0 Dołączył: 2018-05-25 Wpisów: 224
Wysłane:
8 marca 2019 13:28:51
Co ztego dla nas wynika, bo ja nie jestem biegły w te rzeczy...
|
|
6 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 679
Wysłane:
8 marca 2019 13:32:34
to dla tych ktorzy zakladaja ze uklad nie zostanie zawarty i chca powalczyc o nadanie klauzuli
|
|
0 Dołączył: 2018-05-13 Wpisów: 301
Wysłane:
8 marca 2019 13:55:32
Cytat: OŚWIADCZENIE IDEA BANK W ZWIĄZKU Z DZIAŁANIAMI PROKURATURY Z DNIA 26 LUTEGO 2019 R. W wyniku przeglądu kadr zakończono współpracę z osobami, które nie działały zgodnie z regulacjami wewnętrznymi i przepisami prawa. Do Prokuratury zostało skierowanych 14 zawiadomień o możliwości popełnienia przestępstwa przez 12 osób. www.ideabank.pl/uploads/doc/ko...Czy może ktoś zidentyfikował nazwiska/ inicjały doradców IB/LB, których oskarża tenże Bank lub z którymi się rozstał? Jak ewentualnie sprawdzić, czy "mój" doradca jest nadal aktywny jako pracownik IB/LB; czy gdzieś Bank udostępnia taką listę swoich doradców?
|
|
|
|
0 Dołączył: 2018-04-22 Wpisów: 803
Wysłane:
8 marca 2019 14:04:08
Z punktu widzenia IB to typowe rzucenie kilku ludzi "lwom na pożarcie". Niech się najedzą to się uspokoją. Ale z drugiej strony chyba "rura im mięknie". A co do nazwisk/inicjałów to chętnie bym sprawdził, tylko gdzie one są bo w komunikacie ich nie ma. A wiem na pewno że mój "doradca", Dyrektor oddziału w... został wzięty za pirze i na powietrze świże.
Edytowany: 8 marca 2019 14:11
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 528
Wysłane:
8 marca 2019 14:34:54
Macieju, to ja szczekałem, że głupoty piszesz o Erneście i jakby nie zniknąłem z tego forum!!!
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
8 marca 2019 22:37:59
|
|
0 Dołączył: 2018-05-19 Wpisów: 54
Wysłane:
8 marca 2019 22:56:25
maciej_61 napisał(a):I jeszcze jedno BARDZO istotne. Formalnie śledztwo w sprawie poszkodowanych w aferze GB (400 zgłoszeń na sumę 60 mln) kończy się 23 kwietnia - jak wynika ze strony Prokuratury. W sumie - 60 mln. Może i oddadzą. Można prosić o jakieś źródło? W komunikatach znalazłem tylko informację o dacie wszczęcia postępowania.
|
|
208 Dołączył: 2018-10-03 Wpisów: 1 287
Wysłane:
9 marca 2019 00:08:22
Czyżby Ci specjaliści z Londynu to ludzie od Kenetha ?
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 04:26:29
borecki napisał(a):maciej_61 napisał(a):I jeszcze jedno BARDZO istotne. Formalnie śledztwo w sprawie poszkodowanych w aferze GB (400 zgłoszeń na sumę 60 mln) kończy się 23 kwietnia - jak wynika ze strony Prokuratury. W sumie - 60 mln. Może i oddadzą. Można prosić o jakieś źródło? W komunikatach znalazłem tylko informację o dacie wszczęcia postępowania. Znalazłem tą informację na pewno na stronie Prokuratury. Ale teraz przeglądam tą stronę i też nie mogę je znaleźć. Choć nie wydaje mi się żeby je zakończyli. Wypada tyle trupów z szafy lub żywych z bagażnika że przedłużenie jest raczej pewne.
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 05:08:36
Tam się pojawia jeszcze jedno ciekawe sformułowanie. Na pytanie o to dlaczego LC sprzedał tak świetnie prosperującą i zorganizowaną firmę pada odpowiedź: Cytat:Zdecydowaliśmy się na sprzedaż, bo widzieliśmy ogromny potencjał rozwoju, ale i nie czuliśmy się ekspertami w branży windykacyjnej. Zrealizowaliśmy swoje założenia inwestycyjne, nie chcieliśmy ograniczać jej potencjału, więc podjęliśmy decyzję o sprzedaży Czyli w momencie sprzedaży "nie czuli się ekspertami". Znaczy nie mieli fachowców od windykacji. Oczywiście jeżeli była jakaś grupa znająca jako tako temat to na pewno nie w GetIn na przykład a w GBK. No ale nie byli to eksperci. Czyli co? LC sprzedał bubel, Abris kupił bubel, a to że jest to bubel stwierdził dopiero parę dni temu generując wezwanie do ugody w stosunku do IB, czyli rok po de facto upadku GBK. Coś to wszystko się nie klei.
Edytowany: 9 marca 2019 05:11
|
|
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 07:40:08
BearHand napisał(a):Czyżby Ci specjaliści z Londynu to ludzie od Kenetha ? Tiaa. Pewnie dla potrzeb Abrisu due intelligence robiła jakaś firma Deloitte`o-podobna bo "oni nie mieli kompetencji" No to może niech ich Abris zaskarży. Ciekawe też w tym artykule jest że p. Paweł Gieryński de facto przyznaje że "puścili GBK luzem" Cytat:Na pytanie czy nikt nie zauważył, że firma ma złą strukturę finansowania, czyli emituje krótkoterminowe obligacje, a portfele wierzytelności spłacają się przez wiele lat, odpowiedział. - GetBack, jak go kupowaliśmy, nie miał w bilansie krótkoterminowych obligacji, a tym bardziej z opcjami PUT. Ma pan absolutnie rację, że dopasowanie obu stron bilansu jest jednym z pewnie najpoważniejszych wyzwań w branży finansowej. Inne spółki windykacyjne sobie z tym radzą. Byliśmy pewni, że GetBack też to będzie potrafił Byli pewni, bo inni sobie radzą. A gdzie nadzór? . Jak to powiedział tow. Lenin "Kontrola jest najwyższą formą zaufania". A nie "puszczenie luzem".
Edytowany: 9 marca 2019 07:42
|
|
0 Dołączył: 2018-05-25 Wpisów: 224
Wysłane:
9 marca 2019 09:08:56
Wszyscy sa pokrzywdzeni.... Szkoda tylko, że te wszystkie pokrzwdzone firmy i fundusze zapominają, że jest jeszcze 10 tys pokrzywdzonych drobnych oszukanych zwykłych ludzi...
|
|
46 Dołączył: 2010-08-07 Wpisów: 1 795
Wysłane:
9 marca 2019 12:03:43
Nie wierze ze Abris bylby tak niekompetentny ... LC najpierw sprzedal Getback a nastepnie jego bank sprzedawal jego obligacje - to jest jedyny fakt.
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 12:09:08
Cytat:Nie wierze ze Abris bylby tak niekompetentny ... LC najpierw sprzedal Getback a nastepnie jego bank sprzedawal jego obligacje - to jest jedyny fakt. Zgadza się. Ale najlepszą formą obrony jest atak. I to stosują.
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
9 marca 2019 15:00:38
Ludzie nie traćmy czasu piszcie swoje historie do posłów ,którzy zasiadają w podkomisji do sprawy wyjaśnienia afery Getback .Kto mieszka w pobliżu niech idzie ,kto nie niech wysyła mailowo swoją historię. Znajdź najbliższe biuro poselskie członka podkomisji nadzwyczajnej w sprawie sytuacji poszkodowanych działalnością firmy GetBack S.A., opisz mu swoją historię i zaproponuj spotkanie. Posłowie nic nie wiedzą o naszej sytuacji: Gosiewski Jerzy /PiS/ - Mrągowo, Szczytno, Giżycko Grabowski Paweł /Kukiz15/ - Brzeg, Wrocław, Opole Hennig-Kloska Paulina /N/ - Gniezno, Konin, Śrem, Środa Wlkp. Murdzek Wojciech /PiS/ - Świdnica, Kłodzko Porzucek Marcin /PiS/ - Piła, Nowy Tomyśl, Trzcianka, Chodzież, Krzyż, Złotów, Czarnków Skowrońska Krystyna /PO-KO/ - Mielec, Rzeszów Szymańska Ewa /PiS/ - Legnica, Lwówek, Lubań, Prochowice Tułajew Sylwester /PiS/ - Lublin Urbaniak Jarosław /PO-KO/ - Ostrów Wlkp., Krotoszyn, Jarocin Jeśli sami nie zadbamy o nasze pieniądze, posłowie nie zrobią tego za nas.
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 15:36:13
popieram, ja ide do pana Grabowskiego
|
|
0 Dołączył: 2017-11-07 Wpisów: 143
Wysłane:
9 marca 2019 21:57:07
hektorek napisał(a):Zatem pozostaje pytanie: co jeszcze można zrobić.... ja na kasę nie liczę. Dla własnego zdrowia psychicznego stwierdziłem że już jej nie ma. Co nie oznacza, że przestajemy działać i wyrywać co się da. Bardzo chce się zemścić .
Jedynie media mogą pchnąć polityków do działania. Media = głosy. Nie mamy na SW za bardzo przebicia jak widać poza cennym kontaktem bukosa do JK, ale teraz rozmawiamy o mediach. Grupa FB jest skupiona wokół wyciągnięcia kasy z IB ale to się uda pewnie tylko w marnym %.
Mam pomysł. Trzeba wynająć finansowego , niepokornego ghost writera (wynajety pisarz pod zadany temat), aby opisał wzrost i upadek GB z wątkami sensacyjnymi w formie książki. Ku przestrodze. Można to rozdawać w PDF celem edukacji finansowej każdemu, kto ma choć trochę kasy i chce własną albo cudzą zaryzykować inwestując. Być może nie wie z czym może mieć do czynienia. Jak wygląda reklama a jak rzeczywistość funkcjonowania emitentów, banków, audytorów, giełdy , TFI , KNF .... Będzie tam kilka rad:
- nie wierz nikomu w banku, kto Ci doradza cokolwiek, bo ma z tego prowizję a Ciebie i Twoje fatalne ryzyko w dupie - nie licz na audytora w Deloitte, bo im większa kasa wchodzi w grę, tym większym może się okazać ślepcem i palantem (trzeba prześledzić ilość bankructw po badaniach Deloitte, ale coś mi się wydaję że jest ponadprzeciętna) - nie wierz w firmy błyskawicznie zdobywające rynek, który już jest i tak podzielony, bo to może być przypadek magika jak KK - nie rób żadnych interesów z LC, ale to żadnych (to we Wrocławiu jest w zasadzie już dogmat biznesowy), bo na 99% zostanie wy..uchany -
Kasę na ghost writera trzeba zebrać składkowo ( i już to przyciągnie uwagę mediów) poprzez pomagamy.pl albo podobny crowd funding .
Akcję trzeba rozpisać na głównych bohaterów: KK, LC, Abris, itp i czekać co na to Państwo. i Co jakiś czas wyciągać na nowo.
Czarna książeczka GB.
Kto zna takiego ghost writera? Znam dziennikarza, któremu moglibyśmy podrzucić temat. hektorek ma rację: Bez nagłośnienia będziemy kręcić się tylko w swoim towarzystwie z naszym problemem. Czasu mało, dziennikarz też jest zajęty, więc zamiast książki, pewnie wyjdzie coś krótszego, ale przynajmniej opublikujemy i będzie można to dystrybuować.
|
|
0 Dołączył: 2018-05-11 Wpisów: 133
Wysłane:
9 marca 2019 23:03:59
a nie zastanawia Was gdzie jest "all mightly" Baczynski? siedzi cichutko, ciekawe z jakiego powodu jego zapal oslabl calkowicie?! (pytanie oczywiscie retoryczne :D)
|
|
Wysłane:
9 marca 2019 23:16:44
spełnił swoją rolę, pobrał za to dolę. robota skończona, bardzo dobra ona. www.getbacksa.pl/images/nwza_1...może coś nowego wypłynie po NWZA?
Edytowany: 9 marca 2019 23:18
|
|
0 Dołączył: 2018-06-10 Wpisów: 541
Wysłane:
9 marca 2019 23:39:50
@Vox . Barczyński jeszcze chyba jest potrzebny aby przyklepać Abrisowi parę rzeczy i swoje 30 srebrników za które nas sprzedał będzie mógł w spokoju konsumować. Ciekawe czy wie jak skończył biblijny Judasz?
Edytowany: 9 marca 2019 23:40
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.