PARTNER SERWISU
druhngmm
149 150 151 152 153
zigizigi
0
Wpisów: 30
Wysłane: 31 marca 2011 15:39:41 przy kursie: 17,80 zł
Wzrost - ciekawe czy pod jakiś komunikat z AED czy jakaś grubsza sprawa? I dziwne, że RF nie ujawnia się.

madstorm
0
Wpisów: 51
Wysłane: 31 marca 2011 16:04:46 przy kursie: 17,80 zł
zigizigi napisał(a):
Wzrost - ciekawe czy pod jakiś komunikat z AED czy jakaś grubsza sprawa? I dziwne, że RF nie ujawnia się.

Daj człowiekowi spokój, po tym jakie bzdury tu co niektórzy wypisują, też bym się nie ujawniał.

Guru
0
Wpisów: 73
Wysłane: 31 marca 2011 16:06:05 przy kursie: 17,80 zł
Może mi ktoś powiedzieć skąd Ci kupujący mogą wiedzieć kiedy będzie info i skąd wiedzą kiedy kupować? Też chciałbym posiadać takie informacje, albo lepiej - źródła informacji :)

wojteksn
0
Wpisów: 235
Wysłane: 31 marca 2011 16:16:28 przy kursie: 17,80 zł
z analizy i dedukcji oraz przepuszczenia i zwykłej logiki skoro Prace miały ruszyć pod koniec miesiąca a zwykle operator AED skrupulatnie nas informował to powinno być info. a go niema to zakłada się że prace w badaniach ruszyły i będzie info o wynikach badania.

czysta spekulacja
przecież tak lubicie ją na petroinvescie
Edytowany: 31 marca 2011 16:17

ARWENA
0
Wpisów: 383
Wysłane: 31 marca 2011 17:11:54 przy kursie: 17,80 zł
Wniosek jest niestety taki. Akcji jest za dużo i są rozwodnione. Ciągle ktoś sypie, i choćby nie wiem ilu ustawiło się chętnych po lewej stronie to już po chwili jest dwa razy więcej chętnych do sprzedaży.Ale cóż poczekajmy bo coś się rodzi.Mam tylko nadzieję że Pan Prezes szykuje nam jakąś niespodziankę a nie opuścił nas na rzecz jakiegoś ukraińskiego forum.

ezechiel2517
0
Wpisów: 112
Wysłane: 31 marca 2011 17:19:23 przy kursie: 17,80 zł
To ja wam wrzuce w TZW miedzyczasie taka ciekawostke z Hiszpanii na temat ropy produkowanej przy pomocy CO2 z fabryki cementu i alg morskich (za serwisem AFP):

"Spanish scientists search for fuel of the future"
(...)
"The microalgae reproduces at high speed in the tubes by photosynthesis and from the CO2 released from the cement factory.
Every day some of this highly concentrated liquid is extracted and filtered to produce a biomass that is turned into bio-oil."
"We need another five to 10 years before industrial production can start," said Stroiazzo-Mougin, who hopes to be able to develop another such project on the Portuguese island of Madeira.
"In a unit that covers 50 square kilometres, which is not something enormous, in barren regions of southern Spain, we could produce about 1.25 million barrels per day," or almost as much as the daily export of oil from Iraq, he said."

Jesli tylko jakis cwany szejk lub koncern nie wykupią patentu (a Exonn Mobil juz sie interesuje) i nie schowają głęboko w szafie, za kilkanaście/kilkadziesiąt lat światowa energetyka może wyglądać zupełnie inaczej niż dziś i juz nie zalezec od wydobycia tak bardzo...

MaximusMinimus
0
Wpisów: 344
Wysłane: 31 marca 2011 17:56:34 przy kursie: 17,80 zł
Niestety, ale gracze nauczyli się, że warto jest wywalać na lekkiej podbitce, bo przecież i tak kurs prędzej czy później spadnie. Strategia jest ok, a przy grze większymi pakietami może dać niezłe korzyści. Jest tylko taki jeden mankament, że jest duża szansa na ominięcie północnej dzidy przy zbieraniu milionów sztuk papieru wciągu kilunastu minut.

Mimo wszystko dno kursu znajduje się coraz wyżej. Bywało nawet 1,47, teraz kurs bez trudu utrzymuje poziomy ponad 1,7. Jakiś postęp jest, choć dla mnie osobiście optimum by było na poziomach oscylujących wokół 2 zł.

menager
0
Wpisów: 384
Wysłane: 31 marca 2011 18:01:29 przy kursie: 17,80 zł
ARWENA napisał(a):
Wniosek jest niestety taki. Akcji jest za dużo i są rozwodnione. Ciągle ktoś sypie, i choćby nie wiem ilu ustawiło się chętnych po lewej stronie to już po chwili jest dwa razy więcej chętnych do sprzedaży.Ale cóż poczekajmy bo coś się rodzi.Mam tylko nadzieję że Pan Prezes szykuje nam jakąś niespodziankę a nie opuścił nas na rzecz jakiegoś ukraińskiego forum.

na Boryszewie tez się wydawało że akcji jest nie wiadomo ile i nagle kilka dni temu w dziesięć minut o 9:10 obrót był 40 mln i na Kovie tez tak będzie tylko pozbierają od nie cierpliwych

Tytan
0
Wpisów: 464
Wysłane: 31 marca 2011 19:24:56 przy kursie: 17,80 zł
Z wielomiesięcznej (rocznej) obserwacji zauważyłem, a nie jest to teoria spiskowa
tylko fakty, że systematyczne wygaszanie wzrostów, nie zależnie od kursu dolara czy euro,
poprzez wywalanie całych pakietów, batonów, czy co tam jeszcze,
przy jakichkolwiek aktywnych wzrostach,
permanentnie powstrzymuje i hamuje popyt, wręcz odpycha.
I proszę bez uśmiechów i prostych przykładów że kieruje tym rynek.angry3
Kupiłbym wielokrotnie więcej akcji KOV, (nie tylko zresztą ja) gdyby nie te zwały,
kiszące całymi miesiącami kurs na jednym poziomie o których piszę powyżej.
Parę razy próbowały ruszyć kursem KOV "polskie spółdzielnie",
być może dzisiaj też, bo wszystko wskazuje "za" że warto,
na nic się zdało , wychodzi mizernie i cienko.
Pisałem o tym wiele razy, że akcje KOV są głównie w rękach obcego kapitału spekulacyjnego
i gdybym się pokusił o przyczyny takiego stanu rzeczy,
rzecz jasna "trzymania kursu na uwięzi", a mam pewne myśli i skojarzenia dlaczego,
wtedy mogłoby to być uznane przez wielu za teorię spiskową.
Na pewno na tym walorze KOV i w stosunku do Kulczyka odbywa się "niezła gra",
nie wiadomo czy nie na wyniszczenie?
Ale to już chyba jeden ostatni akapit za dużo.wave

daab007
0
Wpisów: 449
Wysłane: 31 marca 2011 19:28:08 przy kursie: 17,80 zł
@Kfahoo
Raczej nie - teraz dość wysoko było, a ruch faktycznie niezły. Na znacznie niższe poziomy nie powinno zejść, bo zbieranie tam jest spore, nawet jak 'duże' pakiety się pojawiają...

Gdyby faktycznie ktoś chciał zebrać jakąś sensowną ilość, to już by to zrobił tak, że połowy z nas by nie było na forum i wśród akcjonariatu ;)
I never think of the future - it comes soon enough.
A. Einstein
Edytowany: 31 marca 2011 19:28

ARWENA
0
Wysłane: 31 marca 2011 20:59:46 przy kursie: 17,80 zł
Oczywiście że kurs jest trzymany, powstrzymywane są wszystkie impulsy wzrostu. Najgorsze że wlodarze Kov wychodzą z zalożenia że nie ma co się interesować kursem bo są ważniejsze rzeczy. I tu mieli by racje gdyby nie zbliżajacy się dodruk akcji. Chyba że faktycznie odbędzie sie on na giełdzie w Londynie pod konkretnego kupującego. I te komentarze wielkich głów że to normalne, że to popyt, podaż. A dla mnie to nie jest normalne i już.A takie wypowiedzi jak @fidelio to mi pachną innym znanym z nie najwyzszych lotów forum.

panikarz
0
Wpisów: 54
Wysłane: 31 marca 2011 21:03:53 przy kursie: 17,80 zł
nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale chciałbym zwrócić waszą uwagę na kwestię gazu łupkowego. Wg ostatnich szacunków zasoby tego gazu na Ukrainie wynoszą ok. 2 biliony metrów sześciennych ( porównywalne z Polską). Nie wiem czy pamiętacie ale RF wspominał coś o sprowadzaniu sprzętu do szczelinowania, załatwianiu pozwoleń itp. Otóż gaz łupkowy wydobywa się właśnie metodą szczelinowania ( kto ciekawy niech sobie poszuka na czym polega ta metoda). Być może oprócz normalnych dotychczasowych odwiertów gdzie gaz sam sobie płynie, KOV chce się dobrać do łupków. Może na terenie ich koncesji są złoża także tego gazu, a wówczas dotychczasowe wydobycie byłoby tylko przystawką do obiadu. Również Ukrainie zależy bardzo na uniezależnieniu się od dostaw gazpromu, a KOV byłby prekursorem w temacie gazu łupkowego. Ostatnie informacje o zainteresowaniu ukraińskich władz dobrze wpisywałyby się w ten kierunek spekulacji. Oczywiście są to tylko spekulacje ale coż nam teraz pozostało Whistle

ARWENA
0
Wysłane: 31 marca 2011 21:20:59 przy kursie: 17,80 zł
@fidelio. A co wnosi namiętne krytykowanie mysli, wniosków innych. Przeciez kazdy ma prawo napisać o tym co go dręczy, frustruje. Przecież każdy kto zainwestowal w kov chociaż jedna złotówke ma moralne prawo do mówienia co mysli, oczywiscie w sposób kulturalny. A moze Ty nam napiszesz cos co nam rozjaśni sytuację.Shame on you

kz110
0
Wpisów: 148
Wysłane: 31 marca 2011 21:32:04 przy kursie: 17,80 zł
panikarz napisał(a):
nie wiem czy ktoś już o tym pisał ale chciałbym zwrócić waszą uwagę na kwestię gazu łupkowego. Wg ostatnich szacunków zasoby tego gazu na Ukrainie wynoszą ok. 2 biliony metrów sześciennych ( porównywalne z Polską). Nie wiem czy pamiętacie ale RF wspominał coś o sprowadzaniu sprzętu do szczelinowania, załatwianiu pozwoleń itp. Otóż gaz łupkowy wydobywa się właśnie metodą szczelinowania ( kto ciekawy niech sobie poszuka na czym polega ta metoda). Być może oprócz normalnych dotychczasowych odwiertów gdzie gaz sam sobie płynie, KOV chce się dobrać do łupków. Może na terenie ich koncesji są złoża także tego gazu, a wówczas dotychczasowe wydobycie byłoby tylko przystawką do obiadu. Również Ukrainie zależy bardzo na uniezależnieniu się od dostaw gazpromu, a KOV byłby prekursorem w temacie gazu łupkowego. Ostatnie informacje o zainteresowaniu ukraińskich władz dobrze wpisywałyby się w ten kierunek spekulacji. Oczywiście są to tylko spekulacje ale coż nam teraz pozostało Whistle

Z tego co wiem, to tylko i wyłącznie Amerykanie mają patent na wydobycie gazu łupkowego. Może się mylę, ale tak kiedyś mówili w TV. Nikomu jeszcze tej technologii nie sprzedali.

Guru
0
Wpisów: 73
Wysłane: 31 marca 2011 21:49:20 przy kursie: 17,80 zł
panikarz napisał(a):

z tego co rozumiem sprzęt jest sprowadzany do zwiększenia efektywności złoża. Właśnie przez technologię szczelinowania dociera się do większej ilości gazu w już wykorzystywanym złożu (było wiele zdjęć, animacji itp. na tym forum). KOV chyba nawet jako jedyny stosuję tę technologię na Ukrainie dlatego m.in. KUB tak zwiększył wydobycie.

To że KOV wykorzystuje najnowsze technologie na Ukrainie, działa w Brunei i ma pewne znajomości w Kijowie jest moim zdaniem nieobecności pana Korczaka na forum - wyjazd do Brunei (wszystko się wyjaśni za parę dni).

Ale to raczej nie jest informacja która może wpłynąć znacznie na kurs - tak myślę. Więc zostawmy temat.

Krzysiek9
0
Wpisów: 706
Wysłane: 31 marca 2011 22:25:49 przy kursie: 17,80 zł
Artykuł w australianshareholders.com.au na temat Syrii (w odniesieniu oczywiście do AGRI Energy):

MERGER DEAL PUTS AGRI ON TARGET TO DRILL LARGE SYRIAN OIL PROSPECTS IN 2011

A co do Syrii nie wiem czy taka informacja tutaj padała:

Cytat:
Syria is currently assessed to hold proven reserves of 2.5 billion barrels of oil and 10 trillion cubic feet (tcf) of gas

A na MACD dziś sygnał kupna (na STS 2 sesje temu) ale wiadomo tutaj AT nie ma wiele do powiedzenia :)

Edytowany: 31 marca 2011 22:35

zigizigi
0
Wpisów: 30
Wysłane: 31 marca 2011 22:34:54 przy kursie: 17,80 zł
Niezłe teorie snujecie, poza tym ciekawe gdzie to prezio RF, nie ma żadnych wpisów. Co do teorii spiskowych, to nie rozumiem tylko komu zależałoby na "wyniszczaniu" firmy poprzez zaniżanie kursu i jak to się zaniżanie ma do wyniszczania? Prędzej to można wysłać jakiegoś ninje niech włoży dynamit w dziurę - to by dopiero było wyniszczanie :) faktem jest natomiast, że ktoś nie daje wybić się kursowi, a jak mimo wszystko kurs rośnie to potem i tak go zwala w dół, tylko jakie ma motywy/, ja nie wierze, że ktoś sypie tylko dla prostego zysku z akcji, bo dla zysku to by sam "podkręcał" kurs trochę wyżej, a tutaj ewidentnie widać w przypadku zainteresowania i pakietów jak włącza się jakiś "sternik" i psuje nam nastroje. Jakie ma motywy?, czy to sypie fundusz jak się tylko okazja nadarzy? ale "ten ktoś" sypie już tak długo, że przestaje wierzyć, że to tylko fundusz!
Snując dalej teorię spiskową to ostatnie duże wybicie zwaliła w dół medialna nagonka na wodę w Brunei, czyli jak nie mogli wywalaniem to posłużyli się mediami - ale idąc dalej tym tropem to zbliżamy się do scenariusza filmu Kryminalne Zagadki Brunei, więc pozostaje tylko czekać i kombinować o co tu w tym wszystkim chodzi.

ARWENA
0
Wysłane: 31 marca 2011 22:56:16 przy kursie: 17,80 zł
@zigizigi. Miałem dzisiaj też takie przemyślenie że jak istniało ryzyko nie utrzymania kursu po info z Ukrainy to puszczono bardzo szybko wiadomość o wodzie. Ale co mnie najbardziej męczy to to że wiedza o wodzie była bardzo lansowana przez Kov, i to z wielkim naciskiem że niby tak nie zadowalające są te informacje. Ale już to że ta woda to nic takiego to już nie cenotworcze. Podsumowując być może tym co trzyma kurs jest sam Kov. Tylko po co?

arkady75
0
Wpisów: 34
Wysłane: 31 marca 2011 23:04:13 przy kursie: 17,80 zł
WITAM co do teorii spiskowych cos w tym jest w tamtym tygodniu jak kurs dolowal napisalem ze to cisza przed burza ze nie ma RF forum opustoszalo i ze za chwile bedzie odpal moj wpis zostal wykasowany dlaczego napisalem prawde jak czas pokazal RF zniknal kurs poszedl w gore .Ale to nie wszystko czekamy na info a wtedy kurs strzeli na polnoc jesli nie jutro to przyszly tydzien na stowe nie RF bo informacje ktore moglby nam przekazac nieswiadomie mogly by sie okazac cenotworcze lub ktos moglby stwierdzic ze byly cenotworcze wiec albo piatek lekki odpal albo przyszly tydzien gloria 2,5-3 zl Pozdrawiam wytrwalych

geslo
0
Wpisów: 12
Wysłane: 31 marca 2011 23:45:52 przy kursie: 17,80 zł
Widzę, że co niektórzy maja gorące głowy - od myśleniaThink .
Co ma być to będzie niedługo się dowiemy -WZA

Tak dla pocieszenia wspomnę, że nasza spółeczka po raz pierwszy od pewnego czasu na zioleno a OIL na czerwonohello1 sam fakt takiego zachowania może oznaczać przełom w mentalności niektórych inwestorów.

A i tak na koniec @fidelio77 wróć prosze z powrotem na forum wyżej wspomnianej spółki, albo na pudelka. Mącicieli Ci u Nas dostatek!Shame on you

Pozdrawiam.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

149 150 151 152 153

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,306 sek.

ztnqkrax
oosyezjv
koqwnjts
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
qgabcrhm
nbzbbxcf
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat