@jaskol - w średnim terminie jest to jak najbardziej możliwe.
Notowanie Find low #1 i 2Po prawie 2 miesiącach w końcu jest notowanie portfela (choć sledzić go można w podanym linku od dawna).
bankfotek.pl/image/1936411.jpe..." title="Otwórz w nowym oknie" target='_blank'>

bankfotek.pl/image/1936411.jpe..."/>
kliknij, aby powiększyćNa tle indexów wygląda to naprawdę nieźle. Ostatnie tygodnie to utrzymywanie się portfela w boczniaku - głównie przez mniejszą moją aktywność.
Kwoto zysk wynosi 1667,75 zł (z początkowych 20 000 zł).
Aktualne pozycje:

kliknij, aby powiększyćEEX elegancko odbił - jednak na pierwszym poważnym oporze odpadł i jest w korekcie. Jeśli ta zejdzie niżej kasuję zysk. Pozostałe pozycje są albo świeże (dziś na KRS to trzeba był DT robić heh) albo są w okolicy BEP - więc czekam.
Najlepsze zagranie: KFL +42%

kliknij, aby powiększyćJak widać zagranie było dobre, ale niestety nie wykorzystane do końca. Fundamentalnie pomysł polegał na wykorzystaniu fali upałów w Europie co musiało przyczynić się do lepszych wyników Kofoli. Technicznie dołka szukałem wykorzystując wspacie na ok 29 zł (działało w 2013 i 2014). Kurs faktycznie odbił - skasowałem zysk i stało się coś nieprzewidzianego - skup akcji po dużo wyższej cenie. Z racji że sygnałów sprzedaży nie było - trzeba było trzymać (i załapać się na dodatkowy zysk).
Najgorsze zagranie: Srebro -9%

kliknij, aby powiększyćTechnicznie chodziło o wykorzystanie lokalnej siły po wybiciu oporu na 1500. O ile na początku zagranie "płaciło" to niestety szybko tej siły zabrakło - zamknięte na SL - w dniu następnym spadek był dużo silniejszy. Obecnie srebro jest na podobnych poziomach co SL - możliwe było zamknięcie na BEP trzymając pozycję, jednak równie dobrze mogło się to skończyć bardzo źle (w końcu wybito 26.08 nowy dołek).