0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 100
Wysłane:
20 maja 2010 15:37:45
Ja się niestety poważnie skróciłem. Powinienem wcześniej ale niczego się nie nauczyłem choć wydawało mi się że tak... Znów podszedłem do moich ulubionych spółek sentymentalnie... Tymczasem one potraktowały mnie jak psa... Niestety miałem przyjemność mieć połowę portfela w KOPX i PGNIG...
|
|
0 Dołączył: 2009-02-09 Wpisów: 792
Wysłane:
20 maja 2010 15:49:57
Wygląda na to, że przyjdzie testować SMA 50 na tygodniowej świecy SP500 - 1073pkt. Albo my ich, albo oni Was.
Edytowany: 20 maja 2010 15:51
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
20 maja 2010 16:35:17
Jak amerykańskie koledzy sie nie opamietają to jutro od rana bedzie purpurowo :) takiego wpierdol jak dzisiaj to nie pamietam kiedy dostalem :( Pozostanie pogratulowac wszystkim ktorzy obrali wlasciwy kierunek :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-10-06 Wpisów: 1 335
Wysłane:
20 maja 2010 16:37:48
wsparcia połamane, 200 sesyjna nie pomogła, lecimy dalej. pytanie, gdzie przystanek?
Vox, zapraszam na Mazury na szampana i cygaro
edit: pierwsze ostrzeżenie było wczoraj u nas w cenach close niżej niż 200 sesyjna i dzisiaj nieudany powrót nad wsparcie
Edytowany: 20 maja 2010 16:42
|
|
0 Dołączył: 2008-11-28 Wpisów: 1 308
Wysłane:
20 maja 2010 16:40:58
 Wyszedłem ze wszystkiego, poza jedną spółką, którą wziąłem na 5 lat. Zrealizowałem zyski, choć o kilka procent niż kilka dni temu i kilkanaście od maximów w obecnej hossie. Tym razem nerwy nie wytrzymały  . Jedyne pocieszenie, że zamknąłem pozycje na lokalnych, w skali ostatnich 3-4 godzin górkach. Szkoda, że nie rano albo wczoraj Teraz turystyka powodziowa na rowerze. A od jutra ???
|
|
Wysłane:
20 maja 2010 16:47:00
a teraz panowie, myślę, że można powoli skanować spółki z misiów o mocnych fundamentach i dobrych perspektywach. przeanalizować, wyznaczyć sobie punkt wejścia, by móc wejść w odpowiednim momencie np za kilka miesięcy. oczywiście nie teraz, bo to dopiero początek wycieczki na południe, ale dobrze być przygotowanym na taką ewentualność przy atrakcyjnej cenie
|
|
0 Dołączył: 2009-02-09 Wpisów: 792
Wysłane:
20 maja 2010 16:47:50
Również gratuluje wyczucia rynku shortmenom. Zauważyliście że od paru dni edek rozjechał sie z rynkami akcji? Albo my ich, albo oni Was.
|
|
0 Dołączył: 2009-09-21 Wpisów: 4 615
Wysłane:
20 maja 2010 16:59:03
No to co, tylko ja jeszcze mam wrażenie że to zwykła, choć większa korekta? :D Nawet Taurus po drugiej stronie? :D Wreszcie trafiłeś Serpico :) Pytanie tylko czy Vox dalej na S, bo mógł się znów odwrócić widząc 2800 :) The recovery in profitability has been amazing following the reorganization, leaving Barings to conclude that it was not actually terribly difficult to make money in the securities market.
|
|
1 Dołączył: 2009-06-25 Wpisów: 1 075
Wysłane:
20 maja 2010 17:01:57
Ja na szczescie z 3 spolek tylko na jednej dostalem po ryju, na jednej marazm (spolka z NewConnect) i na jednej zarobilem  takze nie jest zle Niestety nie wyglada to dobrze ... zastanawiam sie co zrobic z tym moim jednym niewypalem ale chyba jednak pozostawie do podbicia bo nie wierze ze bedziemy dzien w dzien spadac bez jakiegokolwiek przystanku ?! Jednak ten Edek byl wazny, ale tez dalem sie zmylic opiniami ze tutaj sa zlotowki a nie euro ... No nic nie ma co marudzic i nalezy sie cieszy ze nie zdazylo sie grubo wejsc a juz bylem niemal gotowy na takie kaski jak ING , Jupiter, StalProdukt czy Gant a jak teraz patrze na ich kursy to ciarki mi przechodza po plecach ile juz bym byl w plecy ?! praktycznie chyba nie odrobienia do konca roku ...
|
|
Wysłane:
20 maja 2010 17:03:22
mathu napisał(a):No to co, tylko ja jeszcze mam wrażenie że to zwykła, choć większa korekta? :D
Nawet Taurus po drugiej stronie? :D
Wreszcie trafiłeś Serpico :) Pytanie tylko czy Vox dalej na S, bo mógł się znów odwrócić widząc 2800 :) nie mathu ja tez uwazam ze to korekta w dlugoterminowym trendzie wzrostowym ale srednioterminowo jestesmy bez watpienia w spadkowym ... Gdybym myslal inaczej bylbym bez akcji a mam jeszcze 3 walory :)
|
|
|
|
0 Dołączył: 2008-11-12 Wpisów: 364
Wysłane:
20 maja 2010 17:31:03
ja tez mysle ze to korekta w trendzie wzrostowym, bolesna i wykanczajaca, ale takie sa drugie fale, a mysle ze od lutego 2010 do kwietniowych szczytow to byla pierwsza fala. Drugie fale maja to do siebie ze potrafia zniesc caly wzrost i w czasie ich trwania pojawiaja sie zle informacje i dziala psychologia "zwały na całej linii do konca swiata i jeden dzien dluzej"
pozdrawiam kupujacych :)
|
|
297 Dołączył: 2008-11-23 Wpisów: 7 675
Wysłane:
20 maja 2010 17:31:57
Cytat:a teraz panowie, myślę, że można powoli skanować spółki z misiów o mocnych fundamentach i dobrych perspektywach. jeszcze nie teraz, będzie dużo taniej. wszystkie zyski z hossy reinwestowane w Ski, choć bez szaleństw - mały lewar (trochę żal). @serpico, masz domek na mazurach  ? cierpliwi zawsze zostają nagrodzeni. P.S zapisujecie się na Tauron  ?
Edytowany: 20 maja 2010 17:37
|
|
0 Dołączył: 2009-09-26 Wpisów: 412
Wysłane:
20 maja 2010 17:37:38
Jest nadzieja: Cramer: Europe to Collapse in 48 Hours – or Never If we don’t see total capitulation in Europe over the next two days, Cramer said during Wednesday's Stop Trading!, investors may have to admit that the Continent is “merely” suffering a downturn. Because the repercussions from the expectations of a collapse, which have fed the negativity in the American markets and driven down stocks, can’t continue for much longer without it actually happening. http://www.cnbc.com/id/37233453Pozdr Płyń za rekinem trafisz do ludzi.
|
|
0 Dołączył: 2010-03-15 Wpisów: 290
Wysłane:
20 maja 2010 17:39:44
serpico napisał(a):
a teraz panowie, myślę, że można powoli skanować spółki z misiów o mocnych fundamentach i dobrych perspektywach. przeanalizować, wyznaczyć sobie punkt wejścia, by móc wejść w odpowiednim momencie np za kilka miesięcy. oczywiście nie teraz, bo to dopiero początek wycieczki na południe, ale dobrze być przygotowanym na taką ewentualność przy atrakcyjnej cenie
Nie mam teraz przykładu , ale ogólnie. Jeśli dana spółka będzie nadal poprawiać swe wyniki finansowe w środowisku tej sytuacji to nie widzę przeszkody w próbie inwestycji. mówię np o RAINBOW (już mnie nie interesują). Gdyby nie chmura pyłu , która skutecznie zrzuciła ich kurs, pewnie straty były by dużo niższe , co zaowocowało by lepszym przychodem i pochwałą rynku, mieli spory wachlarz rezerwacji ale... wybuch ejapakulululuefl i tyle. Spółki z branży cyfrowej, dostępu do internetu, telefonia. Owszem konkurencja rośnie , ale zapotrzebowania też. Słabe PLN to korzystniejszy układ dla hotelarstwa, dla exportu, naszych wyrobów do krajów UNI. Wszystko w naturze się równoważy.
Edytowany: 20 maja 2010 17:43
|
|
Wysłane:
20 maja 2010 17:44:41
Vox napisał(a):P.S zapisujecie się na Tauron  ? zobacze jaka bedzie agitacja ale raczej nie  teraz bylem bardziej pewny przy PZU bo Tusk z Gradem za bardzo pysk nadstawili i jakby nie daj Bog cos poszlo nie tak to lud by im tego nie wybaczyl a oni nie moga sobie w obecnej sytuacji politycznej pozwolic na strzal w kolano. To byl moj glowny argument, teraz go nie mam.
|
|
0 Dołączył: 2009-04-05 Wpisów: 139
Wysłane:
20 maja 2010 17:48:46
LuckyTony napisał(a): 1. Taurus - Twój brak szacunku dla pracy analityków i pogarda dla ich prognoz sprawiają, że budzisz we mnie bardzo negatywne emocje. Zresztą dotyczy to także wielu innych "speców", którzy wyśmiewają się z prognoz analityków.
forsal.pl/artykuly/422669,pora...Cytat: Siedem z dziewięciu polecanych przez analityków Goldman Sachs najlepszych okazji inwestycyjnych na 2010 rok przyniosło na razie inwestorom straty – wynika z analiz agencji Bloomberg.
LuckyTony napisał(a):
Co do samych możliwości manipulacji rynkiem przez Goldmany czy Morgany czy fundusz Sorosa. Jakakolwiek manipulacja miałaby sens tylko i wyłącznie gdyby manipulowano walutą i indeksem w USA.
Jeszcze rozwiązanie zagadki jak to możliwe, że banki inwestycyjne w USA kończą każdy dzień na plusie.
4. Manipulacja WIG20 – dlaczego aż tak Was boli, że ktoś zarobił sobie pieniądze na z góry obmyślonej przez siebie strategii ?
Jeżeli bank rekomenduje jakąś inwestycje klientom bo jest ona zyskowna, to logicznie myśląc sam też z chęci zarobku powinien zainwestowac w nią swoje pieniądze. Chyba że ma z góry obmyślaną strategię i będzie grał przeciwko....
|
|
Wysłane:
20 maja 2010 17:49:08
Vox napisał(a):Cytat:a teraz panowie, myślę, że można powoli skanować spółki z misiów o mocnych fundamentach i dobrych perspektywach. jeszcze nie teraz, będzie dużo taniej. wszystkie zyski z hossy reinwestowane w Ski, choć bez szaleństw - mały lewar (trochę żal). @serpico, masz domek na mazurach  ? cierpliwi zawsze zostają nagrodzeni. P.S zapisujecie się na Tauron  ? Vox, napisałem, że nie teraz wejście, lecz za kilka miesięcy, ale skan już można delikatnie robić i obserwować bacznie spółki. jeszcze 10-20% w dół i można się przymierzać. Vox, mieszkam na Mazurach hehehe
|
|
0 Dołączył: 2009-01-07 Wpisów: 2 936
Wysłane:
20 maja 2010 17:59:42
mathu napisał(a):No to co, tylko ja jeszcze mam wrażenie że to zwykła, choć większa korekta? :D
Nawet Taurus po drugiej stronie? :D
Wreszcie trafiłeś Serpico :) Pytanie tylko czy Vox dalej na S, bo mógł się znów odwrócić widząc 2800 :) Zaczynam zalowac ze nie jestem po wlasciwej stronie :) no ale jak kiedys mowilem dopuszczalna strata 20% a jeszcze brakuje do tego poziomu, wiec czekam z Czerwona lampa, narazie tez uwazam ze to korekta jednak smierdzi mi szybkosc tej korekty.
|
|
Wysłane:
20 maja 2010 18:06:13
ami napisał(a):serpico napisał(a):poranny rzut oka na wykres s&p H1 i mamy wg mnie dwie opcje, albo kanał spadkowy i teraz odbicie lekkie do góry, albo piękny RGR z zasięgiem na 1056, ateraz jesteśmy w okolicy linii szyji, ten wyskok w dół na rysunku to tzw "błąd brokera" i technicznie nie ma znaczenia. są dwie wersja: - dla odważnych brać eski czekać na realizację rgra - dla bardzo odważnych brać elki na odbicie, a potem wyżej przekręcić się na eski ale jakby nie patrzył kierunek jest obrany, południe  kliknij, aby powiększyćinna sprawa, że w nocy odbili się od 200 sesyjnej, w okolicach 1103, więc chwilowo są podstawy do odbicia u nich, ale jak s&p jest na 200 sesyjnej, to dla nas są to okolice 2340 Co za bzdura hahahaha Od kiegy RGR jest formacja występująca w trendzie spadkowym? Normalnie rozwaliło mnie to Dle ciebie chyba każda kreska na wykresie jest formacją silnie prospadkową hahaha no i RGR ciągle w grze. zasięg RGRa pokrywa się z lutowymi dołkami, które mogą okazać się pierwszym poważnym wspaciem
|
|
0 Dołączył: 2009-02-21 Wpisów: 5 068
Wysłane:
20 maja 2010 18:07:01
A ja Wam powiem koledzy że edek nie wygląda źle. Liczyłem dzisiaj na powrót korelacji z indeksami i sie przeliczyłem. Całą tą poranną analize mogę sobie w buty wsadzić. Jak większość, też dostałem po dupie i taki był finał moich dzisiejszych występów. Sytuacja techniczna wygląda obecnie na tyle beznadziejnie, że nie zdziwiło by mnie gdyby jutro odbiło, choć do nowych szczytów droga coraz dalsza.
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.