219 Dołączył: 2024-07-01 Wpisów: 253
Wysłane:
24 września 2024 15:36:26
przy kursie: 299,50 zł
Szkoda że władze spółki milczą, mogliby dać jakiś dobry news, chyba że ich nie ma, ale chociaż coś o P8 niech powiedzą, żal patrzeć na dramat akcjonariuszy
|
|
23 Dołączył: 2011-06-14 Wpisów: 139
Wysłane:
24 września 2024 15:49:30
Spółka dała pozytywne info, że po kilku dniach koszty się zwróciły. To chyba dobre info, że nie bedą czekali miesiącami na zwrot kosztów:):) . Tak, wiem oczekiwania i założenia analityków były inne. Może, nie taka super ta premiera ale gra jest wciąż w okolicach TOP 10 , sprzedaje się i nadal ma ponad 70% pozytywów. ...... już zarabia. Wishlista długa - sporo się jeszcze sprzeda, o to jestem spokojny. Za chwile Altersi i w nastepnym roku P8 , nadal sprzedaje się FP 1 po którym wielu sięgnie po FP2 i inne gry z wydawnictwa. mnie osobiście się marzy aby spółka cyklicznie generowała gotówkę i zaczeła w końcu płacić dywidendę - początkowo niedużą (cykliczną) i stopniowo ją zwiększać w zależności od premier i poziomu gotówki w kasie. Szerokie portfolio i wiele gier z wydawnictwa zwiększa to prawdopodobieństwo. (patrz: PlayWay im też wiele nie wychodzi...) To w końcu idea giełdy, inwestujemy aby były zwroty w postaci wzrostu wartości dywidendy .czyż nie? Pozdrawiam i nadal pozostaję akcjonariuszem choć tąpnięcie zabolało..... :(
Edytowany: 24 września 2024 15:53
|
|
152 Dołączył: 2011-03-02 Wpisów: 3 436
Wysłane:
24 września 2024 16:42:48
Ricordare napisał(a):Szkoda że władze spółki milczą, mogliby dać jakiś dobry news, chyba że ich nie ma, ale chociaż coś o P8 niech powiedzą, żal patrzeć na dramat akcjonariuszy Dramaty tu są co kilka lat ale nie tylko tutaj - Amber czy Get nie były ze spółki. Dziwi mnie, że Ci żal akcjonariuszy - nawet spółce nie było ich żal i od lat nie zabiegała o względnie wysokie notowania kursu. Skupiali się na graczach. Jednak jak widać nie zrozumieli graczy lub także przestali się nimi interesować skupiając się tylko na swoich wizjach. Gra jest dobra poza pewnymi problemami technicznymi. Szkoda tylko, że Zarząd zapomniał, że chcą wejść na wyższy poziom. Gra dla małego grona graczy tego nie zapewni. Zdecydowana większość graczy nie trawi takich gier. W czasie 2 letnich testów powinni zebrać informacje, że gra odbiega od oczekiwań. Za słabe informacje zwrotne. Być może część zastrzeżeń jest pokłosiem sporych zmian w interfejsie i rozbudowie gry tuż przed premierą. Moim zdaniem to był błąd. Szkoda, że Prezes nie potrafi się przyznać, że robił błąd w tym czy innym temacie i analizują to. Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (: a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
|
|
|
|
7 Dołączył: 2009-11-04 Wpisów: 140
Wysłane:
24 września 2024 16:48:44
Mnie tylko zastanawia obrót w ciagu ostanich 2 dni... co to za zagrywki... rozumiem ze jakiś fund postanowil wyjść ale ten obrót jest kosmiczny jak na taką spólke
|
|
PREMIUM
101 Dołączył: 2009-03-11 Wpisów: 916
Wysłane:
24 września 2024 17:22:44
19.09.2024 grum napisał(a):tgolik napisał(a):grum napisał(a):tgolik napisał(a):Myślałem, że akcjonariat Bitów jest trochę poważniejszy. A tutaj też spekulacyjne zrzuty akcji do jakich przyzwyczaił nas polski gamedev na GPW. Smutne. Nie mam akcji 11B ale wydawało się, że ta spółka to taka oaza spokoju i profesjonalizmu. .....Przy jakich kursach kupna - sprzedaży potencjalny akcjonariusz będzie poważny albo mniej poważny? Przy jakim C/ZO kupować? Jak przekroczy 1000 to będzie dobrze?? Poważny akcjonariat patrzy na forward c/z. Nie wiem jak na Bitach ale na CDR spodziewam się c/z po premierze Wiedźmina 4 na poziomie 20 (posiłkuję się własnymi kalkulacjami oraz rekomendacją BOS SA, która zakłada średnioroczne zyski CDR po premierze Wiedźmina 4 i kolejnych premierach na poziomie ponad 2 mld PLN). Zakładam, że dla Bitów też każdy mógł zrobić sobie taką prognozę przyszłych zysków. Dziękuje za profesjonalną pomoc. Pozwoliłem sobie przejrzeć wcześniejsze wpisy... obiektywnie wielki balon oczekiwań Może stąd te głębokie przetasowanie w akcjonariacie. Pozostaje pytanie jakie mnożniki wyceny zachęcą do zakupu?
|
|
2 Dołączył: 2024-09-23 Wpisów: 10
Wysłane:
24 września 2024 17:48:57
Pada wiele opinii odnośnie tego czy premiera jest sukcesem czy nie, a reakcja inwestorów przesadzona.
W związku z tym, że lubię "popatrzeć sobie na cyferki", porównałem liczbę grających w dwie gry, które miały premierę w praktycznie tym samym okresie i osiągnęły na starcie bardzo zbliżony wynik w peaku, czyli FP2 oraz GoW Ragnarok.
Interesuje mnie peak osób grających w dany tytuł w okresie 20-24 września:
dzień..........FP 2................wzrost...........Ragnarok.................wzrost 20............... -..........................-.................22967.........................- 21............35533.....................-.................31606........................38% 22............34113...................-4%..............35615........................13% 23............21995...................-36%............27687.......................-22% 24............16824...................-24%............22627.......................-18%
Na GoW przez cały weekend było widać wzrost liczby grających jednocześnie osób, po czym od poniedziałku nastąpił naturalny spadek wyniku. Na FP2 peak został wygenerowany pierwszego dnia i od tego czasu z każdym dniem zainteresowanie tytułem mocno spada.
Efekt jest taki, że spadek liczby grających w stosunku do peaku jest dużo mniejszy: FP2 - 53% GoW - 36%
Jak to interpretować? Moim zdaniem jest to przede wszystkim efekt złego odbioru gry przez część graczy i wystąpienie o zwroty. Dodatkowo spadająca ocena na Steam odstraszyła nowych kupujących.
W mojej ocenie te wartości pokazują jaki potencjał miał FP2 i to jak został on zaprzepaszczony. Super, że gra sprzedała się w >350k sztuk, ale wygląda na to, że potencjał był na duuużo więcej. Efekt - gracze którzy się "sparzyli" będą ostrożniejsi przy przyszłych premierach więc odbije się to czkawką na sprzedaży długoterminowej oraz przy premierze chociażby The Alters. Nie oznacza to oczywiście, że sprzedaż będzie słaba. Nie, ona będzie po prostu słabsza, niż mogłaby być przy pozytywnym odbiorze przez graczy.
Z pozytywów - obserwuję średnią ocenę na steam - zmieniła ona trend i zaczęła powoli rosnąć - widać dużą mobilizację osób zadowolonych z FP2.
Edit: Czysto poglądowo - mam jeszcze policzony spadek liczby grających (dzisiaj vs peak z weekendu) dla 2 innych gier: FP1 - 47% Witcher 3 - 32%
Te 2 gry są oczywiście na zupełnie innym etapie sprzedaży więc w analizie nie podawałem ich wyników żeby nie mieszać.
Edytowany: 24 września 2024 18:07
|
|
7 Dołączył: 2010-11-25 Wpisów: 106
Wysłane:
24 września 2024 19:42:13
MrMac napisał(a):
dzień..........FP 2................wzrost...........Ragnarok.................wzrost 20............... -..........................-.................22967.........................- 21............35533.....................-.................31606........................38% 22............34113...................-4%..............35615........................13% 23............21995...................-36%............27687.......................-22% 24............16824...................-24%............22627.......................-18%
zapomjiałes podać peak z dnia premiery co zaburza mocnotwoje wywody bo nie pokazujesz wzrostu soboty do piatku i cały Twój wywód upada :) a z innej beczki, skoro akcjonariuszy boli upadek kursu na GPW, może powinna od Nas wyjść propozycja do szanownego prezesa, zarządu czy też rady nadzorczej o obniżenie sobie apanaży, rezygnację z PM, i innych przywilejów, bo odpowiedzialność trzeba ponieść.
|
|
7 Dołączył: 2018-03-27 Wpisów: 41
Wysłane:
24 września 2024 19:50:02
akkilles napisał(a):Mnie tylko zastanawia obrót w ciagu ostanich 2 dni... co to za zagrywki... rozumiem ze jakiś fund postanowil wyjść ale ten obrót jest kosmiczny jak na taką spólke Zażartuje sobie w ten sposób: skoro tradycją jest na gamedevie że, po premierze mamy spadki a przed premierą kurs jest pompowany to może na 11Bit będzie podobnie, wszak premiera Alters za parę tygodni. Jako ciekawostkę dodam że, dnia 12 września ponownie zakończyła się możliwość ogrywania dema Alters. Od pierwszego udostępnienia dema do 12 września wychodzi mi 176971 graczogodzin co daje około 176971/1,85 = 95660 graczy którzy mogli w pełni ukończyć demo. Zakładając że, co 3 gracz który ukończył demo zdecydowałby się na kupno gry w dniu premiery to dało by około 28 tyś sprzedanych kopi pierwszego dnia. Z tego co pamiętam mniej więcej tyle uzyskał Invincible w ciągu pierwszych 7 dni sprzedaży. Jako że Invincible i Alters wydawany jest przez tego samego wydawcę to można pokusić się o założenie, że charakterystyka sprzedaży będzie zbliżona do Invicible, czyli mogło by to dać około 7 krotnie lepszą sprzedaż niż Invicible. Invincible w ciągu 249 dni sprzedał się w 123 tyś egzemplarzy ( twitter.com/StarwardInd/status...).
|
|
PREMIUM
131 Dołączył: 2009-09-04 Wpisów: 578
Wysłane:
24 września 2024 19:58:52
Na forum 11 bit podali informację, że liczba zwrotów nie odbiega od średniej rynkowej. tgolik napisał(a):@Utnapisztim
Czemu uważasz, że P8 jest ważny? Tygodniowo na STEAMie ukazuje się 200-300 gier. Spośród nich może 1% trafia do Global TOP 10 na dłużej niż parę godzin. Czy wiesz coś wyjątkowego na temat tajemniczego P8?
Po co w takim razie CDP wydaje kilkaset milionów na W4 skoro prawdopodobieństwo że gra znajdzie się w top 10 wynosi raptem 1%? Premiera P8 jest ważna, bo może dać odpowiedź czy 11bit wejdzie w segment AAA.
|
|
2 Dołączył: 2024-09-23 Wpisów: 10
Wysłane:
24 września 2024 20:38:54
bbartt napisał(a):MrMac napisał(a):
zapomjiałes podać peak z dnia premiery co zaburza mocnotwoje wywody bo nie pokazujesz wzrostu soboty do piatku i cały Twój wywód upada :) a z innej beczki, skoro akcjonariuszy boli upadek kursu na GPW, może powinna od Nas wyjść propozycja do szanownego prezesa, zarządu czy też rady nadzorczej o obniżenie sobie apanaży, rezygnację z PM, i innych przywilejów, bo odpowiedzialność trzeba ponieść. Dzięki za zwrócenie na to uwagi - rzeczywiście premiera była w pt o 19 naszego czasu - pomyliły mi się dni i myślałem, że to był jeszcze ten dostęp przedpremierowy więc go nie uwzględniałem. Poprawiłem dane na wykresie i zaktualizowałem wyniki dla dzisiejszego dnia. W mojej ocenie niczego to nie zmienia - wzrost był tylko przez jeden dzień (o 20% mniejszy niż na GoW) po czym nurkowanie w dół. Na dodatek pogłębiła się różnica w spadku liczby grających dzisiaj vs peak. dzień..........FP 2................wzrost...........Ragnarok.................wzrost 20............27182.....................-..................22967.........................- 21............35533.................. 31%............31606....................... 38% 22............34113...................-4%..............35615....................... 13% 23............21995...................-36%............27687.......................-22% 24............16824...................-23%............22627........................-6% Spadek liczby grających w stosunku do peaku: FP2 - 53% GoW - 27% Ciekawe jak będzie to wyglądało w kolejnych dniach :)
|
|
|
|
54 Grupa: SubskrybentP1
Wysłane:
24 września 2024 20:45:52
Wyszedł nowy hotfix usprawniający Fp2. Najważniejsza informacją jest to że pracują nad problemami z DirectX i udostępnia rozwiązanie na dniach.
Ciekawą informacja z forum inwestorskiego jest możliwość dlc do The Alters
Na chwilę obecną oceny to 72% więc niby coś lepiej, ale jedna jaskółka wiosny nie czyni.
|
|
143 Dołączył: 2020-03-19 Wpisów: 743
Wysłane:
24 września 2024 21:15:37
71,34% i 16,3K graczy online o tej godzinie. Niestety, ale 11BIT podzieli losy Starward Industries, Ci Games itd. Wręcz identyczne zachowanie kursu - pionowa ściana, bez odreagowania. Jeszcze pół biedy, gdyby 11BIT posiadał dochodowy portfel gier. Natomiast cała ta wycena bazuje na "będziemy zarabiać" a nie "już teraz zarabiamy dużo". Do coraz większego grona osób dochodzi, że zostali w pewien sposób oszukani. Kupując 11BIT kupowali tylko i wyłącznie zapewnienie, że spółka zarobi na akcjonariuszy. Więc pod dużym znakiem zapytania stoi ew. wypłata dywidendy - przypuszczam, że zarząd nie będzie rekomendował wypłaty w przyszłym roku z tego zysku, który uda im się ukręcić.
Edytowany: 24 września 2024 21:19
|
|
0 Dołączył: 2024-09-24 Wpisów: 6
Wysłane:
24 września 2024 22:20:21
Cytat:Niestety, ale 11BIT podzieli losy Starward Industries, Ci Games itd.
Wręcz identyczne zachowanie kursu - pionowa ściana, bez odreagowania. Jeszcze pół biedy, gdyby 11BIT posiadał dochodowy portfel gier. Natomiast cała ta wycena bazuje na "będziemy zarabiać" a nie "już teraz zarabiamy dużo". Na wymienionych spółkach mimo wszystko jest trochę inna sytuacja - Invicible chyba się jeszcze zwrócił, natomiast zysk netto za zeszły rok CIG pomimo całkiem niezłej sprzedaży LOtF wyniósł nieco ponad 13 mln zł. Wydaje się, że założenia Zarządu oraz części analityków co do sprzedaży FP2 były od początku przestrzelone. Ograniczenie promocji w zasadzie tylko do twitcha też było nietrafione - gry strategiczne / city buildery są nieatrakcyjnym contentem dla streamerów. Natomiast wydaje się FP2 będzie jednak long salem. Tak naprawdę trzeba poczekać na wyniki, szczególnie za IV kwartał.
Edytowany: 24 września 2024 22:24
|
|
Wysłane:
24 września 2024 23:04:58
MA4C napisał(a): Na wymienionych spółkach mimo wszystko jest trochę inna sytuacja - Invicible chyba się jeszcze zwrócił, natomiast zysk netto za zeszły rok CIG pomimo całkiem niezłej sprzedaży LOtF wyniósł nieco ponad 13 mln zł. [...] Tak naprawdę trzeba poczekać na wyniki, szczególnie za IV kwartał.
Nie wiem, czy zwróciłeś uwagę, ale panika na kursie 11BIT nie wynika z tego, że zysk netto w III kw i IV kw. 2024 11BIT będzie niski, bo zyski z pewnością pokażą. Gra się już spłaciła i zarabia. Natomiast oczekiwania były przeogromne to raz, a po drugie - ta gra miała budować wyniki finansowe w kolejnych okresach. Tutaj nie chodzi o "tu i teraz", tylko o to co będzie później - a mianowicie sprzedaż gry w przyszłych okresach w roku 2025, 2026, 2027 r. Możemy mieć doczynienia ze scenariuszem, że po teoretycznie "dobrych" wynikach w III i IV kwartale 2024 r., kurs nadal będzie się osuwał w dół. Powód jest bardzo oczywisty - brak czynników, które będą budować dobre wyniki W PRZYSZŁOŚCI. Przypominam, że CDR pokazał kwartalny wynik 1 mld zł (słownie: jeden miliard złotych) zysku netto przy cenie ok. 180 zł jak dobrze pamiętam, od tamtego czasu kurs zszedł do 100 zł i zanim doszło do jakichkolwiek wzrostów to minęło teraz kilka lat. Moim zdaniem na 11BIT na następne 4 lata możemy zapomnieć o stabilnych wzrostach - notowania weszły w trend spadkowy. Będziemy mieli doczynienia z prawdopodobnie jeszcze spektakularnymi odbiciami i możliwością zarobku dla day-traderów, ale to tylko tyle.
|
|
103 Dołączył: 2011-02-18 Wpisów: 1 520
Wysłane:
24 września 2024 23:21:02
Jak duzi gracze podjęli decyzję o wyjściu. To będą sprzedawać aż się nie wyzerują. Drugi dzień ogromnych obrotów i dwucyfrowych spadków. Sprzedają kto pierwszy ten lepszy? Może być, że ciągle mają bardzo dobrą cenę kupna i wychodzą z inwestycji. Sam pamiętam 11b po 9zl... ;) ujeżdżam byki ===>>
|
|
23 Dołączył: 2012-07-19 Wpisów: 222
Wysłane:
24 września 2024 23:28:48
Cytat:Spółka dała pozytywne info, że po kilku dniach koszty się zwróciły. To chyba dobre info, że nie bedą czekali miesiącami na zwrot kosztów:):) . Tak, wiem oczekiwania i założenia analityków były inne. Może, nie taka super ta premiera ale gra jest wciąż w okolicach TOP 10 , sprzedaje się i nadal ma ponad 70% pozytywów. ...... już zarabia. Problem w tym że już nie jest - a to pewnie było głowne założenie kupujących wczoraj po 330-360. O tym też pisał największy optymistaCytat:Gra po dwóch dniach od premiery ma dwukrotnie więcej recenzji niż pierwsza część, która sprzedała się w nakładzie 250 tys. kopii po 69 godzinach. Dlatego specjalista uważa, że 1 mln kopii w tym roku wciąż jest osiągalne, zczególnie jeśli gra utrzyma się w następnych 10 dniach w TOP10 Steam i co najmniej jeszcze dwa razy w tym okresie pozostaje TOP5. Do końca miesiąca 400k sprzedanych to max, pytanie ile będzie do końca roku pozostaje otwarte. Pojdzie jeszcze 100k? 150k? Cieżko przewidzieć.
|
|
166 Dołączył: 2016-01-17 Wpisów: 1 141
Wysłane:
24 września 2024 23:37:23
MrMac napisał(a): Jak to interpretować? Moim zdaniem jest to przede wszystkim efekt złego odbioru gry przez część graczy i wystąpienie o zwroty. Dodatkowo spadająca ocena na Steam odstraszyła nowych kupujących.
Wiesz, że FP2 jest grą znacznie krótszą od GoW2? To sprawia, że peak szybciej spada. Spółka już odpowiedziała, że zwroty są w średniej, więc kulą w płot. Na dodatek pominales pierwsze dni. Biorąc pod uwagę, że spora część graczy ograła wcześniej, to peak premierowy w porównaniu z GoW był dużo lepszy. Widziałeś nagonkę w ocenach na GoW? Też dotyczy bzdury, bo posiadania konta psn. Piszę też, bo dawanie negatywów, że FP2 to nie FP też jest bzdurne.
|
|
0 Dołączył: 2024-09-24 Wpisów: 6
Wysłane:
25 września 2024 00:18:31
Cytat:Moim zdaniem na 11BIT na następne 4 lata możemy zapomnieć o stabilnych wzrostach - notowania weszły w trend spadkowy. Będziemy mieli doczynienia z prawdopodobnie jeszcze spektakularnymi odbiciami i możliwością zarobku dla day-traderów, ale to tylko tyle. crybaby Wydaje się, że rynek urealnił wycenę. Aktualnie średnia C/Z dla CDR, Ten Square i CIG wynosi -20. Przy założeniu, że zysk w najbliższych latach będzie oscylował na poziomie 60 mln zł (ok 20% więcej niż w 2018) to cena za 1 akcje winna wynosić 450 - 480 zł.
|
|
2 Dołączył: 2022-10-20 Wpisów: 8
Wysłane:
25 września 2024 00:23:20
Rif napisał(a):MrMac napisał(a): Jak to interpretować? Moim zdaniem jest to przede wszystkim efekt złego odbioru gry przez część graczy i wystąpienie o zwroty. Dodatkowo spadająca ocena na Steam odstraszyła nowych kupujących.
Wiesz, że FP2 jest grą znacznie krótszą od GoW2? To sprawia, że peak szybciej spada. Spółka już odpowiedziała, że zwroty są w średniej, więc kulą w płot. Na dodatek pominales pierwsze dni. Biorąc pod uwagę, że spora część graczy ograła wcześniej, to peak premierowy w porównaniu z GoW był dużo lepszy. Widziałeś nagonkę w ocenach na GoW? Też dotyczy bzdury, bo posiadania konta psn. Piszę też, bo dawanie negatywów, że FP2 to nie FP też jest bzdurne. Kolejna sprawa którą mało kto podnosi- Frostpunk 2 jest grą krótką i m.in. dlatego trafiła do game passa. To dlc-ki miały ją znacznie rozbudować. Tyle że po co teraz kupować wykastrowaną grę która nie jest hitem? Kolejne ryzyko to jak sprzedadzą się dlc przy braku hype? No i ostatnia sprawa- strategie Paradoxu wymagają stosunkowo słabej karty graficznej a do Frostpunka 2 trzeba mieć niezłego potworka więc gracze klepiący w strategie na starszych maszynach obejdą się smakiem. Branża jest brutalna, konkurencja duża, gracze coraz bardziej zblazowani i znudzeni ;) więc pole do wtopy jest bardzo ograniczone.
|
|
Wysłane:
25 września 2024 01:05:39
MA4C napisał(a):Cytat:Moim zdaniem na 11BIT na następne 4 lata możemy zapomnieć o stabilnych wzrostach - notowania weszły w trend spadkowy. Będziemy mieli doczynienia z prawdopodobnie jeszcze spektakularnymi odbiciami i możliwością zarobku dla day-traderów, ale to tylko tyle. crybaby Wydaje się, że rynek urealnił wycenę. Aktualnie średnia C/Z dla CDR, Ten Square i CIG wynosi -20. Przy założeniu, że zysk w najbliższych latach będzie oscylował na poziomie 60 mln zł (ok 20% więcej niż w 2018) to cena za 1 akcje winna wynosić 450 - 480 zł. Problem w tym, że 11BIT nie wygeneruje 60 mln zł zysku rocznie. Frostpunk 1 dał spółce maksymalnie 37.5 mln zł zysku netto w 2018 r. Później te zyski systematycznie spadały. W 2019 r. wynosiły 21 mln zł netto. A my mówimy o produkcie, który jest o wiele gorszy. Spójrz na średnie recenzje - nie uda im się sprzedać tyle kopii ile FP 1 moim zdaniem. Najważniejsze, aby recenzje już bardziej nie spadały... C/Z dla spółki, która się rozwija ok. 20-30 pasuje. Nie dla spółki która wydaje słabe produkty, który nie są dopasowane do potrzeb rynku. Wówczas rynek może ustalić C/Z na poziomie 7-10 (TEN ma EV/EBITDA = 4, gdzie duża część zysku jest odpisywana jako earnout dla byłych właścicieli RORTOS...) Więc zakładając c/z 10 i zysk w następnych 4 latach średnio 25 mln zł, nie zdziwiłaby mnie kapitalizacja na poziomie 250-300 mln zł, tj. kurs 100 - 125 zł. Jednorazowy zysk dla inwestorów nie ma dużego znaczenia, jak wcześniej tutaj pisałem. Liczy się to co są w stanie osiągnąć w następnych przynajmniej 4 latach do wyprodukowania tak dużej gry jak Frostpunk1/2. Podsumowując kadra 11BIT nie odrobiła zadania domowego, a mianowicie źle przeanalizowali potrzeby graczy. Trzeba było dać graczom Frostpunk 2 jako ulepszoną wersję Frostpunk 1, a nie zmieniać całą mechanikę gry i wszystko wyrzucać do kosza z wcześniejszej wersji. To tak jak gra The Sims czy FIFA. Sprzedają się jak ciepłe bułeczki, bo gracze wiedzą czego oczekiwać po grze. I tak ma być. Wyobraźcie co by było, gdyby grę The Sims przemodelować w coś zupełnie innego. Nasze dzieciaki przestałyby w to grać.
|
|