uważam ze Creepy to rakieta teraz, jedyne co mnie martwi to potencjalna podaż z paru rąk i zastanawiam się jak to będzie teraz z kosztami w spółce, pewnie zależy kto wejdzie na miejsce Lartiqa na koniec i korporacyjnie przypilnuje biznes.
Na Carbonie nie mam Żadnych pytań, około 2mln przychodu z Wizardow1 w 2019, z czego około 1mln z Quest za pół roku sprzedaży,
jakby nie liczyć 2020:
The Wizards1 mam wrazenie ze inwestorzy przyzwyczajeni cyklem sprzedaży z rynku „normalnego ”, zapominają o Wizards1
Cały rok 2020 sprzedaży Wizards1 na Quest przy ogromnym wzroście urządzeń - myśle ze powtórzenie 1mln przychodu z roku 2019 (pół roku) to dość konserwatywne założenie.
Do tego, wejdzie nowy „quest” ale od HTC, plus Steam i hype Halflifowy na sprzedaży Indexa Valva, dorzuci swoje PS VR, RIft , powinno to wszystko dodać lekko około 0,5-1mln czyli razem z Quest podobnie jak w tym roku. Nie uwzględniam efektu Dark Times na sprzedaży 1 części, pakietów itd. Czyli około 1,5-2,0 mln z samych „Starych” Wizardach , jest to zatrzymanie dynamiki, ale gra ma już ponad dwa lata.
Dark Times czyli gra robiona i marketingowana w nowych okolicznosciach dla spółki , maja hajs, nie tak jak przy jedynce, maja bazę około 100tys klientów z pierwszej częściej, którzy ocenili grę bardzo pozytywnie i ktorzy zapewne dostana zachętę do zakupu nowej gry, maja szczegółowy feedback od graczy , znają mechaniki, nie ma czego zepsuć , maja kontakty u producentów i pozytywna historie pierwszej części, które powinny zapewnic dużo większa widoczność gry na starcie. Nie wspominając o tym, ze gogli w 2017 bylo około 3-4mln ,a przy premierze gry będzie ponad 20mln.
Myśle ze 50k sprzedaży w tych założeniach do końca roku to znowu konserwatywnie, jak samych Questow będzie już ponad 2mln , a gier przybywa bardzo mało, a to razem z Wizards1 daje nam okoli 5mln przychodu, jako założenie w mojej ocenie konserwatywne. To powinno dać 3,5-4mln netto.myśle ze rynek zacznie to wyceniać.a 2020 może wyglądać jeszcze dużo lepiej.
Skuteczność jest miarą prawdy i racji. Długoterminowa stopa zwrotu jest obiektywną miarą wiedzy, doświadczenia i zrozumienia rynku i umiejętności efektywnego ich wykorzystania dla generowania stopy zwrotu. Inwestowanie jest dziedziną umysłową z silnym elementem behawioralnym. Różnimy się tu na forum potencjałem intelektualnym, doświadczeniem, wiedza, Długoterminowa stopa zwrotu jest tego odzwierciedleniem. umiejętności retoryczne, zaawansowane analizy mało znaczą, bez obrazu jaki daje stopa zwrotu.
Dziele się swoimi przemyśleniami z pobudek egoistycznych, ale zawsze szczerze, zgodnie z przekonaniami.