Pytanie trochę z innej beczki.
Sniper 3 Ghost Warrior. Ciekawi mnie ilu z was w to grało i jakie są wasze wrażenia.
Wiem, że sama gra nie wpływa bezpośrednio na wartość akcji (dochodzi marketing, sprzedaż itp).
Bardziej chodzi mi o wasze odczucia co do gry.
Poniżej moje. Zaczynam on minusów:
- Przede wszystkim próba stworzenia otwartego świata w zamkniętej grze. A, dokładniej znaczniki "Wjęcej problemów". W tego typu grach zawsze starma sie obejść znaczniki zanim zacznę główne, czy poboczne misje. Tutaj gra zmusiła mnie to wykonywania misji, poniewaz bardzo nie spodobął mi sie respawn i motyw, że znaczniki "Więcej problemów" to te same miejsca i ludzie co w głównych misjach. Jak nie robi się tyhc znaczników to gra jest o wiele ciekawsza
- Dialogi jak i sama story. Dialogi jak i sama story jest taka sobie. Gdzie do story jeszcze można się przyzwyczaić, to z tekstami lepiej czasami ich gadanie wyłączyć
- Pare bugów, ale do bugów czepiać się nie nawet pare dni po premierze, poniewaz normą teraz jest, że trzeba odczekać na nowe patche. Kto pamieta Wiedzmin 3 v 0.1 ? :)
- Mnie akurat ten minus nie rusza, ale pewnie dla niektorcyh multiplayer. Osobiscie uwazam, ze wole dobrze dopracowana kampanie Signle niz multi.
Plusy:
- Jak nie będzie robić się znaczników "Wiecej problemów" to misje są naprawdew ciekawe. Lepiej poznawać tereny w misjach niż przez znaczniki. w końcu kto chce robić to samo dwa razy
- Gra typu Sniper pełną gębą. To nie jest Call of Duty gdzie można wparować z pistolecik i zabić całą kampanie. Co mnie mile zaskoczyło jest to, że jak dialogi sa troche głupawe "Stereotyp Amerykańskiego twardziela, żołnierza", to misje potrawią być trudne i długie. Jedna misja może nawet trwać do 40 minut, a to tylko dlatego że przemieszczasz się aby wykryć cel. Potyczki jeden na jeden moim zdaniem są trudne i widac, że twórcy postarali się any tak było.
- Co może być irytujace, ale pomaga aby każdą misje dobrze zaplanować jest to, że jak zginiesz to misje musisz przechodzić jeszcze raz. Jest pare momentów autosavu, ale są one dośc dobrze rozłożone
- Dron. Sam motyw drona, silnik drona jest poprostu fajny i przyjemny. Jest to coś gdzie CI może wykorzysać w przyszłości.
- Możliwość przejścia misji na rózne sposoby. Po 10 godzin graniea nigdy nie użyłem noża, granatów itp; ale opcje te są co oznacza, ze ktoś inny przecie tą samą misje inaczej.
- Dobrze zrealizowane jest przygotowanie się do misji prze jej wyruszeniem. Nie ma się problemu z pieniędzmi jak robi się znaczniki znaku zapytania i przeszukuje każde ciało.
Ogólnie moje odczucia
Sniper 3 nie jest może grą AAA, ale nie jest też jakims tam gniotem. (Nie jest to Afterfall :D). Niepotrzebnie na siłe próbowali robić otwarty świat jak w Wiedzminie czy Skyrim, tutaj bardziej pije do tych znaczników "Wiecej problemów". Bez nich gra jest o wiele ciekawsza, ponieważ sam fakt że masz troche przestrzeni pozwala tobie zakończyć misje na wiele sposób, a takim czyms nie moga pochwalić sie produkcje Call of Duty.
Trochę kuleje story jak i dialogi, jednak same wykonwyanie misji jest ciekawe.
Pasjonaci skradanek lub gier o parte o broń snajperskie bedą zadowoleni.
Napisałem specjalnie o Afterfall, ponieważ w Nicolas Entertainment nie tylko brakowało Marketingu ale coś poszło nie tak w developmencie.
O CI Games trudno to powiedzieć, gra mimo drobnych błędów ma wysko poziom. W CI games pracuje dużo utalentowanych osób. Terminy, Excel managierowie, poprostu w pełni nie pozwolili tego wykorzystać.
A dla ciekawostki:
www.rockpapershotgun.com/2017/...