Christof_martin napisał(a):WAtchDog - patron, angel..to i zasady korporacyjne SI wysokie... tak 3mać
Oj, tak!
kholat napisał(a):
@Elemis
8 lat studiowałeś na magisterskich?
Tak po prawdzie to siedem. Pracę obroniłem w styczniu. Ale wciąż nieszczególnie uważam się za eksperta w dziedzinie historii. Jest to tak fascynująca i rozległa dziedzina wiedzy, że najchętniej spędziłbym na zajęciach kolejną szczęśliwą 7 mkę. Zresztą w czasie tych 7 lat były 2 urlopy dziekańskie. Firma, dla której zacząłem pracować w UK była ze mnie zadowolona - dostałem zatem propozycję pracy, z której ciężko mi było zrezygnować. Łączenie dwóch rzeczy na raz do najprostszych nie należy.
Ponieważ to jednak wątek spółki Starward Industries, a nie mój prywatny - pozwól, że na kolejne ewentualne pytania odnośnie mojej osoby odpowiem w informacji prywatnej. Nie chciałbym robić tu bałaganu
A dla wszystkich inwestorów oraz osób zainteresowanych spółką - mały update moich tabelek - jako że już półtora miesiąca od mojego poprzedniego wpisu minęło
Po pierwsze: nasza grupa wciąż rośnie. Pomimo braku większych ofensyw marketingowych - od 28 września udało nam się pozyskać 550 nowych członków. Aktualna liczba na około 9 rano - to 3 552 osoby
Po drugie: wynikiem tego, oraz kolejnych debiutów tytułów będących przed nami w rankingu - nasze miejsce na wish liście steam systematycznie spada. Na godzinę 7 rano - okupowaliśmy lokatę 287. Nasz historyczny peak to już 284 miejsce

W zaistniałej sytuacji uprawdopodabnia się scenariusz, że przed początkiem jakiejkolwiek poważniejszej kampanii marketingowej, bazując na samych screenshotach z gry i fragmencie ścieżki dźwiękowej - uda nam się wdrapać do pierwszej 250 tki. Wydaję mi się, że nastąpi to jeszcze w tym roku
Po trzecie: W wywiadzie cytowanym niedawno przez @Voxa - pan prezes powiedział:
"Jako jeden z kilku projektów na całej liście pokazaliśmy na razie tylko screenshoty z gry. Zainteresowanie buduje się w naszej branży głównie na podstawie filmów, trailerów - my pokazaliśmy kilka obrazków"Ponieważ kontrola najwyższą formą zaufania - pozwoliłem sobie przysiąść nieco do tematu celem weryfikacji
Efekty mojej pracy są takie. Na chwilę obecną na WL Steam znajduje się przed nami w rankingu 7 tytułów, które nie umieściły żadnego "cinematica". Samo w sobie brzmi już fajnie - ale ja zdecydowałem się w analizie pójść nieco dalej:
1. SCP: Recontainment - gameplay poza Steam
2. BOOK OF HOURS -- trailer outside the Steam
3. Coral Island - gameplay hula na Youtube
4. Primitive Builder - aktualnie 15 miejsc nad nami na liście - pierwsze wzmianki o utworzonej stronie na Steam znalazłem niemal 2 lata temu.
5. Football Manager 2021 - tak jakby nie cinematic robi tutaj robotę
6. Crime Scene Cleaner - na Steamie od prawie 2 lat
7. Distant Kingdoms - 77 miejsce - fenomen pokazujący bodaj tylko 5 obrazków. Sprawa staje się jednak łatwiejszą do zrozumienia, gdy spojrzy się na wydawcę projektu.
Z trailerami ( ale bez gameplaya ) nad nami projektów naliczyłem 18 ( w tym oczywiście wyżej wymienioną 7 mkę ).
Wobec powyższych nie dziwi fakt, że reveal projektu " The Invincible " spotkał się z uznaniem w branży:
"Kampania ogłaszająca grę The Invincible przeprowadzona przez agencję Outrageous PR dla Starward Industries została w dniu 22 października nagrodzona w kategorii "Najlepsza Kampania dla Nowego Przedsięwzięcia" w konkursie European Agency Awards 2020, wyróżniając szeroki zasięg oraz silny odzew."
europeanagencyawards.com/2020-...