PARTNER SERWISU
flbgygqp
93 94 95 96 97

TECHMEX [TEX]

gezar
0
Wpisów: 2
Wysłane: 16 listopada 2009 16:36:28 przy kursie: 2,69 zł
po co teorie spiskowe?jakby chcial zanizyc to by wysypal z 30 tys akcji i zrobil padake bo opor i popyt jest smieszny.wlasnie jakis fund ma koniec wystawil 45 tys akcji.spadek 9% popyt zaden z rozmow wiec nic nie wynika zadna ciotka wujek menadzerek poinforomowany nie kupuje tyko grubi spuszczaja.zaczynam brac juz leki uspokajace.ta szulernia gorsza jest niz las vegas. na wigu 20 znow goldman wyprawia cuda. wycofuje kase bo ja jestem pokerzysta amator wsrod 2 szulerów ktorych dawno powinni juz pogonic. w basenie nie plywaja juz rybki mneijsze czasem wieksze, z odwiedzajacym z zadka basen rekinem. tu plywa 1 wieloryb ktory walnieciem ogona wyrzuca rybki na trawe zeby zdechly.czy w koncu zrobia wig 30 chociasz troszeczke by to sprailo ze jaks ryba odbila sie od sciany baseni i wpadla do wody a nie na trawnik .czy ten rudzielec w koncu to zrobi czy dalej bedzie siedzial w kieszeni wielorybicha?????????????????

discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 16 listopada 2009 17:08:27 przy kursie: 2,69 zł
Nieśmiało przypominam że powyżej 4.00 stanowczo odradzałem zakupy.
Niestety miałem rację.

Pinki
0
Wpisów: 252
Wysłane: 16 listopada 2009 17:19:47 przy kursie: 2,69 zł
discopolo napisał(a):
Nieśmiało przypominam że powyżej 4.00 stanowczo odradzałem zakupy.
Niestety miałem rację.

Nie tylko Ty, ja również się tylko przyglądam z ciekawości.

Można się mocno blackeye poobijać na takich spółkach, raz zarobisz 5% a jutro stracisz 15% , nie ma konkretnych dobrych wieści, pewności że spółka stanie na nogi to pozostaje zabawa jak w kasynie ( a nuż się UDA Pray ) ale to nie dla mnieThink
Edytowany: 22 listopada 2009 22:44

owner
6
Wpisów: 2 876
Wysłane: 16 listopada 2009 17:27:29 przy kursie: 2,69 zł
w czwartek ten sąd ostateczny? to w środe kupie za tysiaka, niech się dzieje wola nieba Angel
EEX

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 16 listopada 2009 17:32:54 przy kursie: 2,69 zł
do ANDYGO nie zapomnij ze sam techmex traktuje cowi jako wroga nie tlumacz sobie ze bedzie dobrze bo to bez sensu postaw sie na miejscu prezesa cowi przejal ludzi moze uda mu sie przejac najwazniejsza czesc majatku Techmexu i co myslisz ze bedzie mu moze zalezalo na nazwie Techmex??? Bo przeciez nic tam nie zostanie a reszta ludzi sama na kolanach przyjdzie.
Z tym usrednianiem w dol wiesz jak moze sie skonczyc szczegolnie w tym wypadku ??
Grasz w rosyjska ruletke!!! Nie lepiej poczekac na ostateczne rozstrzygniecie??
Najwyzej kupisz pare groszy wyzej i tak zdazysz!
Gadanie ze nie zdazysz wsiasc do jadacego pociagu to MIT a zdrowie wieksze i pieniadz bezpieczniejszy.

Andygo
0
Wpisów: 11
Wysłane: 16 listopada 2009 17:44:59 przy kursie: 2,69 zł
Taurus80 napisał(a):
do ANDYGO
Z tym usrednianiem w dol wiesz jak moze sie skonczyc szczegolnie w tym wypadku ??
Grasz w rosyjska ruletke!!! Nie lepiej poczekac na ostateczne rozstrzygniecie??
Najwyzej kupisz pare groszy wyzej i tak zdazysz!
Gadanie ze nie zdazysz wsiasc do jadacego pociagu to MIT a zdrowie wieksze i pieniadz bezpieczniejszy.

Moje zdrowie i moje pieniądze a co będzie czas pokaże. Mimo wszystko dziękuję za troskę. Bezpiecznie to miałem na lokacie ale 5% rocznie mnie nie satysfakcjonowało więc czasem kupuję ryzykownie bo zauważyłem, że jak coś jest pewne to nikt nie chce mi tanio sprzedać.
Edytowany: 22 listopada 2009 22:37

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 16 listopada 2009 17:48:29 przy kursie: 2,69 zł
Wiec nie zostaje mi nic innego jak zyczyc powodzenia i pozytywnego rozstrzygniecia :)
Trzymam za was kciuki KAMIKADZE :)

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 16 listopada 2009 18:18:17 przy kursie: 2,69 zł
Tu jest nieco bardziej wiarygodne źródło danych:
www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

95147
0
Wpisów: 82
Wysłane: 16 listopada 2009 18:36:14 przy kursie: 2,69 zł
Widzę że coraz więcej emocji na forum.
Ja interpretuję to tak:

Jeśli ktoś nie rozumie sytuacji na spółce, pisze że to ruletka.
Jeśli ktoś nie ma odwagi, by podjąć ryzyko, pisze że hazard.
I jeszcze pojawiają się dobre rady, jak chronić kapitał... a jednemu z drugim
przypomniało się jak odradzał zakup po tyle to a tyle... i sprawdziło się.
Ciekawe czy odezwał by się, gdyby kurs podążył w drugą stronę Whistle
Z reguły jest tak, że zmiana trendu następuje wtedy, gdy większość
jest przekonana o jego kontynuacji. Więc te głosy na forum to dobry znak Dancing

Ja dla odmiany podam dwie najprostsze liczby:

Obecna kapitalizacja spółki - ok.22,7 mln, wartość księgowa z bilansu ok 133 mln

Zastanówcie się , jaka będzie wycena niebawem, jeśli zostanie rozpoczęte postępowanie układowe. Moim zdaniem jest to prawdopodobne.

mino
0
Wpisów: 37
Wysłane: 16 listopada 2009 18:42:57 przy kursie: 2,69 zł
I tym sposobem 95147 wpuścił na forum troche świeżego powietrza , ponieważ troche się tu zasmrodziło.....potwierdzam - są tutaj ludzie którzy mają do powiedzenia RZECZOWE zdanie z jakimikolwiek PODSTAWAMI, a są ludzie którzy tylko rzucają hasła ,, bankrut,, ,,ruletka,, ,, a nie mowiłem,, Szkoda że Was nie ma tu od początku tylko jakimś dziwnym trafem kilka dni przed rozstrzygnięciem wielu doradców się znalazło nagle

SirHoe
0
Wpisów: 708
Wysłane: 16 listopada 2009 18:44:55 przy kursie: 2,69 zł
ja jestem ciekawy na jaka wartość ludzie na tej spółce mają stopa pomyślanego, ile jeszcze musi spaść?
wydaje mi się że niektórzy myślą, że tu już nic do stracenia nie ma. do stracenia jest i to dużo zawsze lepiej sprzedać po 2,7 niż po 1.
biorąc pod uwagę, że zdecydowana większość spółek ostatnio rośnie to oprócz straty realnej jest jeszcze strata ulokowania kasy w zdrowych spółkach na których można zarobić.
tylko jak ktoś chce zarobić 500% w miesiąc, mając tylko ogólnodostępne informacje, to zostanie wydymany przez tych co wiedzą więcej.

Pinki
0
Wpisów: 252
Wysłane: 16 listopada 2009 19:11:57 przy kursie: 2,69 zł
95147 napisał(a):
Z reguły jest tak, że zmiana trendu następuje wtedy, gdy większość
jest przekonana o jego kontynuacji. Więc te głosy na forum to dobry znak Dancing

...przy 6 zł mógłbyś napisać to samo a jednak poleciało dalej więc dajmy spokój takim spekulacją, oczywiście że mamy ruletke, kto ma dostęp do informacji może jeszcze podejmować rozsądne decyzje a reszta może tylko spekulować i obstawiać w ciemno w którym kierunku podążą cena akcji. Ja stoję z boku i dziękuje losowi że nie załapałem się na "promocje" po 9 zł a miałem przez moment ochotę wskoczyć.
Edytowany: 22 listopada 2009 17:39

mino
0
Wpisów: 37
Wysłane: 16 listopada 2009 19:23:27 przy kursie: 2,69 zł
Widzisz kolego ,i tu się mylisz bo nikt rozsądny tu w ruletke nie gra - proponuje przestudiować forum 4 tygodnie wstecz to może rozróżnisz ruletkę do podejmowania decyzji na rzeczowych podstawach. Fakt nie ukrywam ryzyko jest ogromne ale ruletką tego nazwać nie możnaShame on you
Edytowany: 22 listopada 2009 17:40

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 16 listopada 2009 19:31:43 przy kursie: 2,69 zł
Opór w postaci 2000 postów pękł w niecałą godzinkę blackeye
Analiza techniczna wskazuje na kontynuację trendu conajmniej do końca tygodnia oraz przebicie poziomu 200tyś odsłon blackeye
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.

aabbcc
0
Wpisów: 243
Wysłane: 16 listopada 2009 19:50:33 przy kursie: 2,69 zł
powiem tak - zaczynam wymiękać. Choć na orco uśredniałem od 33zł do 22zł i sprzedałem po 46. Ale tu Wam powiem, że wymiękam, aczkolwiek wydaje mi sie ze spekuła tu ostro zaniża kurs.

Spolka warta 22 mln zł - no bez jaj. Tex był dziś jedna ze slabszych spolek - nie wiem jakim cudem POLREST byl dzis mocniejszy. Jakim no jakim? c/wk>1 branza gorsza niz texa, szansa na ratunek mniejsza. Jakim cudem tex byl dzis slabszy? A no takim ze trwa tu ostre odleszczanie. Bo ktos nie chce zarobic 100% ani 200%, chce zarobić 300%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 16 listopada 2009 19:55:23 przy kursie: 2,69 zł
aabbcc napisał(a):
powiem tak - zaczynam wymiękać. Choć na orco uśredniałem od 33zł do 22zł i sprzedałem po 46. Ale tu Wam powiem, że wymiękam, aczkolwiek wydaje mi sie ze spekuła tu ostro zaniża kurs.

Spolka warta 22 mln zł - no bez jaj. Tex był dziś jedna ze slabszych spolek - nie wiem jakim cudem POLREST byl dzis mocniejszy. Jakim no jakim? c/wk>1 branza gorsza niz texa, szansa na ratunek mniejsza. Jakim cudem tex byl dzis slabszy? A no takim ze trwa tu ostre odleszczanie. Bo ktos nie chce zarobic 100% ani 200%, chce zarobić 300%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

idąc prosta analogią odejmij od 132 mln 110 mln straty.ile ci daje - właśnie 22mln zł :D hello1

idąc ta logiką juz niżej nie będzie

95147
0
Wpisów: 82
Wysłane: 16 listopada 2009 20:00:25 przy kursie: 2,69 zł
aabbcc napisał(a):
powiem tak - zaczynam wymiękać. Choć na orco uśredniałem od 33zł do 22zł i sprzedałem po 46.

Czyżby największy ze wszystkich twardziel w postaci agenta JKM z licencją to kill wymiękał?

Toż to kolejny silny sygnał analizy behawioralnej Whistle

A tak poważnie, rynek po prostu próbuje się uporać z ryzykiem upadłości spółki.
Odrzućmy teorie spiskowe, to jest po prostu gra, w której (prawie) wszystkie chwyty dozwolone... Dla akcjonariuszy nie ma teraz znaczenia jaki będzie kurs jutro czy pojutrze.
Ważna będzie decyzja Sądu - a po ogłoszeniu decyzji otwarcie pewnie z wielką luką.

Mati82
0
Wpisów: 12
Wysłane: 16 listopada 2009 20:10:19 przy kursie: 2,69 zł
witam, to jest moj pierwszy post na forum. czytam je ostatnio i nie ukrywam rozmowa jest bez porownania na wyzszym poziomie niz bankiery itp.

co to techmexa. mam tego troche wiadomo po cenie wyzszej, strata boli ale ja nie wychodze. nie chce mi sie wierzyc ze to ma upasc. dlugi ogromne ale z 2 strone naleznosci i majatek trwaly jest. doswiadczenie sugeruje mi tutaj jedna wielka gre pewnie pod przejecie i tyle. komunikat o splaceniu jednego wnioskodawcy upadlosci jest bardzo na plus. banki licza cash nie przejete nieruchomosci (casus wakacje kredytowe dla kredytobiorcow hipotecznych itp ulatwienia) wiec gdy spolka przedstawi rozsadny plan wyjscia to pewnie pojda na reke.
po tym wszystkim trzeba odbudowac marke firmy i ciagnac kontrakty w dobrej przeciez branzy. nie wiem jakie jest Wasze spojrzenie.

odnosnie kolegi z Orco - ja usrednialem skt od 8 zł do 0,6x (najwiecej juz nie pamietam po ile) pieknie wyszedlem powyzej 3 z dobrym zyskiem takze cierpliwosci :)

aabbcc
0
Wpisów: 243
Wysłane: 16 listopada 2009 20:22:36 przy kursie: 2,69 zł
stanowisko przedtawiciela sii odnosnie zmian w akcjonariacie (teran i raner)

Cytat:
"
Pańską wiadomość otrzymałem już po wysłaniu pisma do KNF. Poniżej odpowiedź na przedstawione przez Pana wątpliwości.

Art. 160 ustawy o obrocie instrumentami finansowymi rzeczywiście wprowadza nie tylko obowiązek informacyjny o transakcjach dokonywanych przez członków organów spółek publicznych, ale także o transakcjach osób blisko związanych z członkami organów. Aby istniał obowiązek informacyjny zarówno Teran Sp. z o.o. jak i Raner Sp. z o.o. muszą być uznane za osoby blisko związane z członkiem zarządu. Ponieważ są to osoby prawne takie powiązanie może być następstwem poniższych okoliczności:

- członek zarządu spółki publicznej jest jednocześnie członkiem organów tego podmiotu blisko powiązanego lub pełni inną istotną funkcję, z której wynika uprawnienie do podejmowania istotnych decyzji wpływających na sytuację podmiotu powiązanego,

- członek zarządu lub osoba blisko z nim związana kontroluje bezpośrednio lub pośrednio podmiot posiadający akcje spółki publicznej,

- członek zarządu lub osoba blisko z nim związana czerpią zyski z działalności podmiotu posiadającego akcje spółki publicznej,

- członek zarządu lub osoba blisko z nim związana mają równoważne interesy z interesami podmiotu posiadającego akcje spółki publicznej.

Przez osobę blisko związaną, o której mowa powyżej rozumie się małżonka lub inną osobę faktycznie pozostającą we wspólnym pożyciu, dzieci lecz tylko pozostające na utrzymaniu, osoby związane z tytułu przysposobienia, opieki, kurateli, inni krewni lub powinowaci, ale wyłącznie pozostające we wspólnym gospodarstwie domowym przez okres co najmniej roku.

Z danych w KRS wynika, iż w przypadku Teran sp. z o.o. wszystkie jej udziały należą od 21.12.2007 r. do Pani Teresy Studenckiej. Ponadto w Zarządzie Teran Sp. z o.o. zasiada Pan Kacper Studencki. Należałoby więc ustalić jaki rodzaj powiązania istnieje pomiędzy Panem Jackiem Studenckim, a Panią Teresą Studencką i Panem Kacprem Studeckim. Mamy tutaj jednak do czynienia z jeszcze jedną bardzo istotną sprawą. Przyjmując nawet, iż osoby te spełniają definicję osób blisko związanych to pod uwagę należy również wziąć wartość transakcji. Chodzi bowiem o to, że nie każda transakcja podlega natychmiastowemu obowiązkowi informacyjnemu bez względu na jej wartość. Ustawa o obrocie odsyła w tej kwestii do przepisów Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 15 listopada 2005 5. w sprawie przekazywania i udostępniania informacji o niektórych transakcjach instrumentami finansowymi (Dz. U. z 2005 r. Nr 229, poz. 1949 i 1950). Obowiązek informacyjny, stosownie do przepisów rozporządzenia, powstaje w sytuacji gdy pojedyncza transakcja lub seria transakcji przekracza równowartość 5000 euro. Ponieważ stan posiadania Teran Sp. z o.o. zmienił się jedynie o 1000 akcji uzasadnionym wydaje się twierdzenie, że pakiet ten nie przekroczył wartości 5000 EUR.

Wydaje się natomiast, że odmienna sytuacja jest w przypadku spółki Raner Sp. z o.o. Po pierwsze zmiana posiadania dotyczyła przeszło 145 tys. akcji, których wartość z dużym prawdopodobieństwem przekroczyła wartość 5000 EUR. Po drugie zgodnie z zapisami w KRS wszystkie udziały w spółce Raner należą do Pana Jacka Studenckiego. W tym przypadku uzasadnione wydaje się twierdzenie, iż istniał tutaj obowiązek informacyjny. Oczywiście również w tym przypadku istnieją dwie możliwości. Albo spółka Raner nie poinformowała Techmex oraz Komisji, albo Techmex nie poinformował rynku. Skłaniałbym się jednak ku tej pierwszej wersji.
"
Edytowany: 22 listopada 2009 22:52

barabaszek
0
Wpisów: 4
Wysłane: 16 listopada 2009 20:29:21 przy kursie: 2,69 zł
Witam szanowne grono inwestorów.Pierwszy odkup tej spółki zrobię w okolicach ceny 2,37zł.Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

93 94 95 96 97

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,245 sek.

cuyhoupx
awifmidh
rgaylfke
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 827,68 zł +384,14% 96 827,68 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
asbwrcqs
mjioepdt
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat