PARTNER SERWISU
dyuakfqf
381 382 383 384 385
chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 17 stycznia 2016 08:50:41 przy kursie: 74,85 zł
@Baks

Co ty opowiadasz? Jaki rozwój? Przecież tutaj niektórzy pisali, że ludzie z 11Bit tylko odchodzą, więc to jest pewnie tylko paniczne poszukiwanie nowych pracowników ;)

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 17 stycznia 2016 12:03:53 przy kursie: 74,85 zł
No może przesadziłem z tym silnym rozwojem bo jest nabór "tylko" na 6 różnych stanowisk.
Jednak nigdzie nie jest podane, że szukają tylko po jednej osobie.
Przy takim ogłoszeniu spływa prawdopodobnie po kilkaset (a może więcej) aplikacji na jedną pozycję i spółka ma z czego wybrać .... a baza z CV zostaje i można z niej skorzystać nieco później.....

Tylko chimpo nie pisz tak bo mniej kumaci mogą wziąć Twój wpis serio Angel Angel

Chociaż z 2-giej strony jak by ktoś bardzo chciał to mógłby tak argumentować.... że w spółce jest "pomór" na pracowników i rozpaczliwie szukają zapchajdziur i Industrial nie wyjdzie już nigdy albo nie wcześniej niż za 5 lat Angel
Jak sam wiesz każdą informację można interpretować na kilka sposobów. A nie mając dostępu do pełnych danych nie można do końca udowodnić jak jest naprawdę - stąd duże pole do manipulacji...Think wave

Niektórzy mogą wyciągnąć wnioski, że spółka ma już nową strategię wykorzystania części zgromadzonego kapitału i ma ustaloną nową strategię produkcyjną. Teraz nie dowiemy się co w najbliższym czasie trafi do produkcji jednak wygląda na to, że jeden lub kilka kolejnych produkcji wyszło z fazy koncepcyjnej stąd potrzebne nowe (większe) siły produkcyjne. Ja to tak odbieram ale nie każdy się musi ze mną zgodzić, bo przecież nie ma dowodu na to, że tak jest - to są tylko dość wyraźne poszlaki.Angel
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)
Edytowany: 17 stycznia 2016 12:13

rockq
0
Wpisów: 351
Wysłane: 17 stycznia 2016 14:08:38 przy kursie: 74,85 zł
baks napisał(a):
Może kogoś zainteresuje ale niedawno pojawił się wysyp nowych ofert pracy.

Nowe są tylko ogłoszenia kierowane do twórców gier indie i comumunity managera, reszta ogłoszeń wisi na stronie już od marca-maja. Na branżowych tablicach ogłoszeń ostatnia oferta pracy od 11 Bit jest z okolic końca czerwca.
Edytowany: 17 stycznia 2016 14:12

Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 17 stycznia 2016 14:21:04 przy kursie: 74,85 zł
Nie wiem, czy zwróciliście uwagę na wypowiedz przedstawiciela spółki gdy mówi o 4Q jako najlepszym kwartale jeżeli chodzi o zyski i tak też ma być za rok 2015. Wniosek że mówimy o zysku min 4mln za 4Q. Czy może coś zle zrozumiałem?

rockq
0
Wysłane: 17 stycznia 2016 14:31:20 przy kursie: 74,85 zł
Piszesz o tej nadinterpretacji słów Prezesa wykonanej w raporcie SII? To są słowa które padły w komentarzu z 17 listopada do raportu za III kwartał, i w oryginale brzmiały tak:

http://ir.11bitstudios.com/?p=628

Cytat:
Spodziewa się, że IV kwartał może być najlepszym tegorocznym kwartałem dla Grupy.

Czyli "może być", a nie "będzie". Analitykom SII najwyraźniej nie robi to różnicy. W ogóle cały ten ich raport to jest zbieranina z wycinków prasowych, raportów i forów giełdowych. Żadnych nowych informacji. Chyba nawet nie zadali sobie trudu, by skontaktować się ze spółką z prośbą o komentarz.

baks
152
Wysłane: 17 stycznia 2016 21:40:26 przy kursie: 74,85 zł
rockq napisał(a):
baks napisał(a):
Może kogoś zainteresuje ale niedawno pojawił się wysyp nowych ofert pracy.

Nowe są tylko ogłoszenia kierowane do twórców gier indie i comumunity managera, reszta ogłoszeń wisi na stronie już od marca-maja. Na branżowych tablicach ogłoszeń ostatnia oferta pracy od 11 Bit jest z okolic końca czerwca.

Możesz mieć rację co do części ofert ale nie uwzględniłeś jednego faktu.
Napisałem o tym ponieważ czasem (raz na 2-4 tygodnie) przeszukuję tak informacji o spółce i w dniu pisania informacja o ofertach pracy wyskoczyła mi bardzo wysoko w Googlach - nie pamiętam szczegółów ale nie dalej niż w połowie strony - więc była to pozycja 5-7 na 1 stronie...
O czym to świadczy....
są 2 możliwości :
- znacznie wzrosła liczba osób tak samo sprawdzających czy firma nie zwiększa zatrudnienia
- wzrosło znacznie zainteresowanie pracą w spółce przez tegorocznych absolwentów (w lutym kończy studia informatyczne kolejny rocznik licencjatów (studia inżynierskie 3,5 roku).

Nie wydaje mi się aby tak bez powodu kilka razy wzrosło takie sprawdzanie jak moje info o spółce - dotychczas nigdy takiej informacji nie widziałem w Googlach na 1 stronie.
Więc można to różnie interpretować.... ale najwyraźniej wzrosła ilość osób w jakiś sposób zainteresowanych spółką - i to dość znacznie.
Chyba nie jest to przypadkowo zbieżne z kończeniem się studiów a prawdopodobnie także z rozwojem spółki. Gdyby nie rozwijali się to nie dawaliby ogłoszeń.
Można sugerować coś o uzupełnianiu odejść ale chyba byłaby to nadinterpretacja.
O spółce jest głośno w mediach stąd nie dziwiłoby mnie duże zainteresowanie pracą u nich.
Za jakiś czas się dowiemy jak jest faktycznie.
Tak czy inaczej to chyba jednak zwiększają zatrudnienie, bo tak małym zespołem nie dadzą rady zwiększyć ilości produkcji....Angel

Rekinek
0
Wysłane: 17 stycznia 2016 22:46:03 przy kursie: 74,85 zł
baks@ koń ma za małą głowę żeby pomieścić twoje wpisy. Przepraszam nie chciałem cie obrazić ale nie mogłem sie powstrzymać. A to ze ogłoszenie pojawiło sie na pierwszej stronie Google to proste i nie trzeba snuć domysłów. Poprostu firma uznała że trzeba zintensyfikowac nabór pracownikow i opłaciła pozycjonowanie na stronie pierwszej.

rockq
0
Wysłane: 17 stycznia 2016 23:08:21 przy kursie: 74,85 zł
@baks:
To akurat jest standardowa funkcjonalność Googla :) Wpisz sobie nazwę dowolnej spółki giełdowej, i zobaczysz że Google z automatu podczepia linki do podstron HRowych.

baks napisał(a):
tak małym zespołem nie dadzą rady zwiększyć ilości produkcji....Angel

100% racji. Bez powiększenia zespołu na następną dużą grę od 11b trzeba będzie czekać do 2018/2019. To jest właśnie rzecz która mnie najbardziej dziwi i uwiera, bo na razie nie widać by znacząco powiększali zespół. W tym roku liczba pracowników ustabilizowała się w okolicy 53 zatrudnionych, co na tle Farma (75 pracowników) czy Vivida (116 pracowników) wygląda dość skromnie – szczególnie jak weźmiemy pod uwagę jak dużymi rezerwami dysponuje spółka.

Zastanawiam się, co ich powstrzymuje przed agresywniejszą ekspansją? I czy w ogóle mają takie ambicje? Mam nadzieję że trochę rozjaśnią nam strategię spółki przy okazji raportu za 2015, bo ta zachowawczość objawia się nie tylko w przypadku zatrudnienia, ale i nakładów na promocję GR czy nakładów na produkcję gier w ramach Lauchpada. Nie wiem czy spółka tak ostrożnie podchodzi do wszystkich aspektów swojej działalności bo uważa że nadal się uczy? Czy może jednak odpowiada im taki powolny organiczny wzrost, bo spodobał im się komfort psychiczny jaki daje tak duża ilość gotówki na koncie?

Ten drugi scenariusz nie byłby zbyt dobry dla akcjonariuszy, bo 11B stworzył swoje dwa najbardziej dochodowe tytuły gdy był pod ogromną presją finansową, a sukces produktu oznaczał być albo nie być dla spółki. Zastanawiam się, czy ta gotówka na koncie przypadkiem nie wpływa demotywująco na spółkę?

baks
152
Wysłane: 18 stycznia 2016 08:55:47 przy kursie: 74,85 zł
Rekinek napisał(a):
baks@ koń ma za małą głowę żeby pomieścić twoje wpisy. Przepraszam nie chciałem cie obrazić ale nie mogłem sie powstrzymać. A to ze ogłoszenie pojawiło sie na pierwszej stronie Google to proste i nie trzeba snuć domysłów. Poprostu firma uznała że trzeba zintensyfikowac nabór pracownikow i opłaciła pozycjonowanie na stronie pierwszej.

Widzisz nie musieli opłacać pozycjonowania (sam robię nieco prostsze strony) i wiem jak funkcjonuje pozycjonowanie - i nie trzeba tego opłacać .... ale to nie miejsce na omawianie tego.
Spółka prowadzi własną stronę i portal - więc wiedzą jak to funkcjonuje i nie muszą ponosić kosztów pozycjonowania. Zresztą jeśli nawet to koszt bez znaczenia - w najlepszym przypadku dla amatorów to setki złotych. Oceniam, że robią jeśli już bardziej profesjonalnie a mają takie możliwości.
Najistotniejszy jest fakt, że jest taka potrzeba i coś się zmieniło w stosunku do całego ubiegłego roku. Bo w ubiegłym roku nie widziałem takiej sytuacji - więc coś w tym jest.
Jeśli nie ogarniasz moich wpisów to Twój problem. Podobno forum ma służyć niedoświadczonym - więc może czasem zbyt dużo piszę ale staram się być (przynajmniej ostatnio) dobrze zrozumiany przez nowicjuszy i innych .... jeśli ogarniają wpisy...Angel

A tak między nami to chyba pomyliłeś zwierzęta .... bo na Giełdzie są byki a nie konie Nie wiem jak można pomylić byka z koniem ale widać można.... Angel
Edytowany: 18 stycznia 2016 09:00

Rekinek
0
Wysłane: 18 stycznia 2016 10:04:48 przy kursie: 73,80 zł
baks@ czy ty się na czymś nie znasz?binky A co do pozycjonowania to tylko jeden przykład. Taka Coca Cola wydaje setki tysięcy złotych na pozycjonowanie płacąc zewnętrznym firmom i wcale nie robią tego sami.

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 18 stycznia 2016 17:44:19 przy kursie: 73,80 zł
rockq napisał(a):

Zastanawiam się, co ich powstrzymuje przed agresywniejszą ekspansją? I czy w ogóle mają takie ambicje? Mam nadzieję że trochę rozjaśnią nam strategię spółki przy okazji raportu za 2015, bo ta zachowawczość objawia się nie tylko w przypadku zatrudnienia, ale i nakładów na promocję GR czy nakładów na produkcję gier w ramach Lauchpada. Nie wiem czy spółka tak ostrożnie podchodzi do wszystkich aspektów swojej działalności bo uważa że nadal się uczy? Czy może jednak odpowiada im taki powolny organiczny wzrost, bo spodobał im się komfort psychiczny jaki daje tak duża ilość gotówki na koncie?

Ten drugi scenariusz nie byłby zbyt dobry dla akcjonariuszy, bo 11B stworzył swoje dwa najbardziej dochodowe tytuły gdy był pod ogromną presją finansową, a sukces produktu oznaczał być albo nie być dla spółki. Zastanawiam się, czy ta gotówka na koncie przypadkiem nie wpływa demotywująco na spółkę?

Trochę naginasz fakty do swoich teorii. Spółka zaczęła TWoMa 2 lata przed premierą i miała wtedy jeszcze sporo gotówki na koncie. W tym samym czasie również podjeli decyzje o dywersyfikacji działalności.
Wielokrotnie przywoływany był tutaj przypadek CIGa gdzie spółka po pierwszym sukcesie myślała, że znalazła kurę znoszącą złote jajka i wystarczy ją tylko rozmnożyć. Spółka ma teraz cel główny wypuszczenie Industriala i rozwój jego kolejnych wersji. Znaczne rozszerzenie zespołu może wymagać zmiany biura, zwiększenia budżedu Industriala czy też rozpoczęcie nowego projektu, który będzie wymagał nadzoru od kadry kierowniczej. Każde rozwiązanie ma też negatywne skutki poczynając o zwiększenia wydatków (co powiedzą inwestorzy) po zmniejszenie czasu poświęconego Industrialowi przez kadrę kierowniczą.
Decyzje o powiększeniu firmy powinny być przemyślane starannie i bez pośpiechu najpierw dopieszczając Industriala. Potem jeśli warunki lokalowe czy też na rynku pracy nie pozwolą na rozwój w obecnych okolicznościach to być może należy spodziewać się utworzenia oddziału czy też przejęcia innego dewelopera.

Wracając jeszcze do umowy z Kochem i podziału kosztów. W momencie podpisania umowy TWoM już był napisany, wydany i wiadomo było, że gra chwyci. Koszty które poniósł Koch to prawdopodobnie koszt napisania dodatku TLO ewentualnie konwersji - być może nawet na własne życzenie. Koch nie finansował ani nie partycypował w wydaniu wersji PC, więc trudno oczekiwać że podział zysków miedzy wydawcą a deweloperem będzie tak niesprawiedliwy dla spółki jak to sugerują niektórzy. Być może cześć wynagrodzenia to opłata za wyłączność TLO na konsole.

wariatus
0
Wpisów: 49
Wysłane: 18 stycznia 2016 20:44:19 przy kursie: 73,80 zł
mrJackson napisał(a):
Wielokrotnie przywoływany był tutaj przypadek CIGa gdzie spółka po pierwszym sukcesie myślała, że znalazła kurę znoszącą złote jajka i wystarczy ją tylko rozmnożyć...

Zacząłem czytać z zainteresowaniem a potem nagle wątek się urwał :)

Jeżeli planowałeś porównać CIG i 11Bit, to chciałeś popełnić błąd :)

City to spółka od zawsze robiąca kiepskie gry z jednym wyjątkowym hitem i jedną grą zrobioną "w inny sposób" (LotF - może nie był hitem, ale wyszedł na plus, robiony w dużej części za granicą i kierowany przez człowieka mającego na koncie dwa udane tytuły z tendencją wzrostową).

11 Bit to spółka od zawsze robiąca gry które się zwracały. Nie było do tej pory żadnej wtopy.

Analizując wyniki spółki podobnie jak się analizuje kurs, łatwo zauważyć, że 11Bit jest w silnym trendzie rosnącym. Od zawsze. CIG natomiast to taki pojedynczy losowy pik. Wszystko co sie na kursie spółki działo od Snajpera 1 to jest tak naprawdę (według mnie) spekulacja.

chimpo
32
Wpisów: 590
Wysłane: 18 stycznia 2016 22:20:31 przy kursie: 73,80 zł
Czy ja wiem czy bez wtopy? Anomaly 2 w wersji PC albo na konsole ( sorka nie pamiętam, która wersja ) mocno poległa i mieliśmy w raporcie kwartalnym ładną stratę. Na szczęście wersja mobilna uratowała sytuację. Jakościowo gra była dobra, ale furory nie zrobiła. Sądzę, że to też spowodowało, że zarząd postanowił ruszyć z projektem TWOM.

Mnie dziwi tylko, że Sleepwalker's Journey się nie odniosło większego sukcesu. Mała gra, ale wg mnie to taka mała perełka w ich portfolio.

baks
152
Wysłane: 18 stycznia 2016 22:44:14 przy kursie: 73,80 zł
Rekinek napisał(a):
baks@ czy ty się na czymś nie znasz?binky A co do pozycjonowania to tylko jeden przykład. Taka Coca Cola wydaje setki tysięcy złotych na pozycjonowanie płacąc zewnętrznym firmom i wcale nie robią tego sami.

jeśli Ty się na czymś nie znasz to nie zakładaj, że inni też tego nie potrafią.
Pozycjonowanie można opanować w kilka tygodni i można to robić nawet samemu. Co prawda nie da się okupować 1 strony bo Google dba o to aby to oni otrzymywali kasę za takie rzeczy ale są pewne sposoby i mechanizmy ale to cenna sztuka....
W spółce jest sporo dobrych fachowców i nie muszą nikomu za to płacić wystarczy napisać stosowne aplikacje .... ale co ja tam wiem ...wave
O ile pamiętam to Coca Cola zajmuje się czymś innym a nie produkowaniem gier .... chyba ten przykład średnio Ci wyszedł...
Edytowany: 18 stycznia 2016 22:53

baks
152
Wysłane: 18 stycznia 2016 22:51:46 przy kursie: 73,80 zł
chimpo napisał(a):
Czy ja wiem czy bez wtopy? Anomaly 2 w wersji PC albo na konsole ( sorka nie pamiętam, która wersja ) mocno poległa i mieliśmy w raporcie kwartalnym ładną stratę. Na szczęście wersja mobilna uratowała sytuację. Jakościowo gra była dobra, ale furory nie zrobiła. Sądzę, że to też spowodowało, że zarząd postanowił ruszyć z projektem TWOM.

Mnie dziwi tylko, że Sleepwalker's Journey się nie odniosło większego sukcesu. Mała gra, ale wg mnie to taka mała perełka w ich portfolio.

To nie jest takie dziwne nie miały żadnego wsparcia marketingowego, nie miały jakiegoś szczególnego ewentu wyróżniającego z tysięcy innych tego typu gierek.
TWOM przebił się tylko dzięki swojej wyjątkowości. Wcześniejsze gry z serii Anomaly też miały nowatorskie podejście a odniosły średni sukces. Ponieważ nie stanowiły żadnego przełomu choć na początku tak się wydawało. A jednak nie chwyciły jakoś za specjalnie, bo spółka była nieznana. Po TWOM spółce będzie łatwiej o ile utrzymają innowacyjność. Według spółki Industrial ma być mieć duży potencjał ale okaże się to dopiero za jakiś czas. Sam potencjał nie wystarczy musi być jakieś zaskoczenie aby był duży sukces.

topfacet
178
Wpisów: 3 453
Wysłane: 20 stycznia 2016 13:14:03 przy kursie: 73,90 zł
Jest nowa cena docelowa 99,1 PLN od NS:

Noble Securities podniosło wycenę 11 Bit Studios do 99,1zł, nadal zaleca 'kupuj'
ISBnews - Biznes
20 Sty 2016, 12:27

Warszawa, 20.01.2016 (ISBnews) - Analitycy Domu Maklerskiego Noble Securities podwyższyli cenę docelową akcji spółki 11 Bit Studios do 99,1 zł z 88,84 zł i podtrzymali rekomendację "kupuj", wynika z raportu datowanego na 15 stycznia.
Rekomendacja została wydana przy cenie za akcję w wysokości 75,2 zł, zaś w środę, po godz. 12-ej za akcję płacono 74,99 zł po spadku o 0,61% od ostatniego zamknięcia.

"2016r. będzie kolejnym przełomowym rokiem dla spółki z kilkoma ciekawymi premierami. W tym roku spółka planuje wydać 4-5 gier w tym 1 lub 2 własne oraz 3 w segmencie launchpad" - czytamy w raporcie.

Analitycy DM Noble Securities prognozują, że zysk netto spółki za 2015 r. wyniesie 13,4 mln zł i wzrośnie to 15,8 mln zł w tym roku, przy wzroście przychodów do 23,7 mln zł w 2015 r. i 27,8 mln zł w 2016 r.

(ISBnews)

http://stooq.pl/n/?f=1019016

baks
152
Wysłane: 20 stycznia 2016 13:33:37 przy kursie: 73,90 zł
No to już mamy odnośnik jakie są ostrożne szacunki spółki .... bo chyba można tą rekomendację przyjąć jako pewien poziom odniesienia. Jeśli jest tak jak niedawno się wypowiadano, że NS jest częstym gościem w spółce. Więc mają ogólne pojęcie o tym co się dzieje w spółce.
Chyba należy przyjąć, że spółka prawdopodobnie nie zakłada 20 czy 30mln zysku. Choć tego nie można wykluczyć.
Dla mnie sensowne jest założenie ostrożnego poziomu jak w rekomendacji. Mamy także odpowiedź, że raczej nie zakładają większego poziomu sprzedaży na konsole (niż np. wspominany 500tyś).

andy_dufresne
130
Wpisów: 998
Wysłane: 20 stycznia 2016 16:27:07 przy kursie: 73,90 zł
Ciekawe wątki w rekomendacji:

Cytat:
ZAŁOŻENIA DO PROGNOZ:
1. Sprzedaż gry This War of Mine: The Little Ones – nasze prognozy dotyczące przychodów oraz zysków w głównej mierze dotyczą sprzedaży gry This War of Mine: The Little Ones w wersji na konsole.

2. Przychody z segmentu launchpad – w 2016r. zaplanowane są 3 premiery gier, które będą miał wpływ według naszych prognoz na zysk netto w wysokości ok. 3 mln zł.

3. Industrial – nie mamy informacji o nowej produkcji spółki, której debiut zaplanowany jest na 4Q 2016r. Jest jednak możliwość, że gra ta ukaże się w pierwszym kwartale 2017r., dlatego nie uwzględniamy jej wpływu na przychody 2016r.

Prognozowanie jest rzeczą trudną, zwłaszcza jeżeli dotyczy przyszłości ;)

Czyli w wycenie nie ma przychodów z Industriala (pierwszy raz w oficjalnym obiegu pojawia się data 2017 r.), więc niemal cały wynik w praktyce ma zrobić TWOM, głównie oczywiście TWOM:TLO.
Założenia dotyczące gier z launchpada wydają się dość optymistyczne, biorąc pod uwagę budżety, ale na razie właściwie nic nie wiemy o tych projektach.
Wydaje mi się, że ta rekomendacja dość wysoko śrubuje oczekiwania po stronie przychodów i zysków, zwłaszcza na rok bieżący.
I dość szybko może się zweryfikować w związku z bliską premierą TLO.

Co uważacie? Jak się zapatrujesz Anty_Teresa na wycenę porównawczą? Czy to nie jest trochę jak porównywanie mrówki ze stadem słoni?
Jestem na Twitterze
Edytowany: 20 stycznia 2016 16:28

anty_teresa
PREMIUM
522
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 11 191
Wysłane: 20 stycznia 2016 18:35:45 przy kursie: 73,90 zł
Skoro w ciągu pierwszych 4 kwartałów 11B zarobiło ca 20 mln zł, to założenie 10 mln zł, na konsole nie wydaje się strasznie wygórowane, choć oczywiście warunki tej umowy podpisywane były przed premierą wersji PC.

Na temat LP ciężko się wypowiadać. Nie wiadomo jak mają wyglądać gry, jaki wpływ będzie mieć 11B na ich finalny wygląd itd. Analitycy założyli, że spółka powtórzy na nich sukces z Anomaly - po milionie na sztukę. W zasadzie taki udział w zysku mówi 30-70 proc. mówi, że bardzo duży. Nie wiem jak do tego podejść.

Wycena porównawcza w branży gier to nieporozumienie, ale od strony metodologicznej sprawa poprawna. Anale o tym jednak wiedzą - zerknij na udział tej rekomendacji w końcowej wycenie.

mrJackson
5
Wpisów: 279
Wysłane: 20 stycznia 2016 19:21:51 przy kursie: 73,90 zł
Rekomendacja nie wspomina również o karciance, której wbrew pozorom inwestorzy nie powinni lekceważyć. Jeśli przyjmiemy, że Industrial będzie wydany rownocześnie na PC i konsole to proces certyfikacyjne na konsole może wydłużyć datę wydania.
Wyniki premiery TWoM TLO będą też sygnałem dla spółki czy premiera w styczniu nie jest lepsza niż w listopadzie. W styczniu będzie dużo łatwiej wdrapać się na pierwsze miejsce na Steam. Dragon's Dogma czy Dying LIght są przykładem sukcesu gry wydanej w styczniu. Zatem przesunięcie premiery z listopada na styczeń/luty to nie musi być zła wiadomość dla inwestorów.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

381 382 383 384 385

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,744 sek.

cznpsula
ugzevkfm
ytapejor
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
pevrdubr
iqzenccb
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat