Odnośnie składu RN - pełna zgoda, mam nadzieję, że powołanie Pana M. Kaczmarka z LMG to krok w stronę Corporate Governance, a nie "Corporate Governance". Dziwi mnie tylko, że co poniektórzy odkrywają Amerykę po ponad półtora roku od debiutu Spółki na NC. Wszystko było opisane w Dokumencie Informacyjnym.
W temacie świadczenia usług outsourcingowych - tu mam inne zdanie. Spółka zatrudnia ponad 60 osób, w tym część osób stanowią pracownicy zrekrutowani w ramach Pyramid Games Academy (praktyki, staże, entry-level), a więc pracownicy na których ponoszone są stosunkowo niskie koszty wynagrodzeń. Dodatkowo Spółka posiada własne 3D & Motion Capture Studio (
www.youtube.com/watch?v=aFAhsf...), które warto wykorzystywać - nie każdy podmiot z branży dysponuje takim aktywem. Według mnie to są działania utylizujące dostępne zasoby i ograniczające w pewnym stopniu ryzyko (niski, ale dodatkowy cashflow). Jeżeli przy części zleceń uda się wynegocjować revshare to tym bardziej warto - np. gdyby z grą na zlecenie Castle Flipper zleceniodawca poszedł w innym kierunku, to mógłby być z tego naprawdę udany produkt (tu revshare Pyramid Games wynosi 40%, gra sprzedała się dotychczas w około 30 tys. egz., ale głównie na dużych promocjach).
Pozdr.
jqn
To be a rock and not to roll