PARTNER SERWISU
txtekzwg
424 425 426 427 428
Bushido
0
Wpisów: 257
Wysłane: 27 kwietnia 2012 14:04:24 przy kursie: 15,00 zł
Krewa na temat spisków masz troche racji-po co ich szukać na siłe ale na naszej GPW są szfindle i matactwa-tak prawda.Jak ktoś chce (i ma TROCHE kasy) to może zrobić z kursem każdej spółki cuda dosłownie cuda.Przykładowo stary artykuł na temat rekomendacji-pewnie wszyscy czytali ale tak dla przypomnienia.
www.amerbroker.pl/?go=content&...

janekduzy
0
Wpisów: 124
Wysłane: 27 kwietnia 2012 15:46:06 przy kursie: 15,00 zł
Analitycy BZWBK zapowiedzieli rekomendację KOV (KUPUJ, cena docelowa 2,00zł)
Szacują za pierwszy kwartał (mln USD):

Sales 26.1
EBITDA 13.0
EBIT 6.7
Net profit 4.1

Kod:
mod: prosimy link do źródła [albo nazwę źródła] i datę w/w informacji
Edytowany: 27 kwietnia 2012 16:19

janekduzy
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 16:24:54 przy kursie: 15,00 zł
Informacja z serwisu dm bzwbk - każdy kto ma tam konto, może sobie zobaczyć (trzeba się zalogować).

zabapinkfloyd
0
Wpisów: 514
Wysłane: 27 kwietnia 2012 16:32:04 przy kursie: 15,00 zł
Jest taka zapowiedz rekomendacja, wydana będzie 5 maja z tego co załapałem.
Cena docelowa 2,00 zł.
W publikacji są podane bardzo obszerne dane :)z prognozami do 2014 roku.
Edytowany: 27 kwietnia 2012 16:33

krewa
PREMIUM
1 362
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 957
Wysłane: 27 kwietnia 2012 19:16:08 przy kursie: 15,00 zł
widokówka dla akcjonariuszy. ode mnie.

kliknij, aby powiększyć

ciemniejsza linia trendu jest teraz oporem i wzmacnia lukę bessy.
jedyne co można rzec - pokonanie 1,51 w cenach zamknięcia na solidnym wolumenie otworzyłoby drogę do luki.

rabbit
0
Wpisów: 1 202
Wysłane: 27 kwietnia 2012 20:07:39 przy kursie: 15,00 zł
janekduzy napisał(a):
Analitycy BZWBK zapowiedzieli rekomendację KOV (KUPUJ, cena docelowa 2,00zł)
Szacują za pierwszy kwartał (mln USD):

Sales 26.1
EBITDA 13.0
EBIT 6.7
Net profit 4.1

Kod:
mod: prosimy link do źródła [albo nazwę źródła] i datę w/w informacji

Sprzedaż 26.1 mln USD jest chyba zbyt optymistyczna.Przy sprzedaży na poziomie 48 mln m3 plus kondensat cena za 1000 m3 gazu musiała by oscylować w granicach 530 USD.Pytanie czy jest to możliwe.
Przy takiej cenie netback za 1000 m3 wyszedł by 350-380 i zysk operacyjny i netto wyglądał by inaczej.
Trzeba jednak poczekać do 4 maja.
"Żeby wygrać trzeba grać"

janekduzy
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 20:23:53 przy kursie: 15,00 zł
Dzisiejszy wywiad dla PAP

Cytat:
Kulczyk Oil Ventures zamierza wejść na alternatywny rynek inwestycyjny w Londynie do końca tego roku - powiedział PAP prezes spółki Timothy Elliott. Debiut wiązałby się z emisją akcji, a pozyskane w ten sposób pieniądze wsparłyby program inwestycyjny w Brunei, który zakłada wywiercenie do połowy przyszłego roku pięciu odwiertów.

Pogubić się można...

Pełna wersja:
gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...
oraz:
gpwinfostrefa.pl/palio/html.ru...

wapkil
0
Wpisów: 1 472
Wysłane: 27 kwietnia 2012 20:51:07 przy kursie: 15,00 zł
janekduzy napisał(a):
Dzisiejszy wywiad dla PAP

Cytat:
Kulczyk Oil Ventures zamierza wejść na alternatywny rynek inwestycyjny w Londynie do końca tego roku - powiedział PAP prezes spółki Timothy Elliott. Debiut wiązałby się z emisją akcji, a pozyskane w ten sposób pieniądze wsparłyby program inwestycyjny w Brunei, który zakłada wywiercenie do połowy przyszłego roku pięciu odwiertów.

Pogubić się można...

W czym się można pogubić? Ten wywiad dostarczył jakichś zaskakujących informacji?

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 20:59:07 przy kursie: 15,00 zł
@wapkil
Cytat:
Dodał, że w przypadku wydobycia ropy produkcja mogłaby rozpocząć się bardzo szybko, ponieważ nie wymagałoby to budowy infrastruktury. Surowiec można transportować w cysternach do pobliskich rafinerii, które znajdują się w odległości ok. 20 km od terenów licencji.

Cytat:
W przypadku gazu proces zapewne byłby dłuższy ze względu na konieczność budowy gazociągów, ale zakłady skraplania gazu znajdują się w okolicach licencji, tak więc budowa infrastruktury nie byłaby takim obciążeniem.

Cytat:
Prezes poinformował, że są prowadzone prace związane z procesem sprzedaży udziałów w bloku L i zaznaczył, że docelowo optymalny udział w każdej koncesji to 40-50 proc.

Cytat:
"Myślimy o pozyskaniu partnera do projektu, ale na pewno chcielibyśmy pozostać operatorem licencji" - powiedział.

Dla mnie te informację są ciekawe.

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:02:52 przy kursie: 15,00 zł
Cytat:
Niedawno pojawiła się na rynku informacja, że na Ukrainie nastąpi podwyżka podatku od wydobycia węglowodorów. W wyniku tych zapowiedzi kurs KOV stracił 31 proc.

"To plotka, która mocno zaszkodziła rynkowi... " - powiedział Elliott.

"Ta informacja obniżyła nasz kurs i to w momencie, gdy przekazywaliśmy rynkowi dobre informacje. Co więcej - kursy innych spółek prowadzących wydobycie na Ukrainie, ale notowanych w Londynie, straciły maksymalnie 5 proc." - dodał.

hm... byłem przekonany, że spadki są pokłosiem rezygnacji z Nigerii. dobrą informacją, jak mniemam, była Tanzania.
jak można tak kpić w żywe oczy? można odnieść wrażenie, że prezes ma inwestorów za idiotów.

Rabbit, Ty przypadkiem nie parasz się doradztwem dla zarządu KOV? jak czytam słowa prezesa o niesprawiedliwej GPW i o tym jak rzetelnie wycenia AIM, to nabieram takich podejrzeń.

wapkil
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:07:14 przy kursie: 15,00 zł
rabbit napisał(a):
Dla mnie te informację są ciekawe.

Nie oceniałem, czy informacje są ciekawe. Janekduzy pisał, że w czymś można się pogubić, zrozumiałem więc, że w wywiadzie dla PAP jest coś bardzo zaskakującego. Dlatego zapytałem czym to coś jest.

Black horse
0
Wpisów: 130
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:13:35 przy kursie: 15,00 zł
Warte uwagi jest dementi Prezesa KOV;

Niedawno pojawiła się na rynku informacja, że na Ukrainie nastąpi podwyżka podatku od wydobycia węglowodorów. W wyniku tych zapowiedzi kurs KOV stracił 31 proc.

"To plotka, która mocno zaszkodziła rynkowi. Pojawił się co prawda na forum publicznym parlamentarny dokument, który mówił o dodatkowym podatku rzędu 12 proc. za 1000 m sześc. gazu, ale to bardzo wstępna propozycja, która wedle lokalnych ekspertów na tym etapie nie ma wielkich szans powodzenia" - powiedział Elliott.
"Ta informacja obniżyła nasz kurs i to w momencie, gdy przekazywaliśmy rynkowi dobre informacje. Co więcej - kursy innych spółek prowadzących wydobycie na Ukrainie, ale notowanych w Londynie, straciły maksymalnie 5 proc." - dodał.

Dla akcjonariuszy to bardzo ważna informacja;
"Nasza marża operacyjna na Ukrainie wynosi obecnie ponad 60 proc"

krewa
PREMIUM
1 362
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:33:26 przy kursie: 15,00 zł
Panowie, pobieżnie śledzę informacje fundamentalne, więc proszę poprawić mnie jeżeli się mylę...

Korczak twierdził, że wejście na AIM nie musi oznaczać nowej emisji, gdyż spółka ma środki finansowe. dodatkowo rozwodnienie byłoby niekorzystne dla akcjonariuszy.
Elliott natomiast twierdzi coś zgoła innego - debiut wiąże się z nową emisją.

jak się na to zaopatrujecie? pytam się z czystej ciekawości, gdyż dostrzegłem, że w wywiadzie każdy widzi coś innego, co za istotne uważa

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:47:34 przy kursie: 15,00 zł
@krewa

Redface napisał że nie musi co nie znaczy że nie będzie.
Natomiast jeżeli chodzi o emisję na AIM pod Brunei to zależy od nowego udziałowca i od umowy farm-out.
Jeżeli nie znajdziemy udziałowca to emisja będzie potrzebna skoro z Ukrainy KOV nie chce transferować pieniędzy.
Czas pokaże.

Czy jeszcze znalazłeś coś negatywnego w tych wypowiedziach?
Ja uważam że spadek kursu akcji o 31% to wina AT i przegrzanych wskaźników.

Scarry
193
Wpisów: 4 958
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:50:43 przy kursie: 15,00 zł
@rabbit

ty sobie jajca z rozumu robisz?! Czytam i nie wiem czy mam do czynienia z naiwnym piętnastolatkiem czy inwestorem giełdowym.

Jak spadek może być winą AT?! Jezzu... AT nie jest przyczyną tylko opisem skutków i sposobem przewidywania przyszłości kursu. Winą za spadek kursu jest bardzo złe rozegranie przez firmę próby inwestycji w Nigerii. Przeciąganie w nieskończoność negocjacji, informowanie akcjonariuszy z ogromnym opóźnieniem itd. Do tego prawdopodobnie rynek czuje już że będzie drukowanko nowych akcji i to też wpływa na kurs. Syria ciągle leży bo po okresie próby nawiązania porozumienia opozycja-rząd (kurs rósł), wojna domowa znowu nabiera tam nowego tempa (a Francja grozi interwencją zbrojną).

spółka zbankrutowała (jakaś, nie kov) - wina? już wiadomo, AT. scratch

a wskaźniki fundamentalne jeśli sa przegrzane to znaczy po prostu że spółka jest zbyt wysoko wyceniona, tym bardziej powinna spaść. Wskaźniki to nie coś mitycznego.
* "Diversification is protection against ignorance, it makes little sense for those who know what they’re doing." W. Buffet.
* "The market can remain irrational longer than you can remain solvent"
* "scared money don’t make money"
aktualny portfel szacunkowo: 75% CRJ, 20% PDG, 5% THD
Edytowany: 27 kwietnia 2012 21:58

Black horse
0
Wpisów: 130
Wysłane: 27 kwietnia 2012 21:52:32 przy kursie: 15,00 zł
Wiele rzeczy jest ważnych w wywiadzie,nie ma co powielać innych.J.Korczak mówił ,że plan minimum w Brunei ma zapewnione środki finansowe.Intensyfikacja prac w Brunei na polach L i M wymusza pozyskanie dodatkowych środków na realizację ambitnych planów.

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 22:00:17 przy kursie: 15,00 zł
@Scary

Przeczytaj jeszcze raz co napisałem mędrcu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przegrzane wskażniki są oznaka końca wzrostów i przyczyną wyprzedaży akcji przez techników.\
Naucz się wreszcie czytać ze zrozumieniem i kup sobie w końcu jakąś książkę do analizy technicznej akcji.
Gdybyś był grzeczny przesłał bym tobie kilkanaście pozycji w PDFie i może wreszcie byś się podszkolił z AT,AF,psychologii Fal Ellitta i liczb Fibonacciego (to prawie to samo) A ty piszesz tutaj żeby mi ubliżać a nie masz zielonego pojęcia o giełdzie.Co wpis to wpadka.
Zacznij trochę myśleć a nie ubliżać wszystkim na około.
To co napisałeś nadaje się do kasacji bo mnie obraziłeś a ja nikogo na tym forum nie obrażam.

rabbit
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 22:03:37 przy kursie: 15,00 zł
Scarry napisał(a):
@rabbit

ty sobie jajca z rozumu robisz?! Czytam i nie wiem czy mam do czynienia z naiwnym piętnastolatkiem czy inwestorem giełdowym.

a wskaźniki fundamentalne jeśli sa przegrzane to znaczy po prostu że spółka jest zbyt wysoko wyceniona, tym bardziej powinna spaść. Wskaźniki to nie coś mitycznego.

Jeżeli wskaźniki fundamentalne spółki są przegrzane to akcję się sprzedaje bo droższe już nie będą.
Musisz to zrozumieć.

wapkil
0
Wysłane: 27 kwietnia 2012 22:28:20 przy kursie: 15,00 zł
krewa napisał(a):
Panowie, pobieżnie śledzę informacje fundamentalne, więc proszę poprawić mnie jeżeli się mylę...

Korczak twierdził, że wejście na AIM nie musi oznaczać nowej emisji, gdyż spółka ma środki finansowe. dodatkowo rozwodnienie byłoby niekorzystne dla akcjonariuszy.
Elliott natomiast twierdzi coś zgoła innego - debiut wiąże się z nową emisją.

Nie wiem dlaczego, ale, przynajmniej w mojej ocenie, przedstawiciele KOV informacje w wywiadach przekazują w bardzo mało konkretny sposób. Nie sądzę, żebyś znalazł jakąkolwiek wypowiedź p. Korczaka o tym, że mają wystarczające środki finansowe. Znajdziesz tylko stwierdzenie, że mają środki wystarczające na bieżącą działalność. Taki niuans, który prawdopodobnie wielu akcjonariuszom umyka.

Formalnie rzecz biorąc, wypowiedzi pp. Korczaka i Elliotta nie są sprzeczne, nawet jeśli są bardzo mylące. Czy wejście na AIM musi wiązać się z emisją? Oczywiście, że nie musi. Inna sprawa, czy takie wejście miałoby wtedy dla spółki jakikolwiek sens, zresztą gdzie indziej emisję wyraźnie zapowiadali. Tak na marginesie, mnie najbardziej wzruszyła sugestia p. Korczaka, że wchodzić na AIM mogą, żeby umożliwić dual listing z powodu nagłego napadu troski o akcjonariuszy Loon, akcjami KOV uszczęśliwionych ponad trzy lata temu.

Wcześniej znalazłeś wyjaśnienie, że podobno to wcale nie wydarzenia związane z Nigerią były powodem spadku kursu. Jakkolwiek nie byłoby to absurdalne, formalnie nie można wykazać, że jest nieprawdziwe. Podobnie w momencie, gdy po prawie roku starań nie udała się emisja pod Nigerię, przedstawiciele KOV sugerowali, że znaczącym powodem rezygnacji z emisji był brak uprawnień operatora w Nigerii. Wystarczy poczytać ten wątek, żeby zauważyć, że po takich wypowiedziach wielu akcjonariuszom zaczęło się wydawać, że był to główny powód. Najdziwniejsze, że ta komunikacja chyba w ogóle nie jest koordynowana, bo po chwili może pojawić się inny przedstawiciel KOV (w tym wypadku p. Mioduski), żeby stwierdzić, że ,,nawet nie próbowali zebrać pieniędzy w Londynie'', bo rynek zbyt nisko ich wyceniał.

cieniu
0
Wpisów: 20
Wysłane: 27 kwietnia 2012 22:52:38 przy kursie: 15,00 zł
Czy aby te wskażniki były przegrzane? .Po kilku dobrych odwiertach,wzroście wydobycia cena akcji o grosz pokonała IPO. Spadki były wynikiem ociągania się z ogłoszeniem wymików ostatnich odwiertów.Jeśli są perspektywiczne to wyniki powinny być podane tak by kurs stracił tylko 5 proc. ,a nie płakać że stracił 31 proc.Wynika z tego że komuś zależało by spadki były,bo jeśli od zakończenia odw. do podania akcjonariuszom informacji mija pół roku to co o tym wszystkim sądzić?.Za spadek winę ponosi kierownictwo KOV i jego polityka informacyjna . Kierownictwo ma dyplomy uczelni,inie wie że specyfiką sektora wydobywczego jest że rośnie gdy są informacje ispada gdy ich nie ma. Pytanie dlaczego ich nie ma? O 12 testowali kilka dni.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE SERINUS

424 425 426 427 428

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,685 sek.

kryybrwx
nlmcpvie
nzeaijbg
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
vfpqnnkb
honrbxsd
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat