Mnie to się przede wszystkim widzi, że ten peak będzie jeszcze sporo poprawiony. Do niedzieli droga daleka, a patrząc po reckach nikt raczej nie zrezygnuje z zakupu bądź odpalenia gry jeśli takie miał plany. Tyle, że to już chyba nie będzie " to ". Dla mnie
początkowego efektu ( sprzedażowego) WOW po prostu nie ma. Mimo tego pozostaję optymistą co do tego tytułu. Porównując znowu do Moonlightera:
1. Półtora raza większa grupa w momencie premiery: 20 900 - ML / 32 900 CoM
2. Sporo wyższe noty około premierowe. Przynajmniej na razie 77% ML versus 93% CoM. Może to sugerować, korzystniejszy rozkład późniejszej monetyzacji naszej nówki - sztuki
3. Sporo większa wishlista także przemawia za dłuższym ogonem dzieciaków
4. Trzeba poczekać te dobę, żeby policzyć recki. Widać jednak, że dzieci mają potencjał na przegonienie Willa. Jemu udało się zdobyć 369 komentarzy na SteamDB.
5. Wyższy udział Bitów
6. Większa cena jednostkowa
Ten peak zaburza mi obraz ( miejsca na Steamie troszkę mniej - bo ML był faktycznie pierwszy, ale tylko chwil kilka i chyba faktycznie miał mniejszą konkurencje ) mimo tego zaryzykuje stwierdzenie, że większy sumaryczny kwit na tym tytule w wersji PC po roku od wydania jest jak najbardziej możliwy.
No i odparliśmy wściekły atak Final Fantasy na steamie a nawet wdrapaliśmy się sami na 4 miejsce. It is not perfect but so far is good enough