PARTNER SERWISU
vmzvmtkb
35 36 37 38 39
enforces
0
Wpisów: 1 506
Wysłane: 1 lipca 2010 14:05:30 przy kursie: 3,50 zł
dolarman napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
dolarman napisał(a):
enforces napisał(a):
brak mi już słów. spadamy jakbyśmy mieli zaraz zbankrutować binky

Ja wczoraj zredukowałem zaangażowanie w JTZ o prawie 1/3 ( mniej więcej tyle ile dobierałem w ostatnich tygodniach). Musiało by teraz naprawdę polecieć do prorokowanych przez Taurusa 3,20 żebym to odkupił.

Ja jutro wprowadzam zlecenie 3.20 i 3.30 mam nadzieje ze cos wpadnie :) po obecnej cenie ni kupuje po wsparcie peklo a nastepne twardsze widze wlasnie na tych poziomach :)
Moze bede mial okazje w koncu usrednic :)

I się pewnie tam ustawię :)

no na 3,6 to za dlugo nie trzymało. w ogóle mam wrażenie ze tutaj wsparcia nie istnieją. są teoretyczne tylko. ja też na razie odpuściłem. to nie ma sensu dopoki ktoś wywala i zbija kurs

Taurus80
0
Wpisów: 2 936
Wysłane: 1 lipca 2010 14:10:57 przy kursie: 3,50 zł
enforces napisał(a):
dolarman napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
dolarman napisał(a):
enforces napisał(a):
brak mi już słów. spadamy jakbyśmy mieli zaraz zbankrutować binky

Ja wczoraj zredukowałem zaangażowanie w JTZ o prawie 1/3 ( mniej więcej tyle ile dobierałem w ostatnich tygodniach). Musiało by teraz naprawdę polecieć do prorokowanych przez Taurusa 3,20 żebym to odkupił.

Ja jutro wprowadzam zlecenie 3.20 i 3.30 mam nadzieje ze cos wpadnie :) po obecnej cenie ni kupuje po wsparcie peklo a nastepne twardsze widze wlasnie na tych poziomach :)
Moze bede mial okazje w koncu usrednic :)

I się pewnie tam ustawię :)

no na 3,6 to za dlugo nie trzymało. w ogóle mam wrażenie ze tutaj wsparcia nie istnieją. są teoretyczne tylko. ja też na razie odpuściłem. to nie ma sensu dopoki ktoś wywala i zbija kurs

Wsparcia zawsze sa :) tylko ja poprzednie dolki traktuje jako marne wsparcie dla mnie wazniejsze jest wsparcie w postaci jakichs szczytow i zawsze sie tego trzymam jednak zadnej gwarancji nie ma ze dojdzie do 3.30 :) patrzac na RSI mozna miec wrazenie ze dyskontujemy cos bardzo zlego :) jak strata w 2Q a nie zysk :)

enforces
0
Wysłane: 1 lipca 2010 14:28:20 przy kursie: 3,50 zł
Transakcja pakietowa z 28 czerwca http://stooq.pl/t/bt/?d=20100628

26667 sztuk akcji po 3.75 [wtedy kurs skończył na 3,69]

kurs trochę się teraz podniósł. może to już dołek?

edit: na wykresie dziennym mamy młotek. jeśli nie spadniemy a jutro go potwierdzimy myślę że można zaryzykować.

Cytat:
dyskontujemy cos bardzo zlego :) jak strata w 2Q a nie zysk :)

hm... myślisz? oni jeszcze nie mają raportu za półrocze...

Cytat:
W wyniku tej transakcji nowy, silny, międzynarodowy gracz wszedł na polski rynek słodyczy. Z uwagi na to, iż cena byłą główną determinantą w wojnie o spółkę, Lotte Group prawdopodobnie zgodził się zapłacić powyżej wskaźnika EV/EBITDA na poziomie 10x (ponad 900 mln zł), co naszym zdaniem jest ceną bardzo wysoką. Jest oczywistym, że Lotte będzie rozwijać markę Wedla o nowe kategorie, takie jak wafle, lody itd. W ujęciu długoterminowym wolumen przychodów głównych kategorii Jutrzenki takich jak Grześki oraz Jeżyki może zatem napotkać na trudności w kontynuowaniu pozytywnych trendów.

(DM BZ WBK SA)
Edytowany: 1 lipca 2010 14:34

jarod_e
0
Wpisów: 24
Wysłane: 1 lipca 2010 14:52:55 przy kursie: 3,50 zł
W długoterminowym może i tak, ale wg mnie tego jeszcze nie wiemy i nie można zakładać że jutrzenka nie da se rady, bo poprzez mniejsze przejęcia kolejnych firm na naszym rynku może być bardziej widoczna i rozpoznawalna a to się przełoży na wyniki.
Co do wyników za półrocze to jestem umiarkowanym optymistą, ale poczekamy zobaczymy... Shhh

Taurus80
0
Wysłane: 1 lipca 2010 15:47:11 przy kursie: 3,50 zł
Enforce nic nie mysle to tylko dywagacja spowodowana patrzeniem na strone techniczna :) mozna miec nadzieje ze spadki sie koncza a powodem tej sytuacji byla tylko i wylacznie zludna nadzieja na przejecie Wedla :)
Dzisiaj ciezko jednoznacznie stwierdzic co bylo czy jest powodem zawsze po czasie dowiadujemy sie tego.

enforces
0
Wysłane: 2 lipca 2010 07:56:57 przy kursie: 3,50 zł
Dziś rano przyszło mi na myśl że może ktoś / rynek dyskontuje plany własne [Kolańskiego] by odejść na boczny tor i oddać prezesurę zaufanej osobie [podobno taką ma].
Edytowany: 2 lipca 2010 08:44

latrell
0
Wpisów: 37
Wysłane: 2 lipca 2010 08:44:32 przy kursie: 3,50 zł
enforces napisał(a):

Dziś rano przyszło mi na myśl że może ktoś / rynek dyskontuje plany własne [Kolańskiego] by odejść na boczny tor i oddać prezesurę zaufanej osobie [podobno taką ma].

...enforces ale taką informację Kolański podał już dużo wcześniej, więc nie chce mi się wierzyć żeby to był powód. No chyba, że ta zmiana nastąpi w ciagu najbliższych dni i niektórzy już o tym wiedzą. Tylko ja osobiście nie traktuje takiej informacji jako negatywnej - Kolański nie zmniejsza swojego udziału, po prostu potrzebuje pewnie trochę odpcząć;-) Także o wybór jego następcy jestem spokojny - pewnie już go wdraża pod swoim okiem w działalność firmy i nie dopuści do firmy niesprawdzonej osoby. Możliwe że rynek z lekkm opóźnieniem zareagował po prostu na brak przejęcia Wedla - JTZ od początku nie miała dużych szans, ale wszyscy po cichu liczyli że może się uda i pod to brali papier. A teraz zdecydowana większość ucieka nie widząc szans na jakieś spektakularne wybycie.

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 2 lipca 2010 15:05:26 przy kursie: 3,67 zł
A dziś całkiem ładnie rośnie...

enforces
0
Wysłane: 6 lipca 2010 11:46:56 przy kursie: 3,64 zł
dolarman napisał(a):
A dziś całkiem ładnie rośnie...

no ładnie ostatnio urosło, ostatnio potwierdziliśmy wzrost a dziś domykamy lukę. mam nadzieję że nie spadniemy już dalej bo znów dziś sobie dobrałem trochę do kolekcji [i odkryłem ze na ukrytym ktoś siedzi jeśli chodzi o sprzedaż i niżej jeśli chodzi o kupno]

bigptak
1
Wpisów: 31
Wysłane: 6 lipca 2010 13:42:42 przy kursie: 3,64 zł
Może spadnie do 3,45-3,50 i wyrysujemy coś na kształt drugiego dna. Wtedy będę dobierał.

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 6 lipca 2010 14:24:03 przy kursie: 3,64 zł
ja dostrzegam najbliższe wsparcie w okolicach poziomów konsoli z lipca ubiegłego roku, ca. 3,20. wcześniej nic, zupełnie nic, tylko czarna rozpacz Pray

enforces
0
Wysłane: 6 lipca 2010 14:43:32 przy kursie: 3,64 zł
jutrzenka info www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...

Cytat:
Może spadnie do 3,45-3,50 i wyrysujemy coś na kształt drugiego dna. Wtedy będę dobierał.

też o tym myślałem ale wg mnie na jutrzence nie działają podwójne dna

edit. drugie info www.gpwinfostrefa.pl/palio/htm...
Edytowany: 6 lipca 2010 14:49

Taurus80
0
Wysłane: 6 lipca 2010 14:43:55 przy kursie: 3,64 zł
krewa napisał(a):
ja dostrzegam najbliższe wsparcie w okolicach poziomów konsoli z lipca ubiegłego roku, ca. 3,20. wcześniej nic, zupełnie nic, tylko czarna rozpacz Pray

A myslalem ze jestem slepy i tylko ja tak mysle :) wiec widze ze juz jest nas dwoch moje zdanie o usrednieniu po 3.20-3.30 caly czas aktualne na wyzszych poziomach nie tykam.

dolarman
0
Wpisów: 594
Wysłane: 6 lipca 2010 14:59:39 przy kursie: 3,64 zł
Taurus80 napisał(a):
krewa napisał(a):

A myslalem ze jestem slepy i tylko ja tak mysle :) wiec widze ze juz jest nas dwoch moje zdanie o usrednieniu po 3.20-3.30 caly czas aktualne na wyzszych poziomach nie tykam.

W zasadzie trzech - ja odkupie nie drożej niż 3,20- 3,30. Inaczej wystarczy mi to co mamNot talking

broker_ns
0
Wpisów: 506
Wysłane: 7 lipca 2010 10:20:59 przy kursie: 3,63 zł
dolarman napisał(a):
Taurus80 napisał(a):
krewa napisał(a):

W zasadzie trzech - ja odkupie nie drożej niż 3,20- 3,30. Inaczej wystarczy mi to co mamNot talking

Panowie dwie uwagi. Po pierwsze nie wiem czy zasadne jest az takie przywiązywanie uwagi do AT w przypadku np. Jutrzenki. Ja AT zawsze traktuje z lekkim przymrużeniem oka i wole analizę fundamentalną (a ta przemawia raczej za Jutrzenką). Wg mnie AT ma większe zastosowanie przy analizie głównych indeksów giełdowych oraz większych spółek, głównie z WIG-20. A w przypadku Jutrzenki liczą się jednak głownie komunikaty, wyniki i prognozy.

Po drugie uważam, iż zarząd spółki popełnił błąd biorąc udział w przetargu na zakup Wedla. Zamiast bujać w obłokach i snuć mało realistyczne plany (bo Wedel był po prostu dla nich za duży na przejęcie) można było dokonać całkiem fajnej akwizycji w postaci np. zakupu Mieszka i stać się już bardzo znaczącym graczem na polskim rynku gdyż akurat Mieszko był już w ich zasięgu. A tak Litwini przejęli Mieszka a Jutrzenka została z niczym, co również odbija się teraz na kursie. Choć nie sądzę żeby mogło zejść aż tak nisko jak prognozujecie (no chyba że zaufamy jedynie AT). Dla mnie waży jest poziomy 3,6 oraz 3,5- już raz wybroniony. Myślę, że niżej nie zjedziemy, chyba że na szerokim polecimy poniżej lutowych dołków. A ja osobiście stawiałbym jeszcze przez jakiś krótki okres trend boczny a potem jak się szeroki rynek uspokoi marsz kursu na północ.
Edytowany: 7 lipca 2010 10:22

Taurus80
0
Wysłane: 7 lipca 2010 10:34:51 przy kursie: 3,63 zł
Ja do AT szczegolnie na Jutrzence mala wage przywiazuje, jednak jak mam usredniac to jak mowilem interesuje mnie tylko dobra cena jezeli bedzie roslo bede sie jeszcze bardziej cieszyl bo zamiast kisic kase juz zainwestowana bede w koncu na spolce zarabial, przyznam szczeze ze ta kiszonka od pazdziernika zaczyna mnie strasznie irytowac.

Co do fundamentow to sie zgadzam spolka ma bardzo dobre fundamenty jednak jakos rynek tego nie docenia, jezeli tylko przez przegrana o Wedla spadlismy to ok jednak mysle ze jeszcze cos musi w trawie piszczec, pytanie co ??

Wyniki? Zobaczymy jakie beda, mysle ze trwaja przetasowania w akcjonariacie lub tez porzadkowanie portfeli, i mam nadzieje ze w koncu kurs z kiszonki wyjdzie i to jak najszybciej salute

enforces
0
Wysłane: 8 lipca 2010 15:48:58 przy kursie: 3,68 zł
ktoś rzucił dziś hasło skawa.com.pl/skawa/index.php?o...

www.portalspozywczy.pl/inne/sl...

Cytat:
Potencjalni inwestorzy zainteresowani zakupem pakietu akcji w ZPC Skawa powinni przesłać swoje zgłoszenie udziału w aukcji do 23 czerwca br. Aukcja odbędzie się 29 czerwca br.

hm...

inwestor.msp.gov.pl/portal/si/...

znalazłem info że aukcja 29 czerwca nie odbyła się. W sumie o prywatyzacji nikt na forum nie pisał. A to może być jakiś trop i szansa
Edytowany: 8 lipca 2010 15:54

tmsglc
PREMIUM
45
Wpisów: 381
Wysłane: 8 lipca 2010 16:03:34 przy kursie: 3,68 zł
Ostatnio w rozjazdach i nie mialem czasu sledzic rozwoju sytuacji...
Skawa wydaje mi sie, ze asortymentowo bardzo by pasowala do Jutrzenki (wafle, ciastka), poza tym to dosyc silna lokalna marka kojarzona z przyzwoita jakoscia za bardzo rozsadna cene.
Jestem za:-)

enforces
0
Wysłane: 8 lipca 2010 16:06:59 przy kursie: 3,68 zł
tmsglc napisał(a):
Ostatnio w rozjazdach i nie mialem czasu sledzic rozwoju sytuacji...
Skawa wydaje mi sie, ze asortymentowo bardzo by pasowala do Jutrzenki (wafle, ciastka), poza tym to dosyc silna lokalna marka kojarzona z przyzwoita jakoscia za bardzo rozsadna cene.
Jestem za:-)

w dodatku, za bagatela 11 mln zł tyle że to pakiet 30% akcji, reszte ma Skawa Bis więc i tak nawet kupując ten pakiet nie posiadałoby się pakietu większościowego.

Cytat:
Wszyscy wiedzą, że dopóki Skawa Bis nie przejmie całości to będzie zarabiac na skawie ile się da. Jak nie wiesz, to wszystkie ważniejsze operacje dla skawy ida przez właśnie spółkę skawa bis. I tak skawa bis kupuje np. cukier po 2 zł a sprzedaje skawie po 2,50. Rzeźbi z kasy społkę, bo to państwowe pieniądze. jak już do końca firma się sprywatyzuje wtedy nie będzie miało to sensu. Jak najbardziej jestem za prywatyzacją Skawy i w końcu zmianą związkowców bo sa dokładnie ustawieni z dyrektorami.

to już wiadomo dlaczego Skawa ma zysk bliski 0.

przejmowanie 30% akcji chyba jest bez sensu, a o skawie bis nic nie ma w @
Edytowany: 8 lipca 2010 16:16

enforces
0
Wysłane: 8 lipca 2010 16:30:20 przy kursie: 3,68 zł
Cytat:
Hellena ma już prawie 42 proc. udziałów w sprzedaży oranżady na rynku tradycyjnym

Jutrzenka wzmacnia sprzedaż napojów pod marką Hellena. Nadal jest liderem w sprzedaży oranżady w rynku tradycyjnym. - W ostatnim badanym okresie (AC Nielsen, AM2010) osiągnęliśmy już niemal 42% udziału wartościowego. Co najważniejsze nasze udziały stale rosną - podkreśla Magdalena Jędrzejczak, Brand Manager Hellena Jutrzenka Colian.

- Jeśli chodzi o sprzedaż napojów niegazowanych to Hellena w krótkim czasie uzyskała pozycję nr III w tej kategorii napojowej - dodaje przedstawicielka Jutrzenki.

Przychody w segmencie napojowym wzrosły do ponad 14 mln zł, z 9,5 mln zł w pierwszym kwartale 2009 roku.

- W ubiegłym roku, w trosce o zdrowie i zadowolenie konsumentów, podjęliśmy decyzję o wyeliminowaniu z naszych produktów sztucznych substancji słodzących. Ta zmiana oraz udoskonalenie receptur sprawiły, że Hellena zaczęła być coraz lepiej postrzegana przez sprzedawców i klientów. To przełożyło się także na sprzedaż, a tym samym na wzrostu udziałów na polskim rynku napojowym - mówi serwisowi portalspozywczy.pl Magdalena Jędrzejczak.

Spółka spodziewa się jeszcze wyższych przychodów w okresie letnim.

- Rynek napojów w Polsce na pewno będzie się dynamicznie się rozwijał w przyszłych latach. Można to już zauważyć po tegorocznych propozycjach producentów. Na pewno będą pojawiać się nowe produkty i kategorie. Obserwując rynek europejski, czy światowy wiemy, że przed nami jeszcze duże pole do popisu i jest jeszcze wiele koncepcji niewykreowanych w Polsce - podsumowuje Brand Manager Hellena.

panowie nie mogę się już doczekać wyników za półrocze
Edytowany: 8 lipca 2010 16:31

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość

35 36 37 38 39

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 2,377 sek.

uqwmsaip
cvzemfrx
hileyzqg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
wtuyqied
hhywypqp
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat