PARTNER SERWISU
ztwsflhg
127 128 129 130 131

TECHMEX [TEX]

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 listopada 2009 22:37:44 przy kursie: 2,90 zł
Kolego Topol2, jak skomentujesz następujące swoje dwa wpisy:

topol2, Wysłane: 24 listopada 2009 20:28:18 napisał(a):
Życzliwość jest motorem mojego działania.
Ideałem byłoby, gdyby większość uczestników rynku zarabiała.
Mam nadzieję, że układ da zyski akcjonariuszom Techmexa.
Czasami wchodzę w papiery firm które oczekują na układ. To łatwy pieniądz, chociaż zawsze wchodzę drobnym kapitałem w okolicach 1-1,5%. Jednak ostatnio coś się zmieniło.
Myślę, że następne firmy które wpadną w niepłynność, mogą być w całości przejęte przez wierzycieli w sposób szybki i bezwzględny.
Tak wchodziłem w Pronox. Wydawało mi się, że trafiłem idealnie. Zabrałem 85% zysku i byłem szczęśliwy, że nie wszedłem drugi raz po układzie.
Teraz trzeba być wyjątkowo ostrożnym, zanim wejdzie się w akcje firmy o utraconej płynności.
To prawie pewność straty rzędu 90%
Mam nadzieję, że na Techmexie będzie zupełnie inaczej.
Uczestnicy rynku potrzebują co najmniej pół roku na zaakceptowanie nowej sytuacji.

TYLKO NIE POZWÓLCIE WYJŚĆ GŁÓWNYM AKCJONARIUSZOM PO WYSOKIEJ CENIE

topol2, Wysłane: 24 listopada 2009 20:09:14 napisał(a):
Będzie rosło. Tego życzę wszyskim zaangażowanym.
Niektórzy mogli się uchronić przed stratami.
Pisałem przed ogłoszeniem wyników 3 kw. Spodziewałem się gigantycznych strat.
Raport okazał się cukierkowy.
Tylko dla giełdy w 1992 r wyrobiłem sobie papiery księgowego. Przeanalizowałem przez tyle lat tysiące raportów. Wiem czego się spodziewać.
Właśnie dlatego pisałem o cenie 1,90.
Nie trafiłem.
Niedługo może być zawarty układ. Ale poczekajcie 3 miesiące po układzie.
W hossie wszysko dzieje się rozsądnie.
Dlatego nie oczekujcie cudów po Techmexie.
To nie Caritas. Na Techmexie nie będą rozdawali za darmo.

Usuwam Ci ze stopki link do równie wartościowego bloga. Jeśli chcesz się reklamować, kup AdWordsy.

topol2
0
Wpisów: 98
Wysłane: 30 listopada 2009 22:53:48 przy kursie: 2,90 zł
StockWatch boi się. Uznał mnie za najważniejszego wroga. Na 4 tygodnie przed werdyktem sądu pisałem o stratach rzędu 100 mln zł i upadłości Techmexu. Zostałem zbanowany na kilka tygodni, bo mówiłem o kursie 1,70 zł wiele razy. Teraz oczekuję straty około 118 mln zł i zapomnienia o firmie.
Nikt na swiecie nie ma takiego ciągu inwestowania w bankruta jak u nas.
Może mi nie wierzycie, ale bankrut naprawdę nie daje dywidendy.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 30 listopada 2009 23:08:34 przy kursie: 2,90 zł
topol2 napisał(a):
StockWatch boi się. Uznał mnie za najważniejszego wroga. Na 4 tygodnie przed werdyktem sądu pisałem o stratach rzędu 100 mln zł i upadłości Techmexu. Zostałem zbanowany na kilka tygodni, bo mówiłem o kursie 1,70 zł wiele razy. Teraz oczekuję straty około 118 mln zł i zapomnienia o firmie.
Nikt na swiecie nie ma takiego ciągu inwestowania w bankruta jak u nas.
Może mi nie wierzycie, ale bankrut naprawdę nie daje dywidendy.

Ja tam uważam twoje wypowiedzi za ciekawe. A ludzi którzy widzieli od dawna co tu sie dzieje i patrzyli ze zdziwieniem jak inni kupuja akcje tej spólki jest więcej. Sam wątek stał sie szkoleniowo bardzo ciekawy.
Oto przykład historii jak wiara małych inwestorów w spółkę była większa od samych prezesów tej spółki. I gdy ci duzi szukali sposobów aby sie pozbywac akcji mali je kupowali w przeświadczeniu że wiedza lepiej i wiecej o firmie niz prezes(?).

edit: Techmex to powinna być teraz lektura obowiązkowa w szkole inwestorów.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.
Edytowany: 30 listopada 2009 23:10

mirekadam74
0
Wpisów: 43
Wysłane: 30 listopada 2009 23:12:40 przy kursie: 2,90 zł
Dziwią mnie te lamenty i oskarżenia o wprowadzanie w błąd wysuwane wobec szanownych kolegów forumowiczów ze znacznie bogatszym doświadczeniem giełdowym. Jeżeli ktoś zaczął grać na giełdzie(a sądząc po wpisach uczestników na wątku TEXa było ich sporo) to musiał być totalnym ignorantem nie biorąc pod uwage mozliwości straty,więc jeżeli dzisiaj stracił trochę grosza to zyskał wprawdzie bolesną ale naukę. Gra na ewentualnych bankrutach jest bardzo ryzykowna więc może warto najpierw spróbowac od spółek solidnych, z dobrymi fundamentami, o których przyszłość można być spokojnym. Odniosłem wrażenie,że wielu weszło w TEXa ze zwykłej chciwości,szybkiego i bardzo wysokiego zarobku.Jak wejdzie stary wyjadacz giełdowy to sobie poradzi,ale tylu nowych i niedoświadczonych chyba nie zdawało sobie sprawy z ryzyka.Myslę,a właściwie to jestem przekonany,że skusiła ich nadzieja na podobny wzrost jak na np.SKOK,IZOLACJA lub też DUDA.Nie tędy droga.Można szybciej skończyć przygodę z gieldą niż się myślało.Nie ma dymu bez ognia.Więc szczerze życzę tym co dzisiaj stracili część swojego kapitału,aby ta nauka była ich ostatnią za własne pieniądze. I trochę z innej beczki.Chcesz pograć ryzykownie i za darmo polecam FOREX wersje demonstracyjne.Tam można grac hazardowo(jak ostatnio na TEXie).Nic nie stracisz(darmowa nauka), ale może nabieżesz pokory. Pozdrowienia

topol2
0
Wysłane: 30 listopada 2009 23:19:36 przy kursie: 2,90 zł
Nie ma znaczenia werdykt sądu. Firma przestaje istnieś sama. Ktoś kupuje akcje, aby pozwolić nieudolnym twórcom na wyjście z inwestycji po horendalnie wysokiej cenie i rozpoczęcie nowego beznadziejnego biznesu, na którym straci wielu.
Na stocwatch spotkało mnie to, czego nigdzie gdzie indziej nie zastałem.
Banowano mnie z powodu bardzo ciekawych przemyśleń.
Teraz WatchDog chce, abym mu odpowiedział.
Jeśli zasłużyłeś, to odpowiem.
Poczekaj.

WatchDog
50
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 8 588
Wysłane: 30 listopada 2009 23:27:54 przy kursie: 2,90 zł
topol2 napisał(a):

Na Boga, nie rób z siebie ofiary spisku.
Twoje teksty są niejasne, przeczysz sam sobie, natomiast dostałeś bana za złośliwe, kilkukrotne wrzucanie na wątek wpisu z samą tylko ceną '1,90' bez żadnego kontekstu ani uzasadnienia. To nie były przemyślenia.

topol2
0
Wysłane: 30 listopada 2009 23:50:47 przy kursie: 2,90 zł
WatchDog napisał(a):
topol2 napisał(a):

Na Boga, nie rób z siebie ofiary spisku.
Twoje teksty są niejasne, przeczysz sam sobie, natomiast dostałeś bana za złośliwe, kilkukrotne wrzucanie na wątek wpisu z samą tylko ceną '1,90' bez żadnego kontekstu ani uzasadnienia. To nie były przemyślenia.

Pisałem wiele o oczekiwanych stratach firmy w 3 kwartale. Rzecywiście po oczekiwanych statach oczekiwałem ceny 1,90.
Straty były jednak duże po poprzednich zyskach. Ale czy naprawdę wyniki odzwierciedlały sytuację tragiczną firmy?
Myślę, że zdecydowanie nie!!!!
Poczekajmy na następny kwartał i następny zarząd.
Gęby będą rozdziawione.
Na pewno nie będą odzwierciedlały oczekiwać WatchDog na na piekielnie zawyżoną wartość likwidacyjną firmy. Myślę, że wierzyciele nie dostaną nic. Może prawie nic.
Tak ja myślę.

mlody007
0
Wpisów: 1
Wysłane: 30 listopada 2009 23:55:21 przy kursie: 2,90 zł
powitać wszystkich chciałem
interesuje mnie jak rozegrają to ci , co nie zdążyli wyjść z Większymi pakietamiThink

topol2
0
Wysłane: 1 grudnia 2009 00:04:45 przy kursie: 2,90 zł
Normalnie.
Odwołanie do sądu, aby znaleźli się ci, którzy sfinansują wyjście z głupoty. Taki jest ten świat.
Obserwuj listę naiwnych.

majama
1
Wpisów: 1 182
Wysłane: 1 grudnia 2009 00:35:44 przy kursie: 2,90 zł
No niestety, ale zawsze sie tacy jakos znajdują, jak patrze na te dziwne mechanizmy to rozważam studiowanie jakiejś socjologii aby spróbowac to zrozumieć. Spółka prezentuje kiepskie wyniki od bardzo dawna. Od kwietnia regularnie opuszczali ja zarządzający i instytucje inwestujące. Żadną sztuka nie było znalezienie informacji o ludziach oszukanych przez spółkę. Sytuacja nieciekawa, ale wychodzenie musiało trwać, niestety ten tragiczny przypadek miał jako spółka bezpieczny rating klasy AA, co być może jest dowodem na ukrywanie danych w raportach (?).
Cała historia z zawieszaniem notowan które było zorganizowane bez sensu oraz dzisiejszym opóźnieniem informacji o likwidacji (że o tym podejrzanym artykule z jenego z portali nie wspomnę) świadczy że brak jest jakichkolwiek regul zabezpieczających interesy inwestorów. I dlatego jak sami sie ludzie nie dodzwonia w pore tam gdzie trzeba to przegrywaja.

Na historii dzisiejszej (juz wczorajszej) wygrali drobni inwestorzy którzy wykazali inicjatywę i wyprzedzili oficjalne informacje o ponad godzinę. Oraz całe forum portalu Stockwatch jako jedyne źródło ujawniające dość szybko informacje o tym. O tym kto przegrał nie ma co pisać, zbyt przykre.
To jest gra. Zabawa na pieniądze.

filip.w
0
Wpisów: 17
Wysłane: 1 grudnia 2009 00:49:03 przy kursie: 2,90 zł
Bardzo dużo robi psychologia w tym wszystkim, tak jak powiedział ostatnio mój Przyjaciel "że to jest jak gra w szachy, trzeba przewidzieć i wyprzedzić ruch przeciwnika" , a przeciwnikiem nie tylko jest, jak wszyscy wiedzą inny kupujący/lub sprzedający. enjoy

mathu
0
Wpisów: 4 615
Wysłane: 1 grudnia 2009 01:28:00 przy kursie: 2,90 zł
majama napisał(a):
No niestety, ale zawsze sie tacy jakos znajdują, jak patrze na te dziwne mechanizmy to rozważam studiowanie jakiejś socjologii aby spróbowac to zrozumieć. Spółka prezentuje kiepskie wyniki od bardzo dawna. Od kwietnia regularnie opuszczali ja zarządzający i instytucje inwestujące. Żadną sztuka nie było znalezienie informacji o ludziach oszukanych przez spółkę.

Przeanalizuj jak były interpretowane na forach wszystkie kolejne informacje o spółce.

Rozprawa się opóźnia - to dlatego że się dogadują.
Zawieszenie kursu - na pewno będzie ugoda, chodzi o to żeby zainteresowani mogli się obkupić w akcje.
Odroczenie wyroku - będzie ugoda, bo gdyby miała być upadłość to już byłaby ogłoszona.
Rośnie - ugoda na bank, przecież by nie rosło gdyby miał być upadek.

Aż do najbardziej absurdalnych:

Widłowy nie puszcza - chodzi o to żeby koledzy mogli się obkupić na niższych poziomach.
Info na SW - ktoś nagania na spadki żeby "odleszczyć papier" (!)

Gdzieś przeczytałem nawet że admin SW chce się obkupić taniej i dlatego to info na forum.

Kombinacja chciwości, naiwności i niezachwianej wiary w swoją rację...

Cytat:
Cała historia z zawieszaniem notowan które było zorganizowane bez sensu oraz dzisiejszym opóźnieniem informacji o likwidacji (że o tym podejrzanym artykule z jenego z portali nie wspomnę) świadczy że brak jest jakichkolwiek regul zabezpieczających interesy inwestorów. I dlatego jak sami sie ludzie nie dodzwonia w pore tam gdzie trzeba to przegrywaja.

A co by dało oficjalne ogłoszenie upadłości dziś o 12:00? Nic. Nastąpiłaby identyczna panika, co najwyżej ludzie ze Stockwatch nie mieliby handicapu przy ucieczce. Błąd był jak się podejmowało decyzję o kupowaniu trupa, a nie przy tak nieistotnych szczegółach jak opóźnienie info. Jak ktoś siedział na takiej spółce bez SL to co niby mogło go uratować?

Cytat:
Na historii dzisiejszej (juz wczorajszej) wygrali drobni inwestorzy którzy wykazali inicjatywę i wyprzedzili oficjalne informacje o ponad godzinę. Oraz całe forum portalu Stockwatch jako jedyne źródło ujawniające dość szybko informacje o tym. O tym kto przegrał nie ma co pisać, zbyt przykre.

Weź pod uwagę to, że ci którzy sprzedawali przed widłami ubrali w te papiery innych którzy jeszcze nie wiedzieli o upadłości. To nie jest tak że paru uważnych się w porę ewakuowało i że gdyby info było szerzej znane to wszyscy by uciekli. Tu przecież nie ma ucieczki, tu jest sprzedaż na górce tym którzy właśnie przegrywają wszystko.
The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.

andrzej-moto
0
Wpisów: 14
Wysłane: 1 grudnia 2009 03:50:48 przy kursie: 2,90 zł
-
Edytowany: 1 grudnia 2009 17:12

JAG
JAG
0
Wpisów: 533
Wysłane: 1 grudnia 2009 08:13:19 przy kursie: 2,90 zł
Tony napisał(a):
Do Pana Abc, Nocnego i reszty
uciekajcie jest likwidacjajeśli nie wierzycie dzwońcie do sądu w Bielsko Białej podaję numer 334997963

Ten post to jedna z największych rzeczy jakie widziałem na tym forum. I jednoczesnie początek końca takich mediów jak PB, Parkiet i inne papierowe.

Wczoraj miałem przeczucie i ustawiłem rano Stopa na 3.49. W ciągu dnia podwyższyłem do 3.99. Wyszedłem na obiad a jak wróciłem to juz było po zabawie. Zamknąłem pozycję po 3.9. Polecam wszystkim Stop Lossy.

jan24
0
Wpisów: 1
Wysłane: 1 grudnia 2009 08:28:44 przy kursie: 2,90 zł
Z upadłością Techmexu to przesada , sprzedającym akcję życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji przy zakupie akcji innych firm, bowiem właśnie w ten sposób przyczynili się sprzedając akcję najczęściej ze stratą do powiększenia kapitału grubych ryb.Techmex to spółka o dużym kapitale własnym , który z nadwyżką wystarczy na zaspokojenie zaległości.Firma już na pierwszym posiedzeniu rady wierzycieli postara się o zmianę postanowienia na postanowienie z możliwością zawarcia układu - zapewniam niektórzy wierzyciele już o to wystąpili do sądu.

maczes3000
0
Wpisów: 2
Wysłane: 1 grudnia 2009 08:31:10 przy kursie: 2,90 zł
witam,
przyznaję szczerze zaliczylem wtope na tym walorze, jak przewidujecie dalsze losy kursu?
na arkuszu widze kupno: 14 kPKC i sprzedaż 272 kPKC, jak sie ułożą notowania? w tej opcji sprzedaz PKC sie nie realizuje nawet na 0,01 PLN :(.

del-201508101
0
Wpisów: 200
Wysłane: 1 grudnia 2009 08:57:19 przy kursie: 2,90 zł
jan24 napisał(a):
Z upadłością Techmexu to przesada , sprzedającym akcję życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji przy zakupie akcji innych firm, bowiem właśnie w ten sposób przyczynili się sprzedając akcję najczęściej ze stratą do powiększenia kapitału grubych ryb.Techmex to spółka o dużym kapitale własnym , który z nadwyżką wystarczy na zaspokojenie zaległości.Firma już na pierwszym posiedzeniu rady wierzycieli postara się o zmianę postanowienia na postanowienie z możliwością zawarcia układu - zapewniam niektórzy wierzyciele już o to wystąpili do sądu.

Przypadek Techmexu;przed chwila analityk z BOŚ na CNBC powiedział,ze wiele spółek na GPW ma dużo gorszą sytuacje niz TEX a jednak sa ogłosił likwidacje i podział majatku.Dziwne,oby Twoje informacje okazały sie prawdziwe.

m2c
m2c
0
Wpisów: 10
Wysłane: 1 grudnia 2009 09:08:26 przy kursie: 1,33 zł
z tego co mowi cnbc tex ma okolo 100mln wlasnego kapitalu...

przemcio79
0
Wpisów: 146
Wysłane: 1 grudnia 2009 09:14:58 przy kursie: 1,33 zł
m2c napisał(a):
z tego co mowi cnbc tex ma okolo 100mln wlasnego kapitalu...

Człowieku ! (nie chcę użyć gorszego słowa) nie wprowadzaj ludzi w błąd - powiedzieli, że 100 milionów to miał ale na koniec września !!! A teraz jest grudzień więc nikt nie wie co się obecnie dzieje.
Co nas nie zabije to nas wzmocni...

lazybera
0
Wpisów: 23
Wysłane: 1 grudnia 2009 09:18:07 przy kursie: 1,33 zł
Rafał Hirsch z CNBC nagania na papier i obiecuje widzom, że po likwidacji zostanie coś dla akcjonariuszy. ładnie to tak? Think

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

127 128 129 130 131

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,198 sek.

sipuxyrd
lvyiijuf
xwtibpxt
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lpkaborz
uvitgwvd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat