PARTNER SERWISU
rstupumq
416 417 418 419 420
Rekinek
0
Wpisów: 652
Wysłane: 15 czerwca 2016 15:44:41 przy kursie: 73,60 zł
3mln zysku przyjmuje jako bardzo dobry wynik ale to oznacza ze zrobią ok 6/7mln obrotu i tu sie obawiam no bo i na czym. Chyba ze teraz na promocjach

jurror
0
Wpisów: 650
Wysłane: 15 czerwca 2016 17:29:46 przy kursie: 73,60 zł
@rekinek

z 7 mln przychodów w 1 qw pokazali 4.5 mln zysku. Także koszty jak widać po 4 qw 2015 i 1 qw 2016 to rzecz płynna i mogą je różnie księgować. Więc kto wie może na 3 mln zysku wystarczy 5.5 mln przychodu i to będzie dla ciebie bardzo dobry wynik.Ale pisałeś coś o bardzo słabym 2 qw ciekawi mnie co dla ciebie znaczy bardzo słaby 2 qw. Pomijam już fakt , iż odnoszę wrażenie ze dla tzw"rynku" to rzecz mało istotna( może być jakaś reakcja bardzo krótkoterminowa, na jakieś niespodzianki in plus czy minus), ale większe znaczenie mogą( a ja mam przekonanie) strategiczne i taktyczne posunięcia dużych, jeśli chodzi o zachowanie się akcji 11 bit kursowo jak i o wolumen wymian na tej konsoli.
Edytowany: 15 czerwca 2016 17:30

Szutnik
153
Wpisów: 1 886
Wysłane: 15 czerwca 2016 18:38:35 przy kursie: 73,60 zł
Rekinek napisał(a):
[....] Co do kursu to mozna sie przyzwyczaić ze tu sie nie zarabia.

Hmm...a ja zawsze myślałem, że akcje zawsze kupuje się po to by na nich zarobić, a nie tylko po to, by być udziałowcem niechby i najwspanialszej firmy Think

Czego to się człowiek na stare lata nie dowie 3some thumbright
"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Rif
Rif
167
Wpisów: 1 143
Wysłane: 15 czerwca 2016 19:43:34 przy kursie: 73,60 zł
Rekinek napisał(a):
3mln zysku przyjmuje jako bardzo dobry wynik ale to oznacza ze zrobią ok 6/7mln obrotu i tu sie obawiam no bo i na czym. Chyba ze teraz na promocjach

Nawet jeśli będą 2 mln zysku, to i tak będzie więcej niż na całym giełdowym gamedevie, wyłączając CD Projekt.
Ja się nie przejmuję, na steam przez tydzień dwa tytuły były niemal cały czas na pierwszej stronie. Mobile swoje dorzucą, a jeszcze steam summer. Raport będzie ok, a potem to i tak już machina ruszy. Pierwsza prezentacja Industrial, Beat Cop, TLO na mobilkach, kolejne prezentacje Industrial i w końcu premiera :)

baks
152
Wpisów: 3 436
Wysłane: 15 czerwca 2016 19:51:24 przy kursie: 73,60 zł
@Rif
ująłeś to tak jak ja sam bym mógł powiedzieć ..... nic dodać nic ująć....Angel wave
Parkiet weryfikuje naszą wiedzę i czujność przy każdym zleceniu (:
a każdy jest mądralą ....po fakcie... :) :)

Rekinek
0
Wysłane: 15 czerwca 2016 20:28:30 przy kursie: 73,60 zł
Szutnik napisał(a):
Rekinek napisał(a):

Hmm...a ja zawsze myślałem, że akcje zawsze kupuje się po to by na nich zarobić, a nie tylko po to, by być udziałowcem niechby i najwspanialszej firmy Think

Widzisz Szutnik@ to ze napisałeś ponad 1k postów i przeczytałeś ze trzy razy tyle nie świadczy ze wszystko wieszhello1 A tak na poważnie to chyba proste ze posiadając akcje przez ponad 1.5 roku i nie robiąc kółek niewiele dało sie zarobić. Ale Ty pewnie tylko zarabiasz king

baks
152
Wysłane: 15 czerwca 2016 23:04:55 przy kursie: 73,60 zł
Ryzykowne wydaje mi się zakładanie, że ludzie kupili akcje po 70zł ....Anxious
Trzeba mieć strasznego pecha, kompletny brak zdecydowania lub stalowe nerwy .... aby poczekać aż kurs urośnie o 600% aby kupić akcje....Think
Wydaje mi się, że sporo ludzi kupowało niżej - bo niby skąd kurs stopniowo rósł. Zakładam, że część zaczęło zakupy już w poniedziałek lub wtorek i uśredniało wraz ze wzrostem kursu. Na samej górce powyżej 60zł zakup był już dość ryzykowny. No chyba, że ktoś zakładał wzrost bez końca - co graniczy z utopią. Chyba niewielu jest ze średnią powyżej 50zł. Bardzo drobnym opłaca się robić kółeczka. Ale wydaje mi się, że jeśli ktoś ma powiedzmy powyżej 2k może się nie całkiem opłacać "kręcenie". Ale to moja opinia. Na dniach odjazdu chyba nie będzie (chyba, że po targach). Ale sprzedaż pakietu np 500 szt może się nie opłacać bo można odkupić wyraźnie drożej. Teraz ryzyko może jeszcze rosnąć.
Edytowany: 15 czerwca 2016 23:05

aircanada15
PREMIUM
289
Wpisów: 1 947
Wysłane: 15 czerwca 2016 23:57:58 przy kursie: 73,60 zł
A kto niby kupuje po 70+, avatary ?
Nie da się śledzić w jednym czasie zbyt dużej liczby spółek, nie każdy zna 11 Bit, tym bardziej, że na GPW są od niedawna. Poza tym każdego roku dochodzą na giełdę nowe osoby. Tzw. ''Circle of life''baks.

Szutnik
153
Wysłane: 16 czerwca 2016 07:42:04 przy kursie: 73,60 zł
Rekinek napisał(a):
Szutnik napisał(a):
Rekinek napisał(a):

Widzisz Szutnik@ to ze napisałeś ponad 1k postów i przeczytałeś ze trzy razy tyle nie świadczy ze wszystko wieszhello1 A tak na poważnie to chyba proste ze posiadając akcje przez ponad 1.5 roku i nie robiąc kółek niewiele dało sie zarobić. Ale Ty pewnie tylko zarabiasz king

Nie ma takiego, kto tylko zarabia. Ale to, że z zarabianiem na 11B będzie kiepsko, dało się przewidzieć już dość dawno temu, co też i robiłem na tym wątku swego czasu.

Tu masz pierwszą z brzegu kopię mojego tekstu z 331 strony tego wątku, a więc już trochę czasu minęło od napisania, prawda?

Cytat:

Wysłane: 27 czerwca 2015 21:28:17 przy kursie: 67,29 zł

[...]
Chyba już wszystkich tutaj zdążyłem znudzić powtarzaniem, ze po tak gigantycznym i zarazem szybkim wzroście najbardziej logicznym zachowaniem akcji jest wejście w dłuższy trend boczny, który zakończy się dopiero wtedy, gdy "drobni" zaczną na potęgę tracić cierpliwość.
A że ten moment wciąż jeszcze daleko przed nami........

www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...

Gdy 1,5 roku temu wylewałem Ci kubeł zimnej wody na głowę na tym wątku, oskarżałeś Krewę i mnie o niecne względem wszystkich tutaj zamiary. A tymczasem napisałem wtedy tylko to, że 11B ma najlepszą fazę wzrostów już za sobą i ma sporą szansę na korektę do okolic 50+kilku złotych, co się już w kwietniu'15 potwierdziło:

Cytat:

Wysłane: 2 stycznia 2015 19:21:22 przy kursie: 72,00 zł

@ Rekinek
[...]

Cytat:

no wtedy Koledzy Krewa i Szutnik pochylają się nad tematem i z wielką powagą a wręcz z akcentem kryminalnym/prokuratorskim oświadczają że to bzdury bo przecież rynek wie lepiej i to że dzisiaj akcje rosną prawie 4% to jest naciągnięta sprężyna która lada chwila pęknie a my zatrzymamy się na 50zł

Przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem, co napisałem. Napisałem tylko tyle, że jeśli dalszy wzrost ma być zdrowy i długi (a tego zdaje się większość chce, prawda?) to teraz spółce przyda się korekta płaska pomiędzy 50kilka zlotych a 78. Napisałem też, że gdyby ona nie wystąpiła/była zbyt krótka, to w przyszłości, gdzieś na wyższych poziomach rośnie ryzyko gwałtownej wyprzedaży.
[...]

Jak dla mnie jeszcze za wcześnie na skazywanie 11B na zmianę trendu. To jeszcze powinno jakiś czas potrwać, ale najlepszą fazę ta spółka ma już za sobą. Wzrostu z 70 do 420 zł w kilka kolejnych tygodni już nie będzie

www.stockwatch.pl/forum/wpisy-...

A więc nie jest tak, że tego przewidzieć się nie dało. O ile pewności nie było (i nigdy jej nie ma), o tyle duże prawdopodobieństwo istniało. Kwestia doświadczenia i nie ulegania ślepym emocjom Angel

Cieszę się, Rekinek, że Rynek nauczył Cię troszkę pokory i jesteś już grzeczniejszy dla swych polemistów, bo to, co tu do spółki z obywatelem pieniek1 wywijaliście tak ze 150-200 stron temu to klasa sama w sobie Angel

Teraz jeszcze Pan Rynek musi cię nauczyć o wartości pieniądza w czasie, czyli o tym, że jeśli się przez dłuższy czas na pozycji nie zarabia, to się tak naprawdę traci. Traci się nie tylko na pieniądzu, ale i na doświadczeniu transakcyjnym, co bywa czasem bardziej wartościowe, niż sam pieniądz Angel
Mając obecnie ~50 lat i patrząc na to, jak coraz częściej "biorą z mojej półki" rozumiem to niejako naturalnie i coraz bardziej czuję, że "gram w niedoczasie" ale młodsi tego mogą nie rozumieć...

"Kupuj akcje, ilekroć zobaczysz na wykresie Wiewiórkę, siedzącą na ramieniu Clowna. To się nazywa Analiza Techniczna" - Dilbert (Scott Adams) :-)

Szutnik
153
Wysłane: 16 czerwca 2016 07:46:56 przy kursie: 73,60 zł
baks napisał(a):
Trzeba mieć strasznego pecha, kompletny brak zdecydowania lub stalowe nerwy .... aby poczekać aż kurs urośnie o 600% aby kupić akcje....Think
Wydaje mi się, że sporo ludzi kupowało niżej - bo niby skąd kurs stopniowo rósł. [...] .

Tak się niestety składa, że większość drobnych kupuje w okolicach górki. Niżej kupują tylko najlepsiAngel

Ludzie widzą, że urosło 600% więc z pewnością urośnie kolejne 600% przez następne 3 tygodnie Angel

Tak to działa

Możesz więc śmiało założyć, że liczebna większość posiadaczy akcji tej spółki kupowała ją gdzieś koło 70 zł Angel

Rekinek
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 08:38:27 przy kursie: 73,60 zł
Szutnik@ tak to fakt jest coś w tym co napisałeś. Wiele musi wody upłynąć za nim człowiek zrozumie pewne rzeczy. Akcje kupowałem w przedziale 50-60zł i na dzisiaj nie jest tak zle nawet biorąc pod uwagę zwrot % za okres 1.5roku oczywiście w porównaniu z lokatą. Ale myślę że 11Bit z tym boczniakiem to i tak super spółka, bo widzisz mając jeszcze wolne środki a znudzony tym boczniakiem zakupiłem PZU i KGHM po 35zł i 90zł gdzie dzisiaj jest kurs tych perełek każdy widzi, całe szczęście już ich nie posiadam w portfelu. Chodzi mi poprostu o to Szutnik@ że ja też jestem bliski 50tki i wolę spokojnego boczniaka i coś dla potomnych niż stres związany z giełdą bo z niej nie żyję. Mam nadzieję że zrozumiałeś co mam na myśli, choć czy mam rację czas pokażewave

Rif
Rif
167
Wpisów: 1 143
Wysłane: 16 czerwca 2016 09:28:13 przy kursie: 71,60 zł
@Szutnik:

Wysłane: 27 czerwca 2015 21:28:17 przy kursie: 67,29 zł

[...]
Chyba już wszystkich tutaj zdążyłem znudzić powtarzaniem, ze po tak gigantycznym i zarazem szybkim wzroście najbardziej logicznym zachowaniem akcji jest wejście w dłuższy trend boczny, który zakończy się dopiero wtedy, gdy "drobni" zaczną na potęgę tracić cierpliwość.
A że ten moment wciąż jeszcze daleko przed nami........

Miałeś wtedy wiele racji, choć przypuszczam, że wiele osób nie chciało słuchać ze względu na teoretycznie zbliżający się czas "Industriala".
Moment o którym piszesz tj. utrata cierpliwości nastąpił, to reakcja na słynną konferencję sprzed paru miesięcy. Wydaje się, że kolejne zdarzenia, które zapisane są w planach spółki, powinny ją zacząć windować go góry. Nie o 600%, ale kapitalizacja typu CIG lub nawet większa, wydaje się, że należy się 11bit jak psu buda.

baks
152
Wysłane: 16 czerwca 2016 10:44:33 przy kursie: 71,60 zł
aircanada15 napisał(a):
A kto niby kupuje po 70+, avatary ?
Nie da się śledzić w jednym czasie zbyt dużej liczby spółek, nie każdy zna 11 Bit, tym bardziej, że na GPW są od niedawna.
Poza tym każdego roku dochodzą na giełdę nowe osoby. Tzw. ''Circle of life''baks.

Chyba się z Tobą zgodzę bo we własnym otoczeniu znam osoby potrafiące kupić coś na górce. Przykład Astarta po około 90zł - jaki jest kurs aktualnie i wcześniej wiadomo (40-25zł).
Mi samemu zdarzło się coś wtopić.

Szutnik napisał(a):
baks napisał(a):
Wydaje mi się, że sporo ludzi kupowało niżej - bo niby skąd kurs stopniowo rósł. [...] .

Tak się niestety składa, że większość drobnych kupuje w okolicach górki. Niżej kupują tylko najlepsiAngel

Ludzie widzą, że urosło 600% więc z pewnością urośnie kolejne 600% przez następne 3 tygodnie Angel

Tak to działa

Możesz więc śmiało założyć, że liczebna większość posiadaczy akcji tej spółki kupowała ją gdzieś koło 70 zł Angel

Co do większości to bym się chyba nie zgodził na te 70zł ale zasadniczo możesz mieć rację. 70zł+ czy 58-62zł nie robi aż tak dużej różnicy.
Sam kiedyś miałem spore wątpliwości jak długo jeszcze warto trzymać i w jakiej ilości akcje spółki po 3 latach oscylacji 8-10zł. Jednak wybicie z którego nie skorzystałem 25,50zł dawało mi sporo do myślenia i jakoś przetrwałem.
Po ile sam kupiłem starzy bywalcy wątku się orientują..... bo ja sam nie wiem dokładnie. Powód.... po obcięciu -pda wyzerowała się cena zakupu i pozostał mi tylko szacunek przybliżony. Choć jak twierdzisz należę chyba do tych szczęśliwszych.Angel
A co do wzrostu o kolejne 600% to masz rację to właśnie tak działa (psychologia). Marzenia nic nie kosztują (jedynie ewentualną stratę na kapitale. Jak jednak inaczej spróbować realizować swoje marzenia o dużych pieniądzach. Tylko Giełda daje szanse szybkiego zarobienia sporych % ..... co prawda nawet tu trzeba sporo szczęścia. Najlepiej gdy doda się do tego sporo doświadczenia ale to zdobywa się na własnych "bólach" i trudno wymagać tego o d nowicjuszy.
Każdy kiedyś zaczynał i nie było od razu bardzo różowo.
Biorąc jednak perspektywy to są szanase na spełnienie marzeń no 600% może choć nie tak szybko (w 3 tygodnie) ale może za kilka lat ..... jeśli wszystko dobrze pójdzie.
Sama spółka liczy na osiągnięcie poziomu Paradoxa. Przy trafnej strategii, dobrym doborze tematyki i świetnym wykonaniu gier ta opcja w perspektywie 5-10 lat jest prawdopodobna. Choć większość obecnych (przynajmniej drobnych) akcjonariuszy już dawno nie będzie w spółce.
Warto jednak próbować zarabiać na Giełdzie ale wymaga to sporej wiedzy i wyczucia oraz szczęścia.
Edytowany: 16 czerwca 2016 10:54

kwiatkowskiFOREX
0
Wpisów: 47
Wysłane: 16 czerwca 2016 12:22:20 przy kursie: 71,60 zł
Co by nie mówić to kurs 11 Bit jest jednym ze stabilniejszych w tych trudnych dla naszego rynku czasach. Siedzi tutaj mocniejszy akcjonariat. Pytanie jak kurs zachowa się po BREXIT. Może pojawić się okazja do zakupów. INDUSTRIAL robi swoje. Nie maco się oszukiwać ale wielu inwestorów oczekuje sukcesu komercyjnego większego niż po TWOM.

jurror
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 16:17:47 przy kursie: 71,60 zł
Szutnik napisał(a):

1.Nie ma takiego, kto tylko zarabia....
2.Teraz jeszcze Pan Rynek musi cię nauczyć...

1.To zależy jaką perspektywę czasową przyjmiesz, nie tylko jeśli chodzi o przyszłość ale i o przeszłość. Ludzie którzy tu siedzą latami na prawdę nie maja czego żałować i raczej nie rwą włosów z głowy ze 3 tygodnie wystarczyło żeby potężne procenty zgarnąć, aby potem spokojnie się konsolidować , zamiast te kilkaset procent zarabiać w dużo dłuższym i mniej nachylonym trendzie wzrostowym.

2.Mając 50 lat piszesz o PANU rynku dziwne rzeczy, idąc twoim tokiem rozumowania najlepsza opcja bycia w formie to forex thumbright . Mam tylko jedno pytanie , ilu tam jest zwycięzców a ilu przegranych ?? Bo wcale to się nie rozkłada na logiczne FITY- FIFTYblah5 częstsze zmiany pozycji rynkowych wcale nie musza przynosić większych profitów a o to chodzi na rynku o budowanie wartości portfela, dlatego ważniejsze jest to żeby wiedzieć po co się coś kupuje , dlaczego się trzyma i kiedy trzeba ewentualnie sprzedać. To powinna byc konsekwencja ruchów na portfelu a nie jakieś mityczne "trzymanie formy"king
Edytowany: 16 czerwca 2016 19:08

jurror
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 16:22:22 przy kursie: 71,60 zł
Raczej mi się wydaje ze drobni patrząc ze coś urosło o 600% w 3 tygodnie , myślą że to musi się zwalić bo balon irracjonalnie napuchł. Jeszcze się nie spotkałem z takim podejściem ze jak coś urosło o 600% to musi szybko zrobić w ogólnej świadomości forumowiczów kolejne 600%. Shame on you
Edytowany: 16 czerwca 2016 19:09

krewa
PREMIUM
1 385
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 12 065
Wysłane: 16 czerwca 2016 19:12:00 przy kursie: 71,60 zł
baks napisał(a):
Ryzykowne wydaje mi się zakładanie, że ludzie kupili akcje po 70zł ....

kliknij, aby powiększyć

A jednak...

jurror
0
Wysłane: 16 czerwca 2016 20:17:20 przy kursie: 71,60 zł
To wcale nie musza być ludzie, to może być gra fundów.

krewa
PREMIUM
1 385
Grupa: Zespół StockWatch.pl
Wpisów: 12 065
Wysłane: 16 czerwca 2016 20:20:42 przy kursie: 71,60 zł
A jaki jest cel takiej gry, mógłbyś wytłumaczyć?

jurror
0
Wysłane: 17 czerwca 2016 09:17:42 przy kursie: 71,80 zł
Powodów może być wiele, od chęci akumulacji akcji,aż po względy AT. Ale to nie jest pytanie do mnie, bo równie dobrze mógłbym ciebie zapytać jaki był cel OFE, który miał ponad 300 k akcji kupionych w 2012 roku. Wysypać się przed i tuż po najważniejszym historycznym momencie spółki na ówczesne czasy( czyli debiucie największej gry 11 bit w jego historii) nie było logicznym posunięciem od strony inwestycyjnej " braku grania kursowego pod ten debiut" do którego podażą też się walnie przyczynili. Jaki był cel ?? chyba tylko taki,żeby nie zarobić na akcjach spółki( przynajmniej takie były skutki tego wyjścia z akcji), zarobili inni ci co odkupili od OFE te papiery. Dlatego też wybacz ale nie pytaj mnie o strategie i taktykę oraz cele instytucjonalnych, to wiedzą tylko oni my możemy się tylko domyślać różnych kwestii.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

416 417 418 419 420

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,682 sek.

fabhehsq
tmvctnlj
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +77 249,61 zł +386,25% 97 249,61 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +57 011,41 zł 241,54% 124 772,41 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 578,99 zł 22,80% 24 699,73zł
pnuvkhss
prpgixnu
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat