PARTNER SERWISU
orhthvvj
154 155 156 157 158
surfmen
3
Wpisów: 110
Wysłane: 28 sierpnia 2016 13:13:12 przy kursie: 40,90 zł
Ja myślę że martwić bądź cieszyć to może sytuacja firmy i jej raporty,a nie taka czy inna wypowiedż i jej kontekst.Co do sytuacji bieżącej to powody do zmartwienia powinni mieć ci którzy tego papiera nie mają.

vladinho
45
Wpisów: 859
Wysłane: 29 sierpnia 2016 15:00:13 przy kursie: 42,27 zł
DeTomaso-IS napisał(a):
Zastanawiam się czy wszyscy zainteresowani tą spółeczką, mają świadomość, że na GPW notowany jest instrument o nazwie FCDR;)
Obecnie lop nie jest duży, ale w 2011 roku był wyższy niż na KGH i PKO razem wziętych;)
Wtedy "duży kapitał" zagrał na L, ale gdy postanowi zagrać na S (co wcześniej czy później nastąpi), to będzie tu pogrom.

Takie tam moje luźnie przemyślenia;)

Ogólnie nie należy lekceważyć tego ryzyka, ale zwracam uwagę na jedną dość istotną różnicę,
5 lat temu kurs CDP był około 10 razy niższy niż KGHM i PZU, co oznacza, że depozyt na posiadanie kontraktu także powinien być znacznie niższy. Teraz gdy kursy (i wymagane depozyty) są do siebie zbliżone jest mało prawdopodobne, że sytuacja się powtórzy (lop dla CDP > lop dla KGHM + lop dla PZU).
Co oczywiście nie oznacza, że korekty nie będzie :)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 29 sierpnia 2016 16:17:50 przy kursie: 42,27 zł
DeTomaso-IS napisał(a):
Zastanawiam się czy wszyscy zainteresowani tą spółeczką, mają świadomość, że na GPW notowany jest instrument o nazwie FCDR;)
Obecnie lop nie jest duży, ale w 2011 roku był wyższy niż na KGH i PKO razem wziętych;)
Wtedy "duży kapitał" zagrał na L, ale gdy postanowi zagrać na S (co wcześniej czy później nastąpi), to będzie tu pogrom.

Takie tam moje luźnie przemyślenia;)

Naprawdę duży kapitał nie bawi się w futures na pojedyncze akcje GPW.

130-150 kontraktów obrotu dziennego (i to jest ostatnio sporo)? 3some
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 29 sierpnia 2016 16:43:06 przy kursie: 42,27 zł
Dziś, najdalej jutro wysokie prawdopodobieństwo uformowania się ważnego szczytu na CDR

kliknij, aby powiększyć
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

DeTomaso-IS
0
Wpisów: 139
Wysłane: 29 sierpnia 2016 17:03:19 przy kursie: 42,27 zł
the_Marcin napisał(a):
moge sie mylic ale czy futures nie sa zawierane na akcje CDR? jak duzy kapital zdecyduje sie zajac pozycje krotka to kolega napisal, ze moze byc nieciekawie

Dużo istotniejsze kwestie poruszył anty_teresa.

Scenariuszy można pisać wiele, lecz żeby kurs przez kolejne lata rósł w równie interesującym tempie, to spółka musiałaby nastawić się na mega trafne przejęcia, które przyniosłyby kolejne mega zyski.
Jeśli pozostanie przy dotychczasowej strategii, to żeby utrzymać obecne zyski, każdy kolejny produkt będzie musiał powtarzać spektakularny sukces Wiedźmina. Wierzysz w to?
Czy Panowie za spółki mają pomysły na przejęcia, nie wiem. Sądzę, że prędzej zmarnują zysk na skup akcji i prędzej to oni oddadzą swoje udziały komuś większemu.

Nie wiem ile lat inwestujesz, z tonu Twoich wypowiedzi, wnioskuję, że niezbyt długo.
Pamiętaj: nie bądź zbyt pazerny, stopniowo skracaj się na wzrostach, nie licz wirtualnych zysków, nie lamentuj ile mógłbyś zarobić. Ponieważ na spadkach zdecydowana większość drobnych inwestorów ma paraliż decyzyjny, siedząc z szeroko rozwartymi szczękami czekają na odbicie, i w miesiąc tracą wszystko, co udało im się zarobić przez pięć ostatnich lat.

DeTomaso-IS
0
Wysłane: 29 sierpnia 2016 17:10:35 przy kursie: 42,27 zł
A najbardziej zawsze lubiłem tych bajkopisarzy, co zawsze i wszystko oddają na szczycie blackeye

Kod:
mod: prośba o merytorykę wypowiedzi i zajmowanie się spółką/spółkami, a nie innymi osobami, określonymi bądź nie, ani tym kogo się lubi a kogo nie
Edytowany: 29 sierpnia 2016 18:03

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 29 sierpnia 2016 18:45:17 przy kursie: 42,27 zł
Tutaj temat przejęć jest kompletnie chybiony, a ich prawdopodobieństwo bardzo niskie. Spółka rozwija się w zupełnie inny sposób ( zwiększanie zatrudnienia i liczby projektów). Jakby to napisał pewien użytkownik, chyba nie śledzisz branży zbyt uważnie.

DeTomaso-IS
0
Wysłane: 29 sierpnia 2016 19:58:53 przy kursie: 42,27 zł
Pierwsze trzy z brzegu wygooglane w trzy nanosekundy

Cytat:
Activision Blizzard, jeden z największych wydawców gier wideo, poinformowała o przejęciu firmy King Digital Entertainment. Całkowita wartość transakcji ma wynieść 5,9 miliardów dolarów

www.pb.pl/4555079,63952,chincz...

Cytat:
Rekordowe przejęcie w branży gier komputerowych. Chiński gigant Tencent przejmuje fińską firmę Supercell za 8,6 mld USD.

www.pb.pl/4555079,63952,chincz...

Największe przejęcia w branży gier
www.gry-online.pl/S018.asp?ID=...

Czytałem wiele wypowiedzi prezesa CDR, również te zamieszczone na StockWatch.pl, czytałem o jego planach na temat rozwoju organicznego i dlatego tym bardziej uważam, że dynamika wzrostu ceny akcji bez zmiany strategii to se ne vrati.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 29 sierpnia 2016 20:32:34 przy kursie: 42,27 zł
Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest, że ktoś przejmie CDR niż to, że CDR będzie przejmował. Strategia studia to topowe gry, więc musieliby przejąć topowe studio, kupić IP i próbować szukać synergii i know-how. Samo przejęcie wartości nie buduje. Co innego przejąć ludzi, ale to osobny temat.

mori
0
Wpisów: 127
Wysłane: 30 sierpnia 2016 06:05:50 przy kursie: 42,27 zł
W branży przejęcia i zakupy nie są niczym nadzwyczajnym. Nie zawsze jest tak jak się można było spodziewać. Ot niedawny przykład, jakiś czas temu gigant THQ zbankrutował, w zeszłym roku zdaję się, Nordic Games kupił prawa do nazwy + kilku tytułów, teraz zmienia własną na THQ Nordic i będzie jechał na marce dużo większego gracza. Przejęcia są głównie aby pozyskać ludzi i/lub tytuły.
Gwintem na razi się nie ma co jarać, porównywanie do HS mija się z celem, pomijając już
istniejącą bazę i markę jaką wypracował wcześniej Blizz, wydatki w wersji mobilnej przewyższają wg raportów już wydatki z PC (iOS pewnie też prowadzi tutaj). Jak to się rozwinie? Czas pokaże. Do CP2077 też jeszcze daleko. Także, o ile nie pojawi się konkretne info o czymś, co wcześniej nie było wspominane, twardych przesłanek za bardzo nie ma. W3 GOTY powinien pozytywnie wpłynąć na sytuację, ale rewolucji raczej nie będzie. Wracając do przejęć, może ktoś ich kupi, może oni kogoś :)
Nikt się nie spodziewał, nawet branża, że Zebra kupi Motorolę {odwrotny kierunek jeśli już był uważany za prawdopodobny), a tu zonk :)
Z wysokiego konia upadek bardziej boli binky

anty_teresa
PREMIUM
522
Wpisów: 11 191
Wysłane: 30 sierpnia 2016 22:30:25 przy kursie: 41,60 zł
Omówienie wyników GK CD Projekt SA po 2 kw. 2016 r.

Niewątpliwie był to bardzo udany okres dla spółki. Wygenerowane przychody stanowiły połowę tego co spółce udało się uzyskać w kwartale premierowym trzeciej części Wiedźmina, sprzedaż i wyniki były lepsze od oczekiwań rynku, a mimo to są pewne sprawy które mogą martwić posiadaczy akcji.

Z nie do końca znanych przyczyn spółka zdecydowała się na zmianę prezentacji danych finansowych zarówno jeśli chodzi o bilans jak i rachunek wyników, a w konsekwencji także o przepływy. Dlaczego zrobiła to teraz, a nie na początku roku, albo na początku przyszłego roku nie wiem, ale z tego powodu analiza sprawozdania będzie nieco utrudniona jeszcze przez parę najbliższych kwartałów.

Tak czy owak od 2 kw. tego roku spółka zdecydowała się pokazywać nakłady na gry w wartościach niematerialnych i prawnych jako prace rozwojowe (PR) zamiast jak dotychczas na zapasie (nieukończone PR odpowiadają produkcji w toku, natomiast ukończone PR produktom gotowym). O ile zmiana nie ma wpływu na rachunek wyników (zamiast kosztu sprzedanych zapasów mamy amortyzację), to ma już na przepływy, bo zmiana salda zapasów (nakładów na gry) była rozliczana przez przepływy operacyjne, natomiast teraz jest rozliczana w przepływach inwestycyjnych. Za to na rachunek wyników wpływ ma zmiana podejścia do premii dla zarządu, które dotychczas były prezentowane w kosztach ogólnego zarządu i pozostałej działalności operacyjnej, a obecnie są prezentowane w kosztach sprzedaży. Dane uzgadniają się na poziomie operacyjnym. Innymi słowy do szczegółowej analizy mamy całe półrocza, a nie tylko kwartały, choć o pewnych zmianach kwartalnych też oczywiście można coś powiedzieć.

Nowa prezentacja nie wpływa na sprzedaż, w związku z czym przychody są bezpośrednio porównywalne. Spółka w II kw. zaraportowała 232 mln przychodów co stanowi co prawda spadek o 52 proc. r/r, ale żadnym zaskoczeniem nie jest, bo w II kw. 2015 r. miała miejsce premiera III częściu Wiedźmina. Co więcej, uzyskany rezultat sprzedażowy był znacznie lepszy niż spodziewał się rynek – ca 17 proc. Spółka pobiła także oczekiwania na poziomie wyniku operacyjnego (32 proc.) i wyniku netto (32 proc.).

Oczywiście źródłem sukcesu był segment gier i premiera dodatku krew i wino, a także rozliczenie przychodów z expansion pass, czyli dwóch dodatków sprzedawanych łącznie. Przychody segmentu w II kw. wyniosły 197,4 mln zł, przy czym już na koniec poprzedniego kwartału spółka pokazywała same zaliczki na kwotę prawie 60 mln zł. Ile wygenerowały dodatki w samym II kwartale do końca nie wiadomo, ale w całym półroczu zrobiły około 50 proc. sprzedaży czyli ca 130 mln zł. Rentowność segmentu mierzona na poziomie zysku brutto ze sprzedaży wyniosła w II kw. 80,9 proc. w porównaniu do 93,3 proc. kwartał wcześniej i 78,7 proc. w II kw. 2015 r. To są naprawdę gigantyczne poziomy. Warto w tym miejscu dodać, że spółka na koniec II kw. rozliczyła już wszystkie koszty napisania Wiedźmina, a co więcej także wszystkie koszty napisania dodatków. Innymi słowy w kolejnych kwartałach wynik segmentu nie będzie już obarczany amortyzacją, a przed spółką premiera edycji „gra roku”. Wyższa rentowność w tym kwartale względem kwartału premierowego wynika z większego udziału sprzedaży w kanałach cyfrowych względem dystrybucji pudełkowej. Ostatecznie wynik operacyjny segmentu zamknął się kwotą 128 mln zł. Proszę zwrócić uwagę, że jak już wspomniałem przychody z dodatków w tej chwili to około 130 mln zł, natomiast nakłady na produkcję wyniosły 26 mln, co daje pięciokrotny zwrot już na tym etapie sprzedaży.

kliknij, aby powiększyć

Niestety gorzką pigułką są wyniki segmentu cyfrowej dystrybucji czyli Goga. W samym II kwartale dynamika sprzedaży wyniosła 10 proc. co nie jest wartością może niską, ale apetyty są zdecydowanie większe - spółka często pokazywała wzrost na poziomie 30 proc. Co więcej, jeśli zerknąć na ujęcie półroczne to z prezentacji wynikowej wynika, że bez produktów własnych sprzedaż była prawie płaska, choć nie wiemy jak rozłożyła się miedzy kwartałami.

kliknij, aby powiększyć

Tym razem CD Projekt nie ujawnił wprost ile przychodów przeszło przez wynik, ale możemy czynić pewne szacunki z rachunku segmentowego. Z odpowiedniej noty w sprawozdaniu wynika, że sprzedaż do klientów wewnętrznych segmentu gier wyniosła 14,5 mln zł, natomiast przed rokiem 8,5 mln zł. Zakładając narzut dystrybucji cyfrowej w kwocie 30 proc. dostaniemy sprzedaż produktów własnych przez GOGa na poziomie 18,8 mln obecnie i 11 mln w II kwartale 2015 r. a to oznacza, że sprzedaż produktów obcych spadła w tym kwartale o 9 proc. r/r.

kliknij, aby powiększyć

Zysk operacyjny segmentu wyniósł 5,9 mln zł i był o około 900 tys. niższy r/r. Ale znów wyjmując zysk na sprzedaży produktów własnych (Wiedzmin) dostaniemy wynik na poziomie 230 tys. w porównaniu do 3,48 mln przed rokiem. Z obecnym portfelem licencji i poziomem kosztów GOG nie buduje sam w sobie wartości dodanej dla spółki i jest jedynie miejscem dodatkowej wysokomarżowej dystrybucji dla produktów własnych. Transformacja w „normalny” sklep i związane z tym koszty niestety popsuły rentowność segmentu, a według strategii w tym roku tylko jedna gra AAA (droga, korzystajaca z technologii Galaxy, dająca odpowiedni poziom zysków) zbuduje wynik nie będący efektem Wiedzmina.

Jak już wspomniałem przy okazji omawiania segmentu gier wartości niematerialne, a konkretnie zakończone prace rozwojowe wynoszą w tej chwili równe zero. Gry w produkcji czyli niezakończone prace rozwojowe to obecnie 33,5 mln zł, przy czym mamy tutaj zarówno wydatki na CyberPunka jak i Gwinta. W tej chwili to jednak to nie skapitalizowany do tej pory poziom tych wydatków a tempo jest najważniejsze.

kliknij, aby powiększyć

W trakcie pisania Wiedzmina III spółka wydawała kwartalnie około 10 mln zł, teraz wygląda na to, że wydaje około 50 proc. więcej, a zatem czas od premiery do premiery powinien nam się skrócić o 30 proc., oczywiście przy założeniu, że budżety gier są takie same, a przecież nie są. Gwint do momentu wydania powinien być znacznie tańszy, ale w trakcie życia będzie wymagał częstych aktualizacji celem pobudzania graczy i urozmaicania rozgrywki. Cyber Punkt to projekt o budżecie większym od Wiedzmina.

Pomysł na Gwinta jest oczywiście bardzo dobry, bo gra może się stać kolejnym znaczącym źródłem stabilnych zysków w długim okresie czasu. Może, nie oznacza oczywiście że się stanie. To nowe pole dla CDR i widać także pewną ostrożność u zarządu, choćby w oferowaniu tej produkcji w pierwszej fazie tylko na platformach stacjonarnych. Nad elementami sieciowymi tej produkcji ma pracować zespół od GOGa, a zatem znów platforma sprzedażowa będzie wykorzystana bardziej jako narzędzie do własnych gier niż osobny sklep internetowy. To duża zmiana koncepcji od momentu startu, choć niekoniecznie negatywna.

Kurs spółki znacząco wzrósł po prezentacji karcianki, co do pewnego stopnia jest zrozumiałe – CDR ma szansę na duży komercyjny sukces tego projektu. Z drugiej jednak strony spółka jest już warta 1 mld dolarów, a to oznacza, że rynek oczekuje od niej w dającej się określić przyszłości średniej zysków na poziomie około 400 mln zł rocznie, a to wartość już około 2 razy większa od założeń planu motywacyjnego, który zakłada średniorocznie 200 mln zł. Rynek patrzy na spółkę naprawdę optymistycznie, bo przecież zarząd kalkulował plan motywacyjny mając świadomość potencjału Gwinta. Po ogłoszeniu kapitalizacja wzrosła o ok. 30 proc. a zatem możemy powiedzieć, że oczekiwania co do Gwinta to 100 mln zysku rocznie. Na obecną chwilę to naprawdę dużo.

>> Wyceny automatyczne są tutaj
>> Więcej analiz najnowszych raportów finansowych jest tutaj

Powyższa treść przez 120 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

the_Marcin
0
Wpisów: 8
Wysłane: 1 września 2016 00:09:21 przy kursie: 42,50 zł
DeTomaso-IS napisał(a):
the_Marcin napisał(a):
moge sie mylic ale czy futures nie sa zawierane na akcje CDR? jak duzy kapital zdecyduje sie zajac pozycje krotka to kolega napisal, ze moze byc nieciekawie

Dużo istotniejsze kwestie poruszył anty_teresa.

Scenariuszy można pisać wiele, lecz żeby kurs przez kolejne lata rósł w równie interesującym tempie, to spółka musiałaby nastawić się na mega trafne przejęcia, które przyniosłyby kolejne mega zyski.
Jeśli pozostanie przy dotychczasowej strategii, to żeby utrzymać obecne zyski, każdy kolejny produkt będzie musiał powtarzać spektakularny sukces Wiedźmina. Wierzysz w to?
Czy Panowie za spółki mają pomysły na przejęcia, nie wiem. Sądzę, że prędzej zmarnują zysk na skup akcji i prędzej to oni oddadzą swoje udziały komuś większemu.

Nie wiem ile lat inwestujesz, z tonu Twoich wypowiedzi, wnioskuję, że niezbyt długo.
Pamiętaj: nie bądź zbyt pazerny, stopniowo skracaj się na wzrostach, nie licz wirtualnych zysków, nie lamentuj ile mógłbyś zarobić. Ponieważ na spadkach zdecydowana większość drobnych inwestorów ma paraliż decyzyjny, siedząc z szeroko rozwartymi szczękami czekają na odbicie, i w miesiąc tracą wszystko, co udało im się zarobić przez pięć ostatnich lat.

Masz rację, inwestuję na poważnie od niedawna. Cały czas się uczę ale Twoje rady jak najbardziej znam i już gdzieś słyszałem. Mimo wszystko czuję się zobowiązany ; )

A jeśli chodzi o CDPROJEKT to znam spółkę jakby od drugiej strony. Jestem fanem, graczem. Jest to jedna z niewielu spółek, które tak doraźnie wsłuchują się w bieżące potrzeby graczy. Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy"). Wydaję mi się również, że spółka do czasu tego wydania nie zostanie nikomu sprzedana ale to tylko moje przeczucie. Lokomotywa już ruszyła. Pytanie czy i gdzie się zatrzyma...
Edytowany: 1 września 2016 00:24

mori
0
Wpisów: 127
Wysłane: 1 września 2016 07:58:36 przy kursie: 42,50 zł
Cytat:
A jeśli chodzi o CDPROJEKT to znam spółkę jakby od drugiej strony. Jestem fanem, graczem. Jest to jedna z niewielu spółek, które tak doraźnie wsłuchują się w bieżące potrzeby graczy. Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy"). Wydaję mi się również, że spółka do czasu tego wydania nie zostanie nikomu sprzedana ale to tylko moje przeczucie. Lokomotywa już ruszyła. Pytanie czy i gdzie się zatrzyma...

ale to tak na serio? jestem fanem i już oceniam grę która nawet nie jest w alfie? Ba, nawet nie, wiem jakie będzie miała oceny i jak się będzie sprzedawała...hype na długo przed premierą nie świadczy o niczym..tym bardziej ''fanbase'', o czym świadczy choćby Batman: Arkham Knight, którego marki chyba nie trzeba nikomu przedstawiać, a którego rekord w refundach przebije dopiero ostatnia 'rewolucyjna' gra No Mans Sky.

Nie głoszę też, że będzie to klapa, ale to oceniać teraz i pompować pod Cyberpunk za wcześnie...
Lubię CDP za gry wydawane jeszcze przed Wieśkiem, swoje na nich też zarobiłem (i zarobić mogę), ale ślepa wiara zawiodła już wielu. Obserwacja i zachowanie rozsądku wskazane :)
Powodzenia!

the_Marcin
0
Wysłane: 1 września 2016 08:03:17 przy kursie: 42,50 zł
mori czy to tak na serio to życie nam zweryfikuje, dzięki za pozytywne słowa
ale ok - nie staram się tu pompować balona, to takie luźne wróżenie z fusów, moje osobiste
sądzę, że nie macie nic przeciwko : )

btw. fanbase Batmana to comic-con a fanbase cyberpunka to "gracze" "ludzie parający się grą" w karty
Edytowany: 1 września 2016 08:08

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 5 września 2016 21:40:45 przy kursie: 43,51 zł
the_Marcin napisał(a):
Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy").

Zastanawiam się czy takie posty nie powinny zostać poddane jakiejś specyficznej redakcji.
Panie Marcinie: proponuję zrobić sobie swoisty Ice bucket challenge by troche ochłonąć.
Bo ani taka wielka sprzedaż Cyberpunk 2077 nie jest możliwa, ani też sam oryginał nie jest żadną karcianką.

P.S. dzisiaj bardzo ciekawa jednorazowa transakcja na 1,5 mln akcji warta 64,65 mln zł. To się nazywa mieć rozmach. Ciekawe czy to jeden z dwóch założycieli czy raczej instytucje.

sasky
PREMIUM
49
Wpisów: 2 767
Wysłane: 6 września 2016 08:19:12 przy kursie: 43,51 zł
Płoń, płoń, moja gwiazdo – analiza techniczna CD Projektu w porannym Wykresie dnia.

kliknij, aby powiększyć

Szczegółowe omówienie sytuacji w serwisie Wiadomości SW:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/p...
Liczby nie kłamią (...) ale kłamcy liczą

del-07102022
0
Wpisów: 47
Wysłane: 6 września 2016 16:44:20 przy kursie: 44,09 zł
oj, Panowie technicy...
mądrzy z was ludzie , a tacy naiwni...
robicie analizy techniczne , jaracie się młotami i spadającymi gwiazdami...
a czy któryś z was zauważył, że wczoraj ktoś sprzedał komuś ok 12 godziny,
normalnie na parkiecie , 1,5 mln akcji jednym zleceniem w cenie, ok 43,10 zł (lub coś koło tego)
i czy uważacie ,że ten kto wydał ok 66 mln zł za półtora miliona akcji to teraz będzie
bezczynnie czekał na rozwój wypadków ? czy może pomoże aktywnie kursowi rosnąć ?....
i jak się ma analiza do tego ?
inaczej byłoby gdyby 2 tys inwestorów kupiło razem ten 1,5 mln akcji... wtedy analiza techniczna miałaby
rację bytu ...

a le w tym wypadku, nie bezwładni inwestorzy tylko fachowcy zaopiekują się kursem :))))

pozdrawiam serdecznie wszystkich techników, też jestem technikiem, ale w powyższym przypadku ....

Krzysztof

krewa
PREMIUM
1 362
Wpisów: 11 957
Wysłane: 6 września 2016 17:11:36 przy kursie: 44,09 zł
Oj, Panie "też techniku".
Nie uwierzysz, ale zdarza się nam zajrzeć do środka świecy dziennej. Co więcej, staramy się też nie komentować analiz, z treścią których nie mieliśmy okazji się zapoznać.

krzysztoj napisał(a):
...i czy uważacie ,że ten kto wydał ok 66 mln zł za półtora miliona akcji to teraz będzie
bezczynnie czekał na rozwój wypadków ?

You made my day ;) "Przecież nie po to ktoś kupił, by na tym stracić".
Edytowany: 6 września 2016 17:28

the_Marcin
0
Wysłane: 6 września 2016 17:20:40 przy kursie: 44,09 zł
aircanada15 napisał(a):
the_Marcin napisał(a):
Obstawiam, że Cyberpunk będzie miał recenzje w granicach 7-10/10, sprzedaż kilkukrotnie lub kilkunastokrotnie większa od Witchera (fanbase większy i do tego specyficzny "karciany" lub jak kto woli "growy").

Zastanawiam się czy takie posty nie powinny zostać poddane jakiejś specyficznej redakcji.
Panie Marcinie: proponuję zrobić sobie swoisty Ice bucket challenge by troche ochłonąć.
Bo ani taka wielka sprzedaż Cyberpunk 2077 nie jest możliwa, ani też sam oryginał nie jest żadną karcianką.

P.S. dzisiaj bardzo ciekawa jednorazowa transakcja na 1,5 mln akcji warta 64,65 mln zł. To się nazywa mieć rozmach. Ciekawe czy to jeden z dwóch założycieli czy raczej instytucje.

OK, wezmę na wstrzymanie,
PS a to koledzy/koleżanki już czytaliście? :

www.cdprojekt.com/pl/forums/to...
Edytowany: 6 września 2016 17:21

surfmen
3
Wpisów: 110
Wysłane: 6 września 2016 17:47:59 przy kursie: 44,09 zł
Sugerujesz że nie zależnie od forum,poziom dyskusji można sprowadzić do jednej cyfry.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE cdprojekt
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

154 155 156 157 158

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,619 sek.

mwakqmzo
bfvhvsxi
iutijvab
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
cdqxaapc
wvgucjtu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat