70 Dołączył: 2015-02-06 Wpisów: 637
Wysłane:
30 lipca 2015 22:50:17
przy kursie: 70,60 zł
12 miejsce na mac 21 na PC wystarczy obniżyć cenę i sprzedaż idzie jak burza powinni to zrobić na stałe
|
|
23 Dołączył: 2012-07-19 Wpisów: 222
Wysłane:
30 lipca 2015 22:59:32
Po to jest promocja, żeby nie było na stałe. Promocja to w marketingu słowo klucz. Jakby zrobili taką cenę na stałe to w dłuższym terminie by się to już nie opłacało, a tak każda kolejna promocja wynosi TWoM na pierwszą stronę steam.
|
|
152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
31 lipca 2015 00:06:02
No miło się patrzy jak TWOM przeskoczył na Steam Witchera 3 - szkoda tylko, że nie potrwa to wystarczająco długo ale zawsze to miłe. Przy tak długiej sprzedaży to sukces oby tak częściej... Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2014-11-22 Wpisów: 351
Wysłane:
31 lipca 2015 08:03:54
baks napisał(a):Przy tak długiej sprzedaży to sukces oby tak częściej... Ale te miesiące na rynku chyba zaczynają dawać się grze we znaki. Mam wrażenie, że jest to pierwsza wyprzedaż na której widać pewne "zmęczenie materiałem" wśród kupujących. Na wcześniejszych wyprzedażach gra szła niemal z miejsca na szczyty listy bestselerów, i pod względem wielkość generowanych przychodów przynajmniej na chwilę była w stanie pokonać Counter-Strike. Na tej wyprzedaży, jak na razie, nie udało jej się tego dokonać, a od Counter-Strike oddziela nas 10 pozycji. Zobaczymy jaki będzie szczyt liczby graczy w niedzielę wieczorem, to da nam pewien punkt odniesienia w stosunku do wcześniejszych wyprzedaży.
Edytowany: 31 lipca 2015 08:06
|
|
Wysłane:
31 lipca 2015 08:47:38
Może zauważyłeś .... a może i nie , że TWOM jest zdecydowanie grą dla mniejszej grupy graczy (trudniejszą) chociażby z tego względu, że część ludzi nie radzi sobie z tą grą. Z informacji wynika, że zdecydowana większość graczy nie ukończyła gry (nie przeżyła do końca (do wyzwolenia - końca wojny). Taka gra nie przyciąga tylu odbiorców jak Counter czy GTA zwykła strzelanka lub wyścigi - i nigdy nie przyciągnie. Jest to gra zdecydowanie bardziej "zaangażowana" tematycznie. Przed debiutem nikt nie śnił o sprzedaży takiej ilości kopii i zapewniam Cię, że nikt nie miał nadziei, że choć przez chwilę będzie wygrywać z W3 który jest jeszcze na fali popremierowej sprzedaży. Widać, że jesteś krótko w akcjonariacie (jeśli jesteś) byli już tu tacy "nerwowi" akcjonariusze. Jak widać inne gry są bardziej przecenione. Należy także pamiętać, że w poprzednim miesiącu była większa promocja a 2 tygodnie temu skończyła się promocja gdzie TWOM PC dodawano jako gratis - masz strasznie krótką pamięć. Te zdarzenia w naturalny sposób zmniejszyła aktualną sprzedaż. W przypadku większej promocji (60-70%) prawdopodobnie TWOM byłby wyżej. Bądź spokojny nie ma co obniżać za bardzo ceny. Może jeszcze chciałbym zwrócić Twoją uwagę, że taki mocny gracz jak W3 także już dawno spadł z podium i będzie spadał dalej. 2 tygodnie po premierze mówiło się o sprzedaży 4 mln szt ale jak czytałem niedawno ponad 3 mln sztuk poszło w przedsprzedaży czyli z upustem 17%. Więc w pełnej cenie w 2 tygodnie sprzedano tylko 1 mln szt. Twoma kupiło już większość graczy, którzy byli napaleni na grę. Teraz będą kupować głównie w promocjach. Gra jednak dalej znajduje chętnych w pełnej cenie choć dość mało co jest naturalne. Porównaj sobie wcześniejsze wersje Wiedźmina po ile teraz się sprzedaje W2 i W1. Jakiś czas temu (kilka miesięcy) był także rozdawany za darmo. Twierdzisz, że obserwujesz wiele gier - nie zauważyłeś więc, że 3, 6 9 miesięcy po premierze sprzedają się w wielokrotnie mniejszych woluminach a także cenach. Może warto raz jeszcze przyjrzeć się tym grom , bo sporo danych Ci "umknęło uwadze". Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
0 Dołączył: 2008-12-01 Wpisów: 354
Wysłane:
31 lipca 2015 09:49:29
przy kursie: 70,59 zł
rockq napisał(a):baks napisał(a):Przy tak długiej sprzedaży to sukces oby tak częściej... Ale te miesiące na rynku chyba zaczynają dawać się grze we znaki. Mam wrażenie, że jest to pierwsza wyprzedaż na której widać pewne "zmęczenie materiałem" wśród kupujących. Na wcześniejszych wyprzedażach gra szła niemal z miejsca na szczyty listy bestselerów, i pod względem wielkość generowanych przychodów przynajmniej na chwilę była w stanie pokonać Counter-Strike. Na tej wyprzedaży, jak na razie, nie udało jej się tego dokonać, a od Counter-Strike oddziela nas 10 pozycji. Zobaczymy jaki będzie szczyt liczby graczy w niedzielę wieczorem, to da nam pewien punkt odniesienia w stosunku do wcześniejszych wyprzedaży. zapominasz że podczas wakacyjnej wyprzedaży przecena TWOM sięgnęła 60% obecnie mamy 50%, znalezienie się na liście 20 najlepiej sprzedających się gier z pewnością nie jest rozczarowaniem, Twoje wpisy rockq doskonale okreslają czy w danej chwili jesteś akcjonariuszem czy też nie.
Edytowany: 31 lipca 2015 09:58
|
|
45 Dołączył: 2015-01-03 Wpisów: 859
Wysłane:
31 lipca 2015 10:48:49
Co takiego Rockq napisał, że jest niezgodne z rzeczywistością ? TWOM pokonał Counterstrike'a na poprzedniej wyprzedaży? pokonał! Poprzednio TWOM sprzedawał się lepiej niż teraz ? sprzedawał! Cena trochę wyższa, ale jest wysoko, jeszcze nie czas na to by obniżać do 75%, ja nawet bym sugerował, że za wcześnie byłoby taką cenę ustawić na wyprzedaż bożo-narodzeniową, ale wtedy TWOM do 20tki nie wejdzie.
Już tu był taki jeden na forum co twierdził, że jak się posiada akcje to trzeba mówić, że słońce świeci, chociaż deszcz pada. Ja się pytam - a po co to komu ? Jaka jest wartość dodana takiego działania, bo parę osób przekonacie, żeby kupiły 100 akcji ?
@Baks owszem niedawno na GR TWOM był gratis do wersji na androida, ale to inaczej trzeba na to patrzeć - jak ktoś ma PC i chciał mieć wersję na PC, to jednak musiał zapłacić i dostawał gratis wersję na Androida :).
Edytowany: 31 lipca 2015 11:06
|
|
0 Dołączył: 2008-12-01 Wpisów: 354
Wysłane:
31 lipca 2015 11:16:44
@vladinho
podejrzewam, że odniosłeś się do mojego wpisu, choć wnioski jakie wyciągasz zaskoczyły mnie, nie naganiam ani na kupno ani na sprzedaż akcji.
cytat: Co takiego Rockq napisał, że jest niezgodne z rzeczywistością ? TWOM pokonał Counterstrike'a na poprzedniej wyprzedaży? pokonał! Poprzednio TWOM sprzedawał się lepiej niż teraz ? sprzedawał!
a kto to kwestionuje???? ale porównując wyprzedaże warto uwzględniać wszystkie czynniki wpływające na skalę sprzedaży a na pewno jest nim wysokość obniżki
cytat:
Już tu był taki jeden na forum co twierdził, że jak się posiada akcje to trzeba mówić, że słońce świeci, chociaż deszcz pada. Ja się pytam - a po co to komu ? Jaka jest wartość dodana takiego działania, bo parę osób przekonacie, żeby kupiły 100 akcji ?
a ja odwrócę tezę, odnoszę wrażenie, że jest taki jeden który za wszelką cenę chce udowodnić, że deszcz pada, a ja w swojej subiektywnej ocenie uważam, że sprzedaż idzie zgodnie z moimi oczekiwaniami.
|
|
12 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 698
Wysłane:
31 lipca 2015 11:22:59
rockq napisał(a):Ale te miesiące na rynku chyba zaczynają dawać się grze we znaki. Mam wrażenie, że jest to pierwsza wyprzedaż na której widać pewne "zmęczenie materiałem" wśród kupujących. Na wcześniejszych wyprzedażach gra szła niemal z miejsca na szczyty listy bestselerów, i pod względem wielkość generowanych przychodów przynajmniej na chwilę była w stanie pokonać Counter-Strike.
Nieprawda. Sprawdź na którym miejscu był TWOM na finalnej wyprzedaży letniej. Podpowiem, w okolicach 25 miejsca z 60% zniżką. Wszystko zależy od ilości i przede wszystkim jakości innych przecenionych gier. To chyba logiczne, że gdyby TWOM był teraz jedyną dobrą grą z przecenionych to wdrapałby się pewnie do Top5. Druga i najważniejsza sprawa jest taka, że TWOM łapał się do Top5 wyłącznie gdy był na swojej historycznie maksymalnej przecenie. Teraz nie jest i gracze o tym wiedzą. Pomijając fakty, które przedstawiłem, to chyba oczywiste, że z upływem kolejnych miesięcy, ten sam poziom przeceny będzie generował mniejsze przychody. Czego się spodziewałeś? Że po półtora miesiąca od poprzedniej wyprzedaży, dodatkowo przy mniejszej przecenie niż poprzednio, gra będzie generowała większy przychód? Przecież brak tu jakiejkolwiek logiki. PS. Wiem, że to takie polskie, tak sobie ponarzekać, ale kto na tym forum spodziewał się w styczniu, czy lutym, że TWOM w pełnej cenie, po dziewięciu miesiącach sprzedaży będzie w stanie wskoczyć choćby na chwilę w okolice 80 miejsca, jak miało to miejsce 10 dni temu, albo trwale utrzymywać się na pozycjach 100-150. Dam sobie rękę uciąć, że nikt. Spójrzcie na Alien: Isolation. Gra miała wilokrotnie lepsze wsparcie marketingowe w USA i na całym świecie, zebrała świetne recenzje i oceny graczy, a także zdobyła liczne nagrody i co więcej wyszła niemal w tym samym czasie co TWOM. Różnica jest taka, że poza przecenami gra wypada zupełnie z rankingów steam, a więc jest dalej jak na 640 miejscu, a więc nic nie zarabia, w przeciwieństwie do TWOM, które dziś, po niemal 9 miesiącach sprzedaży, możemy śmiało powiedzieć jest to prawdziwy "long seller".
|
|
2 Dołączył: 2014-07-26 Wpisów: 171
Wysłane:
31 lipca 2015 12:24:56
jest nowy filmik podsumowujacy miesiac... i zapowiedz wersji na smartfony  pozatym to sezon urlopowy i ogorkkowy, czyli jak na wykresie
|
|
|
|
Wysłane:
31 lipca 2015 14:38:16
@lelo-pakero:
Różnica między Alien: Isolation i TWoM jest taka, że dla Alien: Isolation Steam to jedynie jeden z wielu kanałów dystrybucji, a PC to tylko jedna z platform. Dla TWoM Steam to główny kanał dystrybucji, generujący ponad 80%-90% przychodów ze sprzedaży z gry. To jak gra sobie radzi na wyprzedażach jest kluczowe dla zysków spółki, bo to lipcowe bujanie się między 80 a 270 pozycją w standardowej cenie wygenerowało dla spółki zaledwie około 600-700 tysięcy złotych przychodu, co może wystarcza na pokrycie kosztów funkcjonowania, ale już niekoniecznie generowanie zysku uzasadniającego obecną kapitalizację. Dlatego tak uważnie przyglądam się temu co się dzieje na wyprzedażach, bo w kontekście przesunięcia daty premiery Industriala, ewentualna słabość na wyprzedażach mogłaby zwiastować coraz większe problemy w kwestii zdolności spółki do generowania zysku w następnych kwartałach.
Edytowany: 31 lipca 2015 14:39
|
|
5 Dołączył: 2015-03-15 Wpisów: 279
Wysłane:
31 lipca 2015 16:16:12
@rockq
Myśle, że nie warto spojrzenia na spółkę "spłaszczać" do faktu kiedy przestanie generować zyski z TWoMa - oczywiście ważne jest ile mogą spokojnie "żyć" ze starych produktów. Ważniejszym dla mnie jest jak spółka zamierza wydać zarobione pieniądze. Czy ta gotówka pozwoli na robienie bardziej ryzykownych projektów, czy też umożliwienie wykonania kolejnego skoku w rozwoju spółki? Debiut na rynku głównym to dobry powód na ich opracowanie i ujawnienie.
|
|
Wysłane:
31 lipca 2015 16:43:16
Z odpowiedzi uzyskanych na WZA spółka ma przygotowane kilka projektów, które będą ujawniane gdy przyjdzie na to czas. Pomysłów im nie brak a każdy projekt jest wnikliwie analizowany pod względem przychodów i projekty mające stosunkowo małe szanse na sukces nie będą realizowane. Jeśli nawet rozpoczną realizację a powstaną jakieś wątpliwości to projekt zostanie skasowany. Stąd nie wierzę aby spółka była zainteresowana bardziej czy mniej ryzykownymi projektami - to stanowisko Zarządu. Nie ma to nic wspólnego z powiększaniem skali projektów - co ma już miejsce w przypadku Industriala. Tak więc można sobie odpowiedzieć ryzyko - NIE wzrost skali produktów - TAK. Chyba rozwiewa tą wątpliwości w zakresie ryzykownych projektów. Zespół ma już dość dobre rozeznanie na rynku co zostanie dobrze odebrane. Oczywiście poziomu sprzedaży nikt nie przewidzi z góry. Jak na razie strategia jest realizowana doskonale - oby tak dalej. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
12 Dołączył: 2009-11-14 Wpisów: 698
Wysłane:
31 lipca 2015 17:19:48
rockq napisał(a):To jak gra sobie radzi na wyprzedażach jest kluczowe dla zysków spółki, bo to lipcowe bujanie się między 80 a 270 pozycją w standardowej cenie wygenerowało dla spółki zaledwie około 600-700 tysięcy złotych przychodu, co może wystarcza na pokrycie kosztów funkcjonowania, ale już niekoniecznie generowanie zysku uzasadniającego obecną kapitalizację. Dlatego tak uważnie przyglądam się temu co się dzieje na wyprzedażach, bo w kontekście przesunięcia daty premiery Industriala, ewentualna słabość na wyprzedażach mogłaby zwiastować coraz większe problemy w kwestii zdolności spółki do generowania zysku w następnych kwartałach.
1. W kwestii przychodu za lipiec nie różnimy się bardzo, ja szacuję, na podstawie danych ze steamspy, że było to jednak bliżej 800 tys. zł przychodu. Co daje ok. 2,4 mln przychodu ze Steam kwartalnie, nie licząc wyprzedaży. Świetny wynik po tylu miesiącach od premiery... Niestety tu podobieństwa się kończą :-( 2. Powiem szczerze jak przeczytałem część Twojego wpisu o "zysku uzasadniającym obecna kapitalizację" i "ewentualnych problemach w generowaniu zysków" to parsknąłem głośnym śmiechem, aż narzeczona się przestraszyła :-) 3. Gdyby mieli w kwartale łącznie 2,4 mln przychodu i żadnych perspektyw na ich zwiększenie i wygenerowanie większych zysków to rzeczywiście kapitalizacja byłaby za wysoka... ale jest zupełnie inaczej, więc nawet nie ma o czym mówić. W obecnym kwartale dojdzie przychód za co najmniej jedną wyprzedaż na Steam i przychód za Ipady. Dojdzie też jak co kwartał przychód z pozostałych gier, który szacuję na ok. 500-600 tys.zł mies. (zgodnie z danymi z sensor tower łączny przychód z pozostałych gier 11bit za czerwiec wyniósł $244 tys. - co jest zbliżone do przychodu jaki spółka osiągnęła w IIIkw14, a więc przed premierą TWOM).Ewentualnie dojdzie też przychód z Iphonów, jak nie to w IV kw. Natomiast czwarty kwartał będzie zawierał przychody ze wszystkiego tego co III kwartał + dojdą promocje na Ipady i Iphony i wyprzedaż grudniowa na Steam. Do tego należy dodać, że IV kwartał będzie miał większe przychody ze względu na znacznie większą ilość kupujących w okresie świątecznym. Zwieńczeniem przychodów i zapewne jego największą częścią będzie debiut tajemniczego produktu związanego z TWOM. Podsumowując... cyt. rockq "coraz większe problemy w kwestii zdolności spółki do generowania zysku w następnych kwartałach"? Nie rozśmieszaj poważnych ludzi na tym forum takimi twierdzeniami, chociaż śmiech to zdrowie :-) 4. W kolejnym roku rosnącą kapitalizację (co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości) będzie napędzała zbliżająca się premiera "Industriala" i wtedy już żadnego znaczenia nie będą miały bieżące wyniki, bo kapitalizacja będzie rosła wyłącznie na oczekiwaniach rynku co do możliwych przychodów i zysków z "Industriala".
|
|
Wysłane:
31 lipca 2015 18:31:52
mrJackson napisał(a):@rockq Myśle, że nie warto spojrzenia na spółkę "spłaszczać" do faktu kiedy przestanie generować zyski z TWoMa - oczywiście ważne jest ile mogą spokojnie "żyć" ze starych produktów. Ważniejszym dla mnie jest jak spółka zamierza wydać zarobione pieniądze. Czy ta gotówka pozwoli na robienie bardziej ryzykownych projektów, czy też umożliwienie wykonania kolejnego skoku w rozwoju spółki? Debiut na rynku głównym to dobry powód na ich opracowanie i ujawnienie. Pełna zgoda :) Już pisałem, że spółkę zacząłem traktować z perspektywą 2-3 letnią (no chyba że trailer Industriala byłby słaby ;)), a tu liczyć się będą wyłącznie owoce jakie wydadzą pieniądze zarobione na TWoM. Dlatego nie ruszają mnie wahnięcia kursowe i pozwalam sobie na, irytujące wiele osób, szczere dzielenie się na tym forum swoimi spostrzeżeniami i przemyśleniami odnośnie spółki i jej otoczenia rynkowego. Wiem że wiele osób odbiera to jako naganianie na spadki, ale dla mnie jest to metoda na lepsze zrozumienie na jakiej spółce siedzę, bo moje wpisy wywołują reakcje innych użytkowników, z których czasem można wyłowić bardzo cenne informacje i dostrzec błędy we własnym rozumowaniu. Sam chyba nigdy bym do nich nie doszedł, a wdawanie się w dyskusje na tym forum zmusza człowieka do cięższej pracy i procentuje lepszym zrozumieniem spółki i jej otoczenia :) Wiem że takie drążenie irytuje wiele osób, ale niestety muszą się do tego mojego podejścia przyzwyczaić, bo zamierzam tutaj siedzieć i komentować przez następne 2-3 lata ;) No chyba że trailer Industriala byłby słaby... ;)
|
|
Wysłane:
31 lipca 2015 18:34:14
lelo-pakero napisał(a): Dojdzie też jak co kwartał przychód z pozostałych gier, który szacuję na ok. 500-600 tys.zł mies. (zgodnie z danymi z sensor tower łączny przychód z pozostałych gier 11bit za czerwiec wyniósł $244 tys. - co jest zbliżone do przychodu jaki spółka osiągnęła w IIIkw14, a więc przed premierą TWOM).
500-600 tysięcy MIESIĘCZNIE z innych gier? Powiedz mi, w którym sprawozdaniu z 2014 widzisz takie przychody ze sprzedaży? Bo w tych do których ja zaglądam, za cały I kwartał było 619 tyś przychodu, za cały II kwartał 857 tyś złotych, a za cały III kwartał 1393 tyś złotych. Gdzie Ty tutaj widzisz przychody na poziomie 500-600 tysięcy złotych MIESIĘCZNIE z innych gier? Skąd Ci do głowy przyszedł pomysł, że te stare gry generują teraz większe przychody niż w przeszłości? O Sensor Tower już pisałem, że ten przychód z wersji na Androida jest całkowicie wirtualny, bo Anomaly 2 i Anomaly Korea są w ostatnich miesiącach intensywnie rozdawane za darmo w ramach różnych akcji promocyjnych. lelo-pakero napisał(a): 4. W kolejnym roku rosnącą kapitalizację (co do tego nie mam najmniejszych wątpliwości) będzie napędzała zbliżająca się premiera "Industriala" i wtedy już żadnego znaczenia nie będą miały bieżące wyniki, bo kapitalizacja będzie rosła wyłącznie na oczekiwaniach rynku co do możliwych przychodów i zysków z "Industriala".
Jak trailer Industriala nie będzie przekonywujący, to żadnego wzrostu pod oczekiwania może nie być. Za to może być gwałtowna i bolesna zwała. Takiego scenariusza nie bierzesz pod uwagę? Do tego przy takim, a nie innym otoczeniu rynkowym?
Edytowany: 31 lipca 2015 18:39
|
|
5 Dołączył: 2015-03-15 Wpisów: 279
Wysłane:
31 lipca 2015 19:42:51
rockq napisał(a):Jak trailer Industriala nie będzie przekonywujący, to żadnego wzrostu pod oczekiwania może nie być. Za to może być gwałtowna i bolesna zwała. Takiego scenariusza nie bierzesz pod uwagę? Do tego przy takim, a nie innym otoczeniu rynkowym? Wydaje mi się, że również przykładasz zbyt dużą wagę do trailera. Bo co trailer czasami niewiele nam mówi - patrz trailer TWoM. Co było wiadomo o tej grze po trailerze? Niewiele. Co było wiadomo po kolejnych miesiącach i recenzjach. A to, że gra w "2D", że smutna, że super niszowa, że o grzebaniu w śmieciach. Celowo podaje krytyczne opinie inwestorów bo opinie mediów były zgoła inne. Ale nikt nie wiedział jak się to sprzeda. Jeśli chodzi o Industriala to po pierwsze dowiemy się pewnie jak w ogóle będzie się nazywała ta gra, może poznamy gatunek. Czy zobaczymy od razu gameplay to nie wiadomo - zależy jak będzie rozplanowany marketing - czy szybka premiera, czy dozowanie informacji i podtrzymywanie zainteresowania mediów. Bardziej prawdopodobny będzie scenariusz optymistyczny - wow: nowa gra, kupowanie plotek. W przypadku innych producentów gier przeważnie były wzrosty przez premierami. A tak z zasadzie, to czy będą wzrosty czy spadki po trailerze Industriala zależeć będzie od tego na jakim pułapie będziemy przez premierą i co się stanie po ukazaniu tajemniczego projektu oraz debiutu na GPW.
|
|
0 Dołączył: 2011-10-31 Wpisów: 65
Wysłane:
1 sierpnia 2015 02:17:45
Zgadzam się jak najbardziej z mrJackson. Trailery 11BIT są nie mniej tajemnicze niż działania samej spółki :D Biorąc pod uwagę poprzednie trailery spółki, to nowy filmik nie ujawni dużo. Może jedynie klimat gry. Jeżeli ktoś liczy na nagłe pojawienie się szczegółowych informacji co do projektu to raczej nie w tej spółce :D Z drugiej strony trailer będzie idealnym argumentem do spekulacji. Na pewno uświadomi graczy, że Industrial jest czymś realnym i jest "bliżej niż dalej". MOŻLIWE, że pamiętając sukces TWoM rozbudzi wyobraźnie inwestorów. Reasumując, nie ma się co spodziewać nawału informacji ani zaskakującego trailera, co nie znaczy, że pojawienie się takowego filmiku nie wpłynie na wyceny akcji ;)
|
|
6 Dołączył: 2009-05-12 Wpisów: 97
Wysłane:
1 sierpnia 2015 07:32:50
Jeśli mnie pamięć nie myli to w wywiadach padały dwa stwierdzenia: trailer ma pokazać czym dokładnie będzie Industrial oraz zdradzając prawdziwy tytuł gry, gracze powinni widzieć co to będzie za gra.
|
|
2 Dołączył: 2014-07-26 Wpisów: 171
Wysłane:
1 sierpnia 2015 10:01:25
SimonS napisał(a):Zgadzam się jak najbardziej z mrJackson. Trailery 11BIT są nie mniej tajemnicze niż działania samej spółki :D Biorąc pod uwagę poprzednie trailery spółki, to nowy filmik nie ujawni dużo. Może jedynie klimat gry. Jeżeli ktoś liczy na nagłe pojawienie się szczegółowych informacji co do projektu to raczej nie w tej spółce :D Z drugiej strony trailer będzie idealnym argumentem do spekulacji. Na pewno uświadomi graczy, że Industrial jest czymś realnym i jest "bliżej niż dalej". MOŻLIWE, że pamiętając sukces TWoM rozbudzi wyobraźnie inwestorów. Reasumując, nie ma się co spodziewać nawału informacji ani zaskakującego trailera, co nie znaczy, że pojawienie się takowego filmiku nie wpłynie na wyceny akcji ;) Na steam ciągle wysoka pozycja, choć ani aktywność graczy nie jest tak wysoka jak podczas SummerSale, ani recenzji tak szybko nie przybywa, steamspy też nie pokazuje tak dużego przyrostu kont (ok. 3k z uśrednionej próbki trzydniowej, więc w faktyczny przyrost jest dużo większy), w tym tempie jakieś 20k kopii powinni przez weekend opchnąć, ale w sobotę i niedzielę przyrost może być bardziej okazały.
|
|