PARTNER SERWISU
qxkapnsr
609 610 611 612 613
juniorAccount
PREMIUM
41
Wpisów: 172
Wysłane: 23 grudnia 2024 18:04:36 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):
a wcześniej 15 lat z nimi handlowałem

Na stadionie?

tgolik
PREMIUM
248
Wpisów: 1 258
Wysłane: 23 grudnia 2024 18:10:53 przy kursie: 187,30 zł
Stadion był jeszcze 10 lat wcześniej. Prowadziłem sklep internetowy z grami i CDP był jednym z dostawców. Wtedy jedynym, który nie dal sobie, opóźnieniami w płatnościach, w kaszę dmuchać.

animaes
42
Wpisów: 123
Wysłane: 23 grudnia 2024 21:03:10 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):
Siedzę na CDR od 15 lat a wcześniej 15 lat z nimi handlowałem. Znam ich biznes od podszewki, potrafię go wycenić.

Ciekawość mnie żżera. Trzymasz bez przerwy od 15 lat akcje, bez realizacji zysków w okolicach premiery CP2077? 15 lat temu kurs wynosił ok 1zł, także niezależnie od tego czy realizowałeś czy nie, i tak musisz być nieźle zarobiony (jakieś x187). Jednak jestem ciekaw czy jako ekspert, który potrafi wycenić biznes CDR, dostrzegłeś przewartościowanie w okoliach ATH. I czy potrafiłeś to zmonetyzować.

Prześledziłem uważnie niemal cały ten wątek. Jestem pod wrażeniem jak wielu użytkowników, którzy komentowali sytuację w minionych latach - przy premierze W3, a potem CP2077 jest do dziś w nim aktywnych.

Jak wielu dostrzegło szczyt pod koniec roku 2020, a jak wielu doświadczyło spadku kursu o ponad 83% z 464zł do 77zł 1,5 roku później? Ilu zarobiło, a ilu straciło? Czy sprawdziła się tu statystyka, która mówi, że koniec końców większość na giełdzie traci? Zapewne tak.

Pojawia się pytanie - czy ja sam bym dostrzegł szczyt i potrafił zrealizować zysk? Ostatecznie "nadzieja umiera ostatnia", co potrafi być bardzo kosztowne. Wiele komentarzy dotyczyło właśnie tego - próby obrony spółki, niedowierzanie. Nadzieja była silniejsza od faktów - produktu, który nie spełnił wyśrubowanych oczekiwań.

Kolega słusznie zauważył podobny schemat myślowy w Twojej wypowiedzi:
topfacet napisał(a):
tgolik: "Zwiastun W4 trudno mi ocenić obiektywnie gdyż za bardzo jestem zaangażowany w spółkę i dodatkowo jestem fanboyem Redów"

Nie popełniaj tego błędu, który wiele osób popełniło na 11bit. Bo widać jak się to kończy.

Współczuję wszystkim, którzy przeżyli taki spadek zysku na rachunku maklerskim. Niestety tutaj na forum nie raportujemy wejść i wejść, więc trudno określić ilu forumowiczów do tego grona się zalicza. Pocieszenie dla wszystkich jest takie, że prawdopodobnie zbliża się nowa, duża fala. Lata 2026-2030 powinny być dla Redów bardzo pomyślne. Oby z rokiem przystankowym 2025, który umożliwi spokojne zajęcie miejsca.

Z perspektywy czasu wszystko wydaje się takie oczywiste, ale to naturalnie tylko efekt pewności wstecznej (hindsight bias). To jedna z silniejszych tendencji wśród inwestorów.
Edytowany: 23 grudnia 2024 21:08

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 23 grudnia 2024 23:10:24 przy kursie: 187,30 zł
Wiedźminkę robi najwyraźniej nowa ekipa:

grajmerki.pl/rebel-wolves-byli...

Cytat:
Były reżyser Wiedźmina 3: Dziki Gon oraz szef produkcji i zarazem dodatkowy reżyser Cyberpunka 2077, Konrad Tomaszkiewicz, został w Rebel Wolves dyrektorem generalnym. Szeregi CD Projekt Red opuścił rok temu po oskarżeniach o mobbing, z których został finalnie oczyszczony po wielomiesięcznym śledztwie. W zespole znajdziemy także: Daniela Sadowskiego (dyrektora projektowego Wiedźmina 1). Jakuba Szamałka (scenarzystę Wiedźmina 3: Dziki Gon, Wiedźmińskich opowieści i Cyberpunka 2077), Bartomieja Gawła (dyrektora artystycznego Wiedźmina 3: Dziki Gon), Tamarę Zawadę (dyrektorkę animacji Wiedźmina 3: Dziki Gon), Roberta Murzynowskiego (szefa studia) i Michała Borykę (dyrektora finansowego).

Czy to dobrze czy źle? Czas pokaże.

Dix22
143
Wpisów: 743
Wysłane: 24 grudnia 2024 00:43:02 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):
@topfacet
O mnie się nie martw. Siedzę na CDR od 15 lat a wcześniej 15 lat z nimi handlowałem. Znam ich biznes od podszewki, potrafię go wycenić. Rozmawiałam z Michałem na zwykłym handlowym i marketingowym gruncie.
Wtedy byli najlepsi w Polsce, teraz są najlepsi na świecie.

Nie przywiązuj się do CDR sentymentalnie. Polska giełda nie lubi sentymentów. Spójrz jak bardzo sentymentalnie ludzie uwierzyli CI GAMES czy 11BIT. CD Projekt przypuszczam nie będzie tutaj wyjątkiem, z tym, że skala inna. Zresztą przed premierą Cyberpunka też były "korekty" -35%.

Czy teraz tak nie będzie? Ja jednak wolę wierzyć, że będzie. Cyberpunk pokazał, że CDR nie różni się od innych producentów gier (-80%). Teraz mamy wzrost 100%, co podniosło kapitalizację o ok. 9-10 mld zł.

Moje zasadnicze pytanie: czy faktycznie wycena spółki miała prawo zwiększyć się o 10 mld zł w 2024 r? Nadal nie pokazali nic oprócz trailera, a wzrost ich kapitalizacji przerósł cały rynek gamingu w Polsce. Rozumiem wzrost o 15-20%, ale o 100%? Na jakiej podstawie?

Czy ktokolwiek z was zastanawiał się racjonalnie czy to co się z CDR dzieje ma w ogóle jakieś mocne fundamenty? Czy jest tylko wyrzutem, że "bo CDR to wiedźmin 4 i ma rosnąć". To już nie ten rynek co przed 2021 r...

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 24 grudnia 2024 01:17:16 przy kursie: 187,30 zł
animaes napisał(a):

Ciekawość mnie żżera. Trzymasz bez przerwy od 15 lat akcje, bez realizacji zysków w okolicach premiery CP2077? 15 lat temu kurs wynosił ok 1zł, także niezależnie od tego czy realizowałeś czy nie, i tak musisz być nieźle zarobiony (jakieś x187). Jednak jestem ciekaw czy jako ekspert, który potrafi wycenić biznes CDR, dostrzegłeś przewartościowanie w okoliach ATH. I czy potrafiłeś to zmonetyzować.

Spadek po premierze CP2077 był bodajże piątym dużym spadkiem, który przeżyłem na CDR. Wiem, że większość tych, co byli od początku ( to nie był 1 zł, raczej ok 3-4 zł) wysypali się ok. 21 zł. Wcześniej 8-9 zł strząsała inwestorów tysiącami. Nie widziałem więc powodu, żeby pozbywać się akcji przy premierze 10 grudnia 2020. Wiedziałem, że akcje są przewartościowane - szacowałem kurs maksymalny wtedy na 315-350 zł. Grałem w Cyberpunka od północy premierowego dnia. Grałem na PC nie widziałem więc istotnych problemów technicznych a gra fabularnie była niesamowita. Problemy konsolowców zdziwiły mnie ale nie spodziewałem się fajerwerków po 8-letnich konstrukcjach. Jednym słowem nie widziałem fundamentalnych powodów do pozbywania się CDR.
Co do monetyzacji, wystarczyły mi dywidendy a te, których spodziewam się za 2 -3 lata dokonają rewolucji moim portfelu. Akcji nie sprzedawałem też z tego powodu, że podatek Belki pozbawiłby mnie minimum 15% akcji CDR a zawsze żal mi było pozbyć się choćby jednej.
Nie realizowałem zysków ani na premierze Wiedźmina 2 ani W3 ani Cp2077. Gdybym to zrobił, to raczej na poziomie 8 lub 21 zł i już dawno byłbym bez akcji z nędzna stopą zwrotu rzędu kilkuset procent.
Edytowany: 24 grudnia 2024 01:25

Rufusinski
119
Wpisów: 512
Wysłane: 24 grudnia 2024 02:41:07 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):
animaes napisał(a):

Spadek po premierze CP2077 był bodajże piątym dużym spadkiem, który przeżyłem na CDR. Wiem, że większość tych, co byli od początku ( to nie był 1 zł, raczej ok 3-4 zł) wysypali się ok. 21 zł. Wcześniej 8-9 zł strząsała inwestorów tysiącami. Nie widziałem więc powodu, żeby pozbywać się akcji przy premierze 10 grudnia 2020. Wiedziałem, że akcje są przewartościowane - szacowałem kurs maksymalny wtedy na 315-350 zł. Grałem w Cyberpunka od północy premierowego dnia. Grałem na PC nie widziałem więc istotnych problemów technicznych a gra fabularnie była niesamowita. Problemy konsolowców zdziwiły mnie ale nie spodziewałem się fajerwerków po 8-letnich konstrukcjach. Jednym słowem nie widziałem fundamentalnych powodów do pozbywania się CDR.
Co do monetyzacji, wystarczyły mi dywidendy a te, których spodziewam się za 2 -3 lata dokonają rewolucji moim portfelu. Akcji nie sprzedawałem też z tego powodu, że podatek Belki pozbawiłby mnie minimum 15% akcji CDR a zawsze żal mi było pozbyć się choćby jednej.
Nie realizowałem zysków ani na premierze Wiedźmina 2 ani W3 ani Cp2077. Gdybym to zrobił, to raczej na poziomie 8 lub 21 zł i już dawno byłbym bez akcji z nędzna stopą zwrotu rzędu kilkuset procent.

Ci co naprawde byli od poczatku to okolice 2.80, bo wlasnie wtedy pojawily sie publicznie informacje o wpisaniu Kicinskiego i Iwinskiego do zarzadu Optimusa. Pamietam jak wczoraj, zgadnijcie dlaczego.

8-9 zl to byl poziom, gdzie wszyscy dookola krzyczeli czemu kupujesz ten growy gownopapier jak mozesz kupic cudowny i przyszlosciowy Petrolinvest albo Bioton. Okolice 20, jakos do 28 to bylo przeciez zaraz zbankrutuja (i nie bylo to bez podstaw). A reszta jest historia.
Edytowany: 24 grudnia 2024 02:46

Dix22
143
Wysłane: 24 grudnia 2024 15:43:50 przy kursie: 187,30 zł
Rufusinski napisał(a):

8-9 zl to byl poziom, gdzie wszyscy dookola krzyczeli czemu kupujesz ten growy gownopapier jak mozesz kupic cudowny i przyszlosciowy Petrolinvest albo Bioton. Okolice 20, jakos do 28 to bylo przeciez zaraz zbankrutuja (i nie bylo to bez podstaw). A reszta jest historia.

Tylko obecnie masz kurs nie 8 zł, nie 20 zł ani nie 28 zł. Kurs ok. 190 zł. Wycena ca 19 mld zł.

W związku z tym rynek wymaga dowożenia wyników, regularnych wypłat solidnych dywidend.

Przy kursie 190 zł dywidenda jakby mnie zadowoliła to jest 10%, czyli ok. 19 zł.

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 24 grudnia 2024 19:39:29 przy kursie: 187,30 zł
Dix22 napisał(a):
Przy kursie 190 zł dywidenda jakby mnie zadowoliła to jest 10%, czyli ok. 19 zł.

Tylko, CDR to nie jest pospolita spółka jak PLW, tylko król pokroju Coca Coli (c/z 26) czy Take Two (c/z 48).
Dla spodziewanych za 2 lata zysków 1,5 mld PLN właściwa wycena to 300-450 zł.
Edytowany: 24 grudnia 2024 19:42

Dix22
143
Wysłane: 25 grudnia 2024 00:55:14 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):

Dla spodziewanych za 2 lata zysków 1,5 mld PLN właściwa wycena to 300-450 zł.

Na jakiej niby podstawie? 30 - 45 mld zł wyceny przy zysku netto 1,5 mld zł.

Robisz sobie żarty? 3some

Po pierwsze: powtarzalne zyski.
Po drugie: nowe premiery co przynajmniej 2 lata. Jesteśmy na górce z wyceną wg mnie.

Jeśli mają mieć wyższa wycenę, to nie mogą wypuszczać gier co 7-8 lat. Spójrz na prognozę zysków na 2025/2026. Cyberpunk, W3 itd... już

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 25 grudnia 2024 01:06:18 przy kursie: 187,30 zł
Nie czytałeś wątku? Redzi szykują nowe gry co kilkananście miesięcy i powtarzalne 1,5 mld zysku. CDR jest spółką wzrostową, c/z 20-30 wydaje się naturalny. Jak uda się stworzyć nowe IP (Hadar nad którym pracują), średnie zyski powinny przekroczyć 2 mld pln za 6-7 lat.
Edytowany: 25 grudnia 2024 01:07

Dix22
143
Wysłane: 25 grudnia 2024 01:23:37 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):
Nie czytałeś wątku? Redzi szykują nowe gry co kilkananście miesięcy i powtarzalne 1,5 mld zysku. CDR jest spółką wzrostową, c/z 20-30 wydaje się naturalny. Jak uda się stworzyć nowe IP (Hadar nad którym pracują), średnie zyski powinny przekroczyć 2 mld pln za 6-7 lat.

"szykują"
"wydaje się"
"jak uda się"
"powinny"

Za dużo tego tego gdybania - ja jestem sceptyczny. Obecnie wydali trailer gry (nie gameplay), mają ambitne plany ale ich realizacja to są lata i jest tam dużo niewiadomych. Na 2025 i 2026 nie mają żadnych premier przygotowanych. Nie wierzę w Wiedźmina 4 w 2026. Optymistycznie IV kwartał 2027, a realnie przypuszczam 2028 r, czyli 4 lata produkcji. Przypomnij sobie jak długo produkowali Cyberpunka i w jakiej wersji wyszedł (hasło "Cyberzbugowaniec").
Zakładając, że Wiedźmin 4 faktycznie wyjdzie i nie zostanie odpisany na straty (czego nikt nie zakłada), pytanie co z innymi-nowymi projektami. Rynek gamingu już pokazał, że nic nie jest tu pewne. Po tylu porażkach, wszyscy są ostrożni. I tak pewnie pozostanie do czasu premiery pierwszego dużego tytułu, który prawdopdobonie będzie udany (tego w tej chwili nie wiemy).

Wycena ca 19 mld zł, przy spadających zyskach w 2025 i 2026 r., wstępnej fazie developmentu Wiedźmina 4 to moim zdaniem maks na jakiś dłuższy czas. Moim zdaniem nie do utrzymania w sposób stabilny i długotrwały. Natomiast, jeśli będzie tak jak mówisz, że pojawi się np. Wiedźmin 4 w 2027 roku, a następnie w 2028/2029 będzie nowa gra AAA, która zapewni te zyski to wówczas możemy mówić o wzroście wyceny.

Na chwile obecną wyceniliśmy marzenia. I to byłoby na tyle.

GRAF78
93
Wpisów: 1 574
Wysłane: 25 grudnia 2024 02:42:19 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):

kropka w kropkę jak bym czytał forum 11Bit jakis czas temu ... zdaje się ze tu historia się powtórzy a i takie założenie jest w moim planie inwestycyjnym z przed lat angel4 oj będzie płacz i lamentycrybaby GD nie bierze jeńców a rzeź nadejdzie w swoim czasie

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 25 grudnia 2024 10:56:26 przy kursie: 187,30 zł
Ciekawy materiał, jest także wzmianka o CDR:

www.youtube.com/watch?v=oZfibW...

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 25 grudnia 2024 12:39:25 przy kursie: 187,30 zł
GRAF78 napisał(a):
tgolik napisał(a):

kropka w kropkę jak bym czytał forum 11Bit jakis czas temu ... zdaje się ze tu historia się powtórzy a i takie założenie jest w moim planie inwestycyjnym z przed lat angel4 oj będzie płacz i lamentycrybaby GD nie bierze jeńców a rzeź nadejdzie w swoim czasie

No tak, bo gry 11BIT z pewnością okupują TOP10 i TOP 30 Global na STEAMie, deklasując inne gry singlowe, w tym nowości.
Także FP2 nie był grą z praktycznie nie istniejącego już segmentu RTS a pozostałe gry Bitów to oczywiście globalne IP mogące konkurować z Cyberpunkiem i Wiedźminem (którego trailer zmiażdżył konkurencję na gali The Game Awards).
xD
Edytowany: 25 grudnia 2024 12:39

tgolik
PREMIUM
248
Wysłane: 25 grudnia 2024 12:44:05 przy kursie: 187,30 zł
Dix22 napisał(a):
Przypomnij sobie jak długo produkowali Cyberpunka i w jakiej wersji wyszedł (hasło "Cyberzbugowaniec").

Wycena ca 19 mld zł, przy spadających zyskach w 2025 i 2026 r., wstępnej fazie developmentu Wiedźmina 4 to moim zdaniem maks na jakiś dłuższy czas. Moim zdaniem nie do utrzymania w sposób stabilny i długotrwały. Natomiast, jeśli będzie tak jak mówisz, że pojawi się np. Wiedźmin 4 w 2027 roku, a następnie w 2028/2029 będzie nowa gra AAA, która zapewni te zyski to wówczas możemy mówić o wzroście wyceny.

Na pewno masz sporo racji - nowi inwestorzy lub ci, którzy weszli na wysokich poziomach lub zaufali hohsztaplerom pokroju 11Bit, powinni być ostrożni.
A co do Twoich uwag:

- Cyberpunk to kolosalny sukces CDR - udało im się za pierwszym razem, choć z pewnymi początkowymi problemami, stworzyć nowe IP. Stworzyć nowe IP i od razu na nim zarobić 2 mld zł? To się na globalnym rynku prawie nie zdarza,
- W4 jest nie w początkowej a w końcowej fazie developmentu,
- Na chwilę obecną nie wyceniliśmy tylko rozpoczynamy wyceniać marzenia.
Edytowany: 25 grudnia 2024 12:44

tarchorafal
PREMIUM
1
Wpisów: 31
Wysłane: 25 grudnia 2024 13:17:00 przy kursie: 187,30 zł
Moderator:
Usuwane są wpisy zawierające cenę docelową lub przewidywany kierunek kursu, nie poparty argumentacją techniczną bądź fundamentalną,
Edytowany: 25 grudnia 2024 15:06

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 25 grudnia 2024 15:05:48 przy kursie: 187,30 zł
tgolik napisał(a):

Tylko, CDR to nie jest pospolita spółka jak PLW, tylko król pokroju Coca Coli (c/z 26)

Pamiętaj, proszę, o młodszych i mniej doświadczonych inwestorach, czytających to forum. Porównywanie jabłek z gruszkami nie jest najlepszym rozwiązaniem.

tomhead
27
Wpisów: 69
Wysłane: 25 grudnia 2024 15:30:56 przy kursie: 187,30 zł
Dix22 napisał(a):
tgolik napisał(a):

"szykują"
"wydaje się"
"jak uda się"
"powinny"

Za dużo tego tego gdybania - ja jestem sceptyczny. Obecnie wydali trailer gry (nie gameplay), mają ambitne plany ale ich realizacja to są lata i jest tam dużo niewiadomych. Na 2025 i 2026 nie mają żadnych premier przygotowanych. Nie wierzę w Wiedźmina 4 w 2026. Optymistycznie IV kwartał 2027, a realnie przypuszczam 2028 r, czyli 4 lata produkcji. Przypomnij sobie jak długo produkowali Cyberpunka i w jakiej wersji wyszedł (hasło "Cyberzbugowaniec").
Zakładając, że Wiedźmin 4 faktycznie wyjdzie i nie zostanie odpisany na straty (czego nikt nie zakłada), pytanie co z innymi-nowymi projektami. Rynek gamingu już pokazał, że nic nie jest tu pewne. Po tylu porażkach, wszyscy są ostrożni. I tak pewnie pozostanie do czasu premiery pierwszego dużego tytułu, który prawdopdobonie będzie udany (tego w tej chwili nie wiemy).

Boże kochany…coś Ty się uczepił tego Cyberpunka? Gra robiona była na starym i problematycznym silniku… CP nie było złą grą, jej błędy wynikały z problemów z silnikiem który były większe niż się spodziewali. Firma przeszła duże zmiany co widać po stanie Widma Wolności oraz pokątnie sami pracownicy mówią że jest zupełnie inaczej w firmie. Dużo lepiej im się pracuje, jest większy spokój i znacznie lepsza organizacja. Nie wyskakuj z woke, dei itp tylko proszę…

Jakiś czas temu odnosiłem się do Twoich słów dotyczacych czasów i procesów tworzenia gier, ale nie wiem czy nie czytałeś tego czy ignorujesz treści które nie pasują Ci do koncepcji… gra nie jest we wstępnej fazie developmentu!!!! Development to cały proces tworzenia od ideacji do wydania. Gra jest za połową procesu…zostało około 2 góra 3 lata do wydania.

Tak-wyceniamy marzenia jak w wielu przypadkach. Wycenimy marzenie na AMD gdy ogłoszą że podpisali umowe na nowe układy do konsol kolejnej generacji. A przecież takie układy tez im mogą nie wyjść i będzie klapa. Rynek nie kupi konsol tylko pójdzie w granie w chmurze. Intel ma spore doświadczenie w produkcji CPU, a jednak 13 generacja im nie wyszła…Każda umowa, każda zapowiedź czegokolwiek może się nie ziścić bo coś pójdzie nie tak. Kwestia ryzyka które się akceptuje. Jeśli nie wierzysz w CDPR, że W4 i dalsze produkcje im wyjdą dobrze to nie kupujesz papieru i tyle. Nie każdy musi inwestować w modny CDPR. Inwestujemy w co wierzymy i rozumiemy. Czasem zarobimy, a czasem się przejedziemy.

Dobra rada dla Ciebie żebyś uniknął tego rozczarowania: inwestuj w sektor który rozumiesz i który czujesz.

Wesołych Świąt :)
Edytowany: 25 grudnia 2024 15:31

Dix22
143
Wysłane: 25 grudnia 2024 15:52:28 przy kursie: 187,30 zł
tomhead napisał(a):
Boże kochany…coś Ty się uczepił tego Cyberpunka? Gra robiona była na starym i problematycznym silniku… CP nie było złą grą, jej błędy wynikały z problemów z silnikiem który były większe niż się spodziewali. Firma przeszła duże zmiany co widać po stanie Widma Wolności oraz pokątnie sami pracownicy mówią że jest zupełnie inaczej w firmie. Dużo lepiej im się pracuje, jest większy spokój i znacznie lepsza organizacja. Nie wyskakuj z woke, dei itp tylko proszę…

Jakiś czas temu odnosiłem się do Twoich słów dotyczacych czasów i procesów tworzenia gier, ale nie wiem czy nie czytałeś tego czy ignorujesz treści które nie pasują Ci do koncepcji… gra nie jest we wstępnej fazie developmentu!!!! Development to cały proces tworzenia od ideacji do wydania. Gra jest za połową procesu…zostało około 2 góra 3 lata do wydania.

Spokojnie, uspokój się. Nie musisz używać kilku wykrzykników.
Jeśli nastawiasz się na ten tytuł w 2026 r. to się mocno zdziwisz. To poniekąd wynika z ich programu motywacyjnego - do 2028 r... Analitycy również w swoich prognozach nie widzą tego tytułu w 2026 r.
Powtórzę trzeci raz. Optymistycznie 2027 r., realistycznie 2028 r.

Dla utrzymania obecnej wyceny muszą więcej tworzyć i utrzymywać zyski, a tego nie dowożą w mojej ocenie.
Moje pytanie: Czy będzie 1 mld zł zysku netto w 2025 r. oraz 1 mld zł zysku w 2026?

To, że im się lepiej pracuje w studio i piją dobrą kawę nie oznacza, żeby wycena zwiększyła się w ciągu roku o 9 mld zł. Trochę powagi.
Edytowany: 25 grudnia 2024 15:52

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE CDPROJEKT
  • Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco
    Sesja pod znakiem decyzji RPP i danych z USA, w grze Allegro, Vercom i Asseco

We wtorek giełda w Warszawie wykonała zdecydowany zwrot w górę i wybroniła się przed 5. spadkową sesją z rzędu. W środę strona popytowa idzie za ciosem i ale finalnie o losach całej sesji i tak najprawdopodobniej zdecyduje reakcja na decyzję RPP i na dane z rynku pracy w USA. W centrum uwagi są dziś Allegro, Vercom i Asseco Poland.

• 10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas
    10 mocnych spółek na wrzesień wg BM BNP Paribas

We wrześniowej odsłonie portfela BM BNP Paribas analitycy stawiają na dotychczasowe spółki, czyli liderów i czołowych graczy w swoich branżach. Oto jak oceniają wyniki za II kwartał poszczególnych top picks i ich perspektywy.

609 610 611 612 613

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,234 sek.

xrdjwcjx
uricsjoa
drttzsrn
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
dkyrsstm
erjxkqle
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat