PARTNER SERWISU
wbrjvqwd
359 360 361 362 363
chris_martin
35
Wpisów: 860
Wysłane: 11 listopada 2015 08:14:05 przy kursie: 71,50 zł
poprzeczka zwieszona baaardzo wysoko....na poziomie CD Red........... market cap.....

www.gry-online.pl/S013.asp?ID=...

"Industrial przechodzi kolejne iteracje, kolejne etapy dopieszczania i nanoszenia nowych warstw, bo naszym celem jest stworzyć niezapomniane przeżycie. I my to zrobimy. TWoMem zawiesiliśmy poprzeczkę bardzo wysoko, teraz podnosimy ją jeszcze wyżej. Industrial jest wielkim i ambitnym projektem. Ma elementy fantasy ale też powagę, czy powiedzmy - głębie dojrzałości w rozgrywce, bowiem dobrze czujemy się w tworzeniu opowieści dla dojrzałego gracza (tu zresztą wykorzystujemy doświadczenie nabyte przy tworzeniu TWoMa).
Everything you know is wrong.........

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 11 listopada 2015 15:19:16 przy kursie: 71,50 zł
No w końcu coś nowego o Industrialu - ale strasznie skąpią informacji chyba podobnie było przy TWOM. Trailer też pewnie wyjdzie około 4-6 mies przed premierą. Wychodzi na to, że jak się ukaże w lutym to premiera powinna być w przedziale lipiec-wrzesień. Zobaczymy co wyjdzie z tych zapowiedzi. Oby trailer nie był urealnieniem zbyt dużych oczekiwań. Choć przy TWOM nic nie wskazywało na to co się udało.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

baks
152
Wysłane: 11 listopada 2015 15:40:48 przy kursie: 71,50 zł
Przy przeglądaniu nowych materiałów znalazłem jeden w pierwszych (chyba) zagranicznych recenzujących dla wersji konsolowej. Dla większości chyba będzie potrzebne wsparcie jakiś tłumaczy ... Angel
Ogólnie recenzja jest moim zdaniem więcej niż pozytywna. Można powiedzieć, że autor jest wręcz zachwycony pomysłem rozszerzenia gry o udział dzieci. Znamy , że nie wszyscy u nas tak uważają. Jednak to masowy odbiorca zagraniczny decyduje o tym co mu się podoba a co nie. Widzę, że autor recenzji po zagraniu w grę (na stoisku w Paryżu) ma podobne odczucia do moich z Poznania - to miłe.
Choć umknęło mi to, że 11bit i Deep mieli w planach prezentację w Paryżu. Jak jednak widać Deep Silwer robi swoją część działki w zakresie zarobienia na prowizji...Angel
Artykuł wart przetłumaczenia aby samemu wyrobić sobie zdanie.

PGW 2015 : On a testé This War of Mine The Little Ones
www.player-zone.com/2015/11/10...

Pochi
6
Wpisów: 97
Wysłane: 11 listopada 2015 18:05:34 przy kursie: 71,50 zł
Edytowany: 11 listopada 2015 22:18

niedźwiedź
70
Wpisów: 637
Wysłane: 11 listopada 2015 19:41:01 przy kursie: 71,50 zł
nie ma się z czego cieszyć
w tej cenie to po tygodniu wylecą z wszelkich rankingów sprzedaży
15$ za grę na telefon to jakiś żart

baks
152
Wysłane: 11 listopada 2015 20:28:40 przy kursie: 71,50 zł
niedźwiedź napisał(a):
nie ma się z czego cieszyć
w tej cenie to po tygodniu wylecą z wszelkich rankingów sprzedaży
15$ za grę na telefon to jakiś żart

Nie no spoko chyba nie widziałeś cena a komentujesz.....
cena premierowa to 6,99E a to jest istotna różnica. Co z tego, że później będzie po 13,99. Najważniejsze jest ile się sprzeda teraz na premierze. A poziom promocji może w pewnym stopniu oddziaływać na chęć zakupu teraz... jeśli kogoś gra interesuje.
Na tablety te 9,99 w promocji to było trochę za dużo tutaj też mogłoby być nieco niżej 1-2 E ale zobaczymy. Efekt powinien być lepszy niż na tabletach.
Edytowany: 11 listopada 2015 20:29

baks
152
Wysłane: 11 listopada 2015 20:42:09 przy kursie: 71,50 zł
Dla mnie ciekawostką są 2 rzeczy - zamieszczam najciekawszy fragment wypowiedzi spółki

Miechowski zwraca jednocześnie uwagę, że najnowsza aplikacja Spółki ma charakter uniwersalny.
To oznacza, że jeśli ktoś zakupił ją w wersji na tablety to na tym samym koncie może ją również uruchomić na smartfonie oczywiście pod warunkiem, że dany smartfon spełnia wymagania sprzętowe
wyjaśnia Prezes.
W pierwszych dniach po premierze smartfonowy „TWoM” oferowany będzie w cenie 6,99
USD (lub równowartość) za sztukę. W kolejnych tygodniach cena pojedynczego egzemplarza
będzie wynosiła 14,99 USD (lub równowartość).
Według Miechowskiego, koszt stworzenia smartfonowej wersji gry nie przekroczył 100 tys. z

Pochi
6
Wpisów: 97
Wysłane: 12 listopada 2015 17:51:58 przy kursie: 70,02 zł
jest uaktualnienie przebiegu postępowania w sprawie przeniesienia na GPW

11 bit studios KNF

baks
152
Wysłane: 12 listopada 2015 20:16:33 przy kursie: 70,02 zł
To tylko pokazuje jak ciężko idzie ..... to nie jest całkiem "równa walka" ale postępy są "dogrywki" są coraz krótsze. Więc chyba niebawem skończą - choć spodziewałem się 1 poprawki a tu już były 2 i nie koniec.
Pocieszające jest jednak to, że w końcu TWOM zaistniał na iPhonach w TOP 200 Paid - też szło to pioruńsko ciężko.
Nabrałem obaw, że wersja może nie wykonać swojej części zysku za 4 kwartał....Think
Na szczęście na wersji PC zaniżyłem (celowo) więc jest szansa na "zaplanowany" rezultat. Jednak o typach 10mln ze smartów raczej fanatycy powinni zapomnieć. Na niekorzyść działa fakt, że w TOP pokazała się po ponad dobie a promocja kończy się niebawem.
Chyba czas promocji mógłby być 3 razy dłuższy.
Widać tutaj najwyraźniej, że Koch nie za darmo weźmie swoją działkę. Nawet tak dobra gra jak TWOM bez wsparcie marketingowego ma ciężko na takim portalu jak Appstore.
Stąd kolosalne znaczenie może mieć trafiony marketing. Nie dziwi teraz fakt, że już promują grę (TLO) na różnych targach i wystawach - bo skutecznego marketingu nie da się zrobić w kilka dni.
Edytowany: 12 listopada 2015 20:19

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 12 listopada 2015 23:17:40 przy kursie: 70,02 zł
Cytat:
To tylko pokazuje jak ciężko idzie ..... to nie jest całkiem "równa walka" ale postępy są "dogrywki" są coraz krótsze. Więc chyba niebawem skończą - choć spodziewałem się 1 poprawki a tu już były 2 i nie koniec.

Tak. Masz rację, że to nie jest równa walka, ale największa wina w tym spółki, a nie nadzoru. Jakiś czas temu zadałem pytanie na forum 11bit o postępy w procedowaniu prospektu i taką odpowiedź dostałem:

Cytat:
Dzień dobry
Procedowanie prospektu przebiega zgodnie z harmonogramem. Po dwóch tygodniach od złożenia dokumentu dostaliśmy uwagi KNF, do których musimy się ustosunkować. Mamy na to również dwa tygodnie. Oczywiście dotrzymamy terminu udzielenia odpowiedzi zwłaszcza że uwagi, w naszej ocenie, nie były "grubego kalibru". Zakładamy zatem, że plan debiutu na GPW do końca 2015 r. jest całkowicie realny.
Pozdrawiamy.

Jak widać powyżej oczywiście nie dotrzymali tego 2-tygodniowego terminu. Ba, odpowiedź zajęła im dwa razy więcej czasu.

Z oceną premiery na iphony należałoby się wstrzymać do poniedziałku, ale na moje oko to zapowiada się spektakularna klęska. Obecne okolice 650 miejsca w rankingu dochodowym USA jest delikatnie mówiąc kiepskie. Dźwięczy mi w uszach to buńczuczne podkreślanie przez spółkę, że rynek smartfonów jest 10 razy większy niż na tablety. Może i jest, ale jak widać nie każda gra się tak sprzedaje na komórki. Wygląda na to, że mieli słuszność gdy mówili kiedyś, że nie wydadzą TWOM dla "kibelkowych" graczy komórkowych.

baks
152
Wysłane: 13 listopada 2015 00:54:35 przy kursie: 70,02 zł
Nie jestem usatysfakcjonowany ale można to zrozumieć. Nie ma sensu za bardzo rozbudowywać działu ekonomicznego, bo fakt przygotowywania prospektu (mam nadzieję) szybko się ni powtórzy - bo świadczyłoby o emisji czego raczej byśmy nie chcieli w najbliższych latach i świadczyłoby o pewnej porażce lub zmianie wizji.
Stąd spółka jakoś da sobie z tym radę a kadry będą miały większe umiejętności. Następne raporty pójdą już łatwiej. Możemy to ocenić jak zostaną zrealizowane zapowiedzi przyspieszenia terminów kolejnych raportów. Czas pokaże - i ocenimy po efektach. Nie biadolę ale krytyki nie szczędzę gdy jest to konieczne. Trochę spółka mogła sprawniej to zrobić ale mam pewność, że zakładali, że raport i prace nad prospektem nie nałożą się. Pamiętajmy, że trzeba było napisać od nowa wszystkie wcześniejsze raporty według wymogów na GPW a to ogrom pracy .... jestem w stanie częściowo to zrozumieć. Chociaż nie jestem z tego zadowolony i oczekuję lepszego zarządzania "kryzysem"...Angel

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 13 listopada 2015 08:49:26 przy kursie: 70,02 zł
Ludzie czy chorągiewki? Leo@ spektakularna klęska? Każda polska firma growa marzy o takiej klęsce, 24h po premierze takie pozycje nazywasz klęską? Poczekajmy do poniedziałku z oceną. Jeżeli przyjąć że rynek smartów jest 10 krotnie większy a pozycja na dzisiaj już jest wyższa niż na ipada to mamy super wynik.

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 13 listopada 2015 10:18:21 przy kursie: 68,85 zł
Długa konsolidacja, niska wycena w stosunku do innych małych spółek, brak zdecydowanych ruchów na kursie gdy inne maluchy szaleją, to wszytko odbija się nerwowo na akcjonariuszach. Pytanie czy własnie rynek nie oczekuje i nie pragnie takiego zmęczenia materiału , tym bardziej że nasz rynek indexowy wygląda fatalnie i mogą pojawić się obawy wśród mniejszościowych , że jeśli 11 bit nie ruszył jak inne spółki tak rosły , to czy nie będzie spadku kursu gdy rynek jeszcze mocniej się zwali.W takich sytuacjach niepewności i nerwowości łatwiej jest puścić wielu akcjonariuszom akcje, kto wie czy własnie pod to nie gra rynek.
Edytowany: 13 listopada 2015 10:19

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 13 listopada 2015 11:13:17 przy kursie: 68,85 zł
11B juz droższe od CDR pod względem C/Z. Idąc tokiem rozumowania niektórych użytkowników kurs 11B powinien spaść :)

PS: To oczywiście bzdura, ale pokazuje jak głupie padały tu argumenty

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 13 listopada 2015 11:14:15 przy kursie: 68,85 zł
@jurror

Jak rośnie to dlatego, że spółka jest fantastyczna, ale jak spada to dlatego, że mityczny grubas chce wyleszczyć małych akcjonariuszy... Tak, to znana teoria, choć na tym forum trochę wstyd się pod nią podpisywać.

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 13 listopada 2015 11:42:43 przy kursie: 68,85 zł
Rekinek napisał(a):
Jeżeli przyjąć że rynek smartów jest 10 krotnie większy a pozycja na dzisiaj już jest wyższa niż na ipada to mamy super wynik.

Rzecz w tym że nie jest. Może na jeden tablet przypada 10 telefonów, ale na pewno nie smartfonów wystarczająco mocnych by pociągnąć taką grę jak TWoM. W przypadku platformy Apple, na jednego iPada przypadają 2-3 iPhony. Z moich obserwacji dużych gier które miały premierę najpierw na tabletach, a później na smartfonach, wynika, że na platformie Apple telefony jedynie podwajają przychody ze sprzedaży.

I druga kwestia. Tu nie chodzi o ten poniedziałek, tylko o następny, i następny, i następny... Istotne będzie zachowanie gry gdy już znikną promocyjne banerki na pierwszej stronie App Store, a cena podskoczy do 15$. Już raz to przerabialiśmy i wszyscy wiemy jaki był finał. Naprawdę dziwisz się że akcjonariusze już bez huraoptymizmu podchodzą do tej premiery?

jurror
0
Wysłane: 13 listopada 2015 17:16:10 przy kursie: 68,85 zł
anty_teresa napisał(a):
11B juz droższe od CDR pod względem C/Z. Idąc tokiem rozumowania niektórych użytkowników kurs 11B powinien spaść :)

PS: To oczywiście bzdura, ale pokazuje jak głupie padały tu argumenty

Głupoty to ty teraz piszesz, bo zgadnij jakie za rok 2016 będzie miał cdr c/z a jakie 11 bit większy czy mniejszy przy obecnej kapitalziacji?? Poza tym ty jako raczej fundamentalista, nie powinieneś ignorować, aż tak ważnych wskaźników fundamentalnych, a jednak z jakiegoś powodu próbujesz je ośmieszyć, tym bardziej że spółka nie posiada długu, więc tym bardziej ten wskaźnik jest istotny bo generowany z realnie zarabianej kasy.

Co do CDR jeśli CP2077 będzie droższy jeśli chodzi o budżet niż W3 to nie dziwne , że jest nerwowa reakcja gdy projekcie zysku nie pokrywają się z rzeczywistością, bo nie jest tak łatwo nazbierać np 400 mln na projekt , który zawsze ze sobą niesie ryzyko.

jurror
0
Wysłane: 13 listopada 2015 17:21:09 przy kursie: 68,85 zł
lelo-pakero napisał(a):
@jurror

Jak rośnie to dlatego, że spółka jest fantastyczna, ale jak spada to dlatego, że mityczny grubas chce wyleszczyć małych akcjonariuszy... Tak, to znana teoria, choć na tym forum trochę wstyd się pod nią podpisywać.

Ja nie mówiłem nic o spadku czy załamaniu kursu obecnie, tylko o konsolidacji i ewentualnych obawach akcjonariuszy o możliwe spadki wraz z indexami . Nie wiem czy ty masz problem z czytaniem lub rozumieniem, czy to ja z nie jasnym przekazem.
Edytowany: 13 listopada 2015 17:21

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 13 listopada 2015 17:48:04 przy kursie: 68,85 zł
rockq napisał(a):
I druga kwestia. Tu nie chodzi o ten poniedziałek, tylko o następny, i następny, i następny... Istotne będzie zachowanie gry gdy już znikną promocyjne banerki na pierwszej stronie App Store, a cena podskoczy do 15$. Już raz to przerabialiśmy i wszyscy wiemy jaki był finał. Naprawdę dziwisz się że akcjonariusze już bez huraoptymizmu podchodzą do tej premiery?

Tylko, że TWoM to nie gra, która ma szanse na notoryczne okupowanie szczytów list przebojów ze względu na docelową grupę odbiorców. To również gra, która nie ma podobnej konkurencji i sprzedaż będzie napędzana w większości przez marketing szeptany. Wysoka cena jest niekorzystna patrząc krótkoterminowo ale dłuższej perspektywie gwarantuje stały i solidny zastrzyk gotówki co kwartał.

Jeśli można mieć zastrzeżenia to jedynie do tego, że wersja mobilna wyszła w ratach i mieliśmy opóźnienie o tydzień ze względu na problemy techniczne.

Dobrze, że mamy już za sobą mobilne i konsole. Teraz spółka będzie teraz poświęcać prawie 100% mocy na Industriala i pewnie na kolejny projekt.
Edytowany: 13 listopada 2015 17:48

baks
152
Wysłane: 13 listopada 2015 19:18:54 przy kursie: 68,85 zł
Nie zapominajmy, że to tylko jeden z kolejnych kroczków i spółka ma zapewne znacznie dalej sięgające plany. Może część chciałaby tu i teraz zarobić swoje 10-20% a może 40% i iść gdzieś indziej. Ja oczekiwałbym aby spółka w niedługiej perspektywie rozszerzyła portfolio gier w launchpadzie do powiedzmy 6 i wtedy można spokojnie założyć z góry, że 2 z tego wypadną w trakcie produkcji i nie będzie żadnego płaczu. O ile wiem to teraz są 3 i można się liczyć, że któraś produkcja nie spełni oczekiwań i może zostać nie ukończona w takim przypadku jest to znacznie bardziej zauważalne. Przy minimalnym rozszerzeniu zespołu można podwoić ilość nadzorowanych produkcji. Nie potrzeba do tego podwajać zespołu launchpada. Taki krok pozwalałby zauważyć szybki rozwój tego działu. Zmiany w GR są widoczne a tutaj na razie nie za bardzo. W raporcie stawiam na minimum 2,5-3mln netto.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

359 360 361 362 363

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,451 sek.

ytdxyyti
whywvkke
gjacadcl
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
kznduspo
hvlaiesw
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat