PARTNER SERWISU
gqqjkrib
39 40 41 42 43
discopolo
0
Wpisów: 1 035
Wysłane: 18 czerwca 2010 23:01:46 przy kursie: 11,95 zł
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):

Wszyscy mówią tu o gigantycznym ryzyku. Nie do końca się z tym zgadzam. Ogromnym ryzykiem to było kupowanie rok temu i dawniej. Teraz jest inna sytuacja.

Kupowanie dzisiaj jest z takim samym ryzykiem jak dawniej :) jak spadnie do 1 grosza to czy kupilem po 300 czy po 12 bedzie oznaczalo i tak strate 99.99% ......juz 3 lata niektorzy czekaja i sie doczekac nie moga

Nie zrozumiałeś mojej myśli. Ryzyko jest mniejsze bo nie ma problemu z finansowaniem, a nie dlatego że kurs jest niższy.
3 lata to niewiele w tym biznesie
Edytowany: 18 czerwca 2010 23:02

zjk
zjk
0
Wpisów: 925
Wysłane: 18 czerwca 2010 23:02:16 przy kursie: 11,95 zł
Vox napisał(a):
nie chcę nic mówić, ale wzmożony ruch na wątku,
narzekających, oznacza że będzie wkrótce mocne odbicie,
choć pewnie tylko kilkudniowe.

tak to jakoś już jest. patrzę na siebie, dni kiedy byłem największym
pesymistą okazywały się często punktami zwrotnymi...

Ogolna tendecja panujaca na gieldzie jest dosc pesymistyczna ostatnimi okresami,
biorac pod uwage fakt iz ostanimi czasami przeprowadzone byly dwie duze emisje publiczne (PZU, a obecnie Tauron) wiele osob zamrozilo kapital na te inwestycje, co niewatpliwie odbylo sie istotnie na wycenie walorow na rynku- niewatpliwie tez wiele instytucji finansowych zrewidowalo swoje portfele.

Mozna w latwy sposob policzyc ile kapitalu odplynelo z GPW na PZU i Tauron, gdyby nie te dwie emisje prawdopodobnie przynajmniej 30-50% tej kwoty zostala by w rynkowym obrocie co mogloby przysporzyc szybkie wybicie, zostaly jednak oddane skarbowi panstwa.

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 18 czerwca 2010 23:23:09 przy kursie: 11,95 zł
discopolo napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):

Wszyscy mówią tu o gigantycznym ryzyku. Nie do końca się z tym zgadzam. Ogromnym ryzykiem to było kupowanie rok temu i dawniej. Teraz jest inna sytuacja.

Kupowanie dzisiaj jest z takim samym ryzykiem jak dawniej :) jak spadnie do 1 grosza to czy kupilem po 300 czy po 12 bedzie oznaczalo i tak strate 99.99% ......juz 3 lata niektorzy czekaja i sie doczekac nie moga

Nie zrozumiałeś mojej myśli. Ryzyko jest mniejsze bo nie ma problemu z finansowaniem, a nie dlatego że kurs jest niższy.

Niestety kompletnie cie nie rozumiem :( powiedz mi w jakiej kwocie spolka gotowke posiada ??
Przez ostatni rok spolka przynisla okolo 217 mln straty liczba akcji zwikszyla sie o 150% czyli nawet jakby wychodzili na 0 to i tak wartosc akcji znacznie sie obnizyla, do tego wszystkiego mowisz mi ze 3 lata to jest malo Anxious wiec patrzac na to wszystko i zakladajac ze koszty zostana na obecnym poziomie a przeciez zadne wiercenia nie maja miejsca Anxious wiec mozna sadzic ze koszty wzrosna na nastepne 3 lata spolka potrzebuje okolo 660 milionow zlotych polskich na pokrycie strat ktore wygeneruje.

Mysle ze albo znajda ta rope albo zbankrutuja i pociagna za soba Prokom, bo jakos mi sie wierzyc nie chce ze beda dalej naciagali frajerow no chyba ze CIA bedzie ich finansowala.

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 19 czerwca 2010 00:22:25 przy kursie: 11,95 zł
discopolo napisał(a):
Moje podejście okazało się dalekie od optimum. Mój zakup jest w cenie około 19.5zł crybaby Świeżo po 43zł wyglądało na taniochę Angel

za te slowa szacuneczek salute
a juz myslalem, ze nagle postanowiles na zlosc mamie odmrozic sobie uszy blackeye
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...

discopolo
0
Wysłane: 19 czerwca 2010 09:53:26 przy kursie: 11,95 zł
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):

Niestety kompletnie cie nie rozumiem :( powiedz mi w jakiej kwocie spolka gotowke posiada ??

Nie posiada!!! Rysiek dostarcza jakieś kwoty, potem będzie te 50mln$ z EBOiR, ale nie o to chodzi.
Petrolinvest nie potrzebuje ani grosza. Jeśli padnie im finansowanie to wcale nie zbankrutują, lecz zgarną 20% zysków z przyszłego wydobycia a Total wszystko sfinansuje.
Chcą 50% więc starają się o finansowanie, ale jeśli im się nie uda to nie będzie tragedii.
Umowa z Total jest dla spółki dobra. Wcale nie oddali gratis połowy biznesu. W zamian mają nie tylko znacznie większe kompetencje techniczne, ale również zabezpieczenie przed bankructwem. Stąd mniejsze ryzyko. Po staremu to brak sukcesu geologicznego w niedługim czasie oznaczałby kaplicę, a po nowemu jest 5 lat na poszukiwania ropy. która tam prawdopodobnie jest.

irfy
0
Wpisów: 1 143
Wysłane: 19 czerwca 2010 10:47:31 przy kursie: 11,95 zł
discopolo napisał(a):

Nie posiada!!! Rysiek dostarcza jakieś kwoty, potem będzie te 50mln$ z EBOiR, ale nie o to chodzi.
Petrolinvest nie potrzebuje ani grosza. Jeśli padnie im finansowanie to wcale nie zbankrutują, lecz zgarną 20% zysków z przyszłego wydobycia a Total wszystko sfinansuje.
Chcą 50% więc starają się o finansowanie, ale jeśli im się nie uda to nie będzie tragedii.
Umowa z Total jest dla spółki dobra. Wcale nie oddali gratis połowy biznesu. W zamian mają nie tylko znacznie większe kompetencje techniczne, ale również zabezpieczenie przed bankructwem. Stąd mniejsze ryzyko. Po staremu to brak sukcesu geologicznego w niedługim czasie oznaczałby kaplicę, a po nowemu jest 5 lat na poszukiwania ropy. która tam prawdopodobnie jest.

Cóż, z punktu widzenia akcjonariusza - inwestora, który włożył w ten biznes trochę więcej niż 10 % portfela jest to i tak dosyć smutna perspektywa. Biorąc pod uwagę dotychczasowe zachowanie się kursu, który w ciągu trzech lat zdążył zwalić się o około 98,5% (zaczynaliśmy wszak na poziomie około 740 pln za akcję), dosyć łatwo wyobrazić sobie, co stanie się za następne dwa lata wierceń, na które nie potrzeba wprawdzie żadnych środków, dotychczas jest jednak równie produktywne, jak odwierty, które robiliśmy z kolegami w piaskownicy w poszukiwaniu złota. Tak więc wcale nie zdziwiłbym się, gdyby za rok od tej pory akcje tego cudu oscylowały gdzieś w okolicach 3 złotych po to tylko, żeby odbić się nieco po komunikacie, że coś tam w końcu znaleźli. W przypadku KOV taki news zdołał chwilowo wydusić z kursu jakieś 25%, albo coś koło tego. A potem - pach, i wróciło do normy. Niech w przypadku bardziej znanego i spektakularnego Petrolu będzie to 100 % dziennie przez dwa dni - bo tyle zazwyczaj czasu zajmuje inwestorom ochłonięcie - nadal jesteśmy przy minimum z ostatnich dni - 12 złotych. Reasumując - osobiście czarno to widzę :) Ale grającym życzę szczęścia :)
Czmychnąć na czas, by móc jeszcze raz :)
A tu do posłuchania :) www.youtube.com/watch?v=_-clFZ...

Taurus80
0
Wysłane: 19 czerwca 2010 11:00:04 przy kursie: 11,95 zł
discopolo napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
discopolo napisał(a):

Te 50mln $ nie starczy nawet na rok dzialalnosci spolki :) przypominam ze w ostatnim roku petrol mial okolo 217mln straty d'oh! a na dodatek ta umowa z EBOR z tego co pamietam to nic pewnego za duzo wykluczajacych sie warunkow bylo :)
Oczywiscie p Krauze w ostatecznosci wydrenuje do zera Prokom :)
Dzisiaj juz znam orientacyjne koszty odwiertu :) okolo 40mln zl za 3.5km wiec niby nie duzo ale za nim ta rope znajda moze minac troche czasu a odwiertow moze byc 10 i wiecej :)

I na koniec nie zapominaj ze petrol ma koszty i to nie male nawet jak sie odliczy koszty odwiertow ktore to mowisz ze sfinansuje Total :) zarzad, pracownicy, wypady do kazachstanu, badania itd to sa bardzo duze koszty i tego zapewne Total nie sfinansuje.

a to wytluszczone to mozesz mi wytlumaczyc ??
Mam to rozumiec ze Total w razie widma bankructwa splaci wszystkie zobowiazania Petrola ??

discopolo
0
Wysłane: 19 czerwca 2010 11:11:18 przy kursie: 11,95 zł
Nie mylmy pewnych spraw.
Petrol nie ma strat w normalnym sensie tego znaczenia. Jeśli całkowicie zaprzestaną poszukiwań pozostawiając wszystko Total to ich koszty będą bardzo małe.

Żyjemy w wolnym kraju i każdy ma prawo do prognozy typu kurs 12zł po znalezieniu ropy przez Total. Jednak nie podzielam takich procesów myślowych Angel
Przypominam nieśmiało że audytor wycenił złoża w obecnym stanie z uwzględnieniem ryzyk i prawdopodobieństw na 1900mln$. Kapitalizacja na poziomie poniżej 100mln$ jest możliwa obecnie gdy nie ma nic pewnego. Jednak po znalezieniu to niemożliwe.

nocnygracz
0
Wpisów: 2 104
Wysłane: 19 czerwca 2010 11:48:03 przy kursie: 11,95 zł
Paweł Gricuk:
"Jeden odwiert na głębokości 6 km, a tak głęboko położone są złoża w tym kraju, kosztuje 40–60 mln dol."

Znalazłem źródło tej rewelacji, którą już kiedyś na forum tu podawałem.

Dostępne tu:
www.polityka.pl/rynek/1505560,...://www.polityka.pl/rynek/1505646,1,ropa-przemieniona-w-wode.read

i tu (to samo):
archiwum.polityka.pl/art/szejk...

A tu piękna historia o tym, jak to wszystko się zaczynało:
dziennik.pl/polityka/article54...
Edytowany: 19 czerwca 2010 11:48

discopolo
0
Wysłane: 19 czerwca 2010 12:55:50 przy kursie: 11,95 zł
nocnygracz napisał(a):

Rzeczywiście wszystko jest tu wytłumaczone łopatologicznie.
Można nawet na podstawie tego tekstu oszacowac kurs Petrola po sukcesie K4.
50%złoża*2mld baryłek do potwierdzenia*3$=3mld$ spodziewanej kapitalizacji.
Czyli po dalszym rozwodnieniu i prawdopodobnym spadku dolara względem złotówki jakieś 200zł za akcję.
Z kolei jeśli K4 będzie pusty, ale któryś z kolejnych odwiertów Total się uda to udział w złożu spadnie do 20% czyli jakieś 80zł za akcję.
Oczywiście jeśli wszystko się nie uda to padaka, ale są duże szanse sukcesu Total bo K3 ewidentnie pokazał że tam jest ropa tylko "wymiękła rura" czyli spieprzyli sprawę.

Taurus80
0
Wysłane: 19 czerwca 2010 13:40:53 przy kursie: 11,95 zł
Jak kidys w koncu znajda ta mityczna rope i zaczna ja wydobywac to kurs moze byc i po 500 czy 1000 za akcje :) bedzie efekt prawdziwej spekulacji.

Chyba w 2006roku w Kanadzie jakas spolka znalazla duze zasoby ropy i w rok urosla 10000%
niestety nazwy tej spolki nie pamietam.

Jednak w przypadku petrola i tepa jego poszukiwan na chwile obecna bardziej mi sie wydaje ze przez inflacje szybciej pieniadz zdenominuja anizeli petrol rope znajdzie :) i bedzie po te 500 czy 1000
A do tego dochodzi jeszcze ryzyko zwiazane z glownym udzialowcem nie od dzisiaj wiadomo ze pan Krauze jak narazie bral udzial we wszystkich szemranych interesach, do dzisiaj wiele dziwnych spraw zostaje dziwnie przemilczane.

del-20130531
0
Wpisów: 757
Wysłane: 20 czerwca 2010 16:13:10 przy kursie: 11,95 zł
misza napisał(a):
nietrudno zauważyć, że kurs leci jak kamień w wodę. Kilka tygodni temu wkleiłem screen z poziomem docelowym 8.60 (dziś myślę, że może być jeszcze niżej). Mamy tutaj 2 trójkąty z których kurs wybił się dołem.

kliknij, aby powiększyć

AT takich formacji pozwala teoretycznie ustalić poziom docelowy (czerony 1.30PLN i szary 6.60). Osobiście preferuję poziom z dużego trójkąta (czerony 1.30PLN). Tutaj kurs zachowuje się wręcz książkowo-wybicie dołem z formacji, po czym następuje korekta do wybitej linii dalej w dół. Parcie w dół jest duże zwłaszcza że otoczenie zewnętrne nie sprzyja. Takie poziomy nie są niczym dziwnym, jest wiele spółek, które z wysokich poziomów spadły na takie grosze np Toora, immoeast, nawet PND można zaliczyć do przykładu (z 300PLN do 20PLN)

p.s nie jest to oczywiście rekomendacja sprzedaży

stara prognoza wciąż aktualna (styczeń 2010), wkrótce będzie poniżej 10PLN za walorBoo hoo!
Edytowany: 20 czerwca 2010 16:15

Miras
PREMIUM
4
Wpisów: 303
Wysłane: 20 czerwca 2010 17:55:31 przy kursie: 11,95 zł
discopolo napisał(a):
nocnygracz napisał(a):

Rzeczywiście wszystko jest tu wytłumaczone łopatologicznie.
Można nawet na podstawie tego tekstu oszacowac kurs Petrola po sukcesie K4.
50%złoża*2mld baryłek do potwierdzenia*3$=3mld$ spodziewanej kapitalizacji.
Czyli po dalszym rozwodnieniu i prawdopodobnym spadku dolara względem złotówki jakieś 200zł za akcję.
Z kolei jeśli K4 będzie pusty, ale któryś z kolejnych odwiertów Total się uda to udział w złożu spadnie do 20% czyli jakieś 80zł za akcję.
Oczywiście jeśli wszystko się nie uda to padaka, ale są duże szanse sukcesu Total bo K3 ewidentnie pokazał że tam jest ropa tylko "wymiękła rura" czyli spieprzyli sprawę.

Cytat:
Jak kidys w koncu znajda ta mityczna rope i zaczna ja wydobywac to kurs moze byc i po 500 czy 1000 za akcje :) bedzie efekt prawdziwej spekulacji.

Chyba w 2006roku w Kanadzie jakas spolka znalazla duze zasoby ropy i w rok urosla 10000%
niestety nazwy tej spolki nie pamietam.

Jednak w przypadku petrola i tepa jego poszukiwan na chwile obecna bardziej mi sie wydaje ze przez inflacje szybciej pieniadz zdenominuja anizeli petrol rope znajdzie :) i bedzie po te 500 czy 1000
A do tego dochodzi jeszcze ryzyko zwiazane z glownym udzialowcem nie od dzisiaj wiadomo ze pan Krauze jak narazie bral udzial we wszystkich szemranych interesach, do dzisiaj wiele dziwnych spraw zostaje dziwnie przemilczane.

Wszyscy się ekscytują czy Petrolinvest znajdzie ropę, zapominając o nie mniej ważnej sprawie - jak ją stamtąd wywieźć. Uważam, że ta kwestia nie jest wogóle uwzględniana przez inwestorów, a w przyszłości gdyby nawet udało się w końcu znależć ropę będzie stanowiła istotny problem.
Dostęp do istniejących sieci rurociągów może byc niezwykle trudny ze względów na przepustowość, politycznych, korupcji itd. . Osobną kwestią są koszty transportu.
No i oczywiście dochodzą jeszcze koszty budowy infrastruktury służącej do wydobycia ropy.

Ale to mogą być przyszłe problemy. Obecnie gra idzie wogóle o znalezienie ropy.

discopolo
0
Wysłane: 20 czerwca 2010 19:50:58 przy kursie: 11,95 zł
Miras napisał(a):

Wszyscy się ekscytują czy Petrolinvest znajdzie ropę, zapominając o nie mniej ważnej sprawie - jak ją stamtąd wywieźć.

No problem. Z Kobland jest tylko 100km do systemu ropociągów. Dobudują, a ryzyka polityczne itp. EBOiR odgoni bez problemu.

Kriss1970
0
Wpisów: 3
Wysłane: 21 czerwca 2010 16:06:38 przy kursie: 12,17 zł
discopolo napisał(a):
Miras napisał(a):

Wszyscy się ekscytują czy Petrolinvest znajdzie ropę, zapominając o nie mniej ważnej sprawie - jak ją stamtąd wywieźć.

No problem. Z Kobland jest tylko 100km do systemu ropociągów. Dobudują, a ryzyka polityczne itp. EBOiR odgoni bez problemu.

Jeśli chodzi o przesył i infrastukturę potrzebną do przesyłu ropy do terminali itp.
do tego była właśnie potrzebna umowa z Totalem.Jeśli chodzi o wzmocnienie polityczne
w strukturach władz Kazachstanu do tego potrzebna byla umowa z EBOR....dajmy sobie czas myślę że jesteśmy przed ważnym rozstrzygnięciem i jeśli bylo by naprawdę żle to Rysio dawno pchnołby te koncesje.

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 22 czerwca 2010 08:48:18 przy kursie: 12,17 zł
Data sporządzenia: 2010-06-21
Skrócona nazwa emitenta
PETROLINVEST S.A.
Temat
Zmiana stanu posiadania akcji
Podstawa prawna
Art. 70 pkt 1 Ustawy o ofercie - nabycie lub zbycie znacznego pakietu akcji

Treść raportu:
Zarząd spółki PETROLINVEST S.A. z siedzibą w Gdyni ("Spółka"), informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał od Pana Ryszarda Krauze, Prokom Investments S.A. z siedzibą w Gdyni ("Prokom") oraz Osiedle Wilanowskie Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni ("Osiedle Wilanowskie") zawiadomienia o zmianach udziału w ogólnej liczbie głosów w PETROLINVEST S.A. w wyniku następujących zdarzeń:

 zarejestrowanie w dniu 15 czerwca 2010 roku w Krajowym Depozycie Papierów Wartościowych SA 2.323.777 akcji zwykłych na okaziciela serii V Spółki, wyemitowanych przez Spółkę w ramach warunkowego podwyższenia kapitału zakładowego, objętych przez Osiedle Wilanowskie na mocy umowy subskrypcyjnej zawartej pomiędzy Spółką a Osiedle Wilanowskie w dniu 9 czerwca 2010 roku, o czym Spółka poinformowała w raporcie bieżącym nr 45/2010 z dnia 9 czerwca 2010 roku oraz nr 46/2010 z dnia 15 czerwca 2010 roku,
 czasowe przeniesienie w dniu 16 czerwca 2010 roku przez Osiedle Wilanowskie na osobę trzecią 1.000.000 akcji Spółki, na podstawie umowy pożyczki akcji, zawartej w dniu 15 czerwca 2010 roku pomiędzy Osiedlem Wilanowskim a osoba trzecią ("Umowa pożyczki"). Akcje zostały przeniesione w drodze czynności poza rynkiem regulowanym, na podstawie umowy cywilnoprawnej. Akcje zostaną powrotnie przeniesione na Osiedle Wilanowskie w terminie do dnia 15 czerwca 2011 roku, zgodnie z warunkami Umowy pożyczki.

W wyniku powyższych zdarzeń nastąpiło:

1. zwiększenie posiadanego przez Pana Ryszarda Krauze - będącego podmiotem dominującym wobec Prokom, Osiedle Wilanowskie oraz C.Ulrich założone w 1805 roku w Warszawie S.A. z siedzibą w Gdyni ("C.Ulrich") - łącznie z Prokom, Osiedle Wilanowskie oraz C.Ulrich, procentowego udziału w kapitale zakładowym Spółki i w ogólnej liczbie głosów w Spółce o około 2,68%, co stanowi wzrost powyżej progu 20% w liczbie akcji i w ogólnej liczbie głosów w Spółce.
Przed zajściem powyższych zdarzeń, Pan Ryszard Krauze posiadał (i) bezpośrednio w kapitale zakładowym Spółki 3.586 akcji, uprawniających do 3.586 głosów, co stanowiło 0,01% w kapitale zakładowym i 0,01% w ogólnej liczbie głosów, oraz (ii) pośrednio wraz z Prokom, Osiedle Wilanowskie oraz C.Ulrich łącznie 5.805.518 akcji Spółki, uprawniających do 5.805.518 głosów, co stanowiło 19,07% w kapitale zakładowym i 19,07% w ogólnej liczbie głosów.
W rezultacie zarejestrowania przez KDPW 2.323.777 akcji Spółki oraz pożyczenia przez Osiedle Wilanowskie na rzecz osoby trzeciej 1.000.000 akcji Spółki, Pan Ryszard Krauze posiada (i) bezpośrednio w kapitale zakładowym Spółki 3.586 akcji Spółki, uprawniających do 3.586 głosów, co stanowi 0,01% w kapitale zakładowym i 0,01% w ogólnej liczbie głosów, oraz (ii) pośrednio wraz z Prokom, Osiedle Wilanowskie oraz C.Ulrich 7.129.295 akcji Spółki, uprawniających do 7.129.295 głosów, co stanowi 21,75% w kapitale zakładowym i 21,75% w ogólnej liczbie głosów.

2. zwiększenie posiadanego przez Prokom wraz z Osiedle Wilanowskie – podmiotem zależnym od Prokom, procentowego udziału w kapitale zakładowym Spółki i w ogólnej liczbie głosów w Spółce o około 2,78%, co stanowi wzrost powyżej progu 20% w liczbie akcji i w ogólnej liczbie głosów w Spółce.
Przed zajściem powyższych zdarzeń, Prokom posiadał (i) bezpośrednio w kapitale zakładowym Spółki 5.297.548 akcji, uprawniających do 5.297.548 głosów, co stanowiło 17,40% w kapitale zakładowym i 17,40% w ogólnej liczbie głosów, oraz (ii) pośrednio wraz z Osiedle Wilanowskie łącznie 5.411.932 akcje, uprawniające do 5.411.932 głosów, co stanowiło 17,77% w kapitale zakładowym i 17,77% w ogólnej liczbie głosów.
W rezultacie zarejestrowania przez KDPW 2.323.777 akcji Spółki oraz pożyczenia przez Osiedle Wilanowskie na rzecz osoby 1.000.000 akcji Spółki, Prokom posiada (i) bezpośrednio w kapitale zakładowym Spółki 5.297.548 akcji Spółki, uprawniających do 5.297.548 głosów, co stanowi 16,16% w kapitale zakładowym i 16,16% w ogólnej liczbie głosów, oraz (ii) pośrednio wraz z Osiedle Wilanowskie 6.735.709 akcji Spółki, uprawniających do 6.735.709 głosów, co stanowi 20,55% w kapitale zakładowym i 20,55% w ogólnej liczbie głosów.

3. zwiększenie posiadanego przez Osiedle Wilanowskie procentowego udziału w kapitale zakładowym i w ogólnej liczbie głosów w Spółce o około 7,06%, co stanowi wzrost powyżej progu 5% w liczbie akcji i w ogólnej liczbie głosów w Spółce oraz jednocześnie zmniejszenie posiadanego przez Osiedle Wilanowskie procentowego udziału w kapitale zakładowym i w ogólnej liczbie głosów w Spółce poniżej progu 5%.
Przed zajściem powyższych zdarzeń Osiedle Wilanowskie posiadało w kapitale zakładowym Spółki 114.384 akcji, uprawniających do 114.384 głosów, co stanowiło 0,38% w kapitale zakładowym Spółki i 0,38% w ogólnej liczbie głosów.
W rezultacie zarejestrowania przez KDPW 2.323.777 akcji Spółki, Osiedle Wilanowskie posiadało na dzień 15 czerwca 2010 roku w kapitale zakładowym Spółki 2.438.161 akcji, uprawniających do 2.438.161 głosów, co stanowiło 7,44% w kapitale zakładowym Spółki i 7,44% w ogólnej liczbie głosów.
Natomiast po udzieleniu w dniu 16 czerwca 2010 roku pożyczki 1.000.000 akcji na rzecz osoby trzeciej, Osiedle Wilanowskie posiada w kapitale zakładowym Spółki 1.438.161 akcji, uprawniających do 1.438.161 głosów, co stanowi 4,39% w kapitale zakładowym Spółki i 4,39% w ogólnej liczbie głosów.

iktorn
0
Wpisów: 687
Wysłane: 22 czerwca 2010 09:36:37 przy kursie: 11,70 zł
szamot-kb napisał(a):

Zarząd spółki PETROLINVEST S.A. z siedzibą w Gdyni ("Spółka"), informuje, że w dniu dzisiejszym otrzymał od Pana Ryszarda Krauze, Prokom Investments S.A. z siedzibą w Gdyni ("Prokom") oraz Osiedle Wilanowskie Sp. z o.o. z siedzibą w Gdyni ("Osiedle Wilanowskie") zawiadomienia o zmianach udziału w ogólnej liczbie głosów w PETROLINVEST S.A.

To już nawet całe osiedla mieszkaniowe inwestują w Petrola? blackeye
Teraz prędko, zanim dotrze do nas, że to bez sensu.
Edytowany: 22 czerwca 2010 09:37

szamot-kb
0
Wpisów: 444
Wysłane: 22 czerwca 2010 11:16:08 przy kursie: 11,70 zł
ja nie wiem co oni wyprawiaja !
tu robia co chca , emisje , pożyczki , ustalenia z kosmosu
a cena cały czas pikuje ....
komu zależy na zdołowaniu kursu ? Rysiowi?
nawet juz podbitek nie robią

siekoo
0
Wpisów: 1 746
Wysłane: 22 czerwca 2010 12:03:19 przy kursie: 11,70 zł
jakie zdolowanie kursu? miom zdaniem to sie nazywa kryzys zaufania do spolki.
poza tym jakie sa przeslanki do wzrostow? czy cos sie zmienilo przez ostatnie godziny, dni, tygodnie, miesiace?
nie zdziwie sie, jak do jesieni zobacze OILa po 5zl
Zawżdy znajdzie przyczynę, kto zdobyczy pragnie...
Edytowany: 22 czerwca 2010 12:57

Vox
Vox
297
Wpisów: 7 675
Wysłane: 22 czerwca 2010 22:11:53 przy kursie: 11,70 zł
Cytat:
Lubelskie "łupkami stoi". Część koncesji ma Chevron
IAR - Biznes
22 Cze 2010, 21:36

22.06.2010 (IAR) - Cztery spośród 58 koncesji na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce, sa w rękach amerykańskiego giganta energetycznego, firmy Chevron. Jednym z regionów, który wedle jej ocen "łupkami stoi", jest województwo lubelskie.

Dzisiaj Amerykanie potwierdzili, że interesują ich okolice Grabowca, Zwierzyńca, Kraśnika i Frampola. Dyrektor zarządzający Chevron Polska Energy, John Claussen zapowiedział, że jeszcze tym roku firma preprowadzi proces badań sejsmologiczno-geologicznych, a w przyszłym, pod koniec roku - odbędą się pierwsze wiercenia poszukiwawcze.

Pierwszą lokalizacją badawczą na Lubelszczyźnie będzie Grabowiec. Chevron zapewnia, że od lat stosuje na świecie specjalny program oceny zdrowotnych, społecznych i środowiskowych skutków działań poszukiwawczo-wydobywczych, dlatego nie obawia się o los decyzji środowiskowych.

IAR za Radiem Lublin/dabr

musiał Rychu wiercić u Kazachów? nie mógł u nas w Polsce? d'oh!
dlaczego wydobycie ropy jest tak trudne że muszą to robić za nas zagraniczne firmy?
jesteśmy trzecim światem. angry3
Edytowany: 22 czerwca 2010 22:13

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

39 40 41 42 43

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,445 sek.

ialqmlpj
jqcjgyym
gzfzwcff
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +76 379,35 zł +381,90% 96 379,35 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
ajxvguuo
hamwpzxh
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat