kezsybz napisał(a):"Piekarze" zwietrzyli możliwość dużego zarobku.
A właściwie to spółka piekarnicza pod którą ukrywa się ktoś, kto chce na tym pewnie dużo zarobić ukrywając swoją tożsamość.
Rozmawiałem dzisiaj z P. Kozłowskim, który jest podpisany a właściwie to tylko figuruje na liście intencyjnym (tel do niego: 729 24 56 49)i uzyskałem info, że mogą odkupić obligacje zabezpieczone hipoteką - za ile to za nic nie chciał powiedzieć. Najpierw trzeba przesłać listę wierzytelności z nr nr ksiąg wieczystych.
Na pozostałe to chyba trzeba zawrzeć z nimi umowę na 4 lata na 40% czy coś takiego, nie bardzo to rozumiałem.
Sprawa trochę podejrzana, ale nigdy nic nie wiadomo, może ktoś dowie się czegoś więcej.
Ostrożnie. Jakiś aplikant pewnie przejrzał listę w sądzie i spisał adresy, stąd dostał to każdy, a kancelaria wie co robi i robi to przez podstawionych cwaniaków - net jest bogaty w treści historyczne, poszukajcie nazwisk... Ja też to dostałam. Jakość pisma - no sorry, już lecę kumać się z nimi. Problem w tym, że takich ofert jest dużo. Z jednej strony piszą że jest majątek i za % fee pomożemy ci odzyskać twoje pieniądze a z drugiej że majątku mało i jak coś to odkupimy od ciebie te kwity, ale najlepiej warunkową umową i za niską zaliczką, którą i będziesz musiała oddać gdybym to ja nic nie odzyskał od twojego dłużnika. Wg mnie sprawa trwa już tak długo, że warto czekać na propozycje układowe i układ. Sprzedaż długu to teraz chyba byłaby fatalna decyzja. Likwidacja tez, bo wracamy do punktu wyjścia, a taki poszedł wniosek od ich wierzyciela.