dqposasd
Advertisement
PARTNER SERWISU
hdztimio
35 36 37 38 39
Spin
14
Wpisów: 364
Wysłane: 22 czerwca 2021 00:15:33 przy kursie: 74,20 zł
Dla mnie jakby głowni akcjonariusze(zarząd, pm, dev-leads) mieli jaja to by przedłużyli lock-up'y.
Lock up'y były dla ludzi którzy tworzą grę, nie dla inwestorów, którzy wierzyli w produkt dostarczony już za parę miesięcy. Wiadomo, każdy martwi sie o swoje..

Lock;upy były baza dla ludzi w IPO, ze team jest wstanie dowieźć produkt w wyznaczonym terminie wg planu, Każdy widzie co sie dzieje, a CDR nie pomaga.
Edytowany: 22 czerwca 2021 00:20

Elemis
86
Wpisów: 334
Wysłane: 22 czerwca 2021 07:31:09 przy kursie: 74,20 zł
Cześć @Rif

Byłem bardzo ciekawy czy i ewentualnie kto zobaczy moje omsknięcie pióra. Jestem Ci bardzo wdzięczny, że czytasz moje wpisy z aptekarską dokładnością. Przypominam, że edycja postów ma ograniczenia czasowe. No i oczywiście przepraszam za niezamierzoną pomyłkę.

Wydaję mi się, że dla wszystkich pozostałych sprawa jest oczywista - ale żeby uspokoić także i Ciebie oraz spokoju własnego ducha napiszę

Gra przechadzalna wszystkimi możliwymi ścieżkami oznacza ukończony etap pre-alpha Ja osobiście jednak nie przywiązuje aż takiej wagi do nazewnictwa. Postęp prac mierzę raczej otrzymywaną jakością grywalnego kontentu i opiniami niezależnych ekspertów.
Edytowany: 22 czerwca 2021 07:34

KamiLPArsenal
29
Wpisów: 160
Wysłane: 22 czerwca 2021 19:06:28 przy kursie: 71,20 zł
Rif napisał(a):
Grubo jak jeszcze nie dojechali do końca pre-produkcji. To za ile lat o i mogą wyjść z etapu produkcji? Premiera za cztery lata jest realna? Niezły kwas.

Żeby wydali przed premierą Starfield, bo później będzie pozamiatane. Może na fali hype'u podciągnie się sprzedaż, podobnie jak Ghostrunner przed CP2077 ?

Rif
Rif
166
Wpisów: 1 141
Wysłane: 24 czerwca 2021 10:15:38 przy kursie: 78,00 zł
Elemis napisał(a):
Cześć @Rif

Byłem bardzo ciekawy czy i ewentualnie kto zobaczy moje omsknięcie pióra. Jestem Ci bardzo wdzięczny, że czytasz moje wpisy z aptekarską dokładnością. Przypominam, że edycja postów ma ograniczenia czasowe. No i oczywiście przepraszam za niezamierzoną pomyłkę.

Wydaję mi się, że dla wszystkich pozostałych sprawa jest oczywista - ale żeby uspokoić także i Ciebie oraz spokoju własnego ducha napiszę

Gra przechadzalna wszystkimi możliwymi ścieżkami oznacza ukończony etap pre-alpha Ja osobiście jednak nie przywiązuje aż takiej wagi do nazewnictwa. Postęp prac mierzę raczej otrzymywaną jakością grywalnego kontentu i opiniami niezależnych ekspertów.

Liczysz pojedyncze osoby dopisane do wishlisty, a w tak zasadniczej dla procesu developingu kwestii mylisz zakończenie etapu pre-produkcji z zakończeniem wersji pre-alpha? To nie jest omsknięcie pióra, ale poważny błąd merytoryczny, którego po wyłapaniu nie skorygowałeś w osobnym poście. Zalecam większą ostrożność na przyszłość w tego typu przekazach. I zacznij przykładać wagę do nazewnictwa, to taka moja prośba, bo my nie mamy okazji zmierzyć jakości grywalnego contentu, ani poznać opinii niezależnych ekspertów.

Czy możemy liczyć, że w tym roku rozpocznie się właściwa kampania marketingowa i czy ustaliliście na ile wyprzedzać ma wprowadzenie gry na rynek?

Elemis
86
Wysłane: 24 czerwca 2021 13:37:15 przy kursie: 78,00 zł
Rif napisał(a):

Liczysz pojedyncze osoby dopisane do wishlisty,

Nie liczę i nigdy nie liczyłem na forum osób dopisywanych do Wishlisty. Bez problemu rozumiem jednak, że miałeś na myśli grupę Steam. Cóż - omsknięcie pióra. Whistle Zbliża się ona do 4 450 osób. Jej przelicznik na wielkość WL jest jednak czymś, czego spółka nie upublicznia. Większość zaznajomionych z branżą inwestorów może jednak ją bez problemu szacować.

Liczę także inne parametry. Ostatnio całkiem sporo nowych śledzących Starwardowego Twittera thumbright

Rif napisał(a):

a w tak zasadniczej dla procesu developingu kwestii mylisz zakończenie etapu pre-produkcji z zakończeniem wersji pre-alpha? To nie jest omsknięcie pióra, ale poważny błąd merytoryczny, którego po wyłapaniu nie skorygowałeś w osobnym poście

Nie mylę. Wskazuje na to struktura postu i akapitu.

Skorygowałem. Po Twojej uwadzę napisałem kolejny post z wyjaśnieniem, choć tylko jednej osobie moja omyłka pisarska zaczęła spędzać sen z powiek. Cóż. W ramach swoich możliwości staram się być pomocny dla każdego użytkownika forum

Rif napisał(a):

Zalecam większą ostrożność na przyszłość w tego typu przekazach. I zacznij przykładać wagę do nazewnictwa, to taka moja prośba, bo my nie mamy okazji zmierzyć jakości grywalnego contentu, ani poznać opinii niezależnych ekspertów.

W jakiś sposób jednak macie. Proces developmentu jest świetnie opisany przez samą spółkę w raportach okresowych. Dobrym - całkowicie mierzalnym - parametrem jakości jakiej wszyscy możemy się spodziewać jest CV ludzi tworzących grę. Fakt, że mają odpowiednie warunki ( budżet i czas produkcji). Nasz team jest widzialny na stronie internetowej, ma też w ogromnej większości odnośniki do LinkedIna.

Rif napisał(a):

Czy możemy liczyć, że w tym roku rozpocznie się właściwa kampania marketingowa i czy ustaliliście na ile wyprzedzać ma wprowadzenie gry na rynek?

Podczas konferencji z 9 - 10 kwietnia przedstawiciele spółki wspominali, że start kampanii marketingowej to kwestia "nie aż tak długich miesięcy". Kto był na Walnym wie, że nasz team marketingowy wzbogacił się niedawno o kolejną, niezwykle utalentowaną i już doświadczoną osobę. Wie także, że pewne nieśmiałe ruchy wskazujące na postęp developmentu odbędą się całkiem niedługo. Plany kampanii marketingowej przeszły już także do bardzo mocnego uszczegółowiania.

Elemis
86
Wysłane: 24 czerwca 2021 13:43:23 przy kursie: 78,00 zł
KamiLPArsenal napisał(a):

Żeby wydali przed premierą Starfield, bo później będzie pozamiatane. Może na fali hype'u podciągnie się sprzedaż, podobnie jak Ghostrunner przed CP2077 ?

Oczywiście - spółka jest świadoma istnienia tego tytułu. Zna także jego planowaną datę debiutu, oraz fakt, że będzie to MS - Exclusive. Jak słusznie napisałeś - istnienie takiej gry może stanowić zarówno zagrożenie jak i szanse

Elemis
86
Wysłane: 24 czerwca 2021 14:01:34 przy kursie: 78,00 zł
Spin napisał(a):
Dla mnie jakby głowni akcjonariusze(zarząd, pm, dev-leads) mieli jaja to by przedłużyli lock-up'y.
Lock up'y były dla ludzi którzy tworzą grę, nie dla inwestorów, którzy wierzyli w produkt dostarczony już za parę miesięcy. Wiadomo, każdy martwi sie o swoje..

Lock;upy były baza dla ludzi w IPO, ze team jest wstanie dowieźć produkt w wyznaczonym terminie wg planu, Każdy widzie co sie dzieje, a CDR nie pomaga.

Temat lock-upów był na tym wątku poruszany od zarania jego dziejów. Jest obecny w niemal każdej prezentacji spółki. Ma odniesienia w dokumencie informacyjnym. Nie mniej jednak pozwolę sobie wypisać istotne z mojego punktu widzenia rzeczy:

1. Duża część akcjonariuszy spółki - to dev team. Tych ludzi obowiązuje lock'up związany z datą premiery gry, a nie datą pierwszego dnia notowań spółki na NC. Zatem lock' upy ludzi, którzy tworzą grę pozostają w mocy. 3/4 zarządu to także Dev-team.

2. Główni akcjonariusze ( Seed + Extension seed ) zobowiązali się na początku działalności spółki do finansowania jej rozwoju oraz kolejnych wpłat po coraz wyższych wycenach w wypadku pomyślnego rozwoju projektu. Zatem początkowe serie akcji - są w rękach tych samych osób. Osób - które mogłyby już dziś te akcje sprzedawać ( bo zwolnione z Lock'ów są już serie C oraz D ), a sądząc po obrocie z jakichś względów tego nie czynią. Dodatkowo raczej nikt nie spodziewał się debiutu gry w lipcu - sierpniu tego roku. Zatem wszystkie lock upy inwestorskie nawet bez braku przesunięcia The Invincible zostałyby uwolnione przed debiutem tytułu.

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 6 lipca 2021 10:42:34 przy kursie: 76,00 zł
Oczywiście inwestorzy czują się bezpieczniej jak insiderzy i akcjonariusze, którzy obejmowali akcje poniżej ceny rynkowej mają lockupy przed kluczowymi momentami w historii spółki. Ale trochę jednak zapominamy o setupie tej sytuacji...
Ryzyko podaży jest największe w sytuacji gdy projekty są pisane palcem po wodzie, czyli z małą szansą na realizację, tworzone przez ludzi bez doświadczenia i pozycji i nazwiska na rynku, bez własnego kapitału...

Tutaj jest bardzo doświadczony zespół ze znanymi wszystkim nazwiskami i track record. Zwróciłbym też uwagę na inwestorów z wczesnych faz. Ich nie świerzbią łapki aby wywalić pakiet po 100, 200, czy 300 proc. zwrocie, o czym świadczy case Watchdoga na 11bit. Każdy może sobie sprawdzić po ile mógł objąć akcje, po ile się skeszował, jak długo siedział na papierze i jak rozwinęła się w tym czasie spółka. Z tego powodu nie dramatyzowałbym w kwestii lockupów.

Choć kampania marketingowa się nie rozpoczęła i wielu ludzi może mieć wątpliwości co do stanu prac to jednak poważny gracz zdecydował się zainwestować w ten zespół, co znacząco uwiarygadnia status projektu. Skoro oni wyłożyli parę baniek, nie bali się podaży akcji od insidarów, musieli się nagimnastykować aby wejść już na rynku NC, to coś to jednak znaczy. Tym niemniej nic nie gwarantuje.

No i na koniec kwestia wishlist. Tak, gra jest dość nisko (375), osuwa się w rankingu, ma małą społeczność (4,5k). Ale... w zasadzie żaden gracz nie wie jak wygląda ta gra, jak wygląda świat itd. Na karcie Steam nie ma dema, nie ma trailerów, nie ma widocznych żadnych mechanik. Jedyne co widać to kilka grafik. Spółki od PLW dają pogląd czego można się spodziewać, a tutaj nie, bo... kampania się jeszcze nie rozpoczęła. No i nie należy zapominać, że ta gra w przeciwieństwie do większości konkurentów jest od razu pisana pod konsole, bo to ten rynek jest dużą częścią oczekiwanej sprzedaży jak mniemam.

Exar
11
Wpisów: 336
Wysłane: 7 lipca 2021 14:04:43 przy kursie: 77,00 zł
W całej tej propagandzie przyszłego sukcesu doceniam niezamierzone ironiczne odwołanie do wątku kabaretowego.
anty_teresa napisał(a):
wielu ludzi może mieć wątpliwości co do stanu prac

kliknij, aby powiększyć

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 7 lipca 2021 23:43:30 przy kursie: 77,00 zł
@Exar sukces jest niewiadomą a obecna wycena oscyluje w okolicach wyceny Creepy Jar po przemierze gry Green Hell przed premiera COOP-a.

KamiLPArsenal
29
Wysłane: 9 lipca 2021 18:37:09 przy kursie: 75,00 zł
Z fejsbuka:

"The Invincible is taking shape.
We are looking for volunteers to test the incoming alpha version. Sign-up by sending us an email to closed.tests@starward.co if you'd like to help us make The Invincible as best as it can be.
By submitting an email, you consent to the processing of your email address in our database."

To mamy informację na jakim etapie jest produkcja - testy wersji alpha.

Elemis
86
Wysłane: 9 lipca 2021 23:14:48 przy kursie: 75,00 zł
@anty_teresa

The Invincible osuwa się w rankingu Wishlist. Nie jest to sytuacja, którą ktokolwiek z inwestorów chciałby widzieć. Bazując jednak na wielkości grupy, można wywnioskować, że nie świadczy to o kurczeniu się naszej WL. Raczej dynamicznym budowaniu się innych gier ( wynikającym po części z ostatnich eventów, w których Starward nie uczestniczył ) przy równoczesnej stagnacji naszej. Spółka aktualnie zdaje się być u progu wydarzeń dających jej szanse na skokowy wzrost zainteresowania.

@KamiLPArsenal
By znać stan prac nad grą, najlepiej czytać raporty okresowe. Spółka przyjęła politykę informowania w nich o kolejnych milestone'ach wraz z pobieżnym opisem co zawierają. Kolejny raport zostanie opublikowany 13 sierpnia. Co do testowanego builda - tak będzie to Alpha. Ukończona bądź w trakcie developmentu. Sam proces wyboru kandydatów i ich wdrożenie do pracy zajmie jednak odrobinę czasu. To co mogę napisać - już po kilkunastu minutach od ogłoszenia postu w mediach społecznościowych - wiadomym jest, że będzie więcej chętnych niż miejsc.  

Odpowiadając też na pytania części z Was jakie otrzymuję na privkach - spółka chce zapewnić sobie możliwie dużą bezstronność i obiektywizm testujących. Nie przewiduje na ten moment możliwości łączenia bycia akcjonariuszem z pozycją testera.

Dla obecnych na Walnym obecne ogłoszenie zaskoczeniem zapewne nie jest. Pozostałe tematy jakie były sygnalizowane także posuwają się do przodu. Niebawem ( zapewne jeszcze w tym miesiącu ) zobaczymy Niezwyciężoną kartę w kolejnym sklepie. Spodziewam się także móc w najbliższej przyszłości ocenić postępy prac jakie spółka poczyniła wspólnie z partnerem z Radikal Studio.

KamiLPArsenal
29
Wysłane: 3 września 2021 09:29:21 przy kursie: 82,00 zł
Obchody stulecia Lema zaczynają się w najbliższych dniach. Jednym z większych wydarzeń będzie Bomba Megabitowa - Festiwal przyszłości. W mediach pojawia się coraz więcej artykułów i publikacji o Lemie.
Ciekawe czy Spółka przygotowała na najbliższe tygodnie coś co zaskoczy. Może jakiś trailer i podanie daty premiery gry?

Jaras1
9
Wpisów: 49
Wysłane: 7 września 2021 08:27:41 przy kursie: 90,60 zł
Wczorajszy obrót robi wrażenie - 500k i wzrost 10%, sporo jak na tą spółkę. Coś się szykuje (materiały, coś pod rok Lema?), czy spekulacja? Ktoś ma jakieś informacje?

Bananowy Joe
14
Wpisów: 24
Wysłane: 11 września 2021 08:15:56 przy kursie: 91,40 zł
Jak ktoś ma wolny weekend to kierunek Kraków Boo hoo!
Info. z twitter'a.
"Starward Industries celebruje 100 urodziny pisarza futurologa Stanisława Lema jako partner technologiczny na Festiwalu #BobaMegabitowa w dniach 10–14 września 2021. Zapraszamy na spotkanie z “The Invincible” oraz jego twórcami na dedykowanym stoisku w ICE w Krakowie."

https://t.co/PZkmjbzEsn

kliknij, aby powiększyć

Kolejna super grafika. Ciekawe czy jest szansa na plakaty z tej serii.
Edytowany: 11 września 2021 22:44

kojo
42
Wpisów: 227
Wysłane: 11 września 2021 09:19:05 przy kursie: 91,40 zł
czy na stoisku będą prezentowane jakieś materiały z gry, które dotychczas nie ujrzały światła dziennego w internetach?

GRAF78
93
Wysłane: 11 września 2021 10:21:05 przy kursie: 91,40 zł
"...Na stoisku goście festiwalu będą mogli dowiedzieć się więcej o grze, zobaczyć elementy jej świata, ukazane jako hologramy 3D. Studio przygotowało także autorskie gadżety z gry..."

ciekawia mnie te hologramy 3D, ale gameplaya raczej nie bedzie niestety

źródło:
www.ir.starwardindustries.com/...

GRAF78
93
Wysłane: 12 września 2021 17:24:16 przy kursie: 91,40 zł
Odwiedziłem dziś stoisko STARWARD i hologramy robią super wrażenie z najważniejszych informacji polecam śledzić nowa stronę gry
https://invinciblethegame.com/
z zegarem odliczającym czas do czegoś "wielkiego"
pozostało 32 dni i parę godziń, możę będzie pokazany trailer?

KamiLPArsenal
29
Wysłane: 12 września 2021 19:09:48 przy kursie: 91,40 zł
Strona wygląda fajnie, intrygująca, wzbudza ciekawość. Widać, że marketing będzie pompować hype. Rakieta już wystartowała z Polski, czekamy na rakietę na kursie ;)

Czy na stoisku można było zobaczyć fragmenty z gry i porozmawiać z twórcami?

GRAF78
93
Wysłane: 13 września 2021 09:22:47 przy kursie: 92,20 zł
Porozmawiać najnajbardziej, fragmentów gry nie pokazano gdyż ma być to zrobione oficjalnie dla szerokiego grona w zbliżającym sie terminie

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE STARWARD

35 36 37 38 39

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,138 sek.

zavmurll
sofgbgir
fbekebuo
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
nlulcocm
ubwxrxjq
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat