PARTNER SERWISU
ioblrfve
tarchorafal

tarchorafal

Ostatnie 10 wpisów
Wobec takiej juz pożyczonej liczby to kurs kuz chyba bardziej nie spadnie..

Na razie kurs jest troszke wysoko bo zyski i marze na razie stanęły; jesli jednak potwierdzą się hurraoptymistyczne zapowiedzi prezesa to rzeczywisćie kurs jest bardzo nisko:)

Ale dlaczego najdroższym? Jak kupuje to zawsze widze 0zl prowizji...

Ale ile zarobia na utrzymaniu sorzetu a ile na samym robocie?

Jak wtrące 3 grosze ale raczej w trybie zapytania.
Generalnie zgadxzam się ze na razie konkuremcji nie będzie bo trzreba zdobyć zaufanie specjalistów itd..

Ale opowiedzcie czy gdy po kpo boom troche minie to czy dochód powtarzalny ze sprzedazy bedzie podobny do tego teraz. Albo inaczej, czy prognozowany dochod powtarzalny ze sprzedazy uzasadnia tą wycenę teraz? Czy może rynek przeszacowuje ze firma bedzie sprzedawa jeszcze więcej robotow mko braku kpo?
Na razie nie bierzmy pod uwage kardioznacznika bo zawsze moze sie projekt wykrzaczyc; przecież nie jest keszcze gotowy.

W jaki sposob poprosic o analize ostatniego raportu finansowego??

I jak się podobają szacunki.
Dla mnie OK; Cieszy wzrost EBIDTA o ok 40 % !!!

Dlaczego mieliby zdejmować spółkę z giełdy?

Moderator:
Usuwane są wpisy zawierające cenę docelową lub przewidywany kierunek kursu, nie poparty argumentacją techniczną bądź fundamentalną,

ryhol2 napisał(a):
Kasia Stefanska napisał(a):
To chyba mamy inną definicję spekuły :) Wzrost wartości był, skoro fundusz zarobił, więc definicji spekulacji to nie wypełnia :)

Patrzysz na drzewo, a nie widzisz lasu... Spekulacją jest wprowadzenie Żabki na giełdę po cenie pewnie kilku lub kilkunastokrotnie zawyżonej, w stosunku do wyceny która by była adekwatna do perspektyw rozwoju biznesu, wskaźników, zadłużenia, braku w przewidywalnej przyszłości dywidendy, czy wreszcie kondycji GPW .

IMO tak właśnie jest; ale ponieważ nie jestem mocny w wycenianiu spółek po wskaźnikach to napisz dlaczego lepiej oceniane perspektywicznie dino ma podobne C/Z a uważasz że to zabka jest przewartościuowana??

Ale przecież Obajtek wiedział jakie są regulacje unijne i one też nie powstały tak sobie tylko czemuś służą...

krewa napisał(a):
tarchorafal napisał(a):
Bo regułą jest to że wypadnięcie z indeksu powoduje podać a ciekawy jestem jak tu bedzie przy takiej dużej ilości shortów....

Assecopol wypadło w WIG20 15 marca, od tamtej pory kurs urósł w ekstremum o 30% a stanem na dzisiaj jest o 21% droższy niż po wypadnięciu.
CCC opuściło indeks 17 marca 2023 roku, od tamtej pory urosło >500%.
Tyle, jeżeli chodzi o "regułę"

No ja mam na myśli efekt w skali tygodniowej aal nie półrocznej:)

Zastanawiam się czy jest ryzyko wypdniecia jsw z wig 20. Kiedy bedzie nastepna rewizja indeksu?
Ciekawe co będą musiały zrobić te wszystkie shortujące fundusz?? Czy będą musiały zamknąć shorty?
Bo regułą jest to że wypadnięcie z indeksu powoduje podać a ciekawy jestem jak tu bedzie przy takiej dużej ilości shortów....

Jak oni chca zarabiac na tym ike. Co chwila tylko slysze ze w xtb wszystko za darmo! Prowizja 0% etf za 0 itd
na czym oni chca zarabiac??

W jaki sposob mozna grac na spadek pepco??

Ale za jaką kwtę kupil? Czu 10 tys zl to na prezesa duzo czybtyle co na waciki??

No ja jestem ciekawy skąd taki tu optymizm bo przecież premier na szybko nie widać; i nie mogę dosuzkać się "historii" która jest rozgrywana teraz..

Czy mozna prosić o analizę fundamentalna ostatniego raportu??

pozdrawiam RP

Jeśli Lpp nie zlamalo prawa tylko je omijało to mniejszy problem. W końcu Niemcy kupują gaz niby Kazachski a wszyscy wiedza ze jest Rosyjski...

Co takiego się dzieje ze mamy prawie wodospad na kursie?? Czyżby jednak AI wypiara rozwiazania livechat'a??

No ale dlaczego AI miałoby być zagrożeniem?? Czy chatGTP jest w czymś lepszy od latami rozwijanego livechata??

Zaczęły się cieszyć popularnością akcje spółki, ciekawe skąd to sie bierze? Nie było nowego info nowego... Niedługo wyniki..

Skąd wzięły się problemy CCC? Przecież juz dawno po pandemii, ludzie znowu kupują buty

Czy ktoś z Was szortuje allegro??

Też myślałem o Cavatii; ale się trochę przestraszyłem bo to deweloper przestrezni biurowej; poput na nią chyba jednak spadł z powodu pandemii...

Od Lipca powinien ruszyć program dopłat do fotowoltaiki z powrotem; ciekawy jestem czy Clc w międzyczasie zbudował pozycję do dalszego wzrostu; no bo dopłaty powinny też pójść w stronę ładowarek.

Jak oceniacie raport za 1 kwartał; wydaje mi się że jest "not greate not terrible" :)

Ktoś słuchał telekonferencji? Było coś ciekawego?

Informacje
Stopień: Oswojony
Ostatnia wizyta: 7 września 2025 01:14:14
Liczba wpisów: 32
[0,01% wszystkich postów / 0,01 postów dziennie]
Punkty respektu: 1

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,323 sek.

nxiebwxp
fgtossee
vfxheufh
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
oldtlzld
gnqveyzl
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat