Cytat:
Bez tych ukraińców i białorusinów dziesiątki jak nie setki firm, albo ograniczą działalność gospodarczą albo padną. Dziesiątki miejscowości, gdzie olbrzymia liczba polskich emerytów żyje "wyłącznie" z najmu tym ukraińcom i białorusinom też sobie "lepiej" pożyją, bo emerytury jakie są każdy wie.
Oderwanie od realiów totalne. No ale łatwo przejechać się po "INNYCH" - to takie nośne medialne i kilka punktów poparcia w górę u ogłupiałej gawiedzi więcej - bo ludzie co prawda ukraińca zauważą ale związku między gospodarką a ukraińcem już nie.
Znowu nam swoją bańkę informacyjną sprzedajesz. Opisz coś wreszcie w szerszym kontekście z każdym jej minusem i plusem.
Gdybyś czytał ze zrozumieniem, co napisałem to byś wiedział, że nie pisałem ani o Ukraińcach ani o Białorusinach.
Niestety nie rozumiesz słowa pisanego. Pisałem, że nie wierzę, że nowe centra będą obsługiwały głównie Ukraińców i Białorusinów. Jeżeli Ty rozumiesz, że to znaczy że jestem przeciw Ukraińcom i Białorusinów w Polsce to wyprowadzam z błędu. Mylisz się.
Rozumiem Twoja frustrację, bo skoro nie brałeś udziału w ostatnim referendum to okazuje się, że zostałeś okłamany przez Donalda Tuska. Dziś tematu migracji z Europy Zachodniej by nie było, gdyby ludzie zagłosowali w referendum. Oczywiście czasowe zawieszenie prawa do azylu nabiera w tym kontekście ( szerszym) innego wymiaru. Prawdy nie da się dłużej ukrywać, to jest zgody Polski na realokację imigrantów.
Pisanie o emerytach rentierach mogłeś sobie darować. Jaki to promil (nie procent) emerytów wynajmuje nieruchomości w Polsce komukolwiek?
Nie uczestniczę w wyborach jako kandydat więc jakieś odnośniki do wyborów i punktów procentowych są zwyczajnie śmieszne.
Jak się okazuje za nowe centra płaci UE. Mają tam trafić nowi uchodźcy. Jeżeli uważasz że będą to głównie Ukraińcy i Białorusini to gratuluję poczucia humoru (po twojemu bańki informacyjnej).
Ja wiem jak wyglądają statystyki przestępstw w Niemczech z udziałem cudzoziemców.
Poniższy link zawiera sporo danych statystycznych po Polsku, bo zakładam, że nie znasz niemieckiego.
Cytat:Oznacza to, że wśród 83,4 mln osób (populacja bez uchodźców) podejrzanych o przestępstwo w 2023 roku było 2,53 proc. osób. W przypadku uchodźców było to 10,88 proc. populacji. Gdy nie uwzględniamy przestępstw dotyczących migracji (np. nielegalne przekroczenia), to odsetek ten wynosi 9,26 proc.
demagog.org.pl/wypowiedzi/ucho...Powiedz tej dziewczynie, że więcej imigrantów z poza Europy to bezpieczniejsza Polska. Nie jest to demagogia tylko wniosek oparty na danych statystycznych z Niemiec.
Cytat:
Zbiorowy gwałt w Warszawie. Dziewczyna ocknęła się w aucie. Nowe fakty
www.fakt.pl/wydarzenia/polska/...