PARTNER SERWISU
cezdmuwz

Gratuluje rozumu ...

Malwin91
0
Wpisów: 5
Wysłane: 10 listopada 2009 21:41:46
Abonament ? Tacy jestescie lakomi na kase ?
Rozumiem jakies normalne ceny ale macie ceny z kosmosu..
Pamietajcie ze korzystaja z tego serwisuy tak ze mnie zamożni ..
Gratuluje pomyslu i mam nadzieje ze nie naciagniecie wielu frajertów

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 10 listopada 2009 21:48:11
jakbys sam myślał to byś wiedział że utzryamnie takiego portalu kosztuje, więc bez abonamentu też go nie będzie, więc i Ty mniej zamożny nie będziesz korzystał.
EEX

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 10 listopada 2009 21:49:31
Wkrótce będzie dostęp jednodniowy / jednorazowy na SMSy.

PS Kolego Malwin, serdecznie zapraszam Cię do zespołu - zakładam, że chcesz pracować za darmo - powitamy Cię z otwartymi rękami. Pracy jest 24h na dobę, 7 dni w tygodniu.

Malwin91
0
Wpisów: 5
Wysłane: 10 listopada 2009 21:58:25
Oplaty moga byc ale bez przesady ... 60 zl za miesiac to przesada..
Utrzymanie serwisu kosztuje ale mozna go utrzymać z reklam ...

WatchDog
50
Wysłane: 10 listopada 2009 22:08:14
Zapraszam Cię zatem serdecznie do teamu sprzedaży reklam!

limagraf
0
Wpisów: 412
Wysłane: 10 listopada 2009 22:17:38
WD - jezeli wyrazisz zgode to umieszcze link do SW na swojej stronie internetowej, bedzie to moj skormny udzial w rozwoju tego zacnego portalu.
Poza tym mozna by zalozyc watek na forum pod tytulem - zadania do wykonania na rzecz rozwoju SW - kazdy kto dysponuje wiedza w danym temacie i czasem moglby wspomoc dzialalnosc WD.
Pozdrawiam salute
Płyń za rekinem trafisz do ludzi.

WatchDog
50
Wysłane: 10 listopada 2009 22:33:12
Hm, to piękny gest.
Waham się jednak przed wzniecaniem takiego pospolitego ruszenia. W jaki sposób miałbym się potem podzielić ew. pieniędzmi? Po równo, czy po liczbie odsłon, czy jeszcze jakoś...
Nie chcę tu robić rydzykolandu, gdzie za przeproszeniem w imię Boże emerytki zrzucają się z renty na helikopter dla Ojca Tadzia.
Jak pisał Komar w swojej "Sztuce spekulacji", jednostka musi umieć się utrzymywać sama, być samowystarczalna. To skrajnie aspołeczne, ale przykładam do siebie najsurowszą miarę.

Dobra, tyle tych zastrzeżeń.
Bardzo proszę o niewymuszoną pomoc i za każdy taki gest z góry serdecznie dziękuję.
Edytowany: 10 listopada 2009 22:34

limagraf
0
Wysłane: 11 listopada 2009 01:08:25
WD rozumiem twoje obawy co do uruchomienia przyslowiowego ruszenia, ale mysle ze wsrod wciaz rosnacego grona uzytkownikow znajdzie sie pare osob, ktore z mila checia podziela sie swoja wiedza/informacjami bezinteresownie. Czasami moze to byc tylko zwykle podanie namiarow na np. dobrego informatyka. Przegladajac rozne posty natknalem sie juz na propozycje pomocy, co prawda nie wiem jak to bylo z realizacja, ale widac ze checi sa.
Ja w kazdym badz razie bezinteresownie umieszcze link do SW na swojej stronie internetowej.
Zrobie to gdyz uwazam, ze ten portal jest rewelacyjny, a przede wszystkim podoba mi sie postawa opiekuna, ktory podchodzi do realizacji swojego projektu z pelnym zaangazowaniem i robi to profesjonalnie.
pozdr serdecznie i trzymam kciuki.
salute thumbright

Horyzont
0
Wpisów: 86
Wysłane: 11 listopada 2009 10:38:32
Malwin91 napisał(a):

Utrzymanie z reklam takiego serwisu na obecnym etapie nie jest możliwe, ze względu na duże koszty czynnika ludzkiego, ale nie tylko. To nie jest blog, w który jedna osoba robi publiczne notatki -sorki jeśli uraziłam wspaniałych bloggerów, ale chcę podkreślić wysokość nakładów na zwykłym blogu i ponoszonych w tym stale rozwijającym się serwisie.

A skoro już jesteśmy przy temacie reklam, to ciekawa jestem czy wszedłeś na którąkolwiek ze stron reklamodawców, którzy jakiś czas temu pojawili się na SW. Obawiam się, że tak jak ja(!) zwyczajnie ignorowałeś je, śpiesząc się do tych informacji, które Tobie były pilnie potrzebne. Oczywiście to ”wina” WD, że subtelnie umieścił te reklamy w wąskim pasku na górze, a powinien był obrać najbardziej nachalną wersję z dźwiękiem i wszelkimi wodotryskami uniemożliwiającymi pominiecie przekazu – to na pewno podniosłoby efektywność reklamy i zachęciło do dalszych inwestycji reklamodawców w SW.

Nie rozumiem tych jałowych dyskusji. Ktoś wychodzi ze wspaniałym pomysłem, uczciwie dzieli się swoją cenną wiedzą publicznie, robi to wszystko za free, udoskonala sposób przekazu, zarządzania zebranymi informacjami, opracowuje kolejne funkcje, żeby tylko ułatwić/pogłębić nam nasze analizy, a tu na wieść o abonamencie podnosi się takie larum.

Nie wchodzimy na SW, by wyszukać organizację charytatywną, na której konto chcemy przesłać zbywającą nam gotówkę, ale by efektywniej zarządzać naszym kapitałem, raczej... Skoro cieszymy się z wysokiego poziomu i rzetelności pozyskiwanych tu informacji, to nie dziwmy się, że chcąc zarabiać, musimy za ten serwis zapłacić...tym bardziej, że cała kaska na pewno pójdzie na dalszy rozwój portalu, a plany są naprawdę ciekawe.

W ujęciu matematycznym 366/12 => 30 zł miesięcznie (przy rocznym abonamencie) to tyle co pizza lub bilet do kina.. Każdy ma wolny wybór...
Zasady, które warto poznać i stosować: Zasady dobrosąsiedzkie SW
Edytowany: 11 listopada 2009 11:20

andnat
0
Wpisów: 51
Wysłane: 12 listopada 2009 23:19:48
Malwin91 napisał(a):
Sorry Malwin91, ale jeśli chodzi o matmę to zatrzymałeś się na dodawaniu i odejmowaniu.Jeśli nie pasuje Ci praca w WD za darmo to dam namiar do swojej.Ale bez urazy please

Multikos
0
Wpisów: 112
Wysłane: 15 listopada 2009 13:26:51
myśle ze dostep "chwilowy" płatny smsami czy przelwem to świetny pomysl. Nie każdy potrzebuje dostepu do pełnej strony non stop, oczywiście takie chwilówki powinny byc stosunkowo droższe. Ci którzy "zawodowo" sie bawią ok abonamnet ma wielki sens, ale mam wrażenie wiele osób ostateczne decyzje inwestycyjne podejmuje moze nie codziennie i taki dzienny, tygodniowy dostep byłby super. Jeżeli zapowiedzi o rowoju strony sie spełnia jestem pewien ze za jakis czas strona osiagnie sukces ekonomiczny. Obserwowalem wiele opodobnych stron (gorszych merytorycznie) które po początkowym darmowym dostepie wprowadzaly abonamenty i po okolo roku praktycznie przestawaly istenie a juz napewno rozwijac sie. Mysle że własnie klucz to sukcesu to mozliwość darmowgo dostepu przez jakiś czas, a później szeroka gama abonamentów, jeżeli chodzi o dane to jezeli zapowiedzi które czytam zostana wprowadzone uważam ze nie bedzie problemów z klientami. Pewna wielkosc progowa musi byc osiagnieta a potem juz pojdzie, tylko do tego trzeba czasu, jak narazie SW ma mało użytkownikow i trzeba na niego wpaść przypadkiem mysle ze reklama by sie przydala, oczywscie niskokosztowa - wg mnie poprzez wpisy na innych forach. Z niecierpliwościa czekam az zapowiedzi rozwoju zostana wprowadzone...

limagraf
0
Wysłane: 19 listopada 2009 22:13:37
Zrobione.salute

GreGaz
0
Wpisów: 49
Wysłane: 20 listopada 2009 00:52:29
WatchDog napisał(a):
Wkrótce będzie dostęp jednodniowy / jednorazowy na SMSy.

PS Kolego Malwin, serdecznie zapraszam Cię do zespołu - zakładam, że chcesz pracować za darmo - powitamy Cię z otwartymi rękami. Pracy jest 24h na dobę, 7 dni w tygodniu.

Ja tam bym chétnie pomóg, nawet za darmo. Moze nie od strony merytorycznej bo ciagle sie tego ucze, ale od strony technicznej (Bazy danych, .NET)

WatchDog
50
Wysłane: 20 listopada 2009 09:12:26
Dzięki Dobry Człowieku - niewykluczone że skorzystamy, ale na pewno nie za darmo. Odezwę się na priv.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,283 sek.

wzdexshd
csbzjsjk
fhabfglk
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
rakycbpm
zwrmjtts
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat