Proszę o dopisanie . Proszę o zakup Rafako. Licze na przejęcie i postępowanie naprawcze.
|
|
Proszę o sprzedaż Hortico i zakup NTT system Bardzo dobre wyniki i KPO powinny sprzyjać spółce
|
|
Proszę o sprzedaż vivid i zakup Hortico. Hortico otwiera nowe sklepy Mrówka, a konsument ma być”mocny”.
|
|
Vivid games. Zagranie pod wydanie prototypu gry Real Boxing 3. Spółka mocno zdołowana.
|
|
Zgłaszam się . The dust. Spółka wyda grę Inquisitor. Sądzę , że debiut będzie sukcesem.
|
|
Temat:
STARWARD
W moim przypadku nawet nie dotarła do celników. Dziwi mnie tak zorganizowana sprzedaż. Można zadać pytanie kto odpowiada za wybór tej firmy . Przemekn napisał(a):Moja paczka dopiero dzisiaj o 18 przeszła przez celników. W takim tempie jak ją otrzymam za 2 dni to będzie sukces. Paczka z UK, która idzie prawie dwa tygodnie to trochę dziwne jest.
Czy ktoś na forum zamawiał pudełko w Signature i już otrzymał przesyłkę.
Ciekawe dlaczego są takie duże opóźnienia... Ciekawe czy te opóźnienia są też w przypadku innych krajów?
|
|
Temat:
POLYSLASH
Tak. Gra jest bardzo ładnie wykonana . Ciekawa i fajnie rozbudowana .Tutaj można zobaczyć gameplay z YouTube : youtu.be/9rtn90YLkDE?si=bvmTHy...Dziś o 15 premiera . Ma dostać wsparcie od innych firmy z grupy PLW
|
|
Proszę o sprzedaż Muza i zakup JSW. W mojej ocenie sentyment do spółki sięgnął dna, większość albo wszystkie złe informacje w cenie. Ceny węgla koksującego odbijają, USD w górę, opłata solidarnościowa mniejsza niż zapowiadana i w koszty. Gotówka na kontach , na razie :)
|
|
Proszę o sprzedaż STX i zakup Muza. Spółka ma na wydawnictwie pozycje Rodzina Monet. Dobra sprzedaż . Dodatkowo na bilansie ma hotel, wyceniany bardzo ciekawie. Dziękuję.
|
|
Proszę o sprzedaż na otwarciu PLW I zakup STX. Liczę na pozytywnie zakończone negocjacje. Dziękuję
|
|
Mały Miki napisał(a):Jest raport 5.7 mln zysku ..dużo ciekawiej zapowiada sie raport we wrześniu (sprzedaż stolarki otworowej Słonawy 18 mln USD). Czekamy na rozstrzygnięcie mediacji z PKP i informacje na temat fabryki w Kleszczowie. Kontrakt z Orlen na 155 mln netto wydaje się że realizowany bez zakłóceń. No i segment OZE i Umowa z Sunamp na dystrybucje magazynów energii Powinieneś dodać ostrzeżenie, że w przypadku nieskutecznych mediacji istnieje ryzyko upadłości.
|
|
|
|
Na ostatniej konferencji obiecywali , że podpiszą porozumienie dot GSM do końca roku 2022.Porozumienia nie ma . Prezes zrezygnował, zalecam ostrożność!
|
|
Proszę o zakup Playway Bardzo dużo premier w 2023 roku. Suta dywidenda za 2022 . Wejście na rynek mobile.
|
|
Proszę o zakup Playway Bardzo dużo premier w 2023 roku. Suta dywidenda za 2022 . Wejście na rynek mobile.
|
|
Kiedy można się zapisać do nowej edycji? Znowu wyjeżdżam w głuszę i problem z dostępem do internetu będę miał . Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia
|
|
Temat:
CDPROJEKT
Będzie kontynuowany . Nic nie wspominali o zakończeniu . Przepisy mówią kiedy od pierwszego zakupu występuje obowiązek informacyjny
|
|
Temat:
PLAYWAY
Sprzedać się uda . Tu chodzi o "podregulowanie"chłopaków , a i inne zespoły zobaczą co może stać się z ich wyceną jeśli nie chcą pracować i współpracować . Nauka kosztuje:)
|
|
Temat:
OTLOG
|
|
Wyniki jak przed covid, magazyny pełne- trzeba przeszacować w dół . Nadprodukcja na świecie , Chińczyk z niższa ceną . Upadłości nie można wykluczyć
|
|
Temat:
JSW
@Bear Nic nie zostanie przeznaczone na dywidendę . Wcześniej wspominałem , że akcjonariusze tych środków nie powąchają . ZWZ JSW zdecydowało o przeznaczeniu zysku za 2021 r. na kapitał zapasowy; infostrefa.com/infostrefa/pl/w...
|
|
Kasa jest , ale nie dla inwestorów , może poza jednym głównym . Gdzie ją wyda i jak tego nie wiemy , ja bym na te kasę tak bardzo nie liczył. Jest takie powiedzenie : - " nie dla psa kiełbasa , nie dla kota spyrka"
|
|
Temat:
ARCTIC
Jutro wyniki spółki za 1 q 2022 . Może być być bardzo dobry wynik . Spółka zależna Rottneros już opublikowała wyniki i były doskonałe . Ceny papieru cały czas w górę: www.press.pl/tresc/70634,wzros...
|
|
Mogli mieć w funduszach obligacyjnych i masz odpowiedz
|
|
Temat:
MERCATOR
Nastąpiło załamanie sprzedaży przychodu niższe o ponad 70% obecny kwartał do 1 kwartał 2021 : infostrefa.com/infostrefa/pl/w...Jutro Prezes będzie opowiadał o nowych pomysłach : inwestycjach w nieruchomosci , pożyczki i małe spółki medyczne . Chcą też skupić do 20% spółki za 100 mln PLN : infostrefa.com/infostrefa/pl/w...A Prezes oddał kilka procent za 400 mln . Miał nosa Powodzenia
|
|
Temat:
BOGDANKA
Czyli warto przeskoczyć na Enea
|
|
Temat:
BOGDANKA
Dane za 1 q 2022: Zarząd Spółki Lubelski Węgiel Bogdanka S.A. (Spółka) informuje, iż w dniu 19 kwietnia 2022 r. powziął informację o wstępnych wynikach finansowych Grupy Kapitałowej LW Bogdanka za pierwszy kwartał 2022 r. (IQ 2022) i podjął decyzję o przekazaniu ich do publicznej wiadomości: Skonsolidowane wyniki finansowe Grupy Kapitałowej LW Bogdanka za IQ 2022: Przychody ze sprzedaży netto: 731,8 mln zł EBITDA: 276,5 mln zł EBIT: 179,7 mln zł Zysk netto: 143,2 mln zł Produkcja węgla handlowego w omawianym okresie wyniosła 2,8 mln ton, a sprzedaż 2,7 mln ton. Jednocześnie informujemy, że Spółka podtrzymuje przyjęty na 2022 r. plan produkcyjny na poziomie ok. 9,5 mln ton. W omawianym okresie nie wystąpiły zdarzenia jednorazowe, mające istotny wpływ na prezentowane wyniki. Ostateczne wyniki zostaną szczegółowo przedstawione w Skonsolidowanym Raporcie Kwartalnym Grupy Kapitałowej LW Bogdanka za pierwszy kwartał 2022 r., którego publikację zaplanowano na 24 maja 2022 r. [MOD] Brakujący link do źródła: www.stockwatch.pl/komunikaty-s...
|
|
Temat:
TSGAMES
Na innym portalu przeczytałem: Na portalu appmagic Fishing Clash odbija w app store z 800 miejsca w rankingu na 194 Czy to istotne info i czy faktycznie może zmienić outlook na przyszłość spółki ?
|
|
Temat:
JSW
Zyski może i będą tylko nie dla drobnych inwestorów. Jsw nie ma zamiaru spłacać pożyczek od PFR , a do póki nie spłaci , nie możne wypłacić dywidendy. Obecnie środki przeznacza na fundusz na gorsze czasy , a te nadejdą bo takie są cykle i wtedy je wykorzysta . Środki pojawią się tylko to jak lizanie cukierka przez szybę.
|
|
|
|
A mnie zastanawia dlaczego spółka nie informuję jaki procent sprzedaży stanowiły rynki rosyjski i ukraiński i czy odzyska środki za towary sprzedane do rosji ? Dysponuje ktoś takimi informacjami ?
|
|
Temat:
XTB
Pierwsi w Polsce ? Dojdzie kilku klientów?
|
|
Proszę o OAT. Liczę na komercjalizację następnej cząsteczki i płatności z Galapagos
|
|
|
|
Temat:
JSW
prostokąt jest na aktualnych poziomach
|
|
zgłaszam się .Spółkę podam później
|
|
Temat:
MERCATOR
Morgan obniża wycenę konkurenta: JP Morgan which has been bearish on the glove sector since last year, has once again slashed its target price (TP) for Top Glove Corp Bhd to RM1.50 — a 67.33% discount from its current price of RM2.51 — while maintaining an “underweight” rating. www.theedgemarkets.com/article...I dobry artykuł o sytuacji w branży : www.cnbc.com/2021/12/21/invest... Moderator:I prośba o krótkie cytaty do linków. Gołe linki lecą do kosza
|
|
Temat:
JSW
 kliknij, aby powiększyćjest zauważalna korelacja z Shianxi coal. Na PA forum WS opublikował wykres , a Kamilch wyliczył opóźnienie JSW do tej spółki na 18 dni
|
|
Ale niektórym tego nie przetłumaczysz i sieją plotki o mln $ czy nawet mld odszkodowania. To niech sami występują do sądu , dalej mają prawo i wzbogacą się bardzo szybko- przyszli milionerzy z bankiera
|
|
Temat:
JSW
Glencore zamknie 3 australijskie kopalnie węgla do końca 2023r. - W 2022r firma zamknie kopalnię węgla energetycznego i koksującego w Newlands (Queensland) o rocznej produkcji 5,5mln ton - W 2023r. zostanie zamknięta zostanie kopalnia węgla energetycznego oraz semi-soft w Liddell o rocznej produkcji 4,5mln ton oraz kopalnia węgla energetycznego Integra o produkcji 2mln ton
|
|
Czyli Radio Erewań. Było info , że zwiększa się konkurencja bo doszli żółtki i będzie spadać w pierwszym półroczu cena rękawiczek :)
|
|
Skąd info o ustabilizowaniu się marży w 2 q 2022? Proszę o źródło
|
|
Temat:
JSW
Krewa , to co dalej z JSW?
|
|
|
|
Temat:
JSW
Moim zdaniem czeka nas rekordowy rok w historii JSW i dlatego rozgrywa się to tak, a nie inaczej. Wartość księgowa 61 zł.
Nie bardzo rozumiem zdanie : rozgrywa się to tak , a nie inaczej? możesz wyjaśnić co miałeś na myśli? bo ja zupełnie nie wiem dlaczego to się tak rozgrywa?
|
|
Temat:
GETIN
Są jeszcze ryzyka . Leszek nie jest pupilem władzy , a Zbyszek ma chrapkę na ten majątek ... wojna na wschodzie -bank Ukraina
|
|
Temat:
MERCATOR
Poczekaj, poczekaj Krewa na razie jest przeciwny biegun , ale kto wie co przyniesie przyszłość:) Jakby tak przeturlali gotówkę i za 2 lata robili emisję , to byłby numer stulecia!
|
|
Temat:
JSW
bLACK3426 napisał(a):No ciekawe, ciekawe....
Australijski koksujący, benchmark dla JSW w dalszym ciągu stabilnie - jego aktualne ceny, nawet w zakresie 5 miesięcy to jest dla JSW kosmos cenowy....
Stan na dzień dzisiejszy: Listopad: 376$ Grudzień: 332$ Styczeń 2022: 307,67$ Luty 2022: 282,33$ Marzec 2022: 258$
Możesz podać skąd czerpiesz dane ? Dzięki JSW chodzi jak HCC , CRN czy SMR z Australii , a te są pond 25%-30% od szczytów. Ceny koksu nie mają już wielkiej przestrzeni do spadków , działania chińskiego regulatora coś ta przyniosły , ale na terenie Chin , a na świecie ceny stabilne . Optymizmu już nie ma , raczej wszyscy widzą dalsze spadki. Moim zdaniem okazja do zakupów.
|
|
Temat:
COALENERG
Panowie, Coal chodzi podobnie jak Peabody Energy w USA . Obie zrobiły ponad 800 % wzrostu kursu w rok. BTU wycena 1,45 mld USD . Pewnie się ktoś zapatrzył na Btu i ciągnie .Przy tej kapie i ff CLE może wyrysować sobie co chce i wyciągnąć gdzie chce. Dyskusje o fundamentach są psu na budę . Pytanie czy nie zrobią fikcyjnej transakcji sprzedaży jednej z kopalń za ogromną kwotę aby oddać pakiet .
|
|
Temat:
STALPROD
Ceny energii wszędzie rosną . Stalprodukt bédzie i tak miał niższe ceny niż inni producenci z Europy zach
|
|
Temat:
JSW
Chiny chcą obniżyć cenę koksu , a ja chce aby nie było na świecie głodu
|
|
Temat:
KETY
|
|
Temat:
MERCATOR
Ale jak ktoś wisi na haku od 200-300 PLN to już bardzo trudno dopuścić do głowy , że nastąpiła zmiana paradygmatu , może jakaś nowa epidemia ,ale oby jej nie było !
|
|
Temat:
MERCATOR
czapajewo napisał(a):No zobaczymy ceny wiecznie spadać nie będą a do dystrybucji wystarczy ze ceny są stabilne. Zapowiadają to na styczeń-luty - rynek zagra wcześniej. Spadać bądź co bądź przy zdrowym bilansie maks 0,7-0,8 wk. Ale za popularność MERC daje 150 ziko. Generalnie trzeba patrzeć jak szerszy rynek się porusza bo tam klucz, Jak ławą pójdzie do góry/dołu to i tu będzie przełozenie. Trzeba brać pod uwagę ze ci co mieli wiedzieć wiedzieli i stoją z kasą niżej. Temu nie rosło. Tak , masz racje , stali z kasa niżej po ok 100 pln mieli brać , ale po tych wynikach się wycofują i przekładają jeszcze niżej np goście z konkurencyjnego portalu:)
|
|
Temat:
MERCATOR
Przegiołeś z tym porównaniem . Tam zginęli ludzie , wykasuj to proszę. Spodziewam się straty w najbliższych kwartałach
|
|
Temat:
MERCATOR
surfmen napisał(a):Mercator jest chyba jedynym reprezentantem w branży na Gpw ,ale zaufanie do zarządu niewątpliwie zostało nadszarpnięte.Myślę że kluczowe w przyszłości będą wyniki i powtarzalność. raczej jej brak;)
|
|
Temat:
VIGOPHOTN
|
|
Temat:
STALPROD
Bdm dodał STP do portfela na paździerz
|
|
Temat:
JSW
Jeszcze ma ponad % . Ostry pociąg w góry i będzie zamykał na wyścigi. Warrior met coal plus , a lubią parą chodzić z Jastrzębiem
|
|
Temat:
KINOPOL
Prezes sprzedawał akcje , nie pomaga to kursowi. www.wirtualnemedia.pl/artykul/...Może Prezes wie , że odchodzi .., Dynamiki wzrostu przychodów i zysków bardzo pozytywne. Trzeba przeczekać albo doważyć
|
|
Temat:
STALPROD
Będzie i to już , już. Reko mbanku aby wykorzystać dobre wyniki do pozbycia się papierka nie pomaga . Nie doszacowali wyników 2 q i nie doszacowują wyników za 2021. Ja prognozuje zysk netto jd na ok . 300 mln . Cynk 3100. Pozdrawiam
|
|
Temat:
JSW
Informacje te znajdziesz w komentarzu porannym mbank w dniu po ogłoszeniu komunikatu o uzgodnieniu podwyżek.( nie będę cytował bezprawnie treści). nie ma za co :)
|
|
Temat:
JSW
Rynek całkowicie zignorował 140 mln na zwiększenie płac, które lekką rączką przyklepał związkom nowy prezesik.
Rynek przyjął pozytywnie tę informację bo szacowano nawet 400 mln dodatkowych kosztów związanych z podwyżkami np mbnak tak szacował
|
|
Temat:
STALPROD
Bardzo dobre . Cynk oscyluje ok 3000 usd. Popyt na blachę ocynkowaną ogromny . Udowodnili że potrafią „kosić” cynk z odzysku. 80 mln zysku netto w 3 q minimum . Prognozy zysku rocznego przebiją i to przynajmniej o 50 %
|
|
Temat:
ASTARTA
3q jeszcze lepiej , co dalej pożyjemy , zobaczymy
|
|
Temat:
JSW
Numeric Investors LLC 0,93 na krótkiej. koks grzeje w górę . Kto wygra?
|
|
Genarali proponuje 2,5 PLN dywidendy . Jeśli to przejdzie bardzo zacna dywidenda
|
|
Temat:
KETY
le rom napisał(a): Szczyt kursu - poza nami. Tu od jutra nastąpi wyprzedaż akcji. Maks div nie do powtórzenia. Zda się kurs spaść powinien na 500 a potem na 400 i na 350zł . No takie moje szacunki. Oczywiście nie można tym się sugerować. Dywagacje poglądowe. Zważywszy na poziom kursu i skład akcjonariatu. Czas - niemniej roczny -on tylko prawdę dopowie. Szybko dyrdymały kolegi zweryfikował rynek Nieraz lepiej się zastanowić zanim się coś napisze. Dziś mamy nowe ATH uwzględniając dywidendę .
|
|
Yaroman napisał(a):Dokopałem się dzisiaj do informacji, że rzeczywiście wczoraj została od kursu (Kęty) odcięta dywidenda. Dziwne, bo wcześniej pojawiały się komunikaty, że dzień dywidendy to 31.05. W poniedziałek odcięcie dywidendy od Budimexu. Żniwa dywidendowe rozpoczęte tak dzień dywidendy to 31 ale na gpw obowiązuje rozliczenie d plus 2 czyli musisz miec akcje 2 dni przed dniem dyw.pozd
|
|
yanek z hor napisał(a):Skimixa napisał(a):Yanek . Jestem na liniowym, zarabiam ciężką pracą ok 75 000 pln z działalność brutto miesięcznie. Napisz proszę o ile wzrosną mi obciążenia wg przedstawionych propozycji. Dziękuje nie wiem jak to przyjmiesz... odpowiedź jest taka: bedziesz mógł realnie coś zapłacic na fundusz zdrowia - bo obecnie płacisz 1,25% czyli około 53 pln miesięcznie. Nie wpłynie to zupełnie na Twoje życie. Wreszcie zapłacisz więcej od osoby która pracuje na kasie w Biedronce. Też jestem na 2 działalnosciach - nie zarabiam tyle co ty, ale co miesiąc mam duze nadwyżki finansowe. Nie stanowi dla mnie problemu zapłacic więcej dla państwa i wyróżnić się czyms od osoby pracującej w Biedronce Tutaj jest tez ważna rzecz - nie masz dochodu nie płacisz zdrowotnego co jest bardzo pomocne przy osobach zaczynających działalność, ale to jakoś się pomija Yanek ale ja już się odróżniam ( choć wcale tego nie chce), płace daninę , nie wiem czy wiesz o czym mówię. Z publicznej służby zdrowia nie korzystam bo prawie nie istnieje . Podatki moje kilkaset tysięcy złotych idą na nierobów, a nie na służbę zdrowia , a teraz jeszcze obciążenia mi prawdopodobnie wzrosną o prawie 50 % bo jak to się sam o sobie wyraził "abnegat życiowy " tak wymyślił? A co do bogatych krajów zbadaj sytuacje w Szwajcarii . Ile tam środków jest marnotrawionych w administracji , a ile u nas . Też jestem przerażony indoktrynacją jakiej zostałeś poddany albo sobie z nas jaja robisz bo trudne jest to dla mnie do pojęcia że działasz na rynku kapitałowym , a niedługo usłyszę tezy o spekulantach i krwiopijcach
|
|
Yanek . Jestem na liniowym, zarabiam ciężką pracą ok 75 000 pln z działalność brutto miesięcznie. Napisz proszę o ile wzrosną mi obciążenia wg przedstawionych propozycji. Dziękuje
|
|
Temat:
JSW
Mbank dm : 2021 : przychody :9,5 EBIDTA skor. : 2
|
|
Temat:
MERCATOR
Nie , nie mylisz się . Dla mnie poważny sygnał sprzedaż po opuszczeniu dołem tygodniowej chmury ichimoku potwierdzony obrotem
|
|
Temat:
CaptorTx
A Mr Biedrzycki zapowiadał , że fundusze miały większą redukcję niż indywidualni. Dlaczego teraz nie biorą ? Takie tam .
|
|
Temat:
PCFGROUP
|
|
Ok, ale czemu na konsole taki mały pułap sprzedaży? Przecież GH to tytuł typowo konsolowy z coopem , jako kołem zamachowym . Ja uważam , że sprzedaż będzie dużo lepsza na konsole ok 60-70 proc tego co na PC , czas pokaże
|
|
Ja wszedłem , ale nie rozumiem dlaczego przesunęli. Nie doczytałem , że mogą mieszać pomiędzy transzami.
|
|
Temat:
PLAYWAY
|
|
To 10 mln Amerykańców sobie pogra
|
|
A inne projekty square i pcf? Tego nie uwzględniasz?
|
|
Utnapisztim napisał(a):Cytat:Wycena na rynku jest wypadkową wielu czynników, a tu mamy ff i łatwo przy sukcesie gry przewidzieć reakcję kursu Oczywiście że łatwo, chyba nigdzie zasada "kupuj plotki - sprzedawaj fakty" nie sprawdza się tak dobrze jak w gamedevie Tak , Frospunka pamiętamy 😁 CP77 też 😂
|
|
Bardzo chcialbym miec ja w portfelu, ale za ta cene jest za droga.
To po 100 będzie tania :) . Wycena na rynku jest wypadkową wielu czynników, a tu mamy ff i łatwo przy sukcesie gry przewidzieć reakcję kursu
|
|
tratata napisał(a):Wycofuję się z konkursu. Jestem hazardzistą. Moje spekulacje nie były poparte żadną wiedzą czy analizą. Przepraszam tych co czytali moje wpisy. Zrobiłeś1 krok . Jeśli uważasz , ze w życiu realnym też tak jest to bierz się za terapię . Długa i trudna droga , ale piękna i warto!
|
|
Bardzo dzięki . Rzadko wyłapywana formacja , ale działająca . W Usa popularna (TRADEHARD) Jeśli się ukształtuje to
|
|
Ja ciupałem dlatego cicho siedzę , aby nie zapeszyć. Przy CP było mnóstwo szumu i ogromne zgliszcza . Tu biegun przeciwny
|
|
Proszę o sprzedaż huge i zakup JSW. Huge nawet spekulacyjnie się nie sprawdził . Jsw - : rozpoczęcie hossy na surowcach
|
|
Outriders wskoczył na pudło na steam global top sellers
|
|
31 miejsce na steam global bestseller na miesiąc przed premierą : nie w kij dmuchał
|
|
Bardzo ciekawy materiał. można krosować urządzenia
|
|
Temat:
HUUUGE
Panowie, a zadaliście sobie trud czy mają kary za złamanie lock up i jakie?
|
|
Proszę o sprzedaż Arctica i kupno Huuuge. Zakup spekulacyjny . Cena wydaje się atrakcyjna.
|
|
Temat:
HUUUGE
Strefa Inwestorów wrzuciła na portfel petard i odpaliło w górę!
|
|
|
|
A ja bym nie przekreślał samego urządzenia . Za mało o nim wiemy . ML System to dobra , innowacyjna firma. . Potwierdzała to patentami i realizacjami. Dotacja z NCBiR lub umowa z zagranicznym solidnym partnerem uwiarygodniła by ten projekt . Nie będę szacował wpływów bo są one na tym etapie nie do oszacowani. ale ...życzę powodzenia . To by było coś!
|
|
Temat:
SCPFL
|
|
Temat:
TIM
Panie PandL: Kiedy wprowadzicie 3 LP na giełdę ?
|
|
Temat:
ARCTIC
Tutaj wyniki za 4 q 2020 to bedą najlepsze w historii spółki. Pytanie o :1 q2021 , ale spread powyżej 210 usd na celulozie i mocny usd/eur podpowiada , że też może być bardzo dobrze. Dodatkowo Prezes wspominał o wzroście wykorzystania mocy produkcyjnych w tym roku o ok 10 %
|
|
Temat:
ARCTIC
Masz ceny bieżące? Bhkp i nbsk .
|
|
Temat:
ARCTIC
„Spółka w tym roku ma do spłaty dosyć sporo obligacji, do tego przeciągają się umowy na refinansowanie kredytu (ostatnie komunikaty).... Co tak naprawdę siedzi w spółce przekonamy się po kolejnych raportach”
Spółka w poprzednim roku zrobiła prawdopodobnie rekordowy zyski 250 mln ebitda. Jeśli spłaci obligi to tylko lepiej bo obciążenia spadną . Generuje gotówkę wiec ma z czego spłacać. Zdolność kredytową tym bardziej , ale wiedzą , że to teraz oni stawiają warunki. Pytanie o dywidendę- ja szacuję 0,5-0,7 pln
|
|
Moj broker pobiera mi podatek 15 % od dywidend akcji amerykańskich i 25 % od kanadyjskich . Teoretycznie powinienem dopłacać 4 proc do dywidend amerykańskich i odzyskiwać 6 procent od kanadyjskich . Czy mogę to „kompensować” w zeznaniu rocznym . Umowa o unikaniu z Kanadą jasno określa podatek od dywidend na 15 % . Bardzo proszę o opinie .Dziękuję
|
|