mkefir napisał(a):Obecna market cap CDR to 18,7mld PLN. Wynik za Q1 to niskie 30mln. Czego się spodziewacie w kolejnych kwartałach aby móc uzasadnić obecną kapitalizację?
Aktualnie CP2077 okupuje okolice 40 miejsca na Steam czyli głównym kanale dystrybucyjnym dla spółki, Sony dalej nie sprzedaje CP w Playstation store. Jaki wynik ze sprzedaży CP2077 zakładacie na 2021 rok?
Dla mnie obecny ruch w górę pod konferencję, na której CDR nic nowego nie zaprezentuje, to dobry moment na wyjście z toksycznego papieru lub ewentualne otworzenie shorta na akcjach (podejrzewam, że jedno i drugie jest robione przez instytucjonalnych).
Oczywiście to tylko moja opinia i mogę się mylić. Nie mam akcji CDR i nie zamierzam ich kupować czy też shortować ale jestem ciekaw jaka będzie ich cena po konferencji 9 lipca.
Kocham takie wypowiedzi nie ma akcji i nie zamierzam ich mieć ale według mnie to
toksyczny papier. Czy ty myślisz że ostatnie wzrosty zrobiła ulica jak były kupowane w piątek pakiety po 12 tyś akcji.
W spółce na chwilę obecną mamy zagrożenia:
-pozwy w USA ale pisałem już o tym że tam ewentualna kwota to około 5 mln $ i tak zresztą większość uważa że z tych pozwów nic nie będzie bo w końcu mówimy o papierach emitowanych w usa. I nawet na stronie Cd piszą że oni tych papierów nie emitowali i za nie nie odpowiadają
Co do plusów które mogą wystąpić
-przywrócenie do ps store testują aktualnie patcha może on przywróci zobaczymy.
-wersja cyber na ps5
-wiedźmin mobilny (sukces albo nie tego się dowiemy) zapowiada się dobrze i zgrywa się z premierą serialu na netflixie. 9 lipca pewnie będzie premiera
-kolejne przejęcia
-produkcja dwóch kolejnych gier AAA (podejrzewam wiedźmin 4 i cyberpunk) Nie są to produkcje od 0 więc pewnie zrobią je 2 lata tym bardzie że na bank już robią zarys fabuły itd.
-darmowe i płatne dlc cyber (dlc jest już testowane
-wersja wiedźmin na ps5