Inny przykład 11 bit miał w ciągu tych 6 miesięcy ok 5 krotnie większy obrót ,niż BLO w ostanich 6 miesiącach a na którym ujawnił się też fundusz. Nie trzeba być specjalnie bystrym, żeby z tych prostych danych wyciągnąć odpowiednie wnioski( chociaż może i faktycznie ,dla nie których to jest zbyt skomplikowana kalkulacja).

pozdro.
Edytowany: 17 kwietnia 2015 11:05

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 17 kwietnia 2015 11:58:33 przy kursie: 65,03 zł
@ pieniek

Cytat:
Najciekawsze jest to jaki obrót zrobiono na 11 bit od sławetnego wejścia TWOM na steama, otóż zrobiono obrót przez te 6 miesiecy ok 180 mln PLN. To chyba świadczy o czymś , nawet dla kogoś kto próbuje nie dostrzegać ważnych faktów.

Z samego tylko faktu występowania dużych obrotów wcale nie wynika to, że "kręci się gruby kapitał".
O ile nie masz dodatkowych jasnych dowodów na taką tezę (np. że te 180 mln zł obrotu zrobione zostało dajmy na to zaledwie w 30 transakcjach), to sam w sobie duży obrót nie świadczy o niczym, bo mógł być również zrobiony przez tysiące drobnych inwestorów, bądź aktywnych daytraderów.
Z drugiej strony, niska kwota średniej transakcji wcale nie świadczy o tym, że w papierze "nie ma grubych", gdyż fundusze często ukrywają swe działania, składając setki zleceń na drobne pakiety akcji, na co pozwala im liniowa prowizja od transakcji.

Cytat:

I to jest tak naprawdę jedyny dowód na to, że "kręci się gruby kapitał" z całego Twojego powyższego wywodu. Ale dowód wystarczający.
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 17 kwietnia 2015 13:20:14 przy kursie: 65,03 zł
rockq napisał(a):
Sprawę komplikuje również to, że nie wiemy jak podczas premiery zachowa się Apple. W ostatnich miesiącach bardzo zaostrzyło ono swoje podejście do gier zawierających przemoc i broń palną, więc istnieje prawdopodobieństwo, że TWoM nie będzie mogło liczyć na jego wsparcie marketingowe podczas premiery na appstorze. Już w wywiadzie w Parkiecie prezes sygnalizował, że Apple robiło im problemy, i początkowo nawet nie chciało ich dopuścić do dystrybucji, więc ciekawi mnie jak się ta historia skończy. Jeżeli gra nie będzie miała wsparcia Apple, to szanse na duży sukces znacząco maleją.

rockq napisał(a):
mrJackson napisał(a):

Czy mógłbyś dokładnie przytoczyć te słowa? Jak one brzmiały?

Niestety ten wywiad jest już za paywallem, więc nie mogę przytoczyć dokładnego cytatu. Może któryś z użytkowników ma wykupiony dostęp do parkietu, i go przytoczy.

A kwestię dopuszczenia gry do appstora udało im się pozytywnie załatwić. Pozostaje kwestia wsparcia promocyjnego dla gry. W listopadzie i grudniu sam na nie mocno liczyłem, ale nowa polityka Apple i zaostrzenie regulaminu appstora z ostatnich miesięcy stawia je pod znakiem zapytania. Możliwe że dlatego prezes wspomniał w wywiadzie o tym, że 11bit ma przeznaczyć na promocję gry większą kwotę pieniędzy, bo już wiedział, że tego wsparcia mogą nie mieć. Fajnie by było, gdyby spółka wypowiedziała się w tej kwestii, ale znając życie, o tym jak ta sprawa została załatwiona dowiemy się pewnie dopiero w dniu premiery.

Czemu służą te ciągłe kłamstwa i oczernianie spółki? Czytałem ten wywiad jak i wszystkie poprzednie i w ogóle temat jakichkolwiek problemów z Applem nie był poruszany. Czy te problemy z Applem to aby nie wymysł twojej bujnej wyobraźni rzekomego akcjonariusza? Czy takie kłamstwa nie podlegają pod zgłoszenie do KNF? Czy jest ktokolwiek na forum kto czytał gdziekolwiek w prasie o problemach z Applem?

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 17 kwietnia 2015 14:18:06 przy kursie: 65,03 zł
Szutnik napisał(a):
@ pieniek

Cytat:
Najciekawsze jest to jaki obrót zrobiono na 11 bit od sławetnego wejścia TWOM na steama, otóż zrobiono obrót przez te 6 miesiecy ok 180 mln PLN. To chyba świadczy o czymś , nawet dla kogoś kto próbuje nie dostrzegać ważnych faktów.

Z samego tylko faktu występowania dużych obrotów wcale nie wynika to, że "kręci się gruby kapitał".
O ile nie masz dodatkowych jasnych dowodów na taką tezę (np. że te 180 mln zł obrotu zrobione zostało dajmy na to zaledwie w 30 transakcjach), to sam w sobie duży obrót nie świadczy o niczym, bo mógł być również zrobiony przez tysiące drobnych inwestorów, bądź aktywnych daytraderów.
Z drugiej strony, niska kwota średniej transakcji wcale nie świadczy o tym, że w papierze "nie ma grubych", gdyż fundusze często ukrywają swe działania, składając setki zleceń na drobne pakiety akcji, na co pozwala im liniowa prowizja od transakcji.

Cytat:

I to jest tak naprawdę jedyny dowód na to, że "kręci się gruby kapitał" z całego Twojego powyższego wywodu. Ale dowód wystarczający.

Dowodów nie muszę przedstawiać na piśmie, ale to jest logiczne i jedyne rozwiązanie jeśli chodzi o nawet AT.Zapytam się ciebie, jako wybitnego przedstawiciela i znawcę analizy technicznej, co oznaczają te niedomknięte potężne luki hossy, co oznacza fakt, że po takich wzrostach na tak potężnych wolumenach papier nie chce sie nawet skorekcic do 38%fibo po tylu miesiącach. Co oznacza fakt, takiego zmniejszonego wolumenu na 11 bit przy tak wysokich kursach, przecież niejednokrotnie mówiono tu że sprzedaż przez zarządzających to kiepski sygnał dla innych akcjonariuszy?? Przecież sam sprytnie sugerowałeś że ujawnieni nadal mogą sypać, bo przecież nie mamy dowodów że tak nie jest, a zapytam przewrotnie, pokaż dowody że tak jest ,że oni nadal wychodzą.

Na rynku rzadko ma się stuprocentowe dowody na coś, właściwa interpretacja , pewnych znaków i symptomów,zależy często tylko od doświadczenia.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 17 kwietnia 2015 16:31:27 przy kursie: 65,03 zł
rockq napisał(a):

W wydaniu papierowym tego wywiadu nie było mowy o negocjacjach czy problemach z apple.
Zacytuję część odnoszącą się do samej premiery wersji mobilnej:
"(...) światowa premiera , wsparta szeroką kampanią promocyjną, jest obecnie planowana na II kwartał. Przeniesienie gry na urządzenia mobilne nie będzie zbyt drogie (...)" Dalej jest o kosztach TWOM dla PC i portu na mobilne.

pieniek napisał(a):

papier nie chce sie nawet skorekcic do 38%fibo po tylu miesiącach.

nie mów hop ;) poczekaj jeszcze 2-3 tygodnie i zobaczymy.

Oczywiście nawet jeśli to nastąpi nie zmieni to pozytywnej (technicznie) wymowy zachowania kursu z końca roku 2014.

rockq
0
Wysłane: 17 kwietnia 2015 20:50:30 przy kursie: 65,03 zł
Ok, już znalazłem :)

Tutaj jest mowa o problemach z dostępem do platformy apple. Wiedziałem że gdzieś to widziałem:

toucharcade.com/2015/03/05/gdc...

Cytat:

As addressed in the video, while there were concerns about the game being rejected by Apple due to content, 11 bit has been in touch and there should not be a problem.

Gdzieś jeszcze był poruszany ten problem, bo ta informacja mignęła mi przed oczami przynajmniej dwa razy, ale już nie chce mi się szukać tego źródła.

Edytowany: 17 kwietnia 2015 21:07

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 17 kwietnia 2015 22:16:55 przy kursie: 65,03 zł
@rockq

ty ze zdania:
"As addressed in the video, while there were concerns about the game being rejected by Apple due to content, 11 bit has been in touch and there should not be a problem."

wyciągasz taki wniosek?

rockq napisał(a):

Applause Applause Applause

Pomijam już zupełnie, że w wywiadzie pan Miechowski na pytanie czy ma jakieś wieści o tym, że z powodu zawartości gra może zostać odrzucona przez Apple odpowiada: "No absolutely. We presented this game to Apple guys and they're amazed or shocked or astonished" (od 6:02 na filmiku z twojego linka)
Ale pamiętam - starasz się przedstawić spółkę w obiektywnym świetle jak to kiedyś napisał anty-teresa - z uczciwości...Applause

rockq
0
Wysłane: 17 kwietnia 2015 22:39:05 przy kursie: 65,03 zł
@Frey:

Ten wniosek wyciągam akurat z zaostrzenia regulaminu appstora odnośnie pewnych kwestii poruszanych w grach przez niego dystrybuowanych. Nie mam pojęcia co się stanie w dniu premiery. Po prostu biorę pod uwagę taką ewentualność. Brak wsparcia marketingowego ze strony Apple byłby autentycznym problemem. Jak chcesz klarownej odpowiedzi, spytaj się na forum inwestorskim.

A jak pisałem, na temat problemów z Apple trafiłem w różnych materiałach przynajmniej dwa razy - za pierwszym zdaje się już w lutym. Ale już naprawdę nie mam siły ponownie przebijać się przez te sterty materiałów, więc mój wpis spokojnie możesz potraktować jako próbę wyleszczenia Cię z akcji.

PS. Żeby była jasność, problemy z Apple nie są niczym niezwyczajnym. Ta spółka słynie z fundowania developerom "ścieżek zdrowia", a Internet aż roi się od opisów wielomiesięcznego przeczołgiwania twórców przez decydentów dopuszczających gry do dystrybucji.

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 18 kwietnia 2015 15:35:25 przy kursie: 65,03 zł
rockq napisał(a):
Już w wywiadzie w Parkiecie prezes sygnalizował, że Apple robiło im problemy, i początkowo nawet nie chciało ich dopuścić do dystrybucji[...]

Czekamy na linka do źródła tej wypowiedzi. W końcu tych wywiadów w Parkiecie było raptem kilka... Ewentualnie, jeżeli się "pomyliłeś" i ów wywiad nie był w Parkiecie, to proszę o linka gdziekolwiek taka wypowiedź jest. Mam szczerą nadzieję, że ta wypowiedź prezesa 11bit nie jest jedynie wytworem twojej wyobraźni Liar . Wierzę, że rzetelnie chciałeś nas doinformować, dlatego zapewne znajdziesz linka do źródła.

pies_lancuchowy
0
Wpisów: 136
Wysłane: 19 kwietnia 2015 10:22:01 przy kursie: 65,03 zł
czy na konferencji w połowie lutego,przy podaniu informacji,że będzie jednak przejście na GPW, władze 11b zostawiły jakieś niedopowiedzenie, że może temu towarzyszyć emisja akcji?

Kojarzę wypowiedzi Spółki, że kasy mają w bród, że mogą się finansować samemu z powodzeniem..ale czy było jednoznaczne wykluczenie otwartym tekstem nowej emisji akcji?

W finansach niedopowiedzenia oznaczają zwykle materializację scenariusza negatywnego dla jak największej liczby inwestorów (czyli dla drobnych) .

ps nikt mi nie zapłacił za posta ;) ..nie jestem członkiem spisku wstrzymującego kurs ..choć udowodnić tego nie mogę ;)

marek270
0
Wpisów: 15
Wysłane: 19 kwietnia 2015 10:58:23 przy kursie: 65,03 zł
Mam wrazenie ,ze hossa na spókach typu 11 bit ,Farm51,Bloober.,Vivid ktore urosly przez pare miesiecy po 400 % i wiecej dobiega konca ,co widać rowniez po zamierajacych obrotach a tym samym braku kapitalu spekulacyjnego

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 19 kwietnia 2015 11:05:43 przy kursie: 65,03 zł
@pies_lancuchowy
Na konferencji 12.02. władze spółki stwierdziły jednoznacznie i wprost, że w związku z przejściem na rynek główny emisji nie będzie.

Pochi
6
Wpisów: 97
Wysłane: 19 kwietnia 2015 12:56:15 przy kursie: 65,03 zł
Info z fb
Premiera aktualizacji 1.3 tuż za rogiem.hello1
Edytowany: 19 kwietnia 2015 12:56

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 21 kwietnia 2015 15:33:02 przy kursie: 64,38 zł
Spacecom na tablety i smartfony:

Spacecom Game: Tablety i smartfony. Wydarzy się to w ciągu kilku następnych tygodni. Jutro pokażemy nowy materiał, w którym będzie widać jak gra teraz się prezentuje.

Info z oficjalnego FB Spacecom.

pieniek1
PREMIUM
2
Wysłane: 21 kwietnia 2015 16:27:18 przy kursie: 64,38 zł
wiele chyba tam nie mogli zmienić, podstawowym zarzutem było to,że grywalność spadała, jeśli 2 kolesi kooperowało ze sobą przeciwko innym. Ta forma rozgrywki jest przeznaczona na mobilki, ale czy wśród tylu gier , się przebiją osobiście wątpię , szczególnie jeśli ma być płatna? Bardziej stawiam na JAmesona, ale tam też musi być sporo misji pobocznych , otwarty świat, mnóstwo możliwości przygód oraz rozbudowy statków itp, tak żeby była zajawka z grania i gra wciagała w swój świat, no i mam nadzieje ze zmienili sterowanie z tej pierwszej stronki prezentacji JAMESONA, gdzie bezwład statku i trudność w sterowaniu była tragiczna.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 21 kwietnia 2015 16:28:44 przy kursie: 64,38 zł
o tym projekcie Jameson to ostatnio nie było żadnych nowych info chyba?

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 21 kwietnia 2015 17:23:33 przy kursie: 64,38 zł
Spacecom powinno być freemium moim zdaniem idealnie się do tego nadaje za pieniądze można by kupować surowce czy technologie do rozbudowy floty itd.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

299 300 301 302 303

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,484 sek.

bdwzaeva
slsgaxxs
ppcwbucq
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
iuoyveow
amezderp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat