PARTNER SERWISU
cxovcgzh
317 318 319 320 321
Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 28 czerwca 2015 09:36:03 przy kursie: 67,29 zł
Szutnik napisał(a):
że po tak gigantycznym i zarazem szybkim wzroście najbardziej logicznym zachowaniem akcji jest wejście w dłuższy trend boczny, który zakończy się dopiero wtedy, gdy "drobni" zaczną na potęgę tracić cierpliwość.
A że ten moment wciąż jeszcze daleko przed nami....

Szutnik@ nie twierdzę, że tak nie będzie ale jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że na tej spółce dzieje się inaczej niż na pozostałych z grupy tworzącej gry np. brak kupowania plotek, a jedynie zakup faktów to czy ten szybki i znaczny wzrost (który i tak nie odzwierciedlił w pełni skokowego wzrostu zysku) nie był po prostu urealnieniem wyceny?
Może po prostu 11 bit studios pozostanie wyjątkiem potwierdzającym regułę i dalej będzie się zachowywać inaczej. Myślę, że przy ceteris paribus rynek powinien szybciej niż zazwyczaj odpuścić „wyżymanie” akcjonariatu, którego znaczny udział według mnie posiada tu tzw. twardy akcjonariat.

gentleman napisał(a):
ale pamiętaj, że rynek wycenia przyszłość a przyszłość 11bit to jedynie Industrial

gentleman@ to cofnijmy się kilka miesięcy wstecz i zobaczmy jak rynkowi udało się wycenić przyszłość, którą wtedy była gra This War of Mine. Think
Edytowany: 28 czerwca 2015 09:45

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 28 czerwca 2015 10:45:51 przy kursie: 67,29 zł
Asston napisał(a):
jeśli weźmiemy pod uwagę fakt, że na tej spółce dzieje się inaczej niż na pozostałych

To jest rozbudowana wersja czterech najdroższych słów na giełdzie - tym razem będzie inaczej.
Edytowany: 28 czerwca 2015 10:46

SimonS
0
Wpisów: 65
Wysłane: 28 czerwca 2015 10:59:18 przy kursie: 67,29 zł
gentleman napisał(a):
no niestety zarząd niewiele powiedział na WZA a wręcz zwiększył nasze obawy o wyniki za 4kw 2015 i 1kw 2016. W kasie ponad 14 mln leży odłogiem i nie pracuje :/ Aż się prosi aby rozpocząć nowy projekt poza Industrialem a tu nic.
Dopóki nie będzie niespodzianek w postaci zaskakująco dobrych wyników to wzrostów kursu raczej nie będzie, chyba, że po wejściu na główny parkiet.

Po pierwsze nie rozumiem ciśnienia na wzrost wartości akcji. Think
Poza tym większość osób przedstawia sytuację jakby miała miejsce anomalia, bądź zarządzający marnowaliby "potencjał".
Pozwólcie, że zreasumuje co się dzieje w spółce z mojej perspektywy. Zespół na podstawie swojej działalności zaplanował kilka gier m. in. TWoM i wersję mobilną tej gry + wstępne prace nad Industrialem.
TWoM okazało się być wielkim sukcesem i wpłynęła niespodziewana ilość gotówki, a prace idą dalej jak zaplanowano czyli mobilna i Industrial. Spora część forumowiczów uważa, że trzymanie się ustaleń jest marnowaniem pieniędzy i potencjału, więc pytanie brzmi - co zrobić ? Zwiększyć zatrudnienie na szybko, aby nowy zespół, zebrany na momencie, mógł wyczarować nową grę? To jest waszym zdaniem rozwiązanie? Czy zapowiedź nowych ewentualnych tytułów, żeby zaspokoić ego kursowe?
Dla mnie to co robią jest najrozsądniejsze dla spółki. Nie podniecają się pieniędzmi. Nie mają ciśnienia aby jak najszybciej wydać zarobioną kasę, ale trzymają się planu i spokojnie myślą jak najlepiej wykorzystać gotówkę, bo chyba każdy się zgodzi, że nie byli przygotowani na takie wpływy.
Nie tylko rynek nie wie czy wyniki są powtarzalne, ale oni sami tego nie wiedzą. To, że im więcej gier wydasz tym większa szansa, że któraś będzie wielkim sukcesem to tylko "połowa prawdy" bo moim zdaniem sukces to wypadkowa ilości gier, jakości i częściowo ogólnie pojętego szczęścia.

Asston
6
Wpisów: 132
Wysłane: 28 czerwca 2015 14:23:51 przy kursie: 67,29 zł
krewa napisał(a):

To jest rozbudowana wersja czterech najdroższych słów na giełdzie - tym razem będzie inaczej.

Krewa@, a jak Twoim zdaniem należy interpretować powiedzenie równie często używane na giełdzie - historia lubi się powtarzać?
Bo ja zawsze mam dylemat, które z tych powiedzeń uznać za stosowne blackeye

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 28 czerwca 2015 17:53:28 przy kursie: 67,29 zł
zebrałem fakty jakie padły w relacjach z walnego

1. potwierdzony termin lipcowy TWOM na mobile

2. nadal przy TWOM pracuje połowa zespołu szykując jakiś projekt z budżetem ok 1.5 mln zł, który poznamy na jesieni

3. projekt industrial pojawi się 1q 2016 ale może się przydarzyć przesuniecie na 2q 2016

4. budżet industriala to 3 - 4 mln zł + koszty marketingu

5. w tym roku mogą się ukazać dwa tytuły na lunchpad

6. GamesRepublic zwiększa ilość tytułów i zaczyna letnią wyprzedaż

7. na początku 3Q będzie przedstawiony prospekt emisyjny i wejście na rynek główny ma nastąpić jesienią

8. na chwilę obecną 11bit zabiega o wysokie pozycjonowanie TWOM w sklepach apple i android

jeżeli coś pominąłem lub podałem jakąś nieścisłość to proszę o poprawki

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 28 czerwca 2015 18:55:45 przy kursie: 67,29 zł
niedźwiedź napisał(a):

2. nadal przy TWOM pracuje połowa zespołu szykując jakiś projekt z budżetem ok 1.5 mln zł, który poznamy na jesieni

Problem w tym, że nie wiemy czy to projekt komercyjny, czy kolejny darmowy update gry.

niedźwiedź napisał(a):
5. w tym roku mogą się ukazać dwa tytuły na lunchpad

Według owoc666a z bankiera, który też był na walnym, nie jest to takie pewne:

owoc666 napisał(a):
Są dwa projekty w 11Bitlunchpad ale ze wstępnych informacji wynika że jeden wyjdzie w 2016 lub nawet 2017 te gry piszą zewnętrzne studia i 11Bit nie ma dużego wpływu na przyspieszenie tempa prac.

Poniżej jego podsumowanie walnego:
owoc666 napisał(a):

Ja też byłem na WZA i wcale tak kolorowo nie jest czas zdjać różowe okulary, napisze krótko i treściwie
- TWoM na mobilne wyjdzie zgodnie z planem w wakacje potencjał sprzedaży jest nie do określenia w mojej ocenie większe ryzyko niż na PC, szczegolnie ze na smartphony ta gra sie srednio nadaje, nie jest to też gra która sie właczy na chwile w metrze zeby popykac sobie pomiędzy przystankami ale zobaczymy jest szansa ze będzie sie sprzedawac podobnie jak PC ale mała
- Industrial przeniesiony na IIQ 2016 może będzie wcześniej ale takie sa moje odczucia po wypowiedziach na WZA szczególnie ze gry zawsze wychodzą raczej później niż wcześniej - to przesuniecie powoduje dziure w przychodach w IVQ 2015 i IQ2016 - może sie ja uda podciagnac promocjami na wysprzedażach ale to nie to czego oczekujemy
- Są dwa projekty w 11Bitlunchpad ale ze wstępnych informacji wynika że jeden wyjdzie w 2016 lub nawet 2017 te gry piszą zewnętrzne studia i 11Bit nie ma dużego wpływu na przyspieszenie tempa prac.
- GR będzie miało poszerzany katalog gier - owszem fajnie ale to powinno być już zrobione dawno potencjalny klient zajrzy tam z 5-10x nie znajdzie tego co szuka i kupi na Steamie - gorzej może juz wogule przestać zagladac. Sledze populanosc sklepu na wolframalpha i po urodzinach GR liczba wejsc spadła o ok 60-70%
- Ostatnia sprawa jest to ze ok 10mln w kasie to kapitał nie pracujący poprostu leży jako zabezpieczenie - dla jednych to dobra informacja bo spółka ma duży komfort fnansowy (tak też było dawniej). Potrzeby finansowe Industriala sa zapewnione tak samo jak GR a reszta kasy mogła by być przeznaczona na kolejna produkcję, powiększenie zespołu co zpowodowało by jeszcze szybszy rozwój spółki i zwiększyło by 2x potencjał zysków w 2016r, a w efekcie ruszyło by kursem.
- Ryzyko jest obecnie niewielkie bo nawet jak Industrial sie sprzeda sie tylko w miarę dobrze to Spółka ma kase na funkcjonowanie na kolejne lata ale dla nas drobnych akcjonaiurusz może być nie satysfakcjonujący wzrost wyceny. Każdy liczy ze jak przejdziemy na GPW to bedzie zaraz ponad 100zl, ja uważam że większość sie jak zwykle pomyli, samo przejscie nie dodaje wartości wewnętrzej.

W sumie nie rozumiem, po co spółka chce siedzieć na tej górze gotówki, skoro, sądząc po relacjach z walnego, sami nie za bardzo wiedzą co z tymi pieniędzmi zrobić? :/
Edytowany: 28 czerwca 2015 19:05

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 28 czerwca 2015 19:04:20 przy kursie: 67,29 zł
SimonS napisał(a):

Ale co proszę? Kupujesz akcje dla ich wartości kolekcjonerskiej? ;) Duzi udziałowcy mają wiele sposobów na czerpanie garściami z finansowej bonanzy której doświadczyła spółka. Mogą sobie podnieść pensje, wypłacić bonusy, przegłosować program motywacyjny, korzystać z firmowych kart kredytowych, etc. A co możemy my, małe żuczki? Jedynie liczyć na dywidendę, której nie będzie, oraz wzrost kursu. Po co trzymać akcje, i mrozić kapitał, jeżeli nie byłoby perspektywy dalszych wzrostów?

niedźwiedź
70
Wysłane: 28 czerwca 2015 19:40:44 przy kursie: 67,29 zł
@rockq
wg jednej z relacji również z bankiera ten projekt jest komercyjny

ciekawe jest, że różni ludzie z tego samego walnego przedstawiają lekko rozbieżne informacje
starałem się pomijać ich interpretacje faktów, a skupić się na samych faktach

gentleman
0
Wpisów: 106
Wysłane: 28 czerwca 2015 20:13:52 przy kursie: 67,29 zł
niedźwiedź napisał(a):

4. budżet industriala to 3 - 4 mln zł + koszty marketingu

uściślijmy, budżet Industriala to zaledwie 2-3 mln (podobnie jak TWoM) a dodatkowo na marketing planują przeznaczyć 1-1,5mln.

odpowiadając:
Asston napisał(a):

gentleman@ to cofnijmy się kilka miesięcy wstecz i zobaczmy jak rynkowi udało się wycenić przyszłość, którą wtedy była gra This War of Mine. Think

rynek nie potrafił wycenić z braku danych, dopiero dobre recenzje i dane o pierwszej sprzedaży dało "kopa" do nowej wyceny, wtedy też szybko rynek wycenił spółkę (choć moim zdaniem jednak trochę za nisko).
Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami, aby zasięgać porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett
Edytowany: 28 czerwca 2015 20:23

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 28 czerwca 2015 20:43:27 przy kursie: 67,29 zł
gentleman napisał(a):
@Rekinek ty wciąż liczysz przeszłość. Zgadzam się z Tobą, że wyniki ze sprzedaży obecnej są bardzo dobre ale główne obawy dotyczą powtarzalności tych wyników. Na dziś sam zarząd zdaje sobie sprawę, że wynik za 4 kwartał 2014 jest nie do powtórzenia, nie wiem czy zdaje sobie sprawę, że wynik za 1 kwartał 2015 jest również zagrożony jeżeli Industrial wejdzie dopiero w 2 kwartale 2016.
I teraz podaj dobry powód dla którego duzi powinni zwiększać swoje zaangażowanie w tą spółkę?

odpowiadając:
mrJackson napisał(a):
... Industrialem i kolejnym projektem, który będzie miał premierę za ponad rok...

zarząd nie potwierdził, że pracuje nad kolejnym projektem, raczej "myśli" a to jest znaczna różnica. Z tego co pamiętam to około połowy zespołu 11bit pracuje nadal nad TWoM a 2ga połowa nad Industrialem, więc brak mocy przerobowych do kolejnego projektu.

Sam jestem dość mocno zawiedziony informacjami z WZA a nie ma żadnej pewności, bo nie zostały potwierdzone, że TWOM na pewno ukaże się w 2 kwartale. Wydaje się dość prawdopodobne, że ukaże się rok później niż liczyliśmy a część była nawet o tym przekonana - to jak dla mnie bardzo istotna różnica. Chyba opadły wyobrażenia o 3 cyfrach.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 28 czerwca 2015 20:43:33 przy kursie: 67,29 zł
Bardzo zastanawiający jest ten budżet Industiala, 2-3mln? Przecież pamiętamy wypowiedz Prezesa że obsuwa z terminem to między innymi zmiana rozmiaru gry na bliską AAA. Przy takim budżecie to jakoś nieprzekonująco brzmi zapewnienie o wyjątkowości gry. Dwa razy gra typu TWOM pod rząd się nie zdarzy.

baks
152
Wysłane: 28 czerwca 2015 21:01:28 przy kursie: 67,29 zł
SimonS napisał(a):

No teraz raczej już nie ma powodu do ciśnienia. Z zaprezentowanych informacji wiadomo tylko i aż tyle. W tym roku raczej tylko mobile. Szykują jakieś rozszerzenie do TWOM za jakąś kasę. Nie ma potwierdzenia, że będzie to płatny DLC - więc może być coś podobnie jak wcześniej. Spowoduje to nieco wzrostu sprzedaży ale nie ma pewności czy pokaże się w tym roku ten dodatek. Więc poza mobile raczej nie będzie przychodów. Wynik może być nawet niższy niż w ubiegłym roku o ile mobile nie będą dużym hitem. Wynik z prognozy ponad 13mln bardzo wątpliwy - to odbiega wyraźnie od moich oczekiwań.
1 kwartał 2016 nie ma potwierdzenia na nic nowego.
2 kwartał 2016 prawdopodobny dodatek do TWOM (ze 2-3 mln zysku .... może)
3 kwartał (być może Industrial jeśli się jeszcze nie przesunie
4 spora kasa leży nie ma żadnego potwierdzenia o rozpoczętych dość zaawansowanych pracach nad innym dużym projektem.
5 około połowy kasy "nie pracuje" przynajmniej tak wynika z dostępnych informacji
To dla mnie mało budujące. Mówi się o szansach na wypełnienie Programu Motywacyjnego ale chyba spodziewaliśmy się dużo więcej. Martwi dość zachowawcza ostatnio polityka spółki. Być może spółka pracuje już nad czym ekstra ale raczej nie będzie z tego pożytku w najbliższych tygodniach.
Boję się o wynik zarówno tego jak i następnego roku. Nic oficjalnie nie wskazuje na znaczne wzrosty przychodów i zysków na jakie liczyliśmy. Chyba największe tempo rozwoju ma GR ale on na razie nie wygeneruje istotnie znaczących zysków. Liczyłem, że na WZA zostanie ogłoszona (równolegle z ESPI) jakiś znaczący "kamień milowy" a dostaliśmy trochę żwiru. Spory niedosyt.

baks
152
Wysłane: 28 czerwca 2015 21:03:41 przy kursie: 67,29 zł
Rekinek napisał(a):
Bardzo zastanawiający jest ten budżet Industiala, 2-3mln? Przecież pamiętamy wypowiedz Prezesa że obsuwa z terminem to między innymi zmiana rozmiaru gry na bliską AAA. Przy takim budżecie to jakoś nieprzekonująco brzmi zapewnienie o wyjątkowości gry. Dwa razy gra typu TWOM pod rząd się nie zdarzy.

Chyba będzie to gra tylko klasy A+ no chyba , że zostanie wydana w 2018 roku przy tych zasobach produkcyjnych. Choć może spółka jest bardzo efektywna wtedy możliwy przełom 2016/2017 ale brak pewności co do tego.

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 28 czerwca 2015 21:41:24 przy kursie: 67,29 zł
baks@ Prezes wyraznie powiedział że darmowe dodatki do TWOM się skończyły, więc ta duża kasa tj 1.5-2mln na pewno spowoduje jakieś wpływy do kasy w 3 lub 4q. Jeszcze niedawno pisałeś o wielkim potencjale mobilek a teraz taka zmiana nastawienia? Rozliczając z tego co jest uważam że na dzisiaj spełniają wszystkie założenia jeżeli chodzi o zarobki. Jeżeli chodzi o Industrial zawiodłem się i przychodzi mi na myśl problem z pracownikami robiącymi po godzinachLiar

baks
152
Wysłane: 28 czerwca 2015 22:43:46 przy kursie: 67,29 zł
Chyba nie do końca zrozumiały jest termin potencjał ... termin ten nie jest tożsamy z wielki sukces.
Jeśli ktoś ma nieograniczony potencjał nie oznacza to , że wykorzysta go chociażby w 10%. Pod wpływem info (wypowiedzi Zarządu) niestety nawet moja wiara w dużą kasę w najbliższym czasie się wypaliła. Nie oznacza to, że przekreślam szanse całkowicie. TWOM także był zaskoczeniem dla wszystkich, lecz zaczynam zgadzać się, że "nic nie zdarza się 2 razy" tak samo tutaj.
Co innego wiara w sukces mobile nie ma żadnej pewności, że osiągnie chociażby połowę wpływów z PC a innego paliwa nie ma w dającym się widzieć horyzoncie. Każdy kiedyś traci nadzieje nawet skazaniec.... Ja nastawiałem się na długotrwałe inwestycje ale sukcesy bieżące zawsze cieszą.
Teraz jednak ma "smak słodko-gorzki" wiele wskazuje, że spółka nie wykorzystuje całego potencjału tak jakby zaciągnęli do połowy hamulec ręczny. Martwi mnie to trochę i niepokoi (moim zdaniem) ograniczanie potencjału przychodów i zysków. Zyski to przecież chleb powszedni inwestora - prawda ?Pray

niedźwiedź
70
Wysłane: 28 czerwca 2015 22:57:37 przy kursie: 67,29 zł
mam inne postrzeganie tego co się dzieje
spółka sensownie rozkłada siły i środki
zaraz wchodzą mobile, tworzy się projekt związany z twom, z budżetem na tyle dużym, że raczej nie sądzę by chodziło tylko o dlc. te dwa projekty będą w stanie zapewnić kolejne zyski do końca roku. w międzyczasie pojawią się informacje i trailery industriala i będzie wiadomo na co czekamy. Z tą świadomością będzie można oszacować ile wart jest ten projekt. Na zysk również będzie miał wpływ GR i małe projekty na lunchpad. 2016 rok zaczniemy z ładną kasą na koncie i zbliżającą się premierą industriala. Jak dla mnie to poukładany plan, w którym potencjał spółki jest racjonalnie wykorzystywany.

gentleman
0
Wpisów: 106
Wysłane: 28 czerwca 2015 23:08:57 przy kursie: 67,29 zł
@niedźwiedź
w mojej ocenie zarząd robi jeden błąd, nie poinformował czego dotyczy tajemniczy projekt TWoM. Jeżeli ten projekt dotyczy DLC to ja osobiście jestem obojętny na to ale jeżeli chodzi o konsole to widzę tutaj bardzo duży potencjał.
Niestety zarząd nie traktuje nas poważnie stąd i ciężko zwiększyć posiadany pakiet bo niby pod co? Pod Industrial mogę kupić po trailerze albo pod koniec roku a teraz pod co?

odp
Rekinek napisał(a):
.... i przychodzi mi na myśl problem z pracownikami robiącymi po godzinachLiar

nie chcę cię martwić ale zarząd w tym nie widzi żadnego problemu i nawet był zdziwiony burzą wokół tego tematu.
Wall Street to jedyne miejsce, do którego jedni przyjeżdżają rolls royce'ami, aby zasięgać porad u tych, którzy podróżują metrem.
Warren Buffett
Edytowany: 28 czerwca 2015 23:12

baks
152
Wysłane: 28 czerwca 2015 23:10:53 przy kursie: 67,29 zł
Masz swoje racje ale jako długoterminowy akcjonariusz ze sporym stażem na spółce mam prawo wyrazić swoje zastrzeżenia do aktualnej polityki spółki. Przynajmniej aktualnie znanych działań. Faktem jest, że nie znamy wszystkiego. Sam wierzę w jakiś sukces ale bardzo mnie martwi, że tempo rozwoju znacznie spadło. Rozważam co jest tego powodem czy to działanie zamierzone czy może Zarząd boi się, że ewentualny sukces może ich przerosnąć.Sam się na razie gubię w domysłach ale nie widzę na razie tylu pozytywów co jeszcze kilka dni temu. Niestety nie usłyszałem z ust spółki nic z tego co oczekiwałem i to mnie martwi. Ktoś podnosił kilkakrotnie, że połowa a nawet chyba więcej kasy leży w zamrażarce i nie daje możliwości oczekiwanego przez nas przyspieszenia rozwoju. Strategi CIGu sprzed kilku lat nie jest dobra. Jednak CIG robił wtedy aż cztery spore i kosztowne gry. Tutaj są zaawansowane prace przy jednej dużej grze (przynajmniej oficjalnie) i rozszerzenia do TWOM. Na samych mobilkach nawet przy sporym sukcesie nie pociągnie spółka kosztów produkcji uruchomionych dopiero w przyszłym roku. Moim zdaniem powinni już pracować nad kolejnymi 2-3 dość dużymi projektami wielkości podobnej i większej niż TWOM. Bez tego przez kolejne 4-5 lat spółka niewiele zwiększy kapitalizację a to już koliduje z moimi planami. Stąd mój sceptycyzm.

baks
152
Wysłane: 28 czerwca 2015 23:14:11 przy kursie: 67,29 zł
gentleman napisał(a):
@niedźwiedź
w mojej ocenie zarząd robi jeden błąd, nie poinformował czego dotyczy tajemniczy projekt TWoM. Jeżeli ten projekt dotyczy DLC to ja osobiście jestem obojętny na to ale jeżeli chodzi o konsole to widzę tutaj bardzo duży potencjał.
Niestety zarząd nie traktuje nas poważnie stąd i ciężko zwiększyć posiadany pakiet bo niby pod co? Pod Industrial mogę kupić po trailerze albo pod koniec roku a teraz pod co?

Oceniam sceptycznie tezę z konsolami bo było kilka razy dementi, że powstaną wersje na konsole. Stąd stawiam na jakieś DLC ale moim zdaniem są małe szanse aby pozwoliły sfinansować koszty produkcji kolejnej gry a Industrial raczej więcej niż za rok - stąd gdzie widzisz te pozytywy.
Niektórzy piszą o premierze Industriala i na tym wszyscy budowali nadzieje na godziwe zyski a Zarząd nie chciał potwierdzić dużego prawdopodobieństwa, że pojawi się nie później niż w 2 kwartale. Według mnie daje to duże szanse, że pojawi się w 3 lub 4 kwartale 2016 to bardzo długo i cały rok różnicy. To gigantyczna różnica dla spółki na dorobku. Może tego nie rozumiesz albo nie dostrzegasz. Bardzo chciałbyś znaleźć jakieś pozytywy do wzrostu kursu. Ja aktualnie straciłem z oczu te pozytywy. Nie widzę, żadnych gwarancji na istotny wzrost zysków w najbliższym czasie. Oczywiście według znanych faktów. Napisze ktoś kupuj plotki .... ale plotki są mało budujące. Brak wielkich zysków na horyzoncie - owszem są mobilki ale widełki możliwych zysków są ogromne. Rozsądek nie pozwala mi oczekiwać ogromnych zysków z samego mobile bo to nie popchnie kursu do góry (jedynie TOP 1 na listach). Za rok może być inna sytuacja i inna moja opinia. Opinię mogę zmienić po poznaniu istotnych faktów lub plotek ale na dziś wygląda to dość średnio.
Edytowany: 28 czerwca 2015 23:25

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 28 czerwca 2015 23:16:33 przy kursie: 67,29 zł
Wow, wygląda na to, że szykuje nam się przesilenie bo sporo nam pesymistów przybyło na forum :) Na walnym nie byłem ale nie bardzo rozumiem ten pesymizm Skąd jakieś info o bezpłatnym DLC - skoro pracują dla Kocha za konkretną kasę, to nie może być to darmowe DLC. Kto powiedział, że to DLC?.
Skoro Industrial ma być szykowany pod grę, która ma mieć kontynuację to warto poświęcić trochę czasu teraz, żeby to dokładnie przemyśleć i dopracować. Zgadzam się, że nie ma co piać o gwarantowanym sukcesie przed jego pokazaniem, ale też nie ma co pisać o opóźnieniach czy spisywać potencjalnych zysków na straty.
To, że spółka jest tajemnicza to jej cecha wiadoma od dawna. Odpowiedni timing czy efekt zaskoczenia to czasami klucz w tym biznesie - np. Fallout Shelter został rzucony do Appstore bez żadnej zapowiedzi.
Nie martwiłbym się również o finanse - bo TWoM na wszystkich platformach będzie generował spore zyski jeszcze kolejnym roku - w obecnej formie spółka może "żyć" z niego jeszcze przez kilka lat. Nawet z takich produktów jak AWE Mobile Campaing po tylu latach spółka wyciska jeszcze "coś" dając je za free w GR.
Dla mnie GR to ważny klucz przyszłych sukcesów. Popularność tej platformy będzie miała coraz większe przełożenie na marketing i sprzedaż kolejnych gier.
Nie ignoruję żadnych negatywnych sygnałów ale uważam, że ich skala jest znikoma - negatywne było by odejście wspólnika, jakieś poważne problemy techniczne wersji mobilnej czy kompletny niewypał kolejnej produkcji. Spółka cały dotrzymuje słowa i widać że jest odporna na krytykę i hurraoptymizm inwestorów - czyli nie robi czegoś pod "publiczkę".
Może to komuś się również nie podoba, że spółka nie zwiększa skokowo zatrudnienia ale ja jestem zdania, że nie warto to robić na siłę - trzeba zatrudnić tylko odpowiednich ludzi, a nie tych co są teraz dostępni do zatrudnienia czy takich co nie przyniosą odpowiedniego pożytku.
Edytowany: 28 czerwca 2015 23:19

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

317 318 319 320 321

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 3,781 sek.

pudfbixd
htovttrk
vbepposl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
bcljyshp
okxfxqyj
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat