PARTNER SERWISU
rexsbfwa
39 40 41 42 43
Dapi
PREMIUM
0
Wpisów: 993
Wysłane: 8 kwietnia 2011 15:43:43 przy kursie: 24,00 zł
mankomaniak napisał(a):
Dapi napisał(a):
Wystarczy sprawdzić czy działa ta kopia :))
A nie gdybać ;)

No ładnie Dapi zachęca do ściągania piratów, a tym samym do zmniejszenia wartości rynkowej spółki. Czyli mogę ściągnąć i sobie pograć.

Nie radzę, po prostu post był w treści poddający wątpliwość profesjonalizm programerów bez sprawdzenia materiału dowodowego / z ryzykiem co można w nim znależć dodatkowo od hakera jako gratis/

ps. jak ci poradzę oddanie mi swojego domu/mieszkania to też to zrobisz ?
Rynki mogą pozostać irracjonalne dłużej niż ty możesz pozostać wypłacalny.

Rozbudowane wykresy: http://www.atcharts.pl
Centrum analizy technicznej: http://www.attrader.pl
Edytowany: 8 kwietnia 2011 15:44

mankomaniak
0
Wpisów: 572
Wysłane: 8 kwietnia 2011 15:50:37 przy kursie: 24,00 zł
Cytat:
Nie radzę, po prostu post był w treści poddający wątpliwość profesjonalizm programerów bez sprawdzenia materiału dowodowego / z ryzykiem co można w nim znależć dodatkowo od hakera jako gratis/

Czyli rozumiem ,że sprawdziłeś na własnej skórze i to ściągnąłeś. To dlaczego nie powiesz wprost czy/że jest felerny? A jest??

Cytat:
jak ci poradzę oddanie mi swojego domu/mieszkania to też to zrobisz ?

Ciekawe porównanie, tylko że błędne. Nikt nie chce oddać swojego mieszkania tak po prostu. I nikt nie chce mieć wirusa. Ale wirusa można unieszkodliwić lub sprawdzić czy jest. Wyciągasz sobie wniosek, że skoro może być wirus, to znaczy, że pewnie on tam jest (mieszkanie już oddane).

Ps. Poza tym nie chodzi o to, czy jest czy nie jest wirus, ale o sam fakt nakłaniania do ściągania pirata.
Co cię nie zabije, to cię udziwni

[**usunięto zakazaną treść**]
Edytowany: 8 kwietnia 2011 15:54

mankomaniak
0
Wysłane: 8 kwietnia 2011 16:32:27 przy kursie: 24,00 zł
No i jednak bardzo pozytywne recenzje z każdej strony. Pojawiają się jedynie wady co do braku dużej różnorodności jednostek.
Cytat:
Anomaly is a seriously polished game.

polished nie znaczy polski, jakby ktoś wiedział, tylko "pierwszorzędny", "wyczyszczony do połysku", "wytworny". Wygląda na to, że cena gry mogłaby być wyższa. Obecna wycena akcji jest jak najbardziej (albo nawet co najmniej) adekwatna do rzeczywistości - rynek jak zwykle ją wyprzedził. Kto czuł, że to będzie hicior, to nieźle zarobił. Na pewno będzie się sprzedawać. Dla mnie to już za późno, a ryzyko wejścia jest już obecnie zbyt duże. Chyba że kolejna korekta będzie jeszcze mocniejsza.

McMagik
0
Wpisów: 35
Wysłane: 8 kwietnia 2011 16:46:30 przy kursie: 24,00 zł
czy ją wyprzedził to jeszcze zobaczymy :) nie zapominajmy, że jest jeszcze sporo osób, która o spółce dowiedziała się dopiero dzisiaj. Bardzo możliwe, że w poniedziałek pojawią się nowi inwestorzy, którzy przez weekend będą mieli czas zapoznać się z grą, ze spółka i z jej ambicjami...

mankomaniak
0
Wysłane: 8 kwietnia 2011 16:56:48 przy kursie: 24,00 zł
Raczej ludzie, którzy uważają się za inwestorów. Takich "inwestorów" najwiecej się robi na wierzchołku hossy wyobraź sobie. A tak szczerze, to jak Kasiunia się zaczyna interesować spółką, to wiem, że trzeba mieć się na baczności ;)

zbynio81
0
Wpisów: 25
Wysłane: 8 kwietnia 2011 17:07:36 przy kursie: 24,00 zł
w CITY kiepskie wiadomości-związane z licencja SONY

SNIPER znowu przesunięty stąd spadek kursu na CITY-moim zdaniem to tylko początke-bowiem w USA przesunięcie może być o kilka tygodni-tak jest w komunikacie

wychodzi, że ze swojej czy nie swojej winy premiera po raz kolejny została przesunięta

McMagik
0
Wpisów: 35
Wysłane: 8 kwietnia 2011 17:16:09 przy kursie: 24,00 zł
Trzeba pamiętać, że takich też jest sporo. Ktoś musi stracić, żeby ktoś mógł zyskać.
Co do CITY, to ciekawe jak długo będzie trwała korekta - może "gracze" przerzucą się tutaj i poprawią trochę płynność ?

kuszol
0
Wpisów: 2
Wysłane: 8 kwietnia 2011 17:19:06 przy kursie: 24,00 zł
McMagik napisał(a):
czy ją wyprzedził to jeszcze zobaczymy :) nie zapominajmy, że jest jeszcze sporo osób, która o spółce dowiedziała się dopiero dzisiaj. Bardzo możliwe, że w poniedziałek pojawią się nowi inwestorzy, którzy przez weekend będą mieli czas zapoznać się z grą, ze spółka i z jej ambicjami...

Ja liczyłem na to, ze w dniu premiery bedzie kilkuprocentowy wzrost spowodowany własnie tym rosnącym zainteresowaniem. Zamiast tego "równoczesnie" z premiera wyszła wersja piracka. Moim zdaniem nie jest to najlepszy sygnał, ale jestem ciekaw opini osob, ktore wypowiadaja sie w watku od dluzszego czasu i lepiej znaja specyfike branzy Angel

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 8 kwietnia 2011 17:30:51 przy kursie: 24,00 zł
loook napisał(a):
ehhh 8h od premiery a juz jest dostepna piracka wersja gry na thepiratebay.org

Czyzby w ogole nie zabezpieczyli swojego dziela przed piractwem? Nie wydaje mi sie aby piraci byli w stanie zlamac jakiekolwiek zabezpieczenia w tak krotkim czasie.

Nie da się zabezpieczyć programów przed piractwem. Jedyny sposób jest taki, że część kodu jest gdzieś tam na serwerze hen daleko i trzeba być cały czas podłączonym do internetu by grać. Ja takich zabezpieczeń nienawidzę i jak gra jest w ten sposób zabezpieczona to jej nie kupuję. Można też całą grę uruchamiać gdzieś na serwerze (Onlive) a gracz tylko wysyła tam polecenia i ściąga grafę i dźwięk. Zaleta jest taka, że nie trzeba mieć super wypasionego kompa by grać w najnowsze gry a wada taka, że trzeba mieć super wypasione łącze a grafika i tak nie jest tak dobra jak uruchomiona na dobrym kompie u siebie i występują opóźnienia. Moim zdaniem Onlive nie nadaje się do szybkich gier.

Bywało, i to nie raz, że pirackie wersje gier pojawiały się jeszcze przed premierą. Szczególnie na konsolach jest to często spotykane.
Edytowany: 8 kwietnia 2011 17:31

Frog
13
Wpisów: 5 508
Wysłane: 8 kwietnia 2011 17:34:02 przy kursie: 24,00 zł
Dzisiaj spora grupa akcjonariuszy (głównie krótkoterminowych) się srodze zawiodła.
Wielu spodziewało się "odpału" po premierze. Nie mniej było osób wietrzących spadek na zasadzie "sell on good news". A tu raptem sesja lekko spadkowa (zgodnie z kilkudniowym trendem).

Co bez wątpienia cieszy akcjonariuszy nastawionych średnio/długoterminowo, to to że cała uwaga 11bit skupiona jest na robieniu gry (co widać po recenzjach). Ponadto:

Cytat:
W obecnej chwili tworzymy nasz kolejny projekt. Tytuł przeznaczony będzie dla szerokiej rzeszy odbiorców, bawiących się na rozmaitych platformach.

www.11bitstudios.pl/pl/tester-...

Jeżeli dobrze rozumiem, to kolejny projekt oznacza nową grę. Czyli chłopaki... przepraszam, panowie z 11bit nie próżnują, nie snują się po studiach TVN CNBC i nie zajmują się (póki co) wyprzedażą swoich akcji, tylko rozwijają firmę.

Wnioski - w krótkim terminie spekulanci o których napisałem na początku mogą pobujać kursem, ale w dłuższym terminie na dzień dzisiejszy sytuacja spółki nie wygląda źle.

Wg mojej oceny obecny kurs akcji uwzględnia zysk w kwocie około 3 mln zł - czy to dużo czy mało, będziemy wiedzieli dopiero za kilka miesięcy.
Follow me on Twitter
Zanim zaczniesz narzekać, że znikają Twoje posty, przeczytaj Regulamin Forum

Janus Corvinus
0
Wpisów: 171
Wysłane: 8 kwietnia 2011 19:55:04 przy kursie: 24,00 zł
Recenzja na Polygami

Jak się w praktyce sprawdzają te założenia? Zaskakująco dobrze. Przyznam, że byłem trochę sceptyczny, czy może to wypalić, ale okazało się wręcz przeciwnie. Dość szybko tytuł rzuca nas na głęboką wodę, gdzie zaczyna się robić naprawdę interesująco. Konwój nie może się zatrzymać, cały czas więc musimy obmyślać jego trasę na specjalnej mapie. Jeśli nie będziemy przykładać do tego dostatecznej wagi, to szybko może się okazać, że skręciliśmy w.... Kurcze, jakbym pisał ten tekst po angielsku, to miałbym teraz fajną grę słów - dead end. A tak? Ech...
(...)
Ponarzekałem, ale jak na dość małą produkcję jest to naprawdę wartościowy tytuł. Może dostarczyć sporo frajdy, szczególnie tym, którzy lubią produkcje z "mini-gatunku" Tower Defense. Mam tylko nadzieję, że 11bit studios pociągnie projekt dalej, tylko już w bardziej rozbudowanym wymiarze.

polygamia.pl/Polygamia/1,10824...

del-24032025
0
Wpisów: 183
Wysłane: 8 kwietnia 2011 20:13:00 przy kursie: 24,00 zł
Wchodzę na Steam i dwie dobre wiadomości!

1) Od razu wita mnie przed uruchomieniem Steam reklama Anomaly, Now Available: Anomaly Warzone Earth.
2) cena spadła do 8.99 Euro, co jest ukłonem pewnie wobec polskiej społeczności (ludzie narzekali, że 10$ nie równa się 10 Euro). W każdym razie IMHO dobry chwyt.

Czy ktoś może sprawdzić cenę w dolarach?

Kupuję i siadam do grania, skrobnę reckę potem.

PS. Jest demo dostępne dla asekurantów (dla mnie też wiadomość na plus, szanują odbiorcę :) )
Edytowany: 8 kwietnia 2011 20:13

constant
7
Wpisów: 278
Wysłane: 8 kwietnia 2011 20:26:25 przy kursie: 24,00 zł
Przepraszam z gory za glupie pytanie, ale ciagle nie wiem:
kiedy gra wychodzi na iOS?
Potrzebuje jakiegos pretekstu zeby sobie iPada 2 kupic :-)

del-24032025
0
Wpisów: 183
Wysłane: 8 kwietnia 2011 21:34:12 przy kursie: 24,00 zł
Niestety nie wiem i jeszcze nie podano takiej informacji. Podejrzewam, że chodzi o weryfikację od Apple, która może trochę potrwać i niestety nie zależy od firmy :( W sumie dobrze, że nie podali terminu póki nie są na 100% pewni, lepiej uniknąć takiej wpadki jak dzisiaj CIA ze Sniperem na PS3.
Ja póki co poluję na iPada 1, gram teraz w wersję na PC i bardzo ciekawi mnie sterowanie na iPad :)

A gra póki co bdb, jestem anglofilem i brytyjski akcent łechce jakieś obszary mózgu odpowiedzialne za przyjemność u mnie, głosy żołnierzy są super :) Wizualnie też fajnie, jest klimat, ale że ostatnio zwracam uwagę na audio, ogromny plus za brytyjski akcent!

gienek_majonez
0
Wpisów: 24
Wysłane: 8 kwietnia 2011 21:52:09 przy kursie: 24,00 zł
Frog napisał(a):
www.11bitstudios.pl/pl/tester-...

Jeżeli dobrze rozumiem, to kolejny projekt oznacza nową grę.

"Nowa" gra czyli Anomaly:WE na iPhone'a/iPada. Przedtem szukali testera do wersji PC, teraz do tej.

Kasiunia
0
Wpisów: 340
Wysłane: 8 kwietnia 2011 22:49:11 przy kursie: 24,00 zł
mankomaniak napisał(a):
Raczej ludzie, którzy uważają się za inwestorów. Takich "inwestorów" najwiecej się robi na wierzchołku hossy wyobraź sobie. A tak szczerze, to jak Kasiunia się zaczyna interesować spółką, to wiem, że trzeba mieć się na baczności ;)

spółkę mam od dłuższego czasu, zatem jeśli aktywność forumowiczów na wątku jest dla Ciebie wskaźnikiem jakości spółki, to tylko pogratulować Anxious

Gim
Gim
2
Wpisów: 300
Wysłane: 9 kwietnia 2011 00:34:04 przy kursie: 24,00 zł
No niestety dema na PC jeszcze nie ma :/

forum.anomalythegame.com/viewt...

Marcin Osiecki
PREMIUM
0
Grupa: SubskrybentP1
Wpisów: 855
Wysłane: 9 kwietnia 2011 13:12:34 przy kursie: 24,00 zł
Ja właśnie zakupiłem grę. Angel Pierwsze dwie banalne misje już za mną. No ale to pewnie dlatego, że na razie wybrałem poziom easy. Wrażenia bardzo pozytywne. Jak dowiedziałem się w jednym filmiku z sieci "APC strasznie ssają (a nie ssią?) i są beznadziejne", ale mają dobry pancerz. A więc ustawiłem APC z przodu tej kolumny i na nim się głównie skupiał ogień przeciwników w drugiej misji, a Pełzaki z tyłu wykończyły te wieżyczki.thumbright Generalnie niezły fun. Jeśli w najbliższym czasie będę się mało udzielać w analizach i artykułach na SW, to wiecie co robię.Angel
Edytowany: 9 kwietnia 2011 13:13

Ag_
Ag_
0
Wpisów: 1
Wysłane: 9 kwietnia 2011 15:12:14 przy kursie: 24,00 zł
Recanzja z IGN

ie.pc.ign.com/articles/116/116...

Calkiem calkiem :-)

del-20120704
0
Wpisów: 37
Wysłane: 9 kwietnia 2011 23:39:03 przy kursie: 24,00 zł
Wersja na Xboksa 360 i PlayStation 3 praktycznie potwierdzona king :

www.gram.pl/news_8AveH,m7_Anom...

Polska ekipa 11bit Studios po premierze Anomaly: Warzone Earth nie bierze wcale wolnego. W głowach pracowników studia świtają już także nowe pomysły, acz żadnych kroków dotąd nie podjęto.

W dniu premiery Anomaly: Warzone Earth ucięliśmy sobie krótką pogawędkę z Pawłem Miechowskim, senior writerem w 11bit Studios. Choć gra zadebiutowała już na pecetach i Makach, załoga warszawskiego studia nie może narzekać na brak zajęć. - Przed nami sfinalizowanie wersji na iPady i iPhone'y - przypomina nasz rozmówca.

11-bitowcy rozwijają ponadto silnik, na którym została oparta ich pierwsza produkcja powstała pod nowym szyldem. Ekipa rozważa także rozmaite opcje swych dalszych działań. - Mamy masę pomysłów, także związanych z Anomaly - zapewnia Paweł Miechowski. Dopytany o to, czy gra ma szanse zawitać także na platformy sieciowe Xboksa 360 i PlayStation 3, odpowiada: - Oczywiście. Gra ma konsolowy potencjał i wierzę, że trafi również do graczy konsolowych.

Zagadnięty o to, czy następny projekt polskiej załogi również będzie dystrybuowany drogą cyfrową, przedstawiciel 11bit Studios odpowiada sugestywnie: - A czy ktoś pozostanie wierny dystrybucji pudełkowej? Czas pokaże. Czekajmy zatem na dalsze wieści z obozu rodzimego studia.

Użytkownicy przeglądający ten wątek Gość
WIADOMOŚCI O SPÓŁCE 11BIT

39 40 41 42 43

Na silniku Yet Another Forum.net wer. 1.9.1.8 (NET v2.0) - 2008-03-29
Copyright © 2003-2008 Yet Another Forum.net. All rights reserved.
Czas generowania strony: 0,255 sek.

dsdwnwco
wswuapnx
ylgmdrxv
Portfel StockWatch
Data startu Różnica Wartość
Portfel 4 fazy rynku
01-01-2017 +75 454,67 zł +377,27% 95 454,67 zł
Portfel Dywidendowy
03-04-2020 +60 637,62 zł 254,44% 125 556,00 zł
Portfel ETF
01-12-2023 +4 212,35 zł 20,98% 24 333,09 zł
lrogdkoh
pfpopdgy
cookie-monstah

Serwis wykorzystuje ciasteczka w celu ułatwienia korzystania i realizacji niektórych funkcjonalności takich jak automatyczne logowanie powracającego użytkownika czy odbieranie statystycznych o oglądalności. Użytkownik może wyłączyć w swojej przeglądarce internetowej opcję przyjmowania ciasteczek, lub dostosować ich ustawienia.

Dostosuj   Ukryj komunikat