np napisał(a):@Kalashnikov - nie brakuje Panu "spółka nigdy nie miała się lepiej" ? Mi tego teraz w PCZ brakuje.
Ależ to przecież oczywiste że spółka nigdy nie miała się lepiej! Co więcej, do pełni podobieństw do UBT brakuje mi jeszcze:
- Pani z RN z którą Pan prezes ma "stosunki" nie tylko służbowe i która twierdzi że "Pan prezes to uczciwy człowiek i nikogo by nie skrzywdził"
- Zdolnego, młodego pomagiera który pomoże pieniążki na spółki zagraniczne wyprowadzić
- Kmiota Stonogi
- "Naiwnego" inwestora co nie będzie wiedział że kupił bankruta
Zatem kolejną telenowele czas zacząć. To będą wakacje premier, a PCZ wchodzi z superprodukcją.
"Catalyst - Widzisz co się dzieje z Twoimi pieniędzmi".
Aaa... ciekawy artykuł pojawił się na
obligacje.pl o PCZ. Chociaż o tej paści możnaby pisać sporo, to mnie osobiście zainteresował trochę inny wątek:
Cytat:Innym ciekawym wydarzeniem minionego tygodnia był komunikat brytyjskiej sieci pożyczkowej International Personal Finance (w Polsce działa pod marką Provident), która przyznała, że z pozoru niewielka poprawka do ustawy regulującej rynek pożyczek pozabankowych może nie pozostać bez wpływu na jej wyniki finansowe. Chodzi o doprecyzowanie definicji objętych limitem kosztów pozaodsetkowych. W ustach lidera rynku taka opinia wydaje się niezwykle istotna także dla innych, obecnych na Catalyst podmiotów z branży, które dużą część przychodów czerpią właśnie z domowej obsługi pożyczek.
Co sprytniejsi powiążą ze sobą pewne fakty, dla tych mniej sprytnych - zastanówcie się drodzy współrozmówcy forumowi, dlaczego tak dużo ostatnimi czasy mieliśmy emisji papierów spółek z branży pożyczkowej.