PARTNER SERWISU
ztqihztu
797 798 799 800 801
sledzik007
54
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 442
Wysłane: 20 października 2023 15:40:26 przy kursie: 650,00 zł
Nowa gra z wydawnictwa

www.eurogamer.pl/polskie-11-bi...

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 20 października 2023 17:08:43 przy kursie: 650,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Przypominam że Cyberpunk też miał mega dobre opinie, a co wyszło dla kursu to widzimy...
To nie ten sam rynek co kilka lat temu...
Nie wiem jak Ty oceniasz sukces w odniesieniu do Invincible...
Z chęcią posłucham jakie Ty masz zdanie na ten temat

CP2077 sprzedaje się bardzo dobrze i dlatego kapitalizacja ok 10mld pln została utrzymana (jeszcze?) inaczej było by 50pln za akcje albo mniej
Rynek inny bo ulica już ogołocona z kasy i nie ma kto kupować przed premiera i tracić (95% przypadków)

co do oczekiwań to uważam tak:
FP2 - sprzeda się bardzo dobrze
Altersi - moga być zbyt ambitna grą dla szerokiej rzeszy graczy
Thauma - nie wierze w sukces na miare TWOM czy FP1 sprzedaż pewnie będzie średnia lub słabsza
Invincible - albo TOP albo FLOP nowe całkowicie nowe IP dla graczy

wyrazy szacunku dla ekspertów (i ich portfeli) oceniających szanse na sukces danej gry na podstawie cen akcji producenta

Frey
115
Wpisów: 1 082
Wysłane: 20 października 2023 21:24:16 przy kursie: 650,00 zł
GRAF78 napisał(a):

wyrazy szacunku dla ekspertów (i ich portfeli) oceniających szanse na sukces danej gry na podstawie cen akcji producenta

Dobrym przykładem była w tym zakresie premiera TWOM.
Pomimo, że gra budziła nadspodziewane zainteresowanie i zapowiadała się dobrze, kurs akcji 11b powoli spadał z 12 zł na 9-10….przy kapitalizacji spółki wynoszącej z tego co pamietam 20 mln pln.
„Eksperci” na forach przewidywali słabą sprzedaż - oceniając przez pryzmat zachowania kursu, że to insajderzy uciekają, wiedząc już że gra jest kiepska. Prawda zaś była taka, że sypał OFE posiadający akcje - a robił to z uwagi na zmiany w przepisach i wchodzący niedługo po premierze TWOM zakaz posiadania przez OFE akcji spółek z new connect.
Co się stało z kursem po premierze - wiadomo.
Gry to showbiznes - można robić pewne założenia co do sprzedaży ale czy jakaś gra chwyci i jak mocno chwyci - to ciężko z góry ocenić. Warto tez pamiętać że niektóre gry chwytają dopiero po pewnym czasie np na skutek dodanych trybów czy dodanego contentu, inne są longsellerami - i nawet jeśli brak początkowego wow!, to sprzedają się długo.
11bit ma dobrze opanowaną sztukę długiego sprzedawania i wyciskania z gier ostatnich soków. thumbright

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 22 października 2023 15:43:59 przy kursie: 650,00 zł
tgolik napisał(a):
A ja myślę, że indywidualni już przebierają nogami przed premierą Frostpunka 2, żeby się skeszować. I na CIG i na CDR realizacje zaczęły się długo przed premierą. Wielu nie zdążyło złapać górki, możliwe, że na 11 Bit będą chcieli być jeszcze szybsi.
Zaznaczam, że jestem przeciwny temu sposobowi inwestycji "na premierę", jest to bardzo krzywdzące dla branży gamedev.

Kto Ci powiedział, że inwestorzy oczekują zysków z kolejnych gier na poziomie 100mln netto. Jeśli tak by było to wycena nie byłaby na aktualnym poziomie. 300mln zysku nawet przy niskim wskaźniku dałoby dwa razy większą wycenę. Chyba warto pamiętać, że sama poduszka byłaby na poziomie ponad 400mln po premierze tych 3 gier. Korekta zawsze możliwa. Jednak 11bit na razie ma jeszcze sporo do premier własnych gier. Dużo zależy od branży przykłady CDP i CIG straszą inwestorów. Czas pokaże uda premiery Invincible i Thraumaturge mogą dodać wiatru w żagle i oderwać się od złych przykładów. Jak na razie 11bit znane jest z jakości produktów (poza ostatnim dodatkiem). Chyba za wcześnie wieszczyć porażki i krach na kursie. Może poczytaj, że spółka sama nie dmucha balonika tak jak to było na CDP gdzie byli pewni 6 MLD zysku w 3 lata. Ten sam scenariusz był na CIG gdzie Prezes oczekiwał 3- krotnego wzrostu kursu po premierze a mam dokładnie odwrotnie także 3-5 ale między 30%-40% spadków i szybko nie poprawi się.
Co więcej 11bit ma cały pakiet gier nie tylko własnych ale jeszcze więcej z wydawnictwa.
Trudno ocenić ile zarobią pozostałe. Osobiście oceniam, że zapas gotówki na koniec 2025 ma szansę potroić się (do ok 300mln). Czy tak będzie okaże się.
Taki zasób nie pozwoli jeszcze tworzyć takich produktów jak CP. Jednak moim zdaniem CDP mocno przewalił koszty. Patrząc na jakość gry to przepłacili co najmniej 2 razy. Spory wpływ będzie miała także sytuacja na GPW. Jeśli uda się odblokować wąskie gardła i WIG będzie rósł a 11bit pokaże, że można zrobić ciekawą i dobrej jakości grę także kursy na gamedev mogą rosnąć. Bessa powinna się skończyć w przyszłym roku.
Na razie otoczenie i przykłady premier nie zachęcają. Przypomnij sobie co się działo na początku 2020. 2-3 udane premiery mogą pchnąć branżę do wzrostów a niektóre spółki miałby bez powodu nieadekwatną wycenę. CIG na razie raczej wróci do mniejszych gier. Nie wyleczyli się raczej z megalomanii.
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

baks
152
Wysłane: 22 października 2023 16:00:47 przy kursie: 650,00 zł
tgolik napisał(a):
Obejrzałem wykres. Przy TWOM spółka była malutka więc dostosowanie kapitalizacji do gigantycznego sukcesu była obowiązkowa. Natomiast po premierze Frostpunka widzę wielomiesięczną kilkudziesięcioprocentową zwałę - kurs potrzebował prawie trzech lat, żeby wrócić na szczyt z dni premiery. Czyli typowy obraz dla branży, gdy inwestorzy spodziewają się już sukcesu.

Wybiórcza pamięć nie tłumaczy Cię.
Może warto poczytać co się działo w międzyczasie. Pamięć bywa zawodna. Może przypomnę. Było kilka afer które zachwiały kursami wielu spółek. Czy kursy innych spółek w tym czasie nie spadały.....może warto porównać kursy innych spółek na GPW czy w branży.
Może mówi Ci coś afera KNF czy GetBack które miały miejsce w czasie zbliżonym do lub po premierze. Przykład WIG20 od stycznia do listopada 2018 spadł z 2600 na 2100 pkt. Inna sprawa to to, że po mocnym początku sprzedaży oczekiwania niektórych były zbyt duże patrząc na gatunek gry.
Faktycznie Alters i P8 mogą nie przebić FP 2.Jednak szczególnie nie znając P8 trudno to ocenić.
Oceniają rzetelnie bez trudu można dostrzec, że spółka tworzy kilka projektów budując potencjał produkcyjny a w tym czasie rozwija kompetencje w kilku kierunkach. Budowa miast i eksploracja. Jednocześnie tworzenie światów fantasy. Moim zdaniem nie bez znaczenia jest podejmowanie współpracy z innymi studiami mającymi lub budującymi podobne kompetencje. Pokazuje to współpraca z SI świat fantasy czy FT. FT ma także doświadczenia w RPG co może się przydać przy tworzeniu P8 które wygląda na grę zbliżoną do tego gatunku.
Nie zdziwiłbym się gdyby mieszali także z jakimś innym gatunkiem.
To może być ciekawa gra. Po poznaniu założeń czy trailera może zaskoczyć Dlaczego bierzesz w ciemno sukces Oriona który wiadomo, że ma być pewnego rodzaju kontynuacją ale nic nie wiadomo jaką czy W4 który ma być zupełnie inną grą niż W3. Wykluczasz sukces P8 choć nic nie wiadomo.

Jak na razie 11bit nie poniósł kompletnej klapy na żadnym projekcie. Koszty prawie na pewno się zwrócą. Prawie. Czy masz taką pewność na CDP - koszty rosną dramatycznie a zyski niekoniecznie. Może jak zmieni się Zarząd będą bardziej panować nad kosztami - oby.
Edytowany: 22 października 2023 16:17

baks
152
Wysłane: 22 października 2023 16:24:52 przy kursie: 650,00 zł
sledzik007 napisał(a):
Graff nie przeczytałeś
Cytat:
Oczywiście to tylko luźnie przemyślenia

Przypominam że Cyberpunk też miał mega dobre opinie, a co wyszło dla kursu to widzimy. Nawet widmo wolności mimo dobrego przyjęcia nie spowodowało wzrostu, a spadek kursu i o tym właśnie mówię. To nie ten sam rynek co kilka lat temu. Sama dobra sprzedaż nie wystarczy . Rynek oczekuje wzrostu 2x,3x a nie spodziewanej sprzedaży.
Nie wiem jak Ty oceniasz sukces w odniesieniu do Invincible .Bo dla mnie się po prostu sprzeda mniej więcej z oczekiwaniami, ale nie będziemy mieć 2x,3x . Forum jest do tego ,aby je konfrontować np z Twoją opinią bo ja mogę się mylić.
Z chęcią posłucham jakie Ty masz zdanie na ten temat

Ale dziękuje za zrównanie mnie do Bankierowego Trolla.

Niektórzy zapominają, że spółka stawia pierwsze kroki i chce zyskać rozpoznawalność i zarobić na całość lub większą część kolejnych produkcji.
CDP także nie zrobił od razu W3 czy CP. Pod opieką 11bit potencjał i jakość powinna zyskać co powinno pozwolić poprawić sprzedaż.
Na takich dilach zyska także samo 11bit jako dobry wydawca i zwiększy skalę projektów.
To dobrze przemyślana strategia.

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 22 października 2023 16:25:58 przy kursie: 650,00 zł
@baks

Invincible i Thraumaturge - premiery będą bardzo niedługo i szybko przekonamy się, jak duża będzie sprzedaż. Myślę, że tutaj zbyt wiele pieniędzy nie wpłynie na konta Bitów, gdyż to twórcy tych dwóch gier zgarną większość premierowych wpływów.
Co do sytuacji na rynkach w listopadzie 2018 i później. Zauważ, że indeksy spadły wtedy do poziomów, od których się teraz odbijamy. Teraz i w ostatnich 3 latach to jest dopiero dramat na GPW! Wręcz trudno teraz uwierzyć, że cokolwiek może wzrosnąć w najbliższych kwartałach, mimo korzystnego dla rynków wyniku wyborów.
Mówisz, że wydaje Ci się, że Redzi przepłacili za Cyberpunka 2.0 i Phantom Liberty - być może mogli to zrobić w krótszym czasie i mniejszą liczbą załogi. Jednak inwestycja z pewnością bardzo się opłaci, na co wskazuje pozytywny odbiór Cyberpunka w komentarzach na youtube, twitchu i tweeterze oraz na wszelkich forach dyskusyjnych. Redzi stworzyli kolejny longseller o potencjalnej dalszej sprzedaży rzędu 20-40 mln. szt. (oczywiście w większości w postaci atrakcyjnie wycenionego pakietu).
Inwestorom to oczywiście nie wystarczyło i mamy teraz czas okazji zakupowych przed premierami W4 i kolejnych gier.

Sukces Oriona jak i Wiedźmina 4 opieram na takiej samej zasadzie jak zakładam sukces Frostpunka 2. Kontynuacja dobrze przyjętego, znanego IP to wielokrotnie wyższa szansa na dobrą sprzedaż niż w przypadku dopiero tworzonych marek, jak The Alters, Project 8 czy wprowadzane wkrótce do sprzedaży gry Starwarda i Fools Theory.
Edytowany: 22 października 2023 16:32

GRAF78
93
Wysłane: 22 października 2023 18:09:20 przy kursie: 650,00 zł
tgolik napisał(a):
Teraz i w ostatnich 3 latach to jest dopiero dramat na GPW!...

Jaki dramat??? co za głupoty piszesz to był jeden z najlepszych okresów jakie widziałem aby pomożyć kapitał na spółkach z Wig20 (PKO, PZU) nigdy w tak krótkim czasie te spółki nie rosły o 100% ani nie spadały o 50% a jeśli chodzi o gamedev to poprostu popekały balonowe kapitalizacje wydmuszek to normalne jak młodej ulicy kończy się kapitał.

Drizzt
PREMIUM
53
Wpisów: 218
Wysłane: 22 października 2023 18:18:34 przy kursie: 650,00 zł
Widzę, że porównania 11B do CDR jak zwykle bez kalkulatora ;)

No to porównajmy choćby oczekiwania i kontekst sytuacyjny:

CDR - rośnie przez kilka lat z rzędu pod premierę jednej ważnej gry.
11B - stoi przez kilka lat z rzędu po czym dopiero zaczyna rosnąć pod premierę 2 gier a 3 powoli się zbliża.

CDR - oczekiwany C/Z po premierze wynosił (nie pamiętam) 20-25, realne zyski okazały się niższe
11B - oczekiwany C/Z po premierach wynosi 7-15, realne zyski są nieznane

CDR - premiera zawiodła
11B - jeszcze nie wiadomo

Moim subiektywnym zdaniem: Gdyby Cyberpunk nie miał bugów i został dowieziony w 100% profesjonalnie: mielibyśmy na CDR podobne spadki jak teraz, choć pewnie bardziej rozłożone w czasie ;) Jeżeli ktoś zakłada, że akcjonariat 11B po 4 latach czekania na zarobek zadowoli się zyskiem na poziomie skumulowanej inflacji to ma całkiem odważne założenia. Jeśli zakłada 50% przecenę, bo "wszystko inne spada, więc to też musi" i zakłada, że ta spółka będzie notowana z C/Z 4-8 to również gratuluję odważnych złożeń ;)

Jedyne co może to spowodować to kiepska sprzedaż FP2 i TA. Na chwilę obecną złożenia FP2 są niezmienne od lat, zaś założenia dotyczące TA wzrosły. Można ewentualnie zakładać, że akcjonariusze rzeczywiście przestraszą się wielkiej przeceny i dlatego sprzedadzą akcje, pytanie, czy lepiej się obawiać, czy poczekać - każdy musi oszacować sam na bazie rr ;)
Powyższe informacje są prywatnymi opiniami autora i nie stanowią rekomendacji inwestycyjnych w rozumieniu Rozporządzenia Ministra Finansów z dn. 19.10.2005. Autor nie ponosi odpowiedzialności za decyzje inwestycyjne podjęte na ich podstawie.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 23 października 2023 10:18:34 przy kursie: 650,00 zł
11 bit studios - spojrzenie na wykres

Wykres w interwale dziennym. Krótkoterminowa przecena jest fragmentem korekcyjnym w długoterminowym trendzie wzrostowym. O losach długoterminowej tendencji strony będą decydować w strefie cenowej 613-621 zł. Ten przedział cenowy działa w myśl zasady zmiany biegunów i w przeszłości miał decydujący wpływ na kształt wykresu. Podobnie powinno być i tym razem. Zwłaszcza, że wkrótce ta strefa będzie wzmocniona linią wzrostów.
W tym układzie pozostaje uzbroić się w cierpliwość i obserwować efekty potyczki z wspomnianym wsparciem.

kliknij, aby powiększyć

Powyższa treść przez 21 dni była zarezerwowana tylko dla osób posiadających abonament.

baks
152
Wysłane: 24 października 2023 16:41:17 przy kursie: 632,00 zł
tgolik napisał(a):
@baks

Invincible i Thraumaturge - premiery będą bardzo niedługo i szybko przekonamy się, jak duża będzie sprzedaż. Myślę, że tutaj zbyt wiele pieniędzy nie wpłynie na konta Bitów, gdyż to twórcy tych dwóch gier zgarną większość premierowych wpływów.

I tak i nie
Nie zakładam jakiś wielkich przychodów z tych gier.
Jeśli sprzeda się po 300-400tys w pełnych cenach czyli przez ok 3 miesiące będzie to sukces. Jeśli będzie po jakieś 1,5mln w 2 lata to super. Spółki raczej nie liczą na więcej.
Przypomnę, że FT jest w 40% w posiadaniu Bitów. Więc i procent od sprzedaży i procent właścicielski.
Dla SI to pierwsza gra a dla obu najważniejsze jest zyskać rozpoznawalność a to klucz do sukcesu. Na przetrwanie zarobią bez problemu a wydając bardzo dobrą grę mogą zarobić z naddatkiem na kolejne produkcje. Nie warto szacować połowu jeszcze przed zarzuceniem sieci. Trailery gier wyglądają co najmniej dobrze. Przypomnij sobie jaki hype był na CP. Jakoś wtedy przeczucia nie ostrze
gły Cię aby wyjść na górce. Gdybyś miał kule to byś wycofał się z CDP i kupił poniżej 100. Doradzanie innym nie polecam.

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 24 października 2023 16:49:21 przy kursie: 632,00 zł
najwyrazniej rynek nie bardzo wierzy w potencjal gier.
moze gry zaskocza in plus?

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 24 października 2023 17:11:41 przy kursie: 632,00 zł
baks napisał(a):
Przypomnij sobie jaki hype był na CP. Jakoś wtedy przeczucia nie ostrze
gły Cię aby wyjść na górce. Gdybyś miał kule to byś wycofał się z CDP i kupił poniżej 100. Doradzanie innym nie polecam.

Nie żałuję, że nie wyszedłem na górce, gdy pomyślę, że o włos nie zakończyłem przygody z CDR na poziomie 21 zł (jak większość weteranów).
W sumie dobrze Wam życzę z nadchodzącymi premierami i zazdroszczę pełnego nadziei akcjonariatu. 11bit jest też niewidoczny dla drapieżnych funduszy, które upodobały sobie CDR.
Edytowany: 24 października 2023 17:23

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 24 października 2023 21:42:51 przy kursie: 632,00 zł
Vox napisał(a):

Raczej rynek wypatrzył nową rekomendację i dostosował do niej cenę. Ale to jedyna reko sprzedaj, przy wszystkich innych kup.

Dziś debiut CS2, ważny pod kątem potencjału sprzedaży FP2. Oceny słabiutkie, peak całkiem miły. Ważne, że gracze szukają tego gatunku gier.

Co do gier z wydawnictwa, zapominacie o recoup, który na pewno jest w niezwyciężonym.

baks
152
Wysłane: 25 października 2023 22:13:17 przy kursie: 626,00 zł
tgolik napisał(a):
baks napisał(a):
Przypomnij sobie jaki hype był na CP. Jakoś wtedy przeczucia nie ostrze

Nie żałuję, że nie wyszedłem na górce, gdy pomyślę, że o włos nie zakończyłem przygody z CDR na poziomie 21 zł (jak większość weteranów).
W sumie dobrze Wam życzę z nadchodzącymi premierami i zazdroszczę pełnego nadziei akcjonariatu. 11bit jest też niewidoczny dla drapieżnych funduszy, które upodobały sobie CDR.

Chyba pomyliłeś górki.....
Sam sprzedałem po ok 9 ale przy zakupach po ok 6 w krótkim okresie chyba nie miałem krzywdy. Mnie zniechęciło brak wydania równocześnie na konsole i dobrze bo późniejsze plotki i wyznanie rezygnacji z PS4 mocno zbiły kurs. Zakup Bitów po poniżej 9 dał mi lepszą przebitkę.Ale nie o to chodzi. Kto ma większy potencjał wzrostu czas pokaże a szczególnie premiery a tych nie brak.
Jeśli nawet tylko FP2 będzie przynosił te zyski 100 baniek to wszystkie pozostałe gry (7) dadzą raczej co najmniej drugie tyle. Jak to będzie się miało do kapitalizacji nie wiem. Zależy od graczy. Nawet świetna jakościowo gra może nie chwycić. Bici eksperymentują wciąż jest to spółka innowacyjna i wciąż się rozwijają.gdzie to ich zaprowadzi to zagadka. CDP po premierach 3 gier zapewne ustanowi rekord kursowy pod warunkiem, że gry będą na odpowiednim poziomie. Ostatnio CIG pokazał, że ciekawy projekt nie musi dać mega sukcesu. CDP też to pokazał. Więc przed CDP także długa droga. CDP raczej gwarantuje zarobek na akcjach w dłuższej perspektywie przy zakupie teraz ale jakie trudno określić.Nie pokusiłbym się o typy.
Bici jak na spółkę która może mieć powtarzalne zyski powyżej 100mln (to z rekomendacji) nie jest wyceniana jakoś wysoko. Przy akumulacji po ok 100mln na kontach współczynnik wyceny będzie spadał. Czy to się ziści pierwsze sygnały zobaczymy w tym roku. Jednak nie przywiązywałbym się do jakiejś dużej sprzedaży. Dla mnie oczekiwania to powyżej 300tyś w 3miesiące.
Prawdziwym sprawdzianem będą gry własne oraz Botin i Ave bo to są gry z większymi budżetami i potencjałem.
Spodziewam się, że spółka w 2025 będzie dywidendową.
Giełda jest nieprzewidywalna. Kto pomyślałby, że CDP może odwalić taki numer i wydać taką popelinę.
Edytowany: 25 października 2023 22:15

GRAF78
93
Wysłane: 26 października 2023 07:15:51 przy kursie: 626,00 zł
Vox napisał(a):

raczej analiza techniczna Krewy jak narazie w 100% skuteczna

Frey
115
Wysłane: 2 listopada 2023 16:36:46 przy kursie: 605,00 zł
The Invincible dostaje 5/10 od IGN. Słabo. Jeśli 11b sprzedało tę grę do Microsoft game pass - to nie był to zły ruch. Przynajmniej dla bitów.

topfacet
178
Wysłane: 2 listopada 2023 16:38:21 przy kursie: 605,00 zł
IGN akurat dało najniższą ocenę z dużych portali, są też 7,8,9.

Frey
115
Wysłane: 2 listopada 2023 16:44:15 przy kursie: 605,00 zł
Niemniej jednak dało. I do tego teść tej recenzji oględnie mówiąc - nie napawa optymizmem co do grywalności tej gry. Obawiałem się, że wyjdzie z tego dość nudny chodzik i niestety IGN te obawy potwierdza. Bity i tak na tej grze zarobią - bo jednak wygląda ładnie i stanowi ciekawe uzupełnienie portfela.

topfacet
178
Wysłane: 2 listopada 2023 17:02:34 przy kursie: 605,00 zł
Dla bitów to była bezpieczna umowa, a może uda się zrobić dobry deal na GP - to by pewnie pokryło koszty produkcji.

I to też widać na kursie, kurs 11 stabilnie a STA niestety mało stabilnie.
Edytowany: 2 listopada 2023 17:05

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

797 798 799 800 801

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,401 sek.

enrtsglz
roonvidf
geibrjux
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
fcnbgzpv
mpisdlny
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat