PARTNER SERWISU
tvxkawtq
10 11 12
volky
0
Wpisów: 245
Wysłane: 17 lutego 2015 17:07:14 przy kursie: 0,16 zł
W komunikacie nie ma nic o cenie tych akcji ale po 5 gr by oddał Stonoga ??
Mnie to ciekawi jak rynek teraz to wyceni. Przed info o stonodze było 52 gr potem info i zjazd na 10 gr . Teraz nowy człowiek i nie wiem tylko kto to jest. Prezes Elzabu ??!! Jak tak to będzie ciekawie. Bo w komunikacie wspomina o ustabilizowaniu spółki i ewentualnych dalszych zakupach.
Edytowany: 17 lutego 2015 17:08

volky
0
Wysłane: 17 lutego 2015 17:19:38 przy kursie: 0,16 zł
chyba jednak nie po 5 gr a więcej bo na fb znalazłem wpis ...
"Witam Was Kochani.
Informuję,że od kilku dni wykonuję przelewy zwrotne za zakupione u mnie udziały spółki akukuknf.
Przed chwilą poszła kolejna paczka zwrotów.
Jestem już na dacie 05 lutego i "idę" w stronę 01.02.2015.
Mam nadzieję,że wszyscy będziecie zadowoleni albowiem dorzucam 4,9% za te kilka dni.Pozdrawiam nie zaglądam tutaj aż skończę."
Pan Stonoga ...

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 17 lutego 2015 17:52:37 przy kursie: 0,16 zł
Tzn. czy jest jakiś komunikat oficjalny bo też nie chciał bym gdybać.

O tym nowym Prezesie też słyszałem ale czy to nie zbierzność nazwisk ?

To co się dzieje na tej społce jest normalnie żenujące.

volky
0
Wysłane: 17 lutego 2015 17:58:04 przy kursie: 0,16 zł
Są dwa komunikaty jeden że sprzedał a drugi że kupił
www.attrader.pl/pliki/komunika...
Nie wiem tylko czy odnośnik zadziała.

ChiefMike
0
Wpisów: 575
Wysłane: 17 lutego 2015 19:00:16 przy kursie: 0,16 zł
Widzę, link działa.

Tutaj link do profilu spółki na att.

www.attrader.pl/pl/akcje/uboat...

volky
0
Wysłane: 18 lutego 2015 09:16:28
Infa jeszcze na ATtrederze nie ma ale jest o zawieszeniu Ubota do czasu przekazania raportu za IV kw.
UBOAT-LINE (Uchwała Nr 160/2015)
2015.02.17

Uchwała Nr 160/2015
Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A.
z dnia 17 lutego 2015 r.

w sprawie zawieszenia obrotu instrumentami finansowymi spółki
UBOAT-LINE S.A. w związku z nieprzekazaniem raportu kwartalnego
za IV kwartał roku 2014

§ 1

1. W związku z nieprzekazaniem przez spółkę UBOAT-LINE S.A., w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu, raportu kwartalnego za IV kwartał roku 2014, Zarząd Giełdy działając na podstawie § 11 ust. 1 pkt 2) Regulaminu Alternatywnego Systemu Obrotu postanawia zawiesić obrót następującymi instrumentami finansowymi tej spółki w alternatywnym systemie obrotu:

1) akcjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00012”,
2) obligacjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00038”,
3) obligacjami, oznaczonymi kodem „PLUBTLN00046”.

2. Zawieszenie obrotu instrumentami finansowymi spółki UBOAT-LINE S.A., o którym mowa w ust. 1, obowiązuje w okresie od dnia 18 lutego 2015 r. do końca dnia obrotu następującego po dniu, w którym spółka ta w trybie i na warunkach obowiązujących w alternatywnym systemie obrotu przekaże do publicznej wiadomości raport kwartalny za IV kwartał roku 2014.

3. W okresie zawieszenia obrotu, o którym mowa w ust. 2, zlecenia maklerskie na instrumenty finansowe spółki UBOAT-LINE S.A. mogą być przyjmowane, anulowane i modyfikowane.

§ 2

Uchwała wchodzi w życie z dniem podjęcia.

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 20 lutego 2015 13:22:37
"Bardzo znaczący wzrost zysków Uboat Line S.A." 45 minut temu pojawił się artykuł na interii.
Traktuję to jako 'ciekawostkę i żart". Jak dotychczas źródła w formie raportu giełdowego, tych rewelacji, nie znalazłem.
Miłej lektury.... z dystansem. ;-)

biznes.interia.pl/news/bardzo-...
Edytowany: 20 lutego 2015 13:27

grum
PREMIUM
101
Wpisów: 916
Wysłane: 20 lutego 2015 13:37:56
Kilka "złotych myśli" z powyższego artykułu.

"Spółka Uboat Insurance prowadzi działalność w sektorze ubezpieczeń związanym z działalnością w transporcie. Współpraca z partnerami z Francji pozwala wprowadzać nowe produkty ubezpieczeniowe, które w Polsce jeszcze nie są dostępne, za to doskonale sprawdzają na międzynarodowych rynkach."

Większej bzdury ostatnio nie czytałem. Uboat Insurance jest pośrednikiem mogącym co najwyżej sprzedawać to co ubezpieczyciele mu zaproponują. Ubezpieczyciele mu proponuja to co proponują innym pośrednikom na rynku.
Na tym rynku, znacząco nasyconym różnymi produktami, rewolucji w formie nowych, niepowtarzalnych produktów NIE MA.

np
np
0
Wpisów: 118
Wysłane: 1 marca 2015 16:02:40
Szanowni Państwo. Ponieważ zamierzamy aktywnie uczestniczyć w procederze związanym z tematem Uboat Line S.A. zapraszamy do kontaktu w sprawie, pod adresem sprawauboat(małpa)gmail.com. Ponieważ posiadamy wiedzę i kompetencje w zakresie reagowania na czyny niedozwolone z udziałem władz spółek kapitałowych oraz szczycimy się ochroną praw akcjonariuszy i egzekwowaniem na ich rzecz odszkodowań w praktyce, sugerujemy już na obecnym etapie, kiedy sprawa jest "gorąca", konsolidację wysiłków. Pracują na naszą rzecz wybitni prawnicy, swoim zasięgiem działania obejmujemy całą Polskę. Szczegółowy plan działania przedstawimy wszystkim zainteresowanym po otrzymaniu kontaktu e-mail, w którym prosimy podać imię i nazwisko i numer telefonu do kontaktu celem weryfikacji. Ponieważ sprawa wiąże się z koniecznością natychmiastowych działań formalno-prawnych, a te wymagają dużego nakładu pracy prawników z góry informujemy o kosztach działań prawnych na etapie obecnym w wysokości ok. 9000 - 12 000 zł. Sami pokrywamy ok 30% kwoty - nie bezinteresownie, po prostu sami posiadamy obligacje Uboat Line - co tym samym oznacza, że im większa liczba osób się zgłosi tym mniejsze koszty na pojedynczą osobę. Dla przykładu przy 30 zainteresowanych koszt spada do ok 350 zł więc nie jest to kwota znaczna, a przystępna. Jedynie szybkie i skonsolidowane działania są w stanie przynieść efekty satysfakcjonujące każdego zainteresowanego. Nie obiecujemy gruszek na wierzbie bo każdy z Państwa ma świadomość ułomności naszego wymiaru sprawiedliwości, opieszałości działań prokuratorskich. Nie pozostawiajmy jednak sprawy samej sobie i nie pozwalajmy się robić w przysłowiowego balona. Nasz pełnomocnik będzie na kpinie nazwanej walnym zgromadzeniem akcjonariuszy w dniu 05.03.2015 roku, które w naszym rozumieniu i stanie wiedzy jest jedynie nielegalną przykrywką i grą na czas, co potrafimy udowodnić. Każda zainteresowana osoba zostanie poinformowana o przebiegu walnego zgromadzenia oraz jego efektach. Każda też osoba otrzyma dokumenty niezbędne dla formalnego połączenia sił. Pozdrawiam RK.

np
np
0
Wysłane: 2 marca 2015 11:50:11
Szanowni Państwo,

1./ Na godzinę 11:00 dnia 02.03.2015, a więc niespełna 18h po rozpoczęciu tworzenia porozumienia akcjonariuszy i obligatariuszy spółki Uboat Line S.A. zgłosiło się poprawnie 26 osób, kilka dodatkowych osób z uwagi na kwestie kosztowe wyraziło jedynie wolę poparcia inne nie podały swoich danych lub też wahają się uzależniając decyzje swoje od poznania planu działań. Pragnę gorąco zapewnić wszystkich, że nie będziemy się otwierać z harmonogramem działań. Publicznie wypowiemy się jedynie o faktach i dokonaniach, proszę tym samym nie kierować zapytań lub wiadomości warunkujących przystąpienie do porozumienia od podania danych tych czy też innych. Sprawa spółki Uboat Line S.A., na co wskazują komunikaty i korespondencja spółki z akcjonariuszami jest na tyle delikatna, że wysnuć można wniosek o celowym działaniu z zamiarem pokrzywdzenia, a w takim przypadku lepiej działać w ciszy i spokoju aniżeli z hukiem i rozgłosem jaki pozwala stronie przeciwnej się przygotować.

2./ Z uwagi na duży odzew i złożone deklaracji ograniczamy czas zgłaszania akcesu do porozumienia do dnia 15.03.2015 roku. Czas jest tu istotnym elementem.

3./ Ponieważ z treści korespondencji wynika, że sprawa kosztów jest kluczowa dla wielu z Państwa pragniemy wytłumaczyć, że każda osoba deklarująca przystąpienie do porozumienia otrzyma drogą e-mail deklarację poufności okraszoną zobowiązaniem do zapłaty 5000 zł za złamanie poufności na rzecz Domu Dziecka. Po jej odesłaniu przedstawimy każdej osobie plan działań oraz zakres dokumentacji jaka zostanie stworzona przez prawników. Wtedy też każdy z przystępujących do porozumienia otrzyma informację ile osób przystąpiło do porozumienia, jaki jest koszt przypadający na każdego (równy nie uzależniony od zaangażowania kapitałowego w akcje czy obligacje!)i będziecie mieć Państwo wybór czy środki wpłacić czy też nie. Koszty nie będą zawierać opłat sądowych o co Państwo dopytujecie. Nie pokryją ewentualnych działań wywiadowni czy też doprowadzenia uciekinierów do kraju jeżeli będzie to konieczne. Od tego są organa ścigania i służby siłowe w Polsce. Na gruncie jednej ze spółek działania służb już przynoszą efekt i osoby winne sprawstwa skłaniają się ku polubownemu załatwieniu spraw. Nie zamierzam powyższymi zdaniami nikogo straszyć lub też omamiać gwarancją skuteczności działań, jednak pragnę wykazać, że stanowcze i konsekwentne działania mogą prowadzić do celu i nie zawsze osoby winne są bezkarnie chodzącymi po ziemi, które dodatkowo śmieją się w twarz operując z ofiarami, które gdyby nie notowanie spółki nigdy nie kupiliby ich instrumentów finansowych.
Ponieważ istnieją źródła ograniczenia kosztów w sprawach gospodarczych wszyscy będą tak kierowani, by ponieść je jak najmniejsze. Na dzień dzisiejszy zgodnie z naszym stanem wiedzy stan kasy UL nie pozwala na spłatę zobowiązań i ma charakter trwały. Głupotą więc byłoby składanie pozwów nie do wyegzekwowania.
Jeżeli w wyniku ostatecznym, w przeciągu 14 dni kwoty na pokrycie kosztów, o jakich wcześniej wspominałem, nie wpłyną na dedykowany rachunek bankowy lub też ich wartość nie pokryje kosztów minimalnych, wszyscy sygnatariusze otrzymają zwrot środków bez odsetek. Porozumienie formalnie zakończy swój żywot chyba, że wspólna wola wpłacających będzie odmienna lub w międzyczasie inne osoby przyłączą deklarując wpłatę. Wszelkie wydatki będą jawne.

4./ Jeszcze jedna uwaga ogólna i prośba zarazem. Prosimy o powściągliwość w zakresie używania słów lub stwierdzeń wprost wskazujących osoby winne. Nawet jeżeli mają Państwo racje to wszystko wskazuje na to, że obecny stan spółki UL był z góry zaplanowany w realizacji. Co za tym idzie SPRAWCY dobrze przygotowali się na ewentualną obronę, a tym samym grożą Państwu procesy o zniesławienie i zawiadomienia do prokuratur, na które chcąc nie chcą nie znając faktów popartych dowodowo narażacie się. Nie warto mimo, że emocje biorą górę w przestrzeni publicznej pisać o oszustach, złodziejach itp. wskazując nazwiska.
5./Jeżeli jesteście Państwo w posiadaniu dokumentów lub też wyrażacie Państwo wolę zadania pytań spółce na najbliższym walnym zgromadzeniu w dniu 05.03.2015 prosimy o e-mail sprawauboat(malpa)gmail.pl

Jednocześnie proszę wybaczyć na ewentualny brak odpowiedzi na zadawane pytania na forum i PW. Jest tego zbyt wiele.

Pozdrawiam
RK

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 2 marca 2015 12:48:11
en.wikipedia.org/wiki/Bernard_...
Cytat:
On June 29, 2009, Madoff was sentenced to 150 years in prison, the maximum allowed

czego zycze panu M.

np
np
0
Wysłane: 2 marca 2015 21:02:54
Witam Wszystkich

Mimo mi zakomunikować, że pełne dane na godzinę 21:00 dnia 02.03.2015 roku w celu przystąpienia do porozumienia, przesłała okrągła liczba 40 osób. Są jeszcze inne wspierające i niezdecydowane. Zatem po jednej dobie jest nas aż tylu. Z jednej strony to smutne ile osób zostało pokrzywdzonych z drugiej cieszy brak bierności. Zapraszamy kolejne osoby.

Pozdrawiam
RK

Ignaś
0
Wpisów: 45
Wysłane: 7 września 2017 14:32:20
CZy ktoś ma aktualne informacje o prezesie Misiągu?
Nadal cieszy się wolnością?

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 18 października 2018 15:37:58
czy ktoś cokolwiek odzyskał z uboata?

Jacobs
1
Wpisów: 20
Wysłane: 22 października 2018 15:43:28
o obligacjach nic mi nie wiadomo, jednak jeśli chodzi o prezesa, to chyba wciąż funkcjonuje w biznesie bez przeszkód. Tym razem jako szef fundacji :)

Ostatnie wzmianki o działalności tego pana to pewien amerykański start-up. Pomysł sam w sobie całkiem szlachetny i ciekawy (system wynagradzania za odnalezienie i zwrot zagubionej rzeczy). Do początkowej idei dodany został bardzo ostatnio modny motyw blockchain oraz ICO. I tutaj zapala się kolejna (poza osobą prezesa) czerwona lampka.

O ile sama technologia blockchain (poprawnie wdrożona) jest przydatna i przyszłościowa, to niewiele firm/organizacji posiada kompetencje aby zaimplementować ją z suckesem do swojego biznesu. Niestety w wielu przypadkach powoływanie się na blockchain i kryptowaluty służy oszustom do wyciągnięcia pieniędzy od mało świadomych inwestorów.

Sądząc po tym jak skończyła się historia spółki Uboat Line, obawiam się że stworzenie własnej kryptowaluty i przeprowadzenie oferty ICO przez funcację również może być nastawione na uzyskanie indywidualnych korzyści, z pominięciem innych akcjonariuszy/inwestorów.

W każdym razie, biznes chyba nie do końca wystartował. Strona główna projektu nie działa, fb i pozostałe social media świecą pustkami. Formalnie firma zarejestrowana w Polsce jako fundacja.

www.krs-online.com.pl/fundacja...

Gorąco życzę wszystkim poszkodowanym powodzenia w odzyskaniu funduszy straconych w akcjach i obligacjach UBT.

mambo
0
Wpisów: 70
Wysłane: 5 czerwca 2019 23:05:16
Jako pasjonat obligacji korporacyjnych mogę stwierdzić, że przez ostatnie kilka lat nabyłem na gpw taki bagaż doświadczeń, że jestem pełny wiedzy do końca życia. Wiedzę zdobyłem dzięki uprzejmości prezesów firm: ubt, ekancelaria, admiral boats, getback, otl, action. Teraz to ja jestem gość Dancing

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

10 11 12

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 1,407 sek.

jvutighq
nbwpdera
phrymlhg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
huyugqvk
ntqeryzo
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat