Rekinek napisał(a):Już 15k czyli dwa razy więcej niż Twom. Czy nie lepiej by było gdyby to FP wychodził pierwszy?
To jest bardzo dobre pytanie pod kontem oceny pracy zarządu.
Dziwię się, że nikt tego nie rozstrzyga na forum.
Na pierwszy rzut oka, przekładając premierę dali ciała, bo ktoś im wskoczył z pomysłem na podobną grę pomimo tego, że kryli się prawie do ostatniej chwili z pokazaniem gameplaya. Gorzej, tamci zdążyli jeszcze z premierą na konsole

. Nie wiemy jeszcze czy nie odbiło się to na jakości gry, chociaż pierwsze recenzje są raczej pozytywne.
Jest jednak drugi koniec kija, który wbrew temu co napisałem wyżej może skutkować na korzyść 11bit.
Zarówno SM jak i FP modyfikują definicję tradycyjnego city-buildera, otwierając nowe horyzonty i przecierając szlaki tego typu gier (szczególnie FP).
Ponieważ Paradox wykonał bardzo dobrą robotę z kampanią marketingową, 11bit może to wykorzystać, próbując trafić do graczy, którym SM przypadł do gustu. Spokojnie przed premierą, czy w trakcie może używać sloganów typu, "if you liked SM, you will be delighted with FP, prepare for new challenges on much more damanding situation for your society than in SM"
Tak jak pisałem też parę stron wcześniej, 11bit może poprawić coś w interfejsie, co dla graczy SM może być denerwujące, szczególnie dla wersji wychodzącej na konsolach.