PARTNER SERWISU
pumtmgga
181 182 183 184 185
lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 13 czerwca 2018 08:05:10 przy kursie: 150,20 zł
Najpierw słowo "persist" - Proszę zajrzeć do słownika, nawet w internecie. "Naglący" to jedno z podstawowych znaczeń słowa "persist".

Co do "koni" - Nie pisałem w ten sposób. Zresztą wszystko jedno na czym jeżdżą i czym walczą. W innej bajce za 10 tys. lat walczą mieczami i też się podoba. O powodzeniu gry decydować będzie przede wszystkim fabuła. Kwestie opisu przyszłości doskonale ujął St. Lem w swojej "Fantastyce i futurologii". Ponieważ nie jesteśmy w stanie przewidzieć przyszłości, mamy tendencję do pisania fabuł dotyczących znanych nam zagadnień i osadzania ich w abstrakcyjnym środowisku, albo w środowisku przypominającym naszą teraźniejszość nieco udziwnioną. Na ten drugi wariant może wskazywać jedno z pokazanych zdjęć. Samochód na tym zdjęciu jest z zewnątrz mocno dzisiejszy. Ja tego nie krytykuję. Moje obawy biorą się z tego, że to co zobaczyłem "każdy potrafi". To może być nawet bardzo dobre.

Problem w tym, że bardziej od fabuły interesują mnie kwestie komercyjne. Jestem przecież inwestorem. Dlatego szukam nowości i elementów przekonujących graczy by to kupili.

W świecie muzyki znane zespoły często pod koniec kariery wypuszczają naprawdę dobre, dojrzałe muzycznie utwory. Kłopot jest taki, że ich śpiew i artyzm już się ograły i utwory takie nigdy nie zdobywają takiej popularności i takiego zainteresowania jak na początku okresu ich popularności.

Informuję, że jestem zaangażowany w akcje, dla których oferowane są kontrakty, oraz w kontrakty na takie akcje. Pomimo zachowania staranności, moje wypowiedzi dotyczące tych walorów mogą nie być neutralne.

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 13 czerwca 2018 09:28:27 przy kursie: 155,30 zł
@lesgs - naprawdę lubię czytać Twoje posty, bo w nich jest dużo mądrości, ale tu po prostu nie masz racji.
Jeśli chodzi o persist - to w tym zdaniu, które przytoczyłeś to nie znaczy naglący. Całe zdanie oznacza - oczywiście po koniecznym spolszczeniu (dostosowaniu tłumaczenia do reguł języka polskiego) "Pytania, o to jak swobodnie będzie się czuł gracz w otwartym świecie tej gry, jaka będzie jakość zawartych w nim historii, a także o to czy z broni, która znajdzie się w naszych rękach będzie się dobrze strzelało, pozostają."

Co do meritum. Gra nie musi być super nowatorskim pomysłem, żeby odniosła sukces komercyjny. Cup Head jest tu przykładem. Platformówek było już pełno. O ewentualnym sukcesie zadecydują nie tyle poszczególne elementy, ale spójna całość. Gracze interesują się różnymi aspektami gry. Ważne, żeby jak największa grupa znalazła coś dla siebie w tej produkcji. Nie da się przed premierą stwierdzić z pewnością, że coś będzie sukcesem czy nie, a jeśli tak - to jak dużym. Tu trzeba postawić na swoje własne wyczucie, poparte wsłuchiwaniem się w zdania wszelkich komentujących oraz możliwościami i umiejętnościami spółki tworzącej grę. CDR ma możliwości i umiejętności. Komentarze póki co są bardzo pozytywne, a ich ilość wskazuje, że hype jest bardzo duży. Jak to się skończy - zobaczymy.
Racjonalnie to można przyjąć, że giełdowa gra pod największą premierę w polskim gamedevie będzie miała miejsce. Właściwie to już trwa od dawna.

lelo-pakero
12
Wpisów: 698
Wysłane: 13 czerwca 2018 10:36:26 przy kursie: 155,30 zł
@lesgs

Skoro sugerujesz innym zajrzeć do słownika to może sam zrób to w pierwszej kolejności? Tak jak już odpisał ci frey, słowo "persist" w tym zdaniu oznacza "utrzymują się/pozostają/istnieją". Na pewno nie oznacza "naglący", choćby dlatego, że "persist" to czasownik, ale też dlatego, że po prostu nie ma takiego znaczenia i tyle.

Cytat:
Komentarz angielski jest pozytywny ale nadal wskazuje na strzelanie.

I co z tego? W pierwszym trailerze, który zrobił ten cały wieloletni hype na CP2077 strzelania nie było? Co cię tak bardzo zaskoczyło i zaniepokoiło? Spodziewałeś się szabli i łuków?

Cytat:
Wiedźmin miał fabułę - stąd jego powodzenie - "strzelanie i prowadzenie pojazdu" (w przenośni) było załącznikiem do fabuły.

Skoro jesteś akcjonariuszem spółki to już powinieneś słyszeć jak Kyle Rowley (Associate Design Director) w dwóch wywiadach z ostatnich 24 godzin - Gamespot i E3 Coliseum jak mantrę powtarza, że CP2077 to będzie FPP, narrative driven, open world RPG, z elementami strzelania i, że gra będzie miała to wszystko czego można spodziewać po CD Projekcie (twórcach Wiedźmina). Jaśniej już nie można. Zakładam też, że nie grałeś w Wiedźmina 3. Ja rozegrałem już grubo ponad 100h (i wciąż nie skończyłem) i chciałem wyprowadzić cię z błędu jakoby walka była jakimś załącznikiem. Walka jest kluczowym, nieodzownym i stałym elementem, towarzyszącym nam przez całą gry. Wykonałem setki zadań (głównych, pobocznych, zleceń wiedźmińskich, poszukiwań i tzw. "znajdziek") i praktycznie wszystkie wymagały walki (z wyjątkiem wyścigów czy pojedynków w Gwinta). To, że gra w pierwszej kolejności koncentruje się na fabule i nie walczysz dla zabawy jak w Counter Striku to nie zmienia faktu, że walka jest bardzo ważna i nieodzowna.

Cytat:
Walory nowości będą decydować o ruchach na walorze w skali miesięcy i roku.

Tu dyskusja nie ma sensu, bo nie widzieliśmy gameplaya. Ci co widzieli nie mogli go samemu ogrywać. Redsi pokazali co chcieli, zatem nie wiadomo ile asów w rękawie mają, ale pewne jest, że na tak początkowym etapie kampanii marketingowej nikt nie odsłania wszystkich kart. Grę robią najlepsi w branży i nie widzę powodu żeby nie ufać im, że zaskoczą nas pozytywnie wieloma rzeczami jak w Wiedźminie. Po pierwszym trailerze W3 wiadomo było już, że świat będzie się wzorował na tej grze w swoich produkcjach? Raczej nie.

lesgs
38
Wpisów: 907
Wysłane: 13 czerwca 2018 10:39:51 przy kursie: 155,30 zł
@Frey

Nie kłóćmy się o interpretację. Każde tłumaczenie jest interpretacją i w każdym tłumaczeniu coś się traci. Moja interpretacja jest taka, że każdy dziennikarz ma do wyboru wiele słów i słowa te nie są dobierane przypadkowo. Tu pasują słowa typu: "open", "pending", "unanswered", by wymienić tylko kilka z nich. Użycie konkretnego słowa zawęża możliwości interpretacyjne wykluczając podstawowe znaczenia nieużytych w treści słów. Niebezpieczeństwo tkwi zawsze w rozszerzającej interpretacji tego, co zostało powiedziane (nb dotyczy to w równym stopniu tego, co powiedzieli sobie panowie Trump i Kim).

Trudno oceniać wypowiedzi dziennikarzy na temat gry nie mając poziomu odniesienia (może fora porównawcze? może jakieś wskaźniki oceny wypowiedzi?). Dlatego jestem ostrożny, bo cytowane przeze mnie zdanie zawiera nutkę ostrożności. Zwyczajnie jest zbyt wcześnie by wydawać absolutnie jednoznaczne opinie.

Co do słownika, to cytuję: pl.bab.la

"TO PERSIST" PO POLSKU EN "to persist" - polskie tłumaczenie
persist {czas.}PL
upierać się nalegać nie ustępować nie ustawać utrzymywać się
Edytowany: 13 czerwca 2018 10:42

lelo-pakero
12
Wysłane: 13 czerwca 2018 10:49:01 przy kursie: 155,30 zł
@lesgs

Nie ma się co kłócić o interpretację, bo po prostu absolutnie nie masz racji. Gdzie w twoim cytacie jest cokolwiek o nagleniu? Naucz się przyznawać do błędu, bo strasznie to jest męczące i irytujące.

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 13 czerwca 2018 10:51:24 przy kursie: 155,30 zł
lesgs: mógłbyś w dwóch zdaniach, a najlepiej w jednym, streścić o co ci właściwie chodzi ?
A zanim to zrobisz, to najlepiej upewnij się, czy we wczorajszych wypowiedziach pracowników CDR nie było już odpowiedzi na te twoje "wątpliwości".

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 13 czerwca 2018 11:01:19 przy kursie: 155,30 zł
Lem, historia rock bandów, obelżywa słowa dziennikarza i pytanie czy to polecane dla młodzieży :D
Holy fuck, nie wiem czy to mocny trolling czy 60-latek próbuje zrozumieć świat, który widzi tylko z okna 50-piętrowego biurowca.

Wiedźmin miał fabułę - stąd jego powodzenie

Każda gra ma fabułę, nawet Pacman czy Mortal Kombat będący po prostu mordobiciem (to zwrot używany od ponad 20-lat - na wypadek, gdyby ktoś się poczuł urażony).

Smutne jest, że ludzie o takim podejściu decydują w korporacjach pokroju Electronic Arts i to z ich powodu zarzynana jest kreatywność twórców, po czym dostajemy oderwane od rzeczywistości Andromedy.

Szczęśliwie Redzie, to ludzie, którzy wychowali się na grach, wiedzą kim jest ich target.

lelo-pakero
12
Wysłane: 13 czerwca 2018 11:32:30 przy kursie: 155,30 zł
Jeszcze ciekawostki w kwestii powiewu świeżości w CP2077...

Cytat:
Cyberpunk 2077 does have cutscenes, *but*, they’re the most seemless I’ve seen in a first-person game. The transition between cutscene and interactivity is so smooth it’s really difficult to gauge where one starts and the other begins. This is some of the best and most successful implementation of “immersion” – that magical phrase that developers trot out – that I’ve ever seen.

Cytat:
We sat down at E3 to witness 50 minutes of stunning gameplay. Jaws dropped at the ultraviolence. Eyeballs sprang out on stalks. Ears burned at the spicy language. And afterwards we jabbered out mouths off in excitement at what we’d just witness. Holy. Guacamole. The wait has been justified. The hype tame in comparison to reality. Cyberpunk 2077 is going to be a game changer.

No i zapowiada się na wizualny majstersztyk...

Cytat:
Cyberpunk 2077 is going to push this generation of consoles to breaking point. If Cyberpunk isn’t a cross-gen game appearing on the PS5 and Xbox Scarlett then I’ll eat my cybernetic implants.

Cytat:
Cyberpunk 2077 is legit. I can’t even imagine this being current gen. Like holy shit. It’s like Deus Ex + Crysis + Witcher at a scale and level of detail that I’ve never seen. It’s the kind of game I’ve dreamt of for ages. That was one hell of an hour.

www.vg247.com/2018/06/12/cyber...
twitter.com/dark1x/status/1006...

Wieled
3
Wpisów: 70
Wysłane: 13 czerwca 2018 15:35:21 przy kursie: 155,30 zł
informacje o CP2077 www.gry-online.pl/S022.asp?ID=...

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 13 czerwca 2018 16:56:10 przy kursie: 155,30 zł
Wątpię by w miarę ogarnięta osoba nie była tego świadoma. Bez nadchodzącego C2077 wzrosty w latach 2016-2017 nie miałyby wogóle miejsca.
Wspomniana analiza z inwestorzy TV, obejmująca wykres starego Optimusa.... no comments. Chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego.

lelo-pakero
12
Wysłane: 13 czerwca 2018 17:42:01 przy kursie: 155,30 zł
Ładnie się hype rozkręcił po pokazaniu gameplaya i zachwytach pismaków. 11 czerwca godzinowy przyrost wyświetleń trailera CP2077 na YT w trakcie sesji giełdowej wynosił ok. 200 tys. wyświetleń. Wczoraj spadł już do "skromnych" ok. 60 tys. Tymczasem dzisiaj mamy 150 tys. na godzinę i obecnie fenomenalny wynik 7,4 mln wyświetleń. Ciekaw jestem na jakim poziomie nastąpi względna stabilizacja.

PS. A propos hypu to kto nie widział niech wejdzie sobie na główną stronę gameinformera.

https://www.gameinformer.com/
Edytowany: 13 czerwca 2018 18:00

groldominika
2
Wpisów: 19
Wysłane: 13 czerwca 2018 17:46:23 przy kursie: 155,30 zł
U mnie w pracy administrator wpadł na świetny pomysł. Rano otwieram pocztę a tam Wiadomość "Czy już obejrzałem/am zwiastun najnowszej produkcji studia CD RED?" No i odnośnik do trailera na YT. Wszyscy w firmie dostali takowe maile. Ten Hype na tę grę mnie już przeraża :)
Edytowany: 13 czerwca 2018 17:46

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 13 czerwca 2018 18:59:30 przy kursie: 155,30 zł
Wszyscy się wypowiadają, więc wypowiem się i ja. Trailer Cyberpunka jest niestety słaby. Wstęp do trailera, czyli to niby zhakowanie sali pokazowej i wpisywanie komend w komputerze był genialny. W trailerze jest też genialna muzyka ale jego forma w postaci posklejanych, bardzo krótkich ruchomych obrazków z gry jest do kitu. Taka forma trailerów to najbardziej prymitywna forma ale nawet w takiej formie trailer byłby lepszy gdyby wywalili z niego lektora a ujęcia wydłużyli dwukrotnie. Obecnie by cokolwiek zobaczyć, trzeba oglądać na spowolnieniu albo robić stop-klatki.

Jeśli zaś o samą grę chodzi to jest tym, czym powinna być by sprzedać się zarąbiście dobrze. Jest połączeniem GTA V ze strzelanką FPS i RPG z porządną fabułą a wszystko to w cyberpunkowym, retro-futurystycznym sosie. Będę bardzo zdziwiony, jeżeli w dwa lata po premierze nie będzie sprzedanych przynajmniej 30 mln kopii. Nie wiem, czy pobije sprzedażą GTA V ale jest to bardzo możliwe. CDP ma kupę kasy więc na pewno nie pokpi sprawy jakości i dopracuje grę na premierę. Spodziewam się zatem ocen w okolicach 95%. Dawno temu zapowiadali, że kampania będzie bardzo krótka ale za to intensywna i niesztampowa. Uważam, że była to bardzo słuszna koncepcja. Potem się ponoć z tego wycofali ale nie zdziwiłbym się, gdyby jednak trzymali się pierwotnych założeń i gra wyszła pod koniec tego roku. Z pewnością byłoby to zaskakujące i niesztampowe zagranie. Osobiście uważam, że wyjdzie nie później niż pod koniec przyszłego roku.

lelo-pakero
12
Wysłane: 13 czerwca 2018 20:23:03 przy kursie: 155,30 zł
Świetny materiał DigitalFoundry analizujący trailer od strony technicznej. Warto wiedzieć z czym mamy do czynienia, a czego może nie widać na pierwszy rzut oka.

Cytat:
Among the most richly detailed trailers of the show, CD Projekt Red's latest takes advantage of an updated engine - building on the team's existing experience with The Witcher 3. Every chosen angle of Night City is gorgeous to look at, each frame reveals more about the technology behind it, as Tom explains.

Edytowany: 13 czerwca 2018 20:24

Greenthumb
0
Wpisów: 162
Wysłane: 14 czerwca 2018 09:23:48 przy kursie: 164,70 zł
Cytat:
Listen, I’ve played a lot of video games in my life. Almost 30 years of them at this point. I know what a “city” looks like in video games, and I’ve watched that definition evolve over the years. I remember when Morrowind’s towns seemed bustling, and Oblivion after that. I remember watching a trailer for the original Assassin’s Creed and being stunned how large and crowded it was. I remember driving around Grand Theft Auto V and being in awe of the traffic and the number of unique pedestrians.

So I’m deadly serious when I say: I didn’t think Night City was possible. Not yet, at least. I literally didn’t think the technology existed. What I saw during CD Projekt’s demo was astounding.

www.pcworld.com/article/328137...

Wieled
3
Wpisów: 70
Wysłane: 14 czerwca 2018 10:33:01 przy kursie: 164,70 zł
na UK Amazonie preorder CP2077 za £69.99
www.amazon.co.uk/dp/B07DM6Q683...

Greenthumb
0
Wpisów: 162
Wysłane: 14 czerwca 2018 10:36:55 przy kursie: 164,70 zł

lelo-pakero
12
Wysłane: 14 czerwca 2018 12:04:52 przy kursie: 164,70 zł
Cytat:
So I’m deadly serious when I say: I didn’t think Night City was possible. Not yet, at least. I literally didn’t think the technology existed. What I saw during CD Projekt’s demo was astounding.
www.pcworld.com/article/328137...

Nic dziwnego, że nie wiedział o istnieniu odpowiedniej technologii, bo Redsi ją dopiero stworzyli.

Cytat:
„City Creation – kompleksowa technologia służąca do kreacji „żywego”, grywalnego w czasie rzeczywistym, miasta o wielkiej skali, która bazuje na zasadach, sztucznej inteligencji i automatyzacji oraz uwzględnia opracowanie innowacyjnych procesów i narzędzi wspierających tworzenie najwyższej jakości gier z otwartym światem.”

www.cdprojekt.com/pl/grupa-kap...

aircanada15
PREMIUM
289
Wysłane: 14 czerwca 2018 12:12:30 przy kursie: 164,70 zł
Wieled napisał(a):
na UK Amazonie preorder CP2077 za £69.99
www.amazon.co.uk/dp/B07DM6Q683...

To nie jest preorder.

Kod:
mod: nie widzę podstaw do kasowania. Lepiej nich będzie wyjaśnione, że to nie jest normalny preorder, tylko gwarancja ceny nie wyższej niż proponuje Amazon
Edytowany: 14 czerwca 2018 15:03

lelo-pakero
12
Wysłane: 15 czerwca 2018 10:16:27 przy kursie: 168,00 zł
Cyberpunk 2077 najlepszą grą E3 2018 wg IGN! Dancing

W uzasadnieniu powiedzieli, że w tym roku konkurencja była ogromna, ale kiedy kurz opadł zwycięzca był oczywisty king Brawo Redsi!

www.ign.com/videos/2018/06/15/...

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

181 182 183 184 185

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,454 sek.

kbhlkwil
eegwlabs
luukthok
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
obwcpnhf
gxyccdcg
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat