mily66 napisał(a):Dokładnie, chodzi o tych fanatyków. Ja nie twierdze że spólka jest zła, czy coś takiego. Spółka jest bardzo dobra, tylko ci fanatycy sa tak zapatrzeni że nawet przeklamuja informcje podawane na konferencji, tak aby im pasowalo, a mianowicie: fanatycy twierdza ze jak jest zmiennosc na rynku i duzy VIX to xtb zarabia. Zadałem sobie trudu i posluchalem konferencji wynikowej i sam zarzad podaje, ze delikatna hossa i wzrosty bardziej sprzyjaja wynikom niż korekty, miedzy innymi troche gorsze wyniki 2a tlumaczyli wlasnie cofneciami rynku, chodzi o to prawdopodobnie ze czesc uczestnikow zupelnie sie wylacza na ten czas i przestawia potem znowu. tak przynajmniej mowili na konferencji.
CSharpBeginner napisał(a):Cóż jak to na każdej spółce, są fanatycy jak i wrogowie. Zapytałem jedynie z ciekawości czy jest jakieś ryzyko, że w Polsce pójdą w kierunku USA i zabronią CFD. W odpowiedzi dostałem elaborat na 500 linii odnośnie mojej niewiedzy oraz sytuacji na rynku hiszpańskim i zakazu tam reklam - jaki to ma związek z moim pytaniem nie mam pojęcia sam.
Widać kłopoty ze słuchaniem, czytaniem (u obu) i teraz jeszcze dochodzą kłopoty z liczeniem (CSharpBeginner naprawdę naliczyłeś tam 500 linii?).
CSharpBeginner dostałeś cytaty z konferencji w tematach o które pytasz głupio, a Ty je wyśmiewasz, już w następnym poście i dalej jedziesz ze swoją retoryką udawanego nieszczerego zatroskania.
mily66 - wolę słuchać prezesa, którego wiarygodność była poddawana przez lata testom sprawdzalności z pozytywnym skutkiem, niż typa (chodzi o Ciebie), który się pojawił przed chwilą na forum i sieje zamęt. No zobacz, odnosnie VIX i tego co piszesz, że usłyszałeś na konferencji, choćby na dole masz artykuł ze Stockwatch ze jej streszczeniem i nawet już dużo mówiącym tytułem :
"XTB pokazało przyzwoite wyniki. „Zwiększona zmienność to woda na młyn” .Nawet wkleję Ci linka, żebyś za chwilę nie napisał, że u Ciebie go nie wyświetla:
www.stockwatch.pl/wiadomosci/x...Nie mam zamiaru nikogo przekonywać do zakupu akcji. Każdy powinien sam podejmować decyzje zakupowe, bo to sa jego pieniądze i powinny być jego decyzje.
Panowie kończę dyskusję z wami, bo szkoda mojego czasu na kogoś, kto mało, że nie potrafi wynajdywać sam informacji, to jeszcze wyśmiewa podawane gotowe na talerzu.