13 Dołączył: 2009-08-06 Wpisów: 5 508
Wysłane:
20 września 2010 17:46:40
No i co z tego, że info o zgodzie UOKiK na 2 kolejne przejęcia spowodowało wolumen jedynie 295 akcji na Delko? No i co z tego, że niedługo po odkupieniu Centrum Klima nurkuje o 4%? Co z tego, że Odlewnie wzrosły już ponad 160% powyżej ceny za jaką chciałem je kupić? To wszystko nic, jestem spokojny, pewny swego, wyluzowany, pozbawiony emocji... Luuuz. Chillout.
|
|
0 Dołączył: 2009-12-18 Wpisów: 74
Wysłane:
20 września 2010 19:39:39
Portfel zbyt asekuracyjny Frog, już ci to pisałem. Zobacz co się dzieje na parkiecie , szaleństwo
|
|
Wysłane:
20 września 2010 20:11:17
usatrader napisał(a):Portfel zbyt asekuracyjny Frog, już ci to pisałem. Zobacz co się dzieje na parkiecie , szaleństwo Mam nieodparte wrażenie, że dane Ci będzie poznanie wielu obliczy szaleństwa na giełdzie. I niekoniecznie komentując swoje inwestycje będziesz używał akurat tej emotikonki co powyżej
|
|
|
|
0 Dołączył: 2009-12-01 Wpisów: 696
Wysłane:
20 września 2010 21:38:25
usatrader napisał(a):Portfel zbyt asekuracyjny Frog, już ci to pisałem. Zobacz co się dzieje na parkiecie , szaleństwo Szaleństwo powiadasz? Asekuracyjny portfel? Hmmm...  . Ja bardzo chętnie posłucham jak wykorzystać to szaleństwo w mniej "asekuracyjny" sposób? Jakieś konkretne typy/sugestie/przewidywania? Bo to że Boryszew CityInteractive czy MWTrade dały zarobić lepiej to i ja TERAZ wiem...ale powiedz mi ile osób wiedziało(miało silne przeczucie i kupiło) te spółki przed "odpałem"? "Ekonomista to ekspert który będzie wiedział jutro dlaczego nie sprawdziło się dzisiaj to co prognozował wczoraj..."
|
|
2 Dołączył: 2009-03-16 Wpisów: 226
Wysłane:
20 września 2010 21:58:49
Abner1984 napisał(a):usatrader napisał(a):Portfel zbyt asekuracyjny Frog, już ci to pisałem. Zobacz co się dzieje na parkiecie , szaleństwo Szaleństwo powiadasz? Asekuracyjny portfel? Hmmm...  . Ja bardzo chętnie posłucham jak wykorzystać to szaleństwo w mniej "asekuracyjny" sposób? Jakieś konkretne typy/sugestie/przewidywania? Bo to że Boryszew CityInteractive czy MWTrade dały zarobić lepiej to i ja TERAZ wiem...ale powiedz mi ile osób wiedziało(miało silne przeczucie i kupiło) te spółki przed "odpałem"? W przypadku niektórych tych spółek można było się spodziewać odpałów po wywiadach w tvncnbc z prezesami. Szczególnie MWT. Ulubione cytaty :::
- „Możesz postawić wszystko na jedną kartę, ale uważnie obserwuj, co się z nią dzieje.” /Warren Buffett - „Jeżeli Twoja rzeczywistość zaczyna się od Twoich marzeń, to Twoje marzenia staną się Twoją rzeczywistością.” /Donald Trump - „Bez pasji nie ma energii, a bez energii nie ma nic.”
|
|
0 Dołączył: 2010-05-12 Wpisów: 37
Wysłane:
21 września 2010 00:19:04
Cześć Frog i jak widzisz u Ciebie kronika tętni życiem  o końcu hossy pewnie też dowiemy się z tego miejsca  a odnośnie szaleństwa i wzrostów to codziennie odjeżdza jakis pociąg typu borek city czy mwt? Co wieczór zastanawiam się kto moze być następny bo to że będzie nie podlega dyskusji  . Obyśmy zawsze byli na właściwym peronie Cytat:Sięgaj gdzie wzrok niesięga
|
|
0 Dołączył: 2010-05-17 Wpisów: 49
Wysłane:
21 września 2010 09:49:54
A ja boje się anulować zlecenia ...serio. Odlewnie ustawiłem K za 100 % kasy GROSZ poniżej minimum (chyba 1,52) gdy podskoczył o 2 grosze stwierdziłem, że poczekam ... Complex nie udało mi się kupić za 2 zł to stwierdziłem że poczekam (anulowanie zlecenia) Remak ustawiłem się trochę niżej niż 33 zł, bo to było zbyt drogo dla mnie ... dzień później 38... Przynajmniej w konkursie sierpniowym Odlewnie zapewniły mi miejsce na pudle
|
|
Wysłane:
21 września 2010 11:12:43
Coś zaczyna się tlić po stronie popytu na Delko. Niestety nikt nie chce kupować z prawej. A mogliby - bo chcę sprzedać niewielki pakiet. Po sprzedaży tych akcji suma wydana na Delko zrówna się z sumą wydaną na przełomie roku Helio. Pieniądze przydałyby się na polowanie na Centrum Klimę.
|
|
0 Dołączył: 2010-06-29 Wpisów: 716
Wysłane:
21 września 2010 20:17:16
Frog napisał(a):mila napisał(a):Frog, jakby co to jest niewielka korekta na CKL Kupiłem i spada - chyba logiczne To może dokup to zacznie rosnąć:) W sumie jestem tym żywo zainteresowany.... tym bardziej że MWT zdołowało dzisiaj mój portfel... ja rozumiem że korekta się nalezała ale mozna to było rozłożyć na kilka dni,,,
Edytowany: 21 września 2010 20:18
|
|
0 Dołączył: 2010-07-29 Wpisów: 274
Wysłane:
21 września 2010 22:11:10
Widzę, że nie jestem sam mila :). Muszę się pochwalić - jakieś 1500zł w plecy :]. Na szczęście więcej na nim już zarobiłem, ale jeszcze jeden taki spadek i dupa zbita.
|
|
|
|
0 Dołączył: 2010-06-29 Wpisów: 716
Wysłane:
22 września 2010 17:28:51
widzę Frogu, że masz jakiś nowy nabytek z NC ?
|
|
Wysłane:
22 września 2010 17:56:01
Portfel cały czas "przygotowuję" na resztę hossy. Jako osoba lubiąca mieć wszystko poukładane (czasem do przesady), staram się aby posiadane pakiety akcji zamykały się w okrągłych ilościach i miały okrągłe ceny zakupu. Oczywiście nie ma to żadnego logicznego uzasadnienia poza tym, że fajnie wygląda w excellu Czekam z niecierpliwością na debiut EGB Investments. Zastanawiam się czy był to dobry wybór. PR spółki jest (jak na razie) wręcz fenomenalny. Mam nadzieję że po debiucie będą trzymać poziom.
|
|
Wysłane:
23 września 2010 14:45:34
Na szerokim rynku wygląda na początek korekty. SWIG80 rósł prawie 2,5 miesiąca, więc korekta należy się jak najbardziej. Mnie cieszy, że sporo pieniędzy włożyłem w debiuty, więc spadków za bardzo nie odczuję. PS. Sprawdziłem jak działa PR w spółkach EGB Investments i Artefe . W przypadku EGB - rewelacja pod każdym względem. W Artefe - kontakt mailowy szybki i konkretny, ale funkcjonalność strony internetowej pozostawia wiele do życzenia. Generealnie, póki co, jestem zadowolony z obu nabytków. Ostatnio żyję już debiutem EGB, który jak już pisałem prawdopodobnie przypadnie na okres korekty na szerokim rynku
|
|
0 Dołączył: 2009-02-17 Wpisów: 135
Wysłane:
23 września 2010 14:58:48
Szkoda, że Artefe to w tej chwili typowa groszówka - 1 gr to około 10% w jedna lub druga strona. Jedynie kupić a potem nie patrzeć co się dzieje żeby się nie stresować :)
|
|
Wysłane:
23 września 2010 18:31:25
W związku z pilnymi potrzebami finansowymi nie związanymi z giełdą, będę musiał pożegnać się na jakiś czas z niektórymi akcjami. Po odzyskaniu za czas nieokreślony pieniędzy na inwestycję planuję odkupić. Do czasu ustabilizowania się wartości portfela nie będę podawał udziałów % poszczególnych spółek w portfelu (dane nie byłyby wiarygodne). W podsumowaniu tygodnia jedynie wynik Frog vs WIG. Jakie akcje posiadam - zawsze widać w stopce. Aby nie było smutno, wklejam link do niesamowitego filmu o naszej planecie, który niedawno odkryłem. Zachęcam do obejrzenia, kto jeszcze nie widział. Niesamowite zdjęcia i muzyka. Film trwa 90 minut. Polecam oglądać bezpośrednio na Youtube.
|
|
Wysłane:
24 września 2010 19:10:16
Pojedynek Frog vs WIG (za okres 24 tygodni - od założenia wątku): Frog: 17,10% WIG: 4,33% kliknij, aby powiększyćJak widać ostatnie tygodnie nie były dla mnie zbyt wesołe. Liczę, że w najbliższym czasie Helio lub Delko zdecydują się wejść półkę wyżej. Udany debiut EGB Investments też może poprawić mój wynik... Centrum Klima trzymam, ale mam tego niewiele, więc niewiele mi pomoże w pojedynku vs. WIG. Podobnie Artefe - tej spółki mam jeszcze mniej. Póki co, wchodzę w weekend w "takim sobie" nastroju. Pozdrawiam wszystkich.
|
|
0 Dołączył: 2009-03-06 Wpisów: 3 042
Wysłane:
24 września 2010 19:19:02
Frog napisał(a):Jak widać ostatnie tygodnie nie były dla mnie zbyt wesołe. Porównaj sWIG80 z mWIG40 i WIG20. Wcale nie dziwi mnie Twój brak entuzjazmu Klika się i sprzedaje ;-)
|
|
|
|
Wysłane:
27 września 2010 10:59:52
Naszła mnie taka refleksja, że minęła już faza hossy pt. odbicie truposzy. Niestety nie załapałem się na wzrosty na żadnym z niedoszłych bankrutów, cudem uratowanych dzięki restrukturyzacji. Kolejną możliwość sporego zarobku w tej hossie da zapewne jej ostatni etap, czyli euforia... Pytanie tylko, co to będzie. Hossa internetowa już była, hossa dewelopersko-budowlana była. Bioinżynierska jakoś się nie udała... Kto trafnie przewidzi, zajmie w porę pozycje i przetrzyma, zarobi krocie. Tylko weź człowieku bądź mądry i zgadnij, na co rzucą się tłumy za rok/dwa...
|
|
PREMIUM
30 Dołączył: 2010-09-05 Wpisów: 1 074
Wysłane:
27 września 2010 11:11:50
Mnie się wydaje Frog że w najbliższym czasie będą dobre wyniki osiągały spółki powiązane z wyrobami budowlanymi. Mieliśmy w tym roku sporo powodzi dużo ludzi remontuje domy gminy powity miasta naprawiają drogi mosty wszystko co zniszczyła woda i każdy chce zdążyć przed zimą żeby jako tako móc ją przetrwać. Myślę że spólki mające z tym styczność powinny mieć dobre wyniki za 3Q a przede wszystkim za 4Q a wiadomą jest że dobre wyniki wiążą się ze wzrostem ceny akcji. Takie jest moje zdanie ale rzeczywistość pokaże...
|
|
Czy na pewno chcesz przesłać zgłoszenie do moderatora?
Poniżej potwierdź lub anuluj swój wybór.