Drugie notowanie portfela:
kliknij, aby powiększyćKolejny spadkowy miesiąc
(-8,87%) w portfelu, jednak od połowy marca można zauważyć wyraźne odreagowanie. Co ciekawe portfel jest całkowicie wypełniony akcjami, nikt nie pozostaje na gotówce :o

kliknij, aby powiększyćNa tle funduszy wypadamy z portfelem naprawdę przyzwoicie. Żaden z funduszy małych i średnich spółek nie wyszedł "suchą stopą" z obecnej zawieruchy, a
-13,57% stopy zwrotu lokuje portfel na 3 miejscu w kategorii. Znów świetnie radzi sobie fundusz Skarbca, na drugim biegunie jest ETF na mWIG40 który dał -27% od początku roku...
Klasyfikacja generalna:1. jarosaw (SCP) 10 222,29 zł ł +104,48%2. Wojetek (OML,SOK, PZU, GPW, ZWC) 9243,34
+84,86%3. mysiauek (AWM) 7 263,92 zł,
+45,27%4. martea7 (LSI, IST) 6 815,20 zł
+36,30%5. Amol (FOR) 6 744,77 zł
+34,95%================================
6. Skimixa (VGO,PLW) 6491,72 zł
+29,83%7. kamilcia (CLD) 6056,59 zł
+21,13%Minął miesiąc i mamy ogromne przetasowania poza pierwszą dwójka. Jeszcze tylko Amol utrzymał swoją piątą lokatę, poza tym same nowe postacie w zestawieniu! Co ciekawe stopy zwrotu czołówki w stosunku do poprzedniego notowania wzrosły.
Na czoło stawki wyszedł jarosaw, który wybrał odmienną do mojej strategię trzymania spółki nawet w kryzysie. Ja zmieniając walory oraz trzymając się gotówki przez kilka tygodni nawet lekko powiększyłem wynik, choć kosztowało mnie to 3 wybory spółek w konkursie (czyli mam jeszcze 3 możliwe zmiany do końca roku). Wyraźnie widać że mocne stopy zwrotu dają spółki medyczne (SCP, AWM, IST) jak i growe (PLW, FOR).
Patrząc na stopy zwrotu można być pewnym że walka w szczególności o miejsca 3-5 będzie jeszcze bardzo zażarta.